Ιντερνετ απο το δικτυο ρευματος

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.788
Τυχερακια! Εγω τραβηξα ...15μ καλωδιο τρυπωντας ντουβαρι και βαζοντας το αντιαισθητικοτατο "καναλι".
Ερωτηση: πανω στο powerline μπαινει το αλλο "κουτακι" (https://www.google.gr/search?q=splitter+ethernet&oq=splitter+&aqs=chrome.2.69i57j0l3.9309j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=_lch3bIoWOo0SM:), ωστε να μοιρασουμε ή θα εχουμε απωλειες;
Καποια εχουν 2 εξοδους..λογικα μπαινει..
Κ μπορεις να βαλεις οσους δεκτες θες..

Reaction score
820
Τυχερακια! Εγω τραβηξα ...15μ καλωδιο τρυπωντας ντουβαρι και βαζοντας το αντιαισθητικοτατο "καναλι".
Ερωτηση: πανω στο powerline μπαινει το αλλο "κουτακι" (https://www.google.gr/search?q=splitter+ethernet&oq=splitter+&aqs=chrome.2.69i57j0l3.9309j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=_lch3bIoWOo0SM:), ωστε να μοιρασουμε ή θα εχουμε απωλειες;
To "κουτάκι" (splitter) μπαίνει στην κεντρική παροχή και διαχωρίζει το τηλεφωνικό σήμα από το σήμα του ιντερνετ - δλδ. στη μία θύρα συνδέεις το τηλέφωνο και στην άλλη το ρούτερ. Μη δοκιμάσεις να το βάλεις αλλού.

Αν θες από το powerline να δώσεις ίντερνετ σε πάνω από μία συσκευή, χρειάζεσαι ένα switch.

Reaction score
1.187
Κάποια powerlines έχουν περισσότερες θύρες ethernet (μέχρι και 4 έχω δει) οπότε μπορείς να συνδέσεις απ'ευθείας επάνω τους περισσότερες από μία συσκευές.

Εάν το powerline έχει μόνο μία θύρα ethernet και θες να βάλεις περισσότερες συσκευές τότε χρειάζεσαι ένα τέτιοιο «κουτάκι» που ονομάζεται switch και μοιράζει δίκτυο στιις συσκευές χωρίς απώλειες φυσικά...

http://www.e-shop.gr/netis-st3105s-5-port-fast-ethernet-switch-p-PER.615648

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
αν το ρουτερ δεν παιζει με κατευθιαν καλωδιο (και αν δεν φταιει το καλωδιο) τοτε το Powerline δεν θα εχει καλητερη τυχη (που το συνδεεις στο ρουτερ και μετα...μπλα μπλα....). :/
Ισως να μην το εξηγησα επαρκως Decembered.Εχεις δικιο :thumbsup:

Το ξαναγραφω αναλυτικοτερα:

Το ρουτερ (απλο της εταιρειας,αυτο που παραδιδεται με καθε νεα συνδεση στον παροχο),στον υπολογιστη που ειναι κοντα (στο 1 μετρο) δινει ιντερνετ χωρις θεματα.
Η δυσλειτουργια παρουσιαστηκε οταν χρησιμοποιησα ακομη μια θυρα (συνολικα εχει 4) για να στειλω ενα 6μετρο καλωδιο.
Ενω λοιπον-σε ταυτοχρονη λειτουργια-ο κοντινος υπολογιστης δεν εχει διακοπες στο σημα,αυτος που ειναι μακρια και ειναι συνδεδεμενος στην αλλη θυρα παρουσιαζει συνεχως διακοπες.Και οταν λεω διακοπες εννοω οτι εκει που ειναι κανονικα στο νετ,ξαφνικα ειναι εκτος.Και επανερχεται μονο με επανεκκινηση του ρουτερ.Το ασχημο ειναι πως αυτο συμβαινει καθημερινα.Ταλαιπωρία...

Οπως βεβαια εγραψα πιο πανω,το ρουτερ ειναι ρυθμισμενο εκ νεου και απο μενα αλλα και με τη βοηθεια τεχνικου της εταιρειας.Παρ'ολα αυτα το ζητημα παραμενει.

Χθες παντως,εκτος των αναφορων των φιλων rose.athens,George Sakkas,Decembered και komhst,ο γαμπρος μου,μου ειπε οτι εδω και 3 χρονια εχει στο σπιτι Powerlines και μεχρι τωρα δεν του παρουσιασαν κατι.

Ευτυχως δεν κανω μονιμες κατασκευες πριν βεβαιωθω για το αποτελεσμα και επειδη δεν ημουν βεβαιος οτι το καλωδιο θα μου κανει τη δουλεια,δεν τοποθετησα ακομη καναλι.

Λεω λοιπον-απο τη στιγμη που το ρουτερ δουλευει κανονικα στον κοντινο υπολογιστη-να δοκιμασω ενα Passthrough Powerline Kit πολλαπλων θυρων και υψηλης ταχυτητας μηπως το θεμα λυθει ευκολα,γρηγορα και τακτοποιημενα-ποιος δεν το θελει αυτο αλλωστε;-

Το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι να χασω γυρω στα 120 ευρω.Θα ξερω ομως οτι δοκιμασα καθε δυνατη λυση.Και αυτο ειναι μεγαλη υποθεση ;)

Ευχαριστω πολυ ολους :)

Φυσικα θα επανελθω μετα τη δοκιμη για να ενημερωσω για το προιον που προτιμησα καθως και για το αποτελεσμα.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.788
Ενω λοιπον-σε ταυτοχρονη λειτουργια-ο κοντινος υπολογιστης δεν εχει διακοπες στο σημα,αυτος που ειναι μακρια και ειναι συνδεδεμενος στην αλλη θυρα παρουσιαζει συνεχως διακοπες.Και οταν λεω διακοπες εννοω οτι εκει που ειναι κανονικα στο νετ,ξαφνικα ειναι εκτος.Και επανερχεται μονο με επανεκκινηση του ρουτερ.Το ασχημο ειναι πως αυτο συμβαινει καθημερινα.Ταλαιπωρία...
γραφω σε διαφορικο μερος(οχι μονο σπιτι) απο διαφορετικα μεσα κινητο/pc/laptop.. οποτε μπορει να μην ειμαι παντα ευστοχος/περιεκτικος..τεσπα..
Το παραπανω μπορει να οφειλετε αν καποιο pc καταναλωνει ολο το bandwidth! (πχ τορεντ/soulseek).
you catch my drift :)

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
γραφω σε διαφορικο μερος(οχι μονο σπιτι) απο διαφορετικα μεσα κινητο/pc/laptop.. οποτε μπορει να μην ειμαι παντα ευστοχος/περιεκτικος..τεσπα..
Το παραπανω μπορει να οφειλετε αν καποιο pc καταναλωνει ολο το bandwidth! (πχ τορεντ/soulseek).
you catch my drift :)

Μα...το αντιθετο εγραψα
Οτι εγω δεν το ανελυσα οσο επρεπε
Εσυ καλα τα ειπες φιλε Decembered
Και σ'ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.215
Στο σπίτι μου με ένα TP-Link πενταετίας, LAN και 2 switches έχω συνδεδεμένες 6-8 ενσύρματες και 3-5 ασύρματες συσκευές συγχρόνως. Έτσι είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν.

Αν στην υπάρχουσα προβληματική LAN θύρα του router συνδέσεις powerline, τι περιμένεις να συμβεί; ;)

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Φίλτατε Knight, ο λόγος που σε ωθεί προς powerline είναι το post #13;

Να κάνουμε troubleshooting το router (ποιο είναι;) γιατί ειναι αξιοπρόσεκτο αυτό που συμβαίνει. Το να πάρεις powerline είναι σαν να σκοπεύεις να αλλάξεις DAC επειδή μπουμάρουν τα ηχεία..

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Στο σπίτι μου με ένα TP-Link πενταετίας, LAN και 2 switches έχω συνδεδεμένες 6-8 ενσύρματες και 3-5 ασύρματες συσκευές συγχρόνως. Έτσι είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν.

Αν στην υπάρχουσα προβληματική LAN θύρα του router συνδέσεις powerline, τι περιμένεις να συμβεί; ;)

Μα γιατι βρε Δημητρη να το συνδεσω στην προβληματικη;
Μηπως εννοεις κατι αλλο που δεν καταλαβαινω;
Προφανως και δεν περιμενω τιποτα απο την προβληματικη
Σε αυτη που δινει κανονικα ιντερνετ θα το συνδεσω
:)

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Φίλτατε Knight, ο λόγος που σε ωθεί προς powerline είναι το post #13;

Να κάνουμε troubleshooting το router (ποιο είναι;) γιατί ειναι αξιοπρόσεκτο αυτό που συμβαίνει. Το να πάρεις powerline είναι σαν να σκοπεύεις να αλλάξεις DAC επειδή μπουμάρουν τα ηχεία..

Κωστα εαν γνωριζα την υπαρξη των Powerline θα τα δοκιμαζα εξ'αρχης χωρις να τραβηξω καλωδιο.
Ο λογος ειναι η απλοτητα της λυσης και η αποφυγη τσαπατσουλιας.
Συμφωνω οτι ειναι αξιοπροσεκτη βλαβη.Ακομη και ο τεχνικος δεν ειχε απαντηση.Κατεληξε στο οτι πρεπει να αλλαξω ρουτερ (αφου βεβαιως το ξαναρυθμισε και του επιβεβαιωσα οτι εχω αλλαξει και υπολογιστη στο μακρινο καλωδιο αλλα και το ιδιο το καλωδιο χωρις ομως καμμια βελτιωση)
Το ρουτερ ειναι το Thomson TG585
Ξαναλεω:Το ρουτερ δουλευει τελεια στη μια θυρα του.Οταν συνδεσω την αλλη,ο κοντινος υπολογιστης συνεχιζει να εχει ιντερνετ κανονικα.Ο μακρινος ειναι που κανει τις διακοπες στο σημα και μονον αυτος.Οσες αλλαγες-συνδυασμους κι'αν εκανα στις θυρες,εχουν το ιδιο αποτελεσμα.Αυτη που δινει σημα κοντα (1 μετρο) εχει ιντερνετ.Η αλλη που το στελνει μακρια (6 μετρα) κανει τα κορδελακια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.281
Τις άλλες δύο θύρες ελπίζω να τις δοκίμασες Γιώργο.

Edit: Το έκανες, τώρα το είδα.

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.281
Αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις βγάζοντας το καλώδιο του κοντινού υπολογιστή.

Reaction score
1.187
Κωστα εαν γνωριζα την υπαρξη των Powerline θα τα δοκιμαζα εξ'αρχης χωρις να τραβηξω καλωδιο.
Ο λογος ειναι η απλοτητα της λυσης και η αποφυγη τσαπατσουλιας.
Συμφωνω οτι ειναι αξιοπροσεκτη βλαβη.Ακομη και ο τεχνικος δεν ειχε απαντηση.Κατεληξε στο οτι πρεπει να αλλαξω ρουτερ (αφου βεβαιως το ξαναρυθμισε και του επιβεβαιωσα οτι εχω αλλαξει και υπολογιστη στο μακρινο καλωδιο αλλα και το ιδιο το καλωδιο χωρις ομως καμμια βελτιωση)
Το ρουτερ ειναι το Thomson TG585
Ξαναλεω:Το ρουτερ δουλευει τελεια στη μια θυρα του.Οταν συνδεσω την αλλη,ο κοντινος υπολογιστης συνεχιζει να εχει ιντερνετ κανονικα.Ο μακρινος ειναι που κανει τις διακοπες στο σημα και μονον αυτος.Οσες αλλαγες-συνδυασμους κι'αν εκανα στις θυρες,εχουν το ιδιο αποτελεσμα.Αυτη που δινει σημα κοντα (1 μετρο) εχει ιντερνετ.Η αλλη που το στελνει μακρια (6 μετρα) κανει τα κορδελακια.
Μήπως φταίει το μεγάλο μήκος καλωδίου; Δεν θα έπρεπε κανονικά αλλά λέω, μήπως;
Το ίδιο router έχω και εγώ και χρησιμοποιώ και τις 4 θύρες του: Θύρες 1 και 2 έχουν από ένα PC η κάθε μία, θύρα 3 έχει ένα NAS δίσκο, θύρα 4 έχει το TP Link που μοιράζει σε όλο το σπίτι.
Και στις τέσσερις θύρες όμως χρησιμοποιώ καλώδια γύρω στο 1,5 μέτρο και δεν είχα ποτέ προβλήματα αποσύνδεσης...

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.281
6 μέτρα μεγάλο μήκος;

Μέχρι 100 μέτρα αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει πρόβλημα για το cat-5e.

Reaction score
1.187
Ναι μα γι αυτό λέω ότι δεν θα έπρεπε να φταίει κανονικά το μήκος....
Εδώ στο γραφείο έχουμε πολύ μεγαλύτερα μήκη.
Εκτός αν είναι προβληματικό το συγκεκριμένο 6μετρο καλώδιο που χρησιμοποιεί ο Knight

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Στα 15μ κανενα θεμα παντως.

Στο παραπανω που ρωτησα εννουσα ασφαλως το switch, κι αν αν μπει πανω σε "ρευμα" δουλεψει καλα (δουλευει ειπατε).
Αν υπαρχει τριφασικο ρευμα που μοιραζει απο μια φαση σε 3 διαμερισματα, και μπει το powerline στη μια, θα εχει δικτυο στις αλλες δυο;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.880
Στα 15μ κανενα θεμα παντως.

Στο παραπανω που ρωτησα εννουσα ασφαλως το switch, κι αν αν μπει πανω σε "ρευμα" δουλεψει καλα (δουλευει ειπατε).
Αν υπαρχει τριφασικο ρευμα που μοιραζει απο μια φαση σε 3 διαμερισματα, και μπει το powerline στη μια, θα εχει δικτυο στις αλλες δυο;
Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι αν υπάρχει ξεχωριστός πίνακας δεν δουλεύει το powerline.

Reaction score
24.275
εγω παντως θα προτιμουσα να δωσω 120 να παρω καινουριο ρουτερ (αφου αποδεδειγμενα δεν παιζει) και να συνδεεται και σε καλυτερες ταχυτητες στον παροχο παρα να βαλω powerline στο υπαρχον.

να υποθεσω οτι δοκιμασες και τους δυο υπολογιστες με "κοντο" καλωδιο του μετρου μαζι;

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.906
Ενημερωση

Η εγκατασταση πραγματοποιηθηκε.

Προιον
Χρησιμοποιηθηκε το
TP-LINK TL-PA4020P Kit.
Η συσκευασια ειναι προσεγμενη και οπως τη θελω οταν αγοραζω κατι καινουριο,που σημαινει ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ με ζελατινα.Περιεχει τους ανταπτορες (προστατευμενους με φιλμ),τα καλωδια τους,εναν δισκο εγκαταστασης λογισμικου και τα εγχειριδια.

Συνδεση
Η διαδικασια ηταν απλουστατη.
Οι ανταπτορες μπηκαν στις πριζες,τα καλωδια συνδεθηκαν και στη στιγμη ειχα δικτυο στον απομακρυσμενο υπολογιστη.
Αμεσως μετα εκανα και το "ζευγαρωμα" που προτεινει η εταιρεια για λογους ασφαλειας.
Ολα εγιναν αστραπιαια.
Ο δισκος λογισμικου δεν χρησιμοποιηθηκε.

Λειτουργια και δυνατοτητες
Μετα απο 15 ημερες χρησης δεν εχω κανενα θεμα.
Στον ενα ανταπτορα εχει συνδεθει το Router και ο ενας υπολογιστης.Στον αλλον ο απομακρυσμενος υπολογιστης και ενα PS3.
Δεν εχω παρατηρησει καμμια μειωση στην ταχυτητα ιντερνετ και δεν εχουν παρουσιαστει διακοπες.
Επισης αγνοουσα το γεγονος αυτοματης δημιουργιας δικτυου μεταξυ των υπολογιστων που ειναι συνδεδεμενοι στους ανταπτορες.Μπορω να στειλω και να παρω αρχεια με ικανοποιητικοτατη ταχυτητα.

Συμπερασμα
Αν δεν το εβλεπα δεν θα το πιστευα.
Τα 60 ευρω ειναι πολυ λιγα για αυτα που προσφερει και τον τροπο που τα προσφερει (ευκολα και τακτοποιημενα).
Αν παραμεινουν ετσι τα πραγματα ειναι σκετο δεκαρι.

Ιντερνετ απο το δικτυο ρευματος
Λυθηκε :)

Υ.Γ.Σε ενδεχομενη δυσλειτουργια φυσικα θα ενημερωσω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.435
Members
38.316
Νεότερο μέλος
anthas