Ιντερνετ απο το δικτυο ρευματος

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Συμφορουμιτες χαιρετε :)

αποφευγω καθετι ασυρματο στο σπιτι,συνεπως το Wi Fi ειναι ανενεργο και προτιμω ετσι να παραμεινει

Παρουσιαστηκε αναγκη για διαδικτυο μακρια απο το ρουτερ

Εχθες βραδυ συζητωντας με ενα φιλο,μου μιλησε για τα Powerlines,τα οποια χρησιμοποιουν το δικτυο ρευματος,μετατρεποντας την πριζα σε υποδοχη για ιντερνετ.

Εχει κανεις σας;
Αξιζει τον κοπο ή εχει θεματα;
Για περαστε και βοηθηστε ;)

Ευχαριστω ολους προκαταβολικως :thumbsup:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.393
Συμφωνώ κι εγώ γιατρέ μου με την ερώτηση του Zizik! :)

Είναι υπερβολικοί οι φόβοι πιστεύω.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Δε θελω ασυρματο ρε Γιωργο...

Ανοιγεις το wi fi στο λαπτοπ και βλεπεις ενα ολοκληρο κατεβατο απο τριγυρω δικτυα.Να βαλω ακομη ενα;

Ολο αυτο λειτουργει αθροιστικα

Ο καθενας λεει και γραφει το μακρυ του και το κοντο του σχετικα με το θεμα που δεν ξερεις τί να πιστεψεις

Μπορει να εχετε δικιο και συ και ο Δημητρης και να υπερβαλλω,αλλα εαν υπαρχει το ενσυρματο προτιμω να αποφυγω το ασυρματο

:)

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Αδερφέ, με 10000% βεβαιότητα, περισσότερο σε/μας "ψήνουν" αυτά που δεν βλέπουμε παρά όλα όσα "βλέπουμε" αρθροιστικά.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.686
Αν λειτουργεί αθροιστικά, το έχεις ήδη τερματίσει αφού έχεις γύρω όλα τα άλλα. :p

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Χάριν υπερβολής το έγραψα ντε... :D

Εν πάσει περιπτώσει, ψηνόμαστε θελουμε δε θελουμε. Είτε με το WiFi ανοικτό, είτε κλειστό.

Reaction score
818

αποφευγω καθετι ασυρματο στο σπιτι,συνεπως το Wi Fi ειναι ανενεργο και προτιμω ετσι να παραμεινει

Εχθες βραδυ συζητωντας με ενα φιλο,μου μιλησε για τα Powerlines,τα οποια χρησιμοποιουν το δικτυο ρευματος,μετατρεποντας την πριζα σε υποδοχη για ιντερνετ.

Εχει κανεις σας;

Αγαπητέ @Knight, δεν θα μπω στον πειρασμό να στην πέσω κι εγώ για το ότι δεν θέλεις wifi (και πίστεψέ με είναι μεγάλος!), αλλά θα σου περιγράψω τη δική μου εμπειρία με τα powerlines:
  1. Ταχύτητα: Σαφώς υποδεέστερη από ένα σύγχρονο ασύρματο δίκτυο, αν και πιθανόν οι τελευταίες υλοποιήσεις να έχουν λύσει το θέμα αυτό σε κάποιο βαθμό.
  2. Συμβατότητα: Για κλάματα, με μια λέξη.
    1. Επί βδομάδες έγραφα επιστολές στην Teac αναφορικά με το γιατί δεν έβλεπε ο media server τον NAS μου (ενώ είχα ραδιόφωνο μέσω internet) και αφού σηκώσαμε όλοι τα χέρια ψηλά, αποδείχθηκε ότι ήταν ασύμβατο το powerline (D-Link το συγκεκριμένο). Το πέταξα και ηρέμησα.
    2. Χρειάζεται προσοχή με το θέμα του πίνακα στον οποίο συνδέονται οι πρίζες, καθώς και με το αν το ρεύμα είναι μονοφασικό/τριφασικό. Πρίζες συνδεμένες σε διαφορετικούς πίνακες (σε διαφορετικό όροφο δλδ.) απλώς δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Επίσης, σε μεγάλες αποστάσεις πριζών η ταχύτητα πέφτει δραματικά.
  3. Αξιοπιστία: Καίγονται για πλάκα από τις αυξομειώσεις τάσης στο δίκτυο.
Καλή τύχη αν παρόλα αυτά τολμήσεις να το αποφασίσεις :)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.462
Γεια! Οπως αναφερθηκε παραπανω.. υποδιεστερη ταχυτητα ακομα κ απο wifi.
Οκ για ταυτοχρονο youtube/audiostreaming k ταυτοχρονο surf σε σελιδα... σπαει λιγο νευρα... σε παραπανω απο 2-3 tabs..
Αν εισαι vdsl...ξερω γω... ισως να μην εχεις προβλημα..
Προτεινεται/επιβαλεται σε απομακρισμενα σημεια του σπιτιου/διαμερισματως.

(Γενικα μικροπροβληματακια εντοπιζονται...απο χρηστη σε χρηστη..πχ εγω δεν μπορω να μπω στο setup menu-για να επενεργοποιησω το wifi-...που κ που μου "πεφτει"..κ θελει να το βγαλω απο τη πριζα.. προσπερνιουνται).

Στο θεμα wifi....ενα περισσοτερο....ενα λιγοτερο...δεν βρισκω διαφορα...

Για 80-100-120 euro δεν χανεις κατι να δοκιμασεις αν σου κανει :)
Καλη πατεντα :)
Το εχω 6μηνες κ δουλευει..αν χαλασει...παρω αλλο.. :)

Reaction score
6.885
.....απο την αλλη ειναι πιο οικονομικο να τραβηξεις ethernet απο το ρουτερ με ενα απλο πλαστικο καναλακι,ενω δεν θα εχεις τα παραπανω προβληματα και χαμηλη ταχυτητα μεταδοσης.

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Το εκανα φιλε tanto αλλα ενω ο υπολογιστης κοντα στο ρουτερ λειτουργει αψογα,ο αλλος που ειναι μακρια (6 μετρα καλωδιο),μια εχει ιντερνετ,μια δεν εχει

Αλλαξα τους υπολογιστες μηπως δεν ειναι θεμα ρουτερ,αλλαξα και καλωδιο αλλα το θεμα παρεμεινε (ρουτερ δεν αλλαξα,ψαχνω να βρω καποιο για δοκιμη)

Ετσι επικοινωνησα με την εταιρεια.Μου ειπαν οτι χρειαζεται αλλαγη το ρουτερ επειδη ειναι παλιο (5ετιας) και δεν μπορει να σηκωσει πολλες θυρες.

Δεν ενοχλει να αγορασω ρουτερ.Επειδη ομως δεν ειμαι βεβαιος οτι το πραγμα θα φτιαξει (μπορει να φταιει κατι αλλο) ειπα να ρωτησω εδω μηπως κανεις εχει καποια αλλη λυση που δεν την γνωριζω

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.462
επειδη το εγραψα καπως γρηγορα το παραπανω,
να προσθεσω οτι ο δεκτης μπαινει και σε πολυπριζο (τουλαχιστων σε μενα ενα TP Link εχω, πρεπει να εχει πεσει η τιμη-και δεν βρικα πιο ακριβο εκεινη την μερα που ειχα παει..), o πολιτης δεν το ηξερε, εγω δεν εχω διαθεσιμη εξτρα πριζα...οποτε ετυχε πετυχε..τεσπα..
δεν χανεις κατι...ακομα και με τα μικροπροβληματατης μικροτερης ταχυτητας ..παρα καθολου δικτιο ... (το wifi στα 2 δωματια πεφτει το σημα-ενα wifi extender...ισως σου κανει τη δουλεια.. εστω εναλακτικη..)
Στο δικο μου κανει και extend το wifi (με το ιδιο ονομα και password..με ενα κουμπι πανω στο δεκτη στο βρισκει..λολ!!!).
Στο κοστος του αξιζει μια δοκιμη... αν ηταν πανω απο 200-300 euro... να το ξανασκεφτομασταν ..
Δε διαφωνω με καναλι, αλλα δεν ειναι παντα εφικτο..
τα προβληματα ταχυτητας ισως επιρεαζονται απο την αποσταση του δικτιου του ρευματως (αν περνaει απο πινακα..και παει σε αλλη γραμμη..κοκ...) τι να πω... δεν το εχω δοκιμασει σε αλλη πριζα...(πιο κοντα στο ρουτερ).
Ελπιζω να βοηθησα..πες μου τι εκανες εν τελη :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.686
Το εκανα φιλε tanto αλλα ενω ο υπολογιστης κοντα στο ρουτερ λειτουργει αψογα,ο αλλος που ειναι μακρια (6 μετρα καλωδιο),μια εχει ιντερνετ,μια δεν εχει
Υποθέτω πως δοκίμασες τις θύρες και τις ρυθμίσεις του router γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική όσο παλιό κι αν είναι.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.462

Αλλαξα τους υπολογιστες μηπως δεν ειναι θεμα ρουτερ,αλλαξα και καλωδιο αλλα το θεμα παρεμεινε (ρουτερ δεν αλλαξα,ψαχνω να βρω καποιο για δοκιμη)

Ετσι επικοινωνησα με την εταιρεια.Μου ειπαν οτι χρειαζεται αλλαγη το ρουτερ επειδη ειναι παλιο (5ετιας) και δεν μπορει να σηκωσει πολλες θυρες.

Δεν ενοχλει να αγορασω ρουτερ.Επειδη ομως δεν ειμαι βεβαιος οτι το πραγμα θα φτιαξει (μπορει να φταιει κατι αλλο) ειπα να ρωτησω εδω μηπως κανεις εχει καποια αλλη λυση που δεν την γνωριζω
αλλαξε ρουτερ και το αλλαζεις και τσαμπα πες οτι χαλασε ο μετασχηματιστης αν το δει ο παροχος ποτε ηταν η τελευταια αλλαγη δεν θα το ψαξει καν, αν η αποσταση ηταν πολυ μεγαλητερη λεω ..η επρεπε να περασει το καλωδιο απο 2 δωματια..

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Υποθέτω πως δοκίμασες τις θύρες και τις ρυθμίσεις του router γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική όσο παλιό κι αν είναι.

Ναι Δημητρη
Το εκανα και μονος και με τη βοηθεια της εταιρειας και μου ειπαν να το αλλαξω.Και εγω απορησα αλλα ετσι μου ειπαν
Παραξενο...
Πιστευω θα βρω καποιο ρουτερ να δοκιμασω και θα λυθει το μυστηριο

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.462
Ναι Δημητρη
Το εκανα και μονος και με τη βοηθεια της εταιρειας και μου ειπαν να το αλλαξω.Και εγω απορησα αλλα ετσι μου ειπαν
Παραξενο...
Πιστευω θα βρω καποιο ρουτερ να δοκιμασω και θα λυθει το μυστηριο
αν το ρουτερ δεν παιζει με κατευθιαν καλωδιο (και αν δεν φταιει το καλωδιο) τοτε το Powerline δεν θα εχει καλητερη τυχη (που το συνδεεις στο ρουτερ και μετα...μπλα μπλα....). :/

Reaction score
1.187

Εχει κανεις σας;

Εγώ χρησιμοποιώ powerlines εξ ανάγκης, εδώ και αρκετά χρόνια, διότι στο σαλόνι που έχω το media player δεν πιάνει το wi-fi. Εχω πάρει τα TP-Link και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αποσυνδέσεις ή διακοπές παρόλο που τα χρησιμοποιώ σε διαφορετική φάση τριφασικού ρεύματος.

Η πραγματική τους ταχύτητα δεν είναι ούτε 200 ούτε 500 mbps όπως λένε. Η πραγματική τους ταχύτητα είναι (μετρημένη) γύρω στα 75 με 85 mbps. Υπερ αρκετή για να βλέπει το media player τον NAS δίσκο και να streamάρει HD περιεχόμενο ή να surfάρει στο internet.

Και τώρα αυτή την στιγμή που γράφω από το laptop στην βεράντα που κάθομαι έχω ένα TP-link powerline γιατί επίσης εδώ δεν πιάνει το wi-fi αφού το router είναι στο πίσω μέρος του σπιτιού και μεσολαβούν αρκετοί τοίχοι.

Εμένα πάντως μού έχουν λύσει τα χέρια. Εχω εύκολα και παντού internet σε όλο το σπίτι χωρίς να με νοιάζει αν πιάνει ή όχι το wi-fi και χωρίς να τρυπάω όλο το σπίτι για να περνάω καλώδια δικτύου.

20160801_211134_resized.jpg

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εγώ χρησιμοποιώ powerlines εξ ανάγκης, εδώ και αρκετά χρόνια, διότι στο σαλόνι που έχω το media player δεν πιάνει το wi-fi.
................

Εμένα πάντως μού έχουν λύσει τα χέρια. Εχω εύκολα και παντού internet σε όλο το σπίτι χωρίς να με νοιάζει αν πιάνει ή όχι το wi-fi και χωρίς να τρυπάω όλο το σπίτι για να περνάω καλώδια δικτύου.

View attachment 61943
Τυχερακια! Εγω τραβηξα ...15μ καλωδιο τρυπωντας ντουβαρι και βαζοντας το αντιαισθητικοτατο "καναλι".
Ερωτηση: πανω στο powerline μπαινει το αλλο "κουτακι" (https://www.google.gr/search?q=splitter+ethernet&oq=splitter+&aqs=chrome.2.69i57j0l3.9309j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=_lch3bIoWOo0SM:), ωστε να μοιρασουμε ή θα εχουμε απωλειες;

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.098
Members
38.288