Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.507
Απάντηση: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Ναι αλλά άμα ακούς το κεντρικό από τα δύο μπροστινά κανάλια (phantom), είναι αίσχος.

Το ίδιο πιστεύω θα είναι άμα δώσεις το .1 στα υπόλοιπα ηχεία.

Reaction score
4.250

Ναι αλλά άμα ακούς το κεντρικό από τα δύο μπροστινά κανάλια (phantom), είναι αίσχος.

Το ίδιο πιστεύω θα είναι άμα δώσεις το .1 στα υπόλοιπα ηχεία.
Θα πρεπει να ειναι πολυ μαπα το ηχειο για να ακουγεται αισχος.

Ενα καλο ηχειο δεν εχει αναγκη κεντρικου. Το μονο προβλημα εστιαζεται σε ειδος ηχειων που ειναι κατευθεντικα και οσοι καθονται στο πλαι ακουνε τους διαλογους των ηχειων να βγαινουν απο τα ηχεια.

Τα περισσοτερα ομως ηχεια σου δινουν τον διαλογο στην μεση και δεν καταλαβαινεις την ομιλια απο ποιο ηχειο προερχεται.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.507

Θα πρεπει να ειναι πολυ μαπα το ηχειο για να ακουγεται αισχος.

Σίγουρα όσο πιο μάπα είναι το ηχείο, τόσο πιο αίσχος θα ακούγεται!

Ενα καλο ηχειο δεν εχει αναγκη κεντρικου.

Ναι αλλά άμα βάλεις άλλο ένα ηχείο, το ίδιο καλό, για κεντρικό...:145:

Το μονο προβλημα εστιαζεται σε ειδος ηχειων που ειναι κατευθεντικα και οσοι καθονται στο πλαι ακουνε τους διαλογους των ηχειων να βγαινουν απο τα ηχεια.

Συμφωνώ.

Τα περισσοτερα ομως ηχεια σου δινουν τον διαλογο στην μεση και δεν καταλαβαινεις την ομιλια απο ποιο ηχειο προερχεται.

Έχω την εντύπωση ότι όσο πιο μακρυά είσαι από τα ηχεία,

τόσο λιγότερο το πρόβλημα της έλλειψης κεντρικού.
.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Bασίλη σου έδωσαν μερικές απαντήσεις πιο πρίν απο εμένα.
Πιο επιστημονικά είναι λίγο δύσκολο να στο εξηγήσω τώρα καθότι είμαι στο γραφείο και δεν έχω το χρόνο να ψάχνω τα links.Περισσότερα το βράδυ απ το σπίτι(αν το θυμηθώ,αλλιώς κοπάνα με:137:)
Με απλά λόγια:
Είναι ελάχιστα τα ηχεία που κατεβαίνουν στα 20Hz με τιςε προδιαγραφές που χρειάζεται για να έχεις χαμηλές αντάξιες ενός υπογούφερ.Πραγματικά ελάχιστα και πανάκριβα.
Αν είναι να σου πιάσω και την αυτονομία του .1 καναλιού(ρίξε και συ λίγο ψάξιμο βρε) θα δείς ότι τα περισσότερα ηχεία το πολύ πολύ να φτύσουν τα μεγάφωνα τους αν κληθουν να αναπαράγουν αυτό που δίνει το .1(αν δεις γραφήματα-waterfalls- στο avs απο τις ταινίες για το τί περιέχουν σε χαμηλές συχνότητες απλά θα μείνεις).Βέβαια τώρα τελευταία σε κάποιες εκδόσεις έχουν παρατηρηθεί κάποια κοψίματα σε κάποιες εκδόσεις αλλά δεν ξέρουμε αν είναι σε όλες.Περισσότερα επ αυοτύ εν καιρό.

Δεν έχω κάνει τέστ επί του πρακτέου για να δ'ω πώς είναι να περνάς όλη την πληροφορία του LFE στα κεντρικά ηχεία γιατί δεν έχω ευκαιρα ηχεία που να μπορέσω να το κάνω.Επιφυλάσομαι να κανιβαλίσω λίγο τα ΒλασσoB&W (αν μ αφήσει:138:).
Παρόλα αυτά δεν θυμάμαι αν δίνεται όλη η πληροφορία στα κύρια κανάλια ή αν κάποιες συχνότητες πάνε αποκλειστικά στο .1.
Επίσης το .1 δεν παίζει μόνο μέχρι τα 20Hz.Είναι και για ποιό κάτω:126:.
Γιατί πιό κάτω;Γιατί απο εκεί και κάτω είναι τα μεγάλα ζόρια και αρχιζεις να ΝΙΩΘΕΙΣ και όχι μόνο να ακούς.

Όχι ότι τα ηχεία δεν θα αποδώσουν καλά τις χαμηλές αλλά είναι άλλο πράγμα να έχεις κάθε ηχείο για συγκεκριμένη δουλειά.Ξεκουράζεις και τα υπόλοιπα.
(Δεν σου βάζω στην κουβέντα και τι ενισχυτικά θές για τα οδηγήσεις σωστά τα μεγάλα ηχεία γιατί θα πας να ξηλώσεις τον υποσταθμό του Κωσταυτία:137:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Και κάτι ακόμα:
Μην μπερδέυται τις εγκαταστάσεις για home cinema με το set up ενός audio συστήματος.
Άλλες θέσεις ηχείων στο ένα,άλλες στο άλλο.
Αλλιώς κάτι θα χάσεις.

Reaction score
4.250

Κανε κατι απλο, βαλε μουσικη, ας εχει και καποια τραγουδιστρια (η), κατσε ακριβως αναμεσα απο τα ηχεια, οχι στα 3 μετρα που λεμε και τα τοιαυτα. Μηδεν αποσταση στην ουσια. Την φωνη θα την ακους πανω απο το κεφαλη σου και λιγο μπροστα.

Δεν θα την ακους ουτε απο το αριστερο, ουτε απο το δεξι ηχειο. Δεν ειναι απαραιτητο να εισαι μακρια απο τα ηχεια. Απλα καμμια φορα ειναι πολυ μαπα οι εγγραφες και μπορει τον τραγουδιστη να τον ακουσεις στην ...πλατη σου :142::143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Όσον αφορά το κεντρικό ηχείο:
Εδώ τους έχω κάνει τους πειραματισμούς.
Επειδή όμως δεν περνάνε μόνο οι διάλογοι απο ένα κεντρικό αλλά και ένα μεγάλο μέρος της ταινίας θα πώ απλά ότι αν κουνήσεις το κεφάλι λίίίίγο πιο δεξιά ή αριστερά καταρέουν όλα.Το phantom είναι ένας συμβιβασμός αλλά όχι τόσο αποτελεσματικός όσο θα ήθελαν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Μπορεις να το εξηγησεις επιστημονικα αυτο? Για παραδειγμα αν ενα σαμπ κατεβαινει στα 20hz και το γουφερ του ηχειου σου κατεβαινει ουτως η αλλως στα 20hz τοτε τι παραπανω θα παρεις?
Να το πω και λιγο διαφορετικα. Αν λειτουργησουν προσθετικα τα σαμπ, τοτε γιατι να μην βαλουμε 3-4 σαμπ στην αιθουσα? Τι ειναι αυτο που καθοριζει οτι θελουμε ενα δυο τρια η τεσσερα σαμπ σε ενα χομ? Ολα αυτα βεβαια με προυποθεση οτι τα κυριως ηχεια κατεβαινουν πολυ κατω.
Αν μαλιστα και τα σαραουντ κατεβαινουν στα 35 με 38, φαινεται να δενει καλα το γλυκο και το (τα) σαμπ.
http://www.harman.com/EN-US/OurCompany/Technologyleadership/Documents/White Papers/multsubs.pdf

Και φυσικά,προτού ΄΄ξερογλειφτούμε΄΄ γύρω από τα υποχθόνια Hz,καλό είναι να εξετάσουμε κατά πόσο τούτα μπορούν να διαδοθούν απρόσκοπτα στο δικό μας χώρο...:612:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Επίσης στο LFE κανάλι υπάρχει bass managment που δεν υπάρχει στα άλλα κανάλια(είτε με αυτόνομη μονάδα είτε με του A/V ενισχυτή).
Για τα υπόλοιπα κανάλια υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις.

sk

Reaction score
499

Δυκάναλο υλικό + δυκάναλο setup = ok
Πολυκάναλο υλικο + δυκάναλο setup = :118:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
...Επίσης το .1 δεν παίζει μόνο μέχρι τα 20Hz.Είναι και για ποιό κάτω

Εκτός από το χώρο που δεν επιτρέπει, όπως ανεφερε και ο Bhutia,
η πλειονότητα των ηχογραφήσεων δεν έχουν τίποτα κάτω από 40Hz.
Η δε χαμηλότερη νότα στην μουσική είναι τα 32Hz του εκκλησιαστικού οργάνου, κι αυτό μόνον στο "Also sprach Zaratoustra" του R. Strauss.
Αυτά περί υποχθονίων ήχων και αναπαραγωγέων αυτών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

...δεν θυμάμαι αν δίνεται όλη η πληροφορία στα κύρια κανάλια ή αν κάποιες συχνότητες πάνε αποκλειστικά στο .1
αν δηλώσεις πως δεν υπάρχει σαμπ όλη η πληροφορία του .1 πάει στα κυρίως ηχεία.

στην πράξη, ακόμα κι αν τα κυρίως ηχεία έχουν άψογο χαμηλό (μεγάλη κουβέντα), σου λείπει το "μπουμπουνητό" του σαμπ, το οποίο αν και είναι "κακό" με απόλυτα κριτήρια, είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο στη θέαση χολιγουντιανών δεινοσαύρων, σε βαθμό που η έλλειψή του να αποτελεί μειονέκτημα, και είναι, αφού οδηγεί σε στέρηση απόλαυσης...:126:

κι αυτά τά'χουμε για να περνάμε καλά, να το φχαριστιόμαστε. :136:

πχιο χάι έντ και κουραφέξαλα....:138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979

Θέμη, το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο κατεβαίνει μέχρι τους 16, έχει ο Saint Saens μια σχετική σύνθεση, αλλά βέβαια είναι εξαίρεση. Κάτω από 40 υπάρχουν όντως ελάχιστα -εξειδικευμένα - πράγματα...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

αν δηλώσεις πως δεν υπάρχει σαμπ όλη η πληροφορία του .1 πάει στα κυρίως ηχεία.

στην πράξη, ακόμα κι αν τα κυρίως ηχεία έχουν άψογο χαμηλό (μεγάλη κουβέντα), σου λείπει το "μπουμπουνητό" του σαμπ, το οποίο αν και είναι "κακό" με απόλυτα κριτήρια, είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο στη θέαση χολιγουντιανών δεινοσαύρων, σε βαθμό που η έλλειψή του να αποτελεί μειονέκτημα, και είναι, αφού οδηγεί σε στέρηση απόλαυσης...:126:

κι αυτά τά'χουμε για να περνάμε καλά, να το φχαριστιόμαστε. :136:

πχιο χάι έντ και κουραφέξαλα....:138:
Προσωπικα θα ηθελα ν ακουσω ηχεια που κατεβαινουν στα 20 hz πως αντιδρουν σε σεισμους, βρυχηθμους δεινοσαυρων και παρομοιων εντυπωσιακων ηχητικων εφε, για να δουμε ποση διαφορα εχουμε με τα σαμπ.

Ενα ακομη θεμα ειναι ποσο μεγαλη διαφορα μπορει να εχουν τα 20 απο τα 17 η τα 15 hz. Σε ποσες ταινιες μπορει να εχουμε τετοιο βυθισμα. Δηλαδη αν ειναι στις 100 ταινιες να το εχεις μια φορα με διαφορα δυσδιακριτη νομιζω οτι δεν αξιζει επ ουδενι η οποιαδηποτε επενδυση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979

Βασίλη, δεν ξέρω αν έχεις νιώσει χαμηλόσυχνο σεισμό. Κάτι ανάμεσα στο δέος και το συναρπαστικό. Το ξέρω πως είμαι τρελός, αλλά...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Προσωπικα θα ηθελα ν ακουσω ηχεια που κατεβαινουν στα 20 hz πως αντιδρουν σε σεισμους, βρυχηθμους δεινοσαυρων και παρομοιων εντυπωσιακων ηχητικων εφε, για να δουμε ποση διαφορα εχουμε με τα σαμπ.

Ενα ακομη θεμα ειναι ποσο μεγαλη διαφορα μπορει να εχουν τα 20 απο τα 17 η τα 15 hz. Σε ποσες ταινιες μπορει να εχουμε τετοιο βυθισμα. Δηλαδη αν ειναι στις 100 ταινιες να το εχεις μια φορα με διαφορα δυσδιακριτη νομιζω οτι δεν αξιζει επ ουδενι η οποιαδηποτε επενδυση.
Aν κατέβεις Αθήνα θα προσπαθήσω να ψήσω τον Jargon να του κάνουμε μια βίζιτα:144:.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
...Επίσης το .1 δεν παίζει μόνο μέχρι τα 20Hz.Είναι και για ποιό κάτω

Εκτός από το χώρο που δεν επιτρέπει, όπως ανεφερε και ο Bhutia,
η πλειονότητα των ηχογραφήσεων δεν έχουν τίποτα κάτω από 40Hz.
Η δε χαμηλότερη νότα στην μουσική είναι τα 32Hz του εκκλησιαστικού οργάνου, κι αυτό μόνον στο "Also sprach Zaratoustra" του R. Strauss.
Αυτά περί υποχθονίων ήχων και αναπαραγωγέων αυτών.
Κε Θέμη δεν μιλάω για μουσική αλλά για τα εφέ,στα οποία απ ότι κατάλαβα εστίασε ο vastsar.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Aν κατέβεις Αθήνα θα προσπαθήσω να ψήσω τον Jargon να του κάνουμε μια βίζιτα:144:.
Αστο Γιωργο σ αυτον δεν παω με τιποτα. Απ οτι θυμαμαι εχει τα B&W κι εγω διερχομαι περιοδο αποτοξινωσης απ αυτα :142:. Προσωπικα, σαμπ εχω ακουσει πως συμπεριφερονται σε εντυπωσιακα εφε. Ηχεια με πολυ βαθυ χαμηλο δεν εχω ακουσει για να εχω το μετρο συγκρισης.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η XTZ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!!!!!!

Αστο Γιωργο σ αυτον δεν παω με τιποτα. Απ οτι θυμαμαι εχει τα B&W κι εγω διερχομαι περιοδο αποτοξινωσης απ αυτα :142:. Προσωπικα, σαμπ εχω ακουσει πως συμπεριφερονται σε εντυπωσιακα εφε. Ηχεια με πολυ βαθυ χαμηλο δεν εχω ακουσει για να εχω το μετρο συγκρισης.
Μα αυτό είναι το θέμα.Δεν ξέρω αν υπάρχει ηχείο(με γήινη τιμή)που να μπορεί να κοντράρει ένα καλό sub(πχ ένα SVS Ultra).
Ψάξε για μερικές μετρήσεις και θα δείς.
Βέβαια υπάρχει και το παλούκι πως θα δέσει το γλυκό ''ηχείο-sub''.

Reaction score
150
Βέβαια τώρα τελευταία σε κάποιες εκδόσεις έχουν παρατηρηθεί κάποια κοψίματα σε κάποιες εκδόσεις αλλά δεν ξέρουμε αν είναι σε όλες.Περισσότερα επ αυοτύ εν καιρό.

Γιώργο αν θυμάσει το συζητήσαμε και το έλεγξα και τελικά είναι μάλλον False Alarm.

H MONH επιβαιβεωμένη ταινία με κόψιμο είναι το Master and Commander κι αυτό μάλλον όχι σε όλες τις εκδόσεις.

Δεν έχει βρέθει κάποιος άλλος τίτλους και το συγκεκριμένο thread θα πεθάνει....

Για τα υπόλοιπα μετά το φαγητό.:137:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef