Η Forthnet ελέγχει IPs για card sharing

Reaction score
0
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού DSTV που ειδικεύεται στα δορυφορικά, η NOVA έδωσε την έγκρισή της στην FORTHNET στο να ελέγξει και καταγράψει όλες τις IP πελατών της, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς μοιράζουν η μοιράζονται κλειδιά από κάρτες NOVA, το γνωστό και ως internet card sharing.

Υπάρχουν αρκετά link που αναφέρονται στο συγκεκριμένο Θέμα

πηγή

http://minotavrs.blogspot.com/2009/03/forthnet-ips-card-sharing.html

Reaction score
172
Απάντηση: Η Forthnet ελέγχει IPs για card sharing

Γιατι να ειναι ψεμα; Αλλα και ψεμα να ηταν καποια στιγμη θα γινοταν. Λογικη οικογενειακη εξελιξη.

Reaction score
3

Καλή η πληροφόρηση αλλά θα μπορούσα να μάθω εάν αποδοκιμάζετε ή επιδοκιμάζετε;
Δηλαδή θεωρείτε τον κλεπταποδόχο (διότι δεν είναι ελεύθερη διακίνηση, αλλά επί πληρωμή) θύμα ή θύτη στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Reaction score
14

Φυσικά ΚΑΤΑΚΡΊΝΩ και είμαι ΚΑΘΕΤΟΣ σε αυτό που κανει η Φορνερτ. Την αστυνόμευση να την κανει κάπου αλλου και ιδίως στο μπάχαλο που έιναι η εταιρία της. Να κατεβάσει τον τιμοκατάλογο της και να γίνει πιο ανταγωνίσιμη και ας αφήσει τις καταγραφές των IP πελατών της.
Όσο για την Νόβα.....με τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ υπηρεσίες της.....αν θελει να σταθεί και να αύξηση κατά πολύ το πελατολόγιο της να κατάβαση δυναμικά της τιμές της. ξέρω αρκετούς που με αυτήν την οικονομική κρίση ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ το πακέτο της Νοβας....

Reaction score
0
ε σιγά σιγά μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο και για τα torrent κλπ

Reaction score
0

Μολις καταλαβουν ολοι οι χρηστες τι ακριβως κανει η forthnet, θα μεινουν να scanaρουν το local τους... :114:

Reaction score
0

Μα έχει ακόμα πελάτες η Forthnet;;; :142: :142: :142:

Reaction score
164

Φυσικά ΚΑΤΑΚΡΊΝΩ και είμαι ΚΑΘΕΤΟΣ σε αυτό που κανει η Φορνερτ. Την αστυνόμευση να την κανει κάπου αλλου και ιδίως στο μπάχαλο που έιναι η εταιρία της. Να κατεβάσει τον τιμοκατάλογο της και να γίνει πιο ανταγωνίσιμη και ας αφήσει τις καταγραφές των IP πελατών της.
Όσο για την Νόβα.....με τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ υπηρεσίες της.....αν θελει να σταθεί και να αύξηση κατά πολύ το πελατολόγιο της να κατάβαση δυναμικά της τιμές της. ξέρω αρκετούς που με αυτήν την οικονομική κρίση ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ το πακέτο της Νοβας....
Το τι κάνει κάθε εταιρία για να προστατέψει το προϊόν της, στα πλαίσια της νομιμότητας, είναι δικό της θέμα. Αν υπάρχει κρίση, το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι αν θα έχουμε δορυφορικά ή όχι.
Και 20€ να πάει το πακέτο, αν κάποιος το μοιράζει με 5€, θα τον προτιμήσουν 9/10. Είναι ακριβή, όχι τόσο ακριβή, δεδομένων των συνθηκών, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κλοπή. Στο κάτω-κάτω δεν θα μας λείψει και το ψωμί για να το κλέψουμε!

Reaction score
3

Αυτός ο οποίος πουλάει το card sharing πουλάει πάρα μα πάρα πολύ ακριβά, διότι ουσιαστικά το κόστος του είναι μηδαμινό.
Όταν το καταλάβουμε πολλά πράγματα θα καλυτερεύσουν.
Όσον αφορά τα torrent νομίζω ότι ακόμα και στα privet κανείς δε σε υποχρεώνει να πληρώσεις.
Εάν είσαι άπληστος βέβαια αλλάζει το πράγμα.
Στο card sharing όμως δε μιλάμε για ανταλλαγή αλλά για κανονικό εμπόριο.

Reaction score
14

Αυτός ο οποίος πουλάει το card sharing πουλάει πάρα μα πάρα πολύ ακριβά, διότι ουσιαστικά το κόστος του είναι μηδαμινό.
Όταν το καταλάβουμε πολλά πράγματα θα καλυτερεύσουν.
Όσον αφορά τα torrent νομίζω ότι ακόμα και στα privet κανείς δε σε υποχρεώνει να πληρώσεις.
Εάν είσαι άπληστος βέβαια αλλάζει το πράγμα.
Στο card sharing όμως δε μιλάμε για ανταλλαγή αλλά για κανονικό εμπόριο.

Φίλε το να δώσω 20Ε το μήνα (240Ε το χρόνο) μόνο για τα ελεύθερα κανάλια της τηλεοράσεως που τα πιάνω άνετα ΄με την κεραία μου θεωρώ ότι έιναι "κλοπή" Τώρα αν πάμε στα αλλά κανάλια που τα έχει η νόβα.....τα θεωρώ πολύ ακριβά και μάλιστα αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο για τους περισσότερους. Αν εσύ και κάθε "εσύ" είσαι υψηλόμισθος και δεν έχεις υποχρεώσεις, τότε σαφώς είναι φυσιολογικό το κοστολόγιο της νόβα για σένα.
Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση φίλε μου, απλά όσο "ακριβαίνει" η ζωή και δυσκολεύεται ο μέσος άνθρωπος στην διαβίωση του, τόσο λογικό έιναι να αυξάνεται οι πράξεις πως να "γλιτώσουμε" χρήματα

Reaction score
3

Εάν δεν έχεις δεν το αγοράζεις.
Εάν το θεωρείς ακριβό δεν το αγοράζεις.
Εάν μπορούσε κάποιος να προσφέρει ότι και η nova αλλά σε καλύτερη τιμή ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ας το έκανε.
Αλλά δε μπορεί.
Τέλος το θέμα μας δεν είναι το κόστος της nova.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.409

Εάν δεν έχεις δεν το αγοράζεις.
Εάν το θεωρείς ακριβό δεν το αγοράζεις.
Για άλλη μια φορά ο Jo είπε τα αυτονόητα.

Έχει εσφαλμένα επικρατήσει τελευταία ότι κάποια προϊόντα είναι πρώτης ανάγκης.
Αν δε σου περισσεύουν λεφτά δε βάζεις Nova. Δε σε υποχρέωσε κανείς.
Δε γίνεται να έχουμε όλοι ότι θα θέλαμε, στην τιμή που θα θέλαμε.

Reaction score
1
Το θέμα είναι το εξής.

Ότι επειδή αφορά δικά της συμφέροντα, άρει το προσωπικό απόρρητο κατά το δοκούν. Αν ήταν κάποιος τρίτος και ζήταγε τα ρέστα γιατί πχ διέρευσε το CD του με τόρεντ, θα έλεγε κύριε δεν έχουμε το δικαίωμα να σας δώσουμε IP διευθύνσεις εκτός αν έχετε ένταλμα.

Ενώ για πάρτυ τής, τέτοια κολήματα δεν υπάρχουν.

Reaction score
3

Θεωρώ ότι ο "σκύλος" το έθεσε πολύ καλά το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον GeorgeSpyros.

Reaction score
0

Φίλοι για έμενα που πληρώνω την νοβα και έχω και φορθνετ , παρότι αισθάνομαι κορόιδο , θεωρώ ότι το να ψάχνει ο isp όλους τους πελάτες του χωρίς να υπάρχει ένδειξη ή υποψία είναι αντισυνταγματικό. Κατα τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να μπαίνει η αστυνομία σε οποιοδήποτε σπίτι και να ψάχνει τα συρτάρια σου μήπως είσαι κλέφτης.
Επίσης αν το ψάξετε λίγο στο δίκτυο αυτά τα προγράμματα κωδικοποιούν τα πακέτα που στέλνουν με DES (διεθνές ελεύθερο πρότυπο κρυπτογράφησης) όπερ σημαίνεί ότι αυτοί που σε ψάχνουν χρησιμοποιούν "σπαστήρι" για να διαβάσουν τα κρυπτογραφημένα μηνύματα σου . Ποίος σου εξασφαλίζει ότι εκεί δεν θα βρουν των κωδικό του email , paypal , ebanking , πιστωτική κάρτα κ.α.
Το μόνο μέσο που έχει απομείνει όπου μπορείς να εκφράσεις την αποψη σου ελέυθερα είναι το διαδίκτυο αν επιτρέψουμε να το μαντρώσουν και αυτό έιμαστε άξιοι της τύχης μας. Δεν μπορεί κανένας εισαγγελέας να επέτρεψε κάτι τέτοιο χωρίς να εξαπατήθηκε, θα πρέπει για τον κάθε ένα που θέλει να ψάξει η φόρθνετ να συγκεντρώνει στοιχεία να τα πηγαίνει στον εισαγγελέα και να αποφασίζει εκείνος κατα περίπτωση. Φανταστείται να στείλεις email σε φίλο σου να αγοράσει γκαζάκι για το κάμπινγκ και να σε συλλαμβάνουν για κουκουλοφόρο.

Reaction score
0
Όποιος νομίζει ότι "κρυπτογραφώντας" πακέτα λύνει κάποιο πρόβλημα, ίσως πρέπει να το ξανασκευτεί... Τα πάντα παρακολουθούνται στο ίντερνετ, όχι μόνο από ISPs, αλλά ακόμα και hackers. Ανωνυμία φυσικά και δεν υπάρχει...
Για εμένα και αυτός που μοιράζει κλειδιά, και αυτός που τα δέχεται είναι εξίσου υπεύθυνοι...

Reaction score
1

To να υπερασπιζεται μια εταιρια τις παροχες της ειναι δικαιωμα της παντα ομως στα ορια των νομιμων διαδικασιων.
Ας μας πει καποιος επισημα και υπευθυνα κατα ποσο ειναι παρανομο ή οχι αυτο που κανει η Forthnet, για να εχει αξια η ολη συζητηση και η υπαρξη του συγκεκριμενου θεματος.
Φανταστειτε ο ΟΤΕ που εν μερει παραμενει κρατικος, να ξεκινουσε επισημα κατι τετοιο? Λετε να ζητουσε καμμια αδεια απο εισαγγελεα?

Για μενα ας ασχοληθουν οι παροχοι με αλλα θεματα, που μπορουν να λυσουν πιο ευκολα οπως η διακινηση παιδικης πορνογραφιας ή το εμποριο ναρκωτικων και αλλες πιο αξιοποινες πραξεις και ας ακολουθησουν μετα αυτα.

Επισης παντα οτι χρεωνεται ακομα και με ευτελες ποσο, οταν σου δινεται η δυνατοτητα να το αποκτησεις δωρεαν, θα το κανεις. Οποτε οσο και να μειωθουν οι τιμες, η αναζητηση του τζαμπαμαν παντα θα υπαρχει.

Reaction score
0
Εγώ έχω forthnet και γενικά είμαι ευχαριστημένος.
Δεν έχω σπασμένο Nova (ούτε και συνδρομή) και συνεπώς δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει το ζήτημα.
ΟΜΩΣ όπως έχω την απαίτηση να μην ανοίγουν αυθέραιτα τα ΕΛΤΑ την αλληλογραφία μου ή να μην παρακολουθούνται οι συνομιλίες μου όποτε γουστάρει ο ΟΤΕ έτσι έχω και την απαίτηση να μην με παρακολουθεί ο κάθε ISP όταν "κινούμε" στο internet.
Για φαντάσου δηλαδή σε κάθε double ή triple play, και επειδή εκεί γίνονται όλα δικτυακά, να παρακολουθεί η κάθε εταιρεία, όποτε ενδιαφέρεται, και να καταγράφει συνομιλίες, σερφαρίσματα και θεάσεις.
Αυτό είναι κάτι που δεν το ανέχομαι πρωτίστως ως ελεύθερος (και όχι ανώνυμος) πολίτης.
Γι' αυτό θα σκεφτώ πολύ σοβαρά την αποχώρησή μου από αυτόν τον πάροχο αφού μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορώ να δείξω to my ISP who's the boss.

Reaction score
0

Σας θυμίζω ότι ο μόνος σχεδόν ασφαλής τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων είναι τα.... περιστέρια! Όπου υπάρχει ηλεκτρονικό αποτύπωμα - στο σύνολο των δραστηριοτήτων μας πλέον - υπάρχει και ο κίνδυνος παρακολούθησης και υποκλοπής. Το να ζητάμε από το ΣΥΣΤΗΜΑ να αυτοπειθαρχηθεί και να πει "Δεν έχω το Συνταγματικό δικαίωμα να το κάνω αυτό", είναι σαν να ζητάμε από τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες να μπει στη σπηλιά, να θαυμάσει το θησαυρό και να φύγει με άδεια χέρια! :114:
Γι' αυτό, λοιπόν, ας εφαρμόσει ο καθένας βασική προστασία για τον εαυτό του, κι ας εύχεται να μην τον βάλει κάποιος, κάπου στο μάτι....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.