Θόρυβος (humming)

Reaction score
194
Καλημέρα. Όταν είναι ανοιχτό το ηχοσύστημα χωρίς να παίζει μουσική είτε στην επιλογή streamer είτε cd player ακούω από το tweeter φύσημα και από το woofer έναν ήχο χαμηλό σαν γείωσης με τη διαφορά ότι της γείωσης (π χ. του πικάπ είναι πιο έντονος zzzzzzz ενώ αυτός είναι πιο χαμηλός και σαν να περιέχει ένα γουργουρισμα). Έβγαλα από το πολυπριζο το τροφοδοτικό του streamer, του πικάπ και του phono (σταματά μόνο ο θόρυβος γείωσης όταν είναι γυρισμένη η επιλογή στο πικάπ), το cd player ομοίως χωρίς αποτέλεσμα. Έχω αρχίσει να αλλάζω τα καλώδια ρεύματος μήπως φταίει κάποιο από αυτά. Νομίζω πως με την τελευταία αλλαγή σταμάτησε ο θόρυβος στο woofer αλλά το δοκίμασα το πρωί και δεν είχα πολύ χρόνο. Καμια ιδέα; Το φύσημα είναι φυσιολογικό ή δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα απολύτως; Ευχαριστώ.

ika

News
Reaction score
15.357
Στο πικάπ μπορεί να ακούγεται ένα ελαφρύ φύσημα στο τέρμα του volume.

Reaction score
194
Ας μην επικεντρωθούμε στο πικάπ που σπάνια το χρησιμοποιώ παρόλο που εκεί ο θόρυβος είναι έντονος. Υπάρχει θόρυβος ακόμη και όταν δεν είναι καν στην πρίζα το πικάπ και δεν είναι επιλεγμένο από τον προενισχυτη.

ika

News
Reaction score
15.357
Αν βγάλεις όλα τα RCA των πηγών από τις εισόδους του ενισχυτή/προενισχυτή, ακούγεται ο βόμβος/θόρυβος?

TGD

Reaction score
9.084
Από τη γείωση είναι. Φτιάξε ένα καλώδιο που από τη μία να έχει θυληκό σούκο και από την άλλη διπολικό φις. Και άρχισε τις δοκιμές. Ξεκίνα από το Streamer.

Reaction score
194
Αν βγάλεις όλα τα RCA των πηγών από τις εισόδους του ενισχυτή/προενισχυτή, ακούγεται ο βόμβος/θόρυβος?
Θα το κάνω όταν πάω στο σπίτι. Ευχαριστώ
Από τη γείωση είναι. Φτιάξε ένα καλώδιο που από τη μία να έχει θυληκό σούκο και από την άλλη διπολικό φις. Και άρχισε τις δοκιμές. Ξεκίνα από το Streamer.
Δεν ξέρω να κάνω κάτι τέτοιο

TGD

Reaction score
9.084
Ένα μικρό καλώδιο που από τη μία να έχει αυτό:

και από την άλλη αυτό:

Ιδανικό για δοκιμές συσκευών χωρίς να συνδέεται η γείωση.

Reaction score
194
Ένα μικρό καλώδιο που από τη μία να έχει αυτό:

και από την άλλη αυτό:

Ιδανικό για δοκιμές συσκευών χωρίς να συνδέεται η γείωση.
Έχω το καλώδιο τροφοδοσίας του Denon sacd player που δεν έχει γείωση, θα βάλω αυτό. Ευχαριστώ πολύ.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.071
Έχω το καλώδιο τροφοδοσίας του Denon sacd player που δεν έχει γείωση, θα βάλω αυτό. Ευχαριστώ πολύ.
καλύτερα γιατί αν δεν το 'χεις με τα κατσαβίδια.... να μη σε ψάχνουμε κιόλας! 230 είναι αυτά!

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.285
Members
38.293