Θέσεις ηχείων για 7.4.4

Reaction score
761
Καλημέρα, όπως γράφω και στον τίτλο θέλω να υπολογίσω τις ακριβείς θέσεις τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο μου.
Οι διαστάσεις του χώρου είναι 6,26χ3,56χ3,02 (ΜχΠχΥ). Τα ηχεία είναι τα KALI in-8 και τα sub's είναι τα ομόσταυλα WS-12. Ο χώρος είναι dedicated οπότε δεν υπάρχει θέμα WAF. Οι αποστάσεις θα ήθελα να είναι στο 1,70 'η 1,75 από την θέση ακρόασης.
Πως μπορώ να το υπολογίσω? Θέλω πχ το πάνω δεξί μπροστά 1,40μ από τον μπροστά τοίχο και 0,50μ από τον δεξί πλαινό τοίχο και όχι 40 μοίρες από το αυτί του όρθιου ακροατή κλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.404
Θέλεις να δώσεις και πλάτος οθόνης.

Reaction score
761
Ξέχασα να γράψω βασικά πράγματα. Η εγκατάσταση θα είναι για μουσική και κυρίως auro3d, προβολέα δεν έχω ακόμη αποφασίσει ποιόν, για οθόνη θα μπεί μια ηλεκτρική για προβολή το πολύ 100-110".

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.496
Εχεις διαβάσει τον οδηγό τοποθέτησης της Trinnov?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.496
Έχει καλές συμβουλές τοποθέτησης, οι οποίες μπορεί να έχουν εφαρμογή σε όλα τα συστήματα.
Επειδή υπάρχει πολύ μουσική και σε Atmos, και θα παράγεται όλο και περισσότερη, σου προτείνω να δεις μια τοποθέτηση ενδιάμεση των δύο φορματ.

Reaction score
4.990
Γράψε και αν θα είναι ηχοπερατη η οθόνη εάν θες ….
Βάλε μια καρέκλα στην θέση ακρόασης
Βάλε ένα τρίποδο πάνω στην καρέκλα
Πάνω στο τρίποδο στην κορυφή Δέσε ένα σκοινί, σπάγκο ότι θες
Άπλωσε το σκοινί ώστε να φτάσει στον ποιο κοντινό τοίχο από όλες τις πλευρές
Φαντάσου το σαν διαβήτη
Κόψε τον σπάγκο
Όπου τελειώνει ο σπάγκος τοποθετείς το τουιτερ του κάθε ηχείου (ίσες αποστάσεις)
Δηλαδή ο σπάγγος είναι η ακτίνα του κύκλου σου !!!!
Αυτό είναι το ιδανικό

Reaction score
4.990
Ακριβώς το ίδιο και για τα πάνω
Πρέπει να τοποθετηθούν σαν σφαίρα όσο γίνεται δυνατόν όσο απόσταση έχει το μπροστινό ηχείο ή το κεντρικό τόση είναι κ η απόσταση του μπροστινού ατμος στο ταβάνι

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.056
Members
38.403
Νεότερο μέλος
Daredevil 1994