ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ..;

Reaction score
0
Καλησπέρα, είμαι "νέος" άπειρος και θέλω την βοήθειά σας, Εχω έναν παλιό ενισχυτή TA-FE370 (2x70W, 4Ω) και τώρα βρήκα τα Magnat Monitor Supreme 1002 ηχεία (190W το καθένα, 8Ω)Σίγουρα θα χάσω απόδοση στον ήχο αλλά θα παίξουν μαζί; θα έχω πρόβλημα να κάψω κάτι; (κάποια στιγμή θα αλλαχτεί ο ενισχυτής βέβαια)

ika

News
Reaction score
16.756
Άμα δεν τερματίζετε το VOLUME, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.
Όπως καταλαβαίνετε και σεις, ο ενισχυτής είναι μικρός για τα ηχεία

Reaction score
0
Άμα δεν τερματίζετε το VOLUME, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.
Όπως καταλαβαίνετε και σεις, ο ενισχυτής είναι μικρός για τα ηχεία
Αφού ο ενισχυτής είναι μικρότερος απο τα ηχεία, γιατί να μην τον τερματίσω; το αντίθετο δε θα ήταν επικίνδυνο;;;

Reaction score
309
Όταν το ηχείο ζητήσει παραπάνω ισχύ από 70 watt ο ενισχυτής θα προσπαθήσει να δώσει. Δεν θα διαθέτει όμως και θα δώσει παραμορφωμένο και ενισχυμένο το σήμα στα ηχεία. Τότε κινδυνεύουν τα twitter των ηχείων να καούν και φυσικά εσείς θα ακούτε παραμορφωμένο ήχο. Ο ενισχυτής έχει μέγιστη ισχύ τα 70 watt, αλλά δε σημαίνει αυτό ότι αν τα ηχεία -λόγω της αντίστασης τους- ζητήσουν 100watt, ο ενισχυτής θα συνεχίσει να δίνει 70 καθαρά watt.

Ιδανικά για την πλήρη αξιοποίηση των ηχείων θα έπρεπε να οδηγηθούν από έναν ενισχυτή που θα είχε ονομαστική ισχύ 200watt στα 8Ω.

Reaction score
0
Όταν το ηχείο ζητήσει παραπάνω ισχύ από 70 watt ο ενισχυτής θα προσπαθήσει να δώσει. Δεν θα διαθέτει όμως και θα δώσει παραμορφωμένο και ενισχυμένο το σήμα στα ηχεία. Τότε κινδυνεύουν τα twitter των ηχείων να καούν και φυσικά εσείς θα ακούτε παραμορφωμένο ήχο. Ο ενισχυτής έχει μέγιστη ισχύ τα 70 watt, αλλά δε σημαίνει αυτό ότι αν τα ηχεία -λόγω της αντίστασης τους- ζητήσουν 100watt, ο ενισχυτής θα συνεχίσει να δίνει 70 καθαρά watt.

Ιδανικά για την πλήρη αξιοποίηση των ηχείων θα έπρεπε να οδηγηθούν από έναν ενισχυτή που θα είχε ονομαστική ισχύ 200watt στα 8Ω.
ok, κατάλαβα. Στο 70 με 80% των δυνατοτήτων του δηλαδή, να παίζει ο ενισχυτής;;; είναι καλά τα ηχεία και μάλλον θα τα "τσιμπήσω" , στην πορεία θα αντικαταστήσω και τον ενισχυτή για να είμαι καλυμμένος.

Reaction score
309
ναι κάπως έτσι. Τη δυνατότητα του ενισχυτή να τα οδηγήσει θα την καταλάβεις με τα αυτιά σου. Αν θες να ακούς πολύ δυνατά, σίγουρα θα χρειαστείς άλλον ενισχυτή.

Reaction score
0
ναι κάπως έτσι. Τη δυνατότητα του ενισχυτή να τα οδηγήσει θα την καταλάβεις με τα αυτιά σου. Αν θες να ακούς πολύ δυνατά, σίγουρα θα χρειαστείς άλλον ενισχυτή.
ευχαριστώ πολύ φίλε!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.325
Το ηχείο έχει ευαισθησία 92db πράγμα θετικό,ο ενισχυτής θα το οδηγήσει αλλά όπως είπαν και πιο πάνω δεν θέλει πώρωση και ζόρισμα γιατί θα έχεις ατυχήματα,μέχρι να πάρεις κάτι πιο δυνατό..langsam langsam που λένε και στον βορρά

Υ.Γ. μη βγάζεις στατιστικά του στυλ 70-80% της ισχύος με γνώμονα το πόσο στρίβει το ποτενσιόμετρο,αυτό θα το κρίνει ο ενισχυτής σου:wink:

ika

News
Reaction score
16.756
Αφού ο ενισχυτής είναι μικρότερος απο τα ηχεία, γιατί να μην τον τερματίσω; το αντίθετο δε θα ήταν επικίνδυνο;;;
Άμα τερματίσει ο μικρός ενισχυτής, αρχίζει η παραμόρφωση δηλ συνεχές ρεύμα που πάει στα πηνία και τα καίει.
Όπως έλεγε και το φθέγμα "Μικρός ενισχυτής καίει tweeter, μεγάλος καίει woofer". Αλλά στην 2η περίπτωση πολύ πιθανά θα γίνει ακουστό το ζόρι που θα περνάει το μεγάφωνο και πιθανά θα προλάβουμε να χαμηλώσουμε το volume. Στην 1η περίπτωση μάλλον θα το καταλάβουμε εκ των υστέρων όταν θα έχει καεί το πηνίο. Εκτός και αν ο ενισχυτής έχει ρελέδες προστασίας, οπότε θα κόβει μόνος του τον ήχο.
Παλιά πιστεύαμε ότι ο ενισχυτής πρέπει να είναι λίγο μικρότερος από τα ηχεία, σήμερα το ανάποδο.

Reaction score
139
νομιζω με 40watt θα παιξει μια χαρα... στα 3 μετρα θα εχει θεωρητικα >101db
δεν ειναι απαραιτητο να "ταιριαξεις" τα rms με την ισχυ του ενισχυτη σου.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης