Ιερογλυφικα

Reaction score
15.469
Εαν καποιος δεν βαριεται,θα μπορουσε να με βοηθησει στην αποκρυπτογραφηση των παρακατω ?
Ειναι απο τη δοκιμη του "Ηχου" στα audio spectrum studio 5

η μετρηση της αποκρισης συχνοτητας σταματα λιγο πιο κατω απο τα 200 hz ,γιατι ? ειναι αποτελεσμα της....μετρητικης μεθοδου ? περιορισμοι των οργανων ? η' μηπως το ηχειο ειναι απαραδεκτο απο 'κει και κατω ?
τι σημαινει σε ελευθερη μεταφραση αυτο για το συγκεκριμενο ηχειο ?

επισης

εδω τα peaks στην αντισταση κι αυτα κατω απο τα 100 hz ,αν διαβαζω σωστα, τι σημαινουν για το ηχειο ? ισως το οτι χωλαινει στα μπασα ,για να το πω απλα ?

επισης αυτη την ιστορια με τις φασεις και τις μοιρες....δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι ειναι και τι μπορει να σημαινουν...
το θεμα ειναι να μαθω κι εγω κατι στη ζωη μου, για την αξια της γνωσης βεβαια, αλλα και αν μπορω να αλλαξω κατι στο συστημα για καλυτερο ηχο ...
ευχαριστω προκαταβολικα και αν πεταω καμμια κοτσανα που και που......sorry !

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Ιερογλυφικα

η μετρηση της αποκρισης συχνοτητας σταματα λιγο πιο κατω απο τα 200 hz ,γιατι ? ειναι αποτελεσμα της....μετρητικης μεθοδου ?
Aκριβώς.Αυτό γίνεται να συμμετέχει όσο το δυνατόν λιγότερο το δωμάτιο στην μέτρηση.

εδω τα peaks στην αντισταση κι αυτα κατω απο τα 100 hz ,αν διαβαζω σωστα, τι σημαινουν για το ηχειο ?
Δεν το διαβάζεις σωστά.Η μέτρηση αυτή είναι πλήρης,συχνοτικά.Εύκολο ηχείο πάντως.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ιερογλυφικα

εδω τα peaks στην αντισταση κι αυτα κατω απο τα 100 hz ,αν διαβαζω σωστα, τι σημαινουν για το ηχειο ? ισως το οτι χωλαινει στα μπασα ,για να το πω απλα ?

επισης αυτη την ιστορια με τις φασεις και τις μοιρες....δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι ειναι και τι μπορει να σημαινουν...
το θεμα ειναι να μαθω κι εγω κατι στη ζωη μου, για την αξια της γνωσης βεβαια, αλλα και αν μπορω να αλλαξω κατι στο συστημα για καλυτερο ηχο ...
ευχαριστω προκαταβολικα και αν πεταω καμμια κοτσανα που και που......sorry !
Τα peaks που λες δείχνουν ότι είναι ηχείο bass reflex. Το ελάχιστο σημείο ανάμεσα στα 2 peaks είναι η συχνότητα συντονισμού του reflex. Πρακτικά από εκεί και κάτω η απόκριση σε ανηχοϊκό θάλαμο θα πέφτει απότομα.

Οι μεταβολές στην φάση οφείλονται στα πηνία των μεγαφώνων και στα πηνία και τους πυκνωτές του crossover. Δεν υπάρχει ανησυχία γιατί οι μεταβολές είναι μικρές...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik