Η ταχυπαλμία των Lipinski

Reaction score
3.912
Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Είπαμε να ακούσεις τα ηχεία, όχι να κουφαθείς !

Λοιπόν βάλε καμμιά αργή, παχουλή με λίπος λάμπα του '80 με Telefunken NOS και θα παίζει πιο χαμηλά και όπως πρέπει ώστε να μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στο σαλόνι σου ταυτόχρονα....
Κρις άσε κατά μέρος την προβοκάτσια για το σαλόνι μου και την εφημερίδα μου!!

Reaction score
62
Αυτά είναι ωραία threads, βοηθάει κιόλας ότι λείπουν κι οι καλωδιομπαρούφες...

Το γεγονός πάντως είναι ότι τη σήμερον ημέρα δύο πράγματα είναι εύκολο (και με λογικό κόστος πλέον) να επιλεγούν:
ενισχυτικά και DAC.
Αν κάποιος δυσκολεύεται πολύ σ' αυτά, μάλλον δε θα προλάβει να χαρεί όσο πρέπει...
ας ξοδέψει παραπανίσιο χρόνο στα ηχεία, εκεί έχει νόημα...

Αυτό πάντως που συμβαίνει μ' αυτή τη...διελκυστίνδα του hi-end/hi-fi ή επαγγελματικού ήχου ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο,
μοιάζει με μια προσπάθεια συνεννόησης ανθρώπων που μιλούν διαφορετικές "γλώσσες"...
Μόνο που η μια πλευρά τουλάχιστον φαίνεται να καταλαβαίνει, ίσως αυτό να οδηγήσει εν τέλει σε "κατανόηση"...
[video=dailymotion;xi8zb9]http://www.dailymotion.com/video/xi8zb9_yyy-yyyyyyyyyyy[/video]

:204:

Βέβαια, στην τελική, καλή καρδιά...:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.813

Σκέψου πόσο καιρό αναφέρεται στα Κλάινμάιν κ δεν τάχει πάρει ακόμη!!:116:
όντως. αλλά αυτό συμβαίνει διότι στην υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορώ ούτε να πουλήσω τα ηχεία μου και τα ενισχυτικά μου (η αγορά είναι νεκρή και δε προτίθεμαι να τα δώσω για ένα κομμάτι ψωμί) ούτε αντέχω οικονομικά αλλαγή ηχείων.

Όμως, όταν (και αν) σε κάποια φάση βελτιωθεί η κατάσταση και το "αντέχω" οικονομικά, θα επιλέξω ένα ζεύγος ηχείων ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος εξαιρετικών για μένα επιλογών (πχ Κ+Η, Geithain, Lipinski, Focal, ATC, Adam, κλπ κλπ κλπ) βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων (πχ θα προτιμήσω να έχουν ενσωματωμένα dac's) σε συνάρτηση με το οικονομικό κόστος που τα προσφέρουν όλα αυτά χωρίς να τα ακούσω.

Δε χρειάζεται να τα ακούσω πριν τα αγοράσω.

Διότι: Όλα τα παραπάνω μηχανήματα, θα με καλύπτουν από άποψη ποιότητας και πιστότητας αναπαραγωγής.

Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει σαφές, είναι πως βάζω "νερό στο κρασί μου" όσον αφορά το δήθεν "τέλειο", ιδίως όταν ξέρω σε τι επίπεδο και με πόσους περιορισμούς είναι οι ηχογραφήσεις των μουσικών που ακούμε σπίτι μας. Ιδίως όταν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο χώρος μας για το τελικό αποτέλεσμα. Και τέλος, αφού ξέρω πως θέλω να ακούω, κάτι που εύκολα μπορώ να επιτύχω με χρήση DSP.

Άρα, το μόνο που πραγματικά χρειάζομαι, είναι μηχανήματα με πραγματικές, αντικειμενικές δυνατότητες (πχ απόκρισης, δυναμικών, παραμόρφωσης, στάθμης, φασικής συνέπειας, κλπ κλπ κλπ, δηλαδή πράγματα που γίνονται σαφώς και αδιαμφισβήτητα αντιληπτά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων).

Όλα θα χρειαστούν κάποια (μικρή έστω) "διόρθωση-ισοστάθμιση", πέραν (και έπειτα) της απαραίτητης "διόρθωσης-ισοστάθμισης χώρου", ώστε να "κάτσουν" στα αφτιά μου αλλά και στο χώρο μου, όπως ακριβώς επιθυμώ.

Πλέον, το να πάρω ένα ηχείο και να βάλω από πίσω ένα ενισχυτή και να ακούω αυτό που βγάζουν, έτσι όπως το βγάζουν, χωρίς να σκέφτομαι καν να βάλω το "χεράκι μου" στο τελικό αποτέλεσμα, ως δήθεν σεβασμό ή υποταγή στην "άποψη" του κατασκευαστή του, είναι εντελώς απαράδεκτο για μένα, αφού υπάρχει η δυνατότητα να βάζω "το χεράκι μου", και είναι ήδη σε χρήση αυτή η δυνατότητα (dsp ισοστάθμισης χώρου) στο σύστημά μου!

Φυσικά, το να βάζεις "το χεράκι σου" στο τελικό αποτέλεσμα, γίνεται και με άλλους τρόπους, πχ με επιλογή διαφορετικών ενισχυτικών, διαφορετικών προενισχυτικών, διαφορετικών πηγών, διαφορετικών πυκνωτών, διαφορετικών καλωδίων. Αλλά στον αιώνα που διανύουμε, αυτές τις επιλογές "φτιαξίματος" του τελικού αποτελέσματος, τις έχω ως αστειότητες. Διότι έχω μάθει, έχω καταλάβει κι έχω ζήσει (έστω και με πολλούς περιορισμούς) τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία στις μέρες μας.

Εννοείται πως αυτή είναι η άποψή μου, και δέχομαι πως πχ ο Χρήστος επιθυμεί να ακούει τα Lipinski γιατί αυτά του "αρέσουν" πιο πολύ, ενώ δε του "αρέσουν" τόσο τα ATC, ή τα K+H ή τα Geithain, (κλπ κλπ κλπ) αλλά εμένα όλα τα παραπάνω μου "αρέσουν" αρκετά ώστε να μπορώ άνετα να ακούω τη μουσικούλα μου από όλα τα παραπάνω, χωρίς κανένα απολύτως ενδοιασμό, πρόβλημα ή αίσθημα πως "κάτι μου λείπει".

Και τέλος, το ότι όλα τα παραπάνω είναι "επαγγελματικά", δεν είναι "τυχαίο". Είναι "ψαγμένο", διότι προσφέρουν σε προσιτό κοστολόγιο, τα ίδια που μπορούν και προσφέρουν και χαϊεντάδικες φίρμες, αλλά οι χαϊεντάδικες φίρμες το προσφέρουν πολύ πιο ακριβά, καθώς η τιμή πχ του εξαιρετικού ενεργού dsp-άτου και dac-άτου Meridian δεν πλησιάζεται, ενώ άλλων ηχείων "επαγγελματικών" που προσφέρουν τα ίδια ακριβώς, πλησιάζεται. Φυσικά, όποιος διαθέτει με άνεση μεγαλύτερα ποσά, μπορεί να χαίρεται και την πιο χλιδάτη εμφάνιση των εξαιρετικών Meridian ή των επίσης εξαιρετικών Wisdom Audio (και πολλών άλλων εξαιρετικών "επώνυμων" προϊόντων) και μεις οι πιο "συμμαζεμένοι οικονομικά" απλά να τα χαζεύουμε! :116:

Εννοείται πως και με Meridian και με Wisdom και με πολλών άλλων γνωστών εταιριών ηχεία θα είμαι απολύτως ικανοποιημένος, χωρίς να μου λείπει πχ το Lipisnki κι ο ήχος "άποψη" του "γκουρού" που τό'φτιαξε, και επίσης χωρίς να χρειάζεται να τα ακούσω πριν τα αποκτήσω. Τα "μπικικίνια" μου λείπουν, τίποτε άλλο...:116:

Η συμβουλή μου σε αυτούς που δε τους λείπουν τα "μπικικίνια", είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά τα εξαιρετικά χαϊεντάδικα ηχεία, βάσει "ομορφιάς", καθώς από πλευράς ποιότητας και πιστότητας αναπαραγωγής, όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά, και πολύ υπεράνω των περιστάσεων (του ηχογραφημένου υλικού που θα αναπαράγουν ή/και του χώρου που θα τοποθετηθούν). :126:

τζάστ μάι του σεντς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.813
Απάντηση: Re: Η ταχυπαλμία των Lipinski

...διελκυστίνδα του hi-end/hi-fi ή επαγγελματικού ήχου ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο,
μοιάζει με μια προσπάθεια συνεννόησης ανθρώπων που μιλούν διαφορετικές "γλώσσες"...
Μόνο που η μια πλευρά τουλάχιστον φαίνεται να καταλαβαίνει, ίσως αυτό να οδηγήσει εν τέλει σε "κατανόηση"...
[video=dailymotion;xi8zb9]http://www.dailymotion.com/video/xi8zb9_yyy-yyyyyyyyyyy[/video]

:204:

Βέβαια, στην τελική, καλή καρδιά...:138:
Τέλειος!!!!!!!!:126:

Reaction score
3.912

Μάλλονες θα περάσει πολύς καιρός για να ξανασχοληθώ με μηχανάκια που δεν έχουν σχέση με επαγγελματικά στούντιο και καταβολές.

Εσείς κάντε ότι αγαπάτε.

Σας το επιτρέπω!!!

Ο Κουφούς μου είπε το καλό για τα Λιπίνσκι και γενικώτερα για τέτοια εργαλεία:
" Γιώργο αν δεν είχα στην άκρη τα χρήματα για την αγορά τους, δεν θα τα έπαιρνα για δοκιμή!!!"

Συνυπογράφω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.813

Συνυπογράφω.
σε αυτά συνυπογράφω κι εγώ μεσιέ μου!:109:

Πάντως για πολλά "επαγγελματικών καταβολών" μηχανήματα, δεν μπορούν να πουν "κακά λογάκια" ακόμα και οι "ειδικοί" του stereoplay, όπως λέει πχ εδώ (ασχέτως αν μέσα τους κουβαλάν μια τετράδα ενισχυτών PWM), κι οποιοσδήποτε μπει στο "τρυπάκι" μαζί τους, την έχει "πατήσει"! :116:

Στην άλλη άκρη του χάλι-εντ, όταν πχ ακούν για "PWM" βγάζουν σπυργιά...:116::116:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Η συμβουλή μου σε αυτούς που δε τους λείπουν τα "μπικικίνια", είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά τα εξαιρετικά χαϊεντάδικα ηχεία, βάσει "ομορφιάς", καθώς από πλευράς ποιότητας και πιστότητας αναπαραγωγής, όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά, και πολύ υπεράνω των περιστάσεων (του ηχογραφημένου υλικού που θα αναπαράγουν ή/και του χώρου που θα τοποθετηθούν). :126:

τζάστ μάι του σεντς...
έτσι ακριβώς!!!

Reaction score
3.912

Όλα τα λεφτά η κυριούλα με το κολλητήρι και οι άσπρες κουρτίνες -διάφανες- στο φόντο.

Ωραίοι!!!

Σαν τις γυναικάρες όταν είναι αφτιασίδωτες -ένα πράμα- όλη αυτή η ιστορία με τα εξαιρετικά μηχανήματα επαγγελματικών καταβολών.

Μπορεί η φτχιασιδωμένη να σου γυαλίσει περισσότερο κάποια στιγμή, μπατ χωρίς τους σοβάδες πέφτει κατακόρυφα η..."εκτίμησή σου"

Η γυναικάρα πρωί-βράδυ ίδια είναι...και άμα ξέρει κ απο νάζι κ συντροφικότητα...ρίχνεις άγκυρα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Η γυναικάρα πρωί-βράδυ ίδια είναι...και άμα ξέρει κ απο νάζι κ συντροφικότητα...ρίχνεις άγκυρα!
Οτι θα σου έβγαζε τον ερωτύλο νεανία :404:από μέσα σου το Λιπίνσκι δεν το φανταζόμανε .

Οχι δεν είμαστε γιά δέσιμο ,για πυροβολισμό είμαστε........:617:

Reaction score
3.912

Α ρε κατακαημενε Θωμα, που λεει ο λογος..:116:
Tι έγραφε εσένα πιδίμ το κουτί απε τα ηχεία σο?

Για πες να μαθαίνει ο κόσμος....monitor μήπως????

Reaction score
3.912

Οτι θα σου έβγαζε τον ερωτύλο νεανία :404:από μέσα σου το Λιπίνσκι δεν το φανταζόμανε .

Οχι δεν είμαστε γιά δέσιμο ,για πυροβολισμό είμαστε........:617:
Καλά, θα βάλω κάποιονα να σε πυροβολίσει!

Εγώ απλά θα αλλάξω ηχεία!!

Reaction score
1.685

Tι έγραφε εσένα πιδίμ το κουτί απε τα ηχεία σο?

Για πες να μαθαίνει ο κόσμος....monitor μήπως????
Ελα τωρα, λεπτομερειες που θυμηθηκες μετα απο τοσα χρονια....

Καπου εκει σε μια γωνια εγραφε με κατι γραμματακια ισα με την κεφαλα μου reference master monitor. Που να ξερα ο δολιος τι εννοουσε ο Αγγλος ποιητης?

Μετα καταλαβα οτι οποιο μηχανημα ειχα μεχρι τοτε, δεν του εκανε....:116:

Reaction score
3.912

Ελα τωρα, λεπτομερειες που θυμηθηκες μετα απο τοσα χρονια....

Καπου εκει σε μια γωνια εγραφε με κατι γραμματακια ισα με την κεφαλα μου reference master monitor. Που να ξερα ο δολιος τι εννοουσε ο Αγγλος ποιητης?

Μετα καταλαβα οτι οποιο μηχανημα ειχα μεχρι τοτε, δεν του εκανε....:116:
Τι άλλο κατάλαβες πιδίμ??

Την σωτήρια παρέμβαση των καλωδίων όταν ακούς απο το δίπλα δωμάτιο μήπως???:116::116:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Όμως, όταν (και αν) σε κάποια φάση βελτιωθεί η κατάσταση και το "αντέχω" οικονομικά, θα επιλέξω ένα ζεύγος ηχείων ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος εξαιρετικών για μένα επιλογών (πχ Κ+Η, Geithain, Lipinski, Focal, ATC, Adam, κλπ κλπ κλπ) βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων (πχ θα προτιμήσω να έχουν ενσωματωμένα dac's) σε συνάρτηση με το οικονομικό κόστος που τα προσφέρουν όλα αυτά χωρίς να τα ακούσω.

Δε χρειάζεται να τα ακούσω πριν τα αγοράσω.
Γιατρέ σε συμπαθώ αλλά μην τα ισοπεδώνεις. Κάποια μοντέλα απο τις παραπάνω εταιρείες δεν ακούγονται και αυτά με ενσωματωμένα DAC ακούγονται συνήθως και χειρότερα. Και δεν έρχονται ούτε με χρήση DSP ούτε με τίποτα.
Και οι διαφορές σε αρμονικές παραμορφώσεις μεταξύ τους είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ.

Λοιπόν μόνο αν ακούσεις μπορείς να διαλέξεις. Αλλοιώς πηγαίνεις μόνο για προβλήματα.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

Η συμβουλή μου σε αυτούς που δε τους λείπουν τα "μπικικίνια", είναι να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά τα εξαιρετικά χαϊεντάδικα ηχεία, βάσει "ομορφιάς", καθώς από πλευράς ποιότητας και πιστότητας αναπαραγωγής, όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά, και πολύ υπεράνω των περιστάσεων (του ηχογραφημένου υλικού που θα αναπαράγουν ή/και του χώρου που θα τοποθετηθούν).

[YOUTUBE]pg2GLxpUR34[/YOUTUBE]

:612:

:138:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

και για να μην αφήνουμε εκκρεμότητες...

Ο Lipinski ακούει τελευταία με 505 + 2 Sub γιατί έτσι τελείωσε τον τελευταίο δίσκο του, όχι γιατί τα θεωρεί καλύτερα. Το καλύτερο ηχείο που έφτιαξε ποτέ είναι το 707 Grand.
Believe it or not, the L-505A is even more accurate than the L-707. Andrew Lipinski himself uses them in his personal surround mixing room. I can give you a diagram of the floor plan and speaker layout that we used if that helps with your planning. The L-505A is the newer model and boasts a better optimized cabinet among other things to subtly improve its sound. It is also considerably shallower. What type of subwoofer are you using?

Regards,

Ben Maiorino
Lipinski Corporation
+1.916.273.9726 x705 Office
Washington D.C., USA

"Timeless Analog"

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ταχυπαλμία των Lipinski

και για να μην αφήνουμε εκκρεμότητες...

Believe it or not, the L-505A is even more accurate than the L-707. Andrew Lipinski himself uses them in his personal surround mixing room. I can give you a diagram of the floor plan and speaker layout that we used if that helps with your planning. The L-505A is the newer model and boasts a better optimized cabinet among other things to subtly improve its sound. It is also considerably shallower. What type of subwoofer are you using?

Regards,

Ben Maiorino
Lipinski Corporation
+1.916.273.9726 x705 Office
Washington D.C., USA

"Timeless Analog"
Το καλύτερο ηχείο που έφτιαξε ποτέ ο Lipinski είναι το Lipinski Grand.

Συγκρίνει 505Α με 707 και όχι 707Α.

Το 505Α είναι καταπληκτικό για μικρομεσαίους χώρους , παίζει πολύ κοντά σε τοίχο , έχει ιδανικό Q 707, κοστίζει λογικά, θέλει και 1-2 sub. Μέχρι εκεί.

Ξέρεις, στην μουσική αναπαραγωγή υπάρχει και αυτό που οι ¨Αγγλοι λένε authority.

Η πληροφορία και η ισσοροπία του Grand στα μεσοχαμηλά κυρίως αλλά και στα χαμηλά δευτερευόντος είναι μοναδική.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.611
Members
38.349
Νεότερο μέλος
fidanis