Θόρυβος στην έξοδο phono. (Που επηρεάζεται άμεσα απο τα ρεύματα)

Reaction score
270
Ενισχυτης: dared vp-16 (λάμπες jj 6v6s - Tungsol 6sl7GT)
Phono stage: tsakiridis zeus

Εχω αρκετό θόρυβο στην έξοδο phono μου, και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Στην εξοδο του cd player δεν ακούγεται το παραμικρό υπό όλες τις συνθήκες έντασης.

Το πρόβλημα: ο θόρυβος δημιουργείται μονο στην εξοδο που ειναι ο zeus με το πικαπ. ο θόρυβος στα ηχεια δεν ακούγεται καθόλου όταν το volume ειναι στο 0. (Είτε ο προενισχυτης ειναι ανοιχτός, είτε κλειστός)
Με τον προενισχυτη κλειστό και το volume απτή μέση και πανω αρχίζει να σχηματίζεται. Μόλις ανοίξω το phono stage, ο θόρυβος γίνεται αρκετά έντονος και ενοχλητικός. Στην αρχη ελενξα αρκετά καλα τη γείωση, άλλαξα και καλωδιο τίποτα. Κουνώντας τα καλωδια των ρευμάτων στο πισω μερος, και κάθε φορά που πιάνω με το χερι μου το καλωδιο RCA, συνηδητοποιησα οτι ο θόρυβος επηρεάζεται άμεσα. Επανω στο ψάξιμο και την αλλαγη θέσεων στα καλωδια, Έβγαλα απο τη πρίζα το CD player και το πικαπ, και ο θόρυβος σχεδόν εξαλειφεται.
Τι μπορει να φταίει;

Attachments

Reaction score
270
Dimpas δυςτυχως δε γνωρίζω να απαντήσω:( δε ξέρω βασικά και πως ειναι ο θορυβος των 50hz.

Κοιτώντας ομως κάποια video με πρόβλημα ground loop σε ηχεια, ο θορυβος νομίζω μοιάζει αρκετά και μάλλον κατι τέτειο πρέπει να συμβαίνει. Δε θα έπρεπε ομως να υπάρχει και σαν πρόβλημα στην εξοδο του cd-player?
Πως αντιμετωπίζεται ενα τέτειο πρόβλημα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Τα καλώδια διασύνδεσης που χρησιμοποιείς δεν έχουν θωράκιση, οπότε είναι ευαίσθητα σε εξωτερικούς θορύβους, όπως αυτοί του δικτύου τροφοδοσίας.
Επιπλέον έχεις ένα αθωράκιστο καλώδιο να διατρέχει όλο το ικρίωμα σου από το πικάπ έως τον προενισχυτή του που βρίσκεται στο κάτω ράφι.
Εντελώς λάθος τοποθέτηση. Θα έπρεπε το πικάπ με τον προενισχυτή να είναι δίπλα με ελάχιστο μήκος καλωδίου.
Δοκίμασε καλώδια με καλή θωράκιση.

Reaction score
270
Με τη πολύτιμη βοήθεια του Petermeni, η διάταξη στο συστημα άλλαξε προς το ορθά σωστό.

Δυστυχώς κατι που δεν ήξερα τα nordost blueheaven δεν ειναι η σωστή επιλογή RCA για τη συνδεση πικαπ. (Νομίζω δεν προτείνονται καν, για τετειες εφαρμογές) καθώς δεν ειναι θωρακισμένα :( Διαβάζοντας αυτές τις μερες και σε ξένα forum το πρόβλημα με θόρυβο απο blueheaven σε εφαρμογές πικαπ ειναι γνωστό και όλοι προτείνουν αλλαγη καλωδιων.

Οποτε τι καλωδιο αγοράζουμε? στην αντίστοιχη κατηγορία με καλη θωράκιση.

Attachments

ryk

Reaction score
925
Οποτε τι καλωδιο αγοράζουμε? στην αντίστοιχη κατηγορία με καλη θωράκιση.
Είχα δοκιμάσει RG-59 καλώδιο (από τον προενισχυτή στον τελικό), αλλά μάλλον δεν είχα κάνει κάποια κόλληση καλά και τσίμπαγε θορύβους. Χαρακτηριστικά, είχε ξεσκιστεί να μου στέλνει τον θόρυβο της κινητής τηλεφωνίας στα ηχεία!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.515
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106