Καλιτσούνι on the rocks!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.138
Η δεύτερη παράγραφος φαντάζομαι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, δηλαδή φαντάζομαι τον εξφέιντερ να ξυπνά στις 5 το πρωί, να παίρνει το μετρό και να πηγαίνει στην οικοδομή στις 6.30, με το πηλοφόρι και το μυστρί! :roflmao: :party:
Τώρα που γύρισα από την οικοδομή (είχα αφήσει κάτι μερεμέτια που δεν πρόλαβα χθες) είδα τα επόμενα μηνύματα των αγαπητών συμφορουμιτών. :)

Κάποιοι θέλουν να έχουμε όλοι τις ίδιες "δυνατότητες" σε κάθε οικονομικό σενάριο. Αυτό το είχαμε χορτάσει στην πρόσφατη κρίση, με την επιθυμία πολλών να κλείσουν οι τράπεζες και να γίνει reset επειδή αυτοί, για τους χίλιους δυο λόγους, τα είχαν κάνει σκατ@ και χρωστούσαν.

Αυτοί και οι γόνοι τους συνεχίζουν να βρίσκονται ανάμεσά μας αναμένοντας τη νέα εκδικητική τους ευκαιρία. Και μη νομίζεις ότι κατηγορώ μόνο την αριστερά καθώς αυτοί οι πολίτες βρίσκονται σε όλα τα κόμματα έστω σε διαφορετικό ποσοστό. Αυτό το τσούρμο το αφήνουμε στην άκρη όταν μιλάμε για καλύτερη επόμενη μέρα.

Από την άλλη, έχουμε τα πιο "σοβαρά" κόμματα που αντί να αντεπιτίθενται τους εξομοιώνουν με τους υπόλοιπους για ψηφοθηρικούς λόγους. Πρόσθεσε τη φορολογία που πρέπει να καλύψει τις κοινωνικές υποσχέσεις και το κάθε αρχ1δι pass, την ατέλειωτη δημόσια βαβούρα, και περίμενε μετά να αποφασίσει κάποιος που μπορεί να κάνει επιχειρηματικό άνοιγμα στην Ελλάδα.

Αν θες να τα βάλεις με τους Κινέζους θα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός εργασιακά. Ο νο1 λόγος που πήγε εκεί όλη η παραγωγή. Βγάλτε άκρη για την επόμενη μέρα.

TGD

Reaction score
9.254
Εντωμεταξύ το τι π@π@ρ13$ και άχρηστα πράγματα γράφει μέσα ένα συμβόλαιο δεν λέγεται.
Όπως λέει ο φίλος μου ο δικηγόρος, όλα αυτά δεν τα χρειάζεσαι αν πάνε όλα καλά. Η δουλειά μου είναι να τα βάλω για να σε προστατέυσω αν πάνε στραβά.

Reaction score
1.718
Έτσι, η καλύτερη απάντηση στα περί φτηνού εργατικού δυναμικού στην Κίνα.
Αν το φτηνό εργατικό δυναμικό είναι ο 'νο 1 λόγος', τότε οι πολυεθνικές θα 'πρεπε να 'χαν πλημμυρίσει, με τα εργοστάσιά τους, την Αφρική.
Ή την Ελλάδα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.138
O σύντροφος-συναγωνιστής Τιμόθεος respectfully disagrees:

Το ένα φέρνει το άλλο. Οι Κινέζοι έχουν τεράστιο αριθμό ικανότατων εργατών για τέτοιες δουλειές.

Μπορεί τα φτηνά εργατικά να μην είναι όπως παλιά συνεχίζουν όμως να είναι αισθητά φθηνότερα από τη Δύση. Δεν το περιορίζω στην τεχνολογία αλλά βάζω τις πολλές βιομηχανίες που δουλεύουν φασόν προϊόντα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.138
Έτσι, η καλύτερη απάντηση στα περί φτηνού εργατικού δυναμικού στην Κίνα.
Αν το φτηνό εργατικό δυναμικό είναι ο 'νο 1 λόγος', τότε οι πολυεθνικές θα 'πρεπε να 'χαν πλημμυρίσει, με τα εργοστάσιά τους, την Αφρική.
Ή την Ελλάδα.

Είναι κι άλλοι παράγοντες Εφοδιαστική Αλυσίδα, υποδομές, κρατική στήριξη, logistics κλπ
Η αρχή όμως έγινε με τη φτηνή εργασία γι' αυτό και έγραψα "πήγε". Ως έξυπνος λαός αντιλήφθηκε εγκαίρως τη σημαντικότητά τους και αγκάλιασε την ευκαιρία.

TGD

Reaction score
9.254
Από το 2012 η Κίνα εξαγει τη δουλειά σε φτηνότερα εργατικά χέρια. Εδώ ένα άρθρο που κλείνει ήδη 10 χρόνια.
Α, και μια που τό έφερε η κουβέντα, τα τελευταία μου "ιταλικά" παπούτσια ήταν Made in Albania. Παλιά τα καλά ήταν ιταλικά και τα δεύτερα κινέζικα. Τώρα τα καλά είναι κινέζικα και τα δεύτερα αλβανικά. Ιταλικά είναι μόνο τα πολύ ακριβά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.138
Από το 2012 η Κίνα εξαγει τη δουλειά σε φτηνότερα εργατικά χέρια. Εδώ ένα άρθρο που κλείνει ήδη 10 χρόνια.
Α, και μια που τό έφερε η κουβέντα, τα τελευταία μου "ιταλικά" παπούτσια ήταν Made in Albania. Παλιά τα καλά ήταν ιταλικά και τα δεύτερα κινέζικα. Τώρα τα καλά είναι κινέζικα και τα δεύτερα αλβανικά. Ιταλικά είναι μόνο τα πολύ ακριβά.

Ο συγχωρεμένος ο νονός μου που ήταν έμπορος χονδρικής, από τα 80s είχε κάνει κονέ με την Κίνα και είχε βρει φασονατζήδες στα προϊόντα που πουλούσε. Παρόλο που οι δασμοί ήταν τότε πολύ υψηλοί, ήταν τόσο φτηνά που και πάλι ήταν τζάμπα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά.

Ο γιος του μεγάλωσε την εταιρεία στα 80s και σήμερα προμηθεύει αρκετές χώρες της Ευρώπης. Πράγματι κάποια από τα μεγάλα εργοστάσια έχουν κάνει συμφωνίες με παραγωγούς σε τρίτες χώρες για να ρίξουν το κόστος. Βοηθάει και το κράτος ώστε να δουλεύει το όλο σύστημα απρόσκοπτα.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.267
Ας μην ξεκινήσουμε με κεκτημένα, ας ξεκινήσουμε με το... πλάνο! Αυτό που ανέφερα πιο πάνω! Υπάρχει δηλαδή κάποιο πλάνο αλλαγών, πού είναι αυτό;
Μια ωραία ομιλία απο τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο που δεν ειπε κατι νέο ,απλώς τα αυτονόητα.

Reaction score
1.718
Ποια κυβέρνηση έβαλε τους αντιπάλους της στην φυλακή;
Αν εννοεί τον Πούτιν, ξέχασε να πει ότι τον σκότωσε κιόλας, ένας ψηλός δεν περιορίζεται σε..ημίμετρα...
Μήπως τον Έρντι;;;;

Α ναι...το 'πιασα από τα σχόλια...ο Κούλης είναι που έβαλε φυλάκα τον πολιτικό του αντίπαλο, τον...Λιάκο... :roflmao:...
Δηλαδή το αντίστοιχο του Τραμπ στην Ελλάδα είναι ο...Λιάκος???!!! o_O o_O

Last edited:

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.656
Είστε τόσο άσχετοι που καταντάτε επικινδυνοι
τόσα χρόνια τον παίζατε
φλώροι και με το τσαι τους
αίσχος δημοσιοραφίας με ένα σωρό ψέματα και ανακρίβειες
είναι εμετική
Για να μη λερώνουμε τα άλλα θέματα, ας κάνουμε την πλάκα μας εδώ.

Disclaimer: Όποιος νομίζει ότι θίγεται από το παρακάτω να πιεί ένα μπουκαλάκι ξύδι και να με βάλει στην ignore list.

thva.jpg

Reaction score
20.066

Disclaimer: Όποιος νομίζει ότι θίγεται από το παρακάτω να πιεί ένα μπουκαλάκι ξύδι και να με βάλει στην ignore list.

View attachment 359409
Δεν συμμετέχω στο νήμα σου. Το έχω δεί εδώ και καιρό και δεν μου αρέσει αλλά ούτε και ο λόγος ή οι προθέσεις που το άνοιξες. Προφανώς ήθελες κάποιου ειδους ατομικό αντίκτυπο και προσοχή που δεν είχες σε άλλα νήματα και απορούσες γιατί, ενώ αξίζεις τόσο πολλά περισσότερα απο τους άλλους δεν τον έχεις αλλά και έχεις τόσα πολλά να πείς. Όπως και τα θέματα που σε απασχολούν προφανώς τα θεωρείς σαν κάτι ανώτερο που έπρεπε να ενδιαφέρουν όλους.. Είναι και γεμάτο με πόστ που δεν θα ήθελα να χαρακτηρηρίσω την ποιότητα τους ή τι μπορεί να κερδίσει κάποιος απο αυτά διαβάζοντας τα. Για εμενα τίποτε. Ούτε κάν καλό χιούμορ που έγω θα συμμετείχα έστω μόνο για αυτό.

Εγώ είμαι - συν τοις άλλοις - και μέγας ψυχολόγος να ξέρεις και καταλαβαίνω και πράγματα ακόμη και τις πιο μικρές προθέσεις που δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι συμμετεχοντες και δεν τα "νομιμοποιώ" με την συμμετοχή μου. 13 σελίδες καλά είσαι. Σου εύχομαι να τις χιλιάσεις.

Θα ήθελα να μην αναφέρθεις περαιτέρω σε εμένα στο νήμα σου αλλά ούτε και οι "φίλοι" σου ... που με αυτό τον σκοπό και κανιβαλισμό των γραφομένων μου προσπαθείς να κάνεις ..... τα νήματα κατά την γνώμη μου δεν τα ανοίγουμε με γενικό αντιεκίμενο για να τα χρησιμοποιούμε να λέμε τις απόψεις μας ή να κάνουμε μεταφορές απο άλλα νήματα (και έχεις και πολλές βλέπω, δανεικοί μέχρι και οι προβληματισμοί σου) οut of context ή να κανιβαλίσουμε απόψεις γιατί τα θεωρούμε "δικά" μας και των φίλων μας που μας ακολουθούν και για να μας ακολουθουν σε αυτά σημαίνει αυτόματα ότι είναι ίδιας λογικής, χαρακτήρα και συμπεριφοράς με εμάς (όχι όλοι φυσικά υάρχουν και παραπλανημένοι που δεν καταλάβινουν αυτά που καταλαβαίνω εγω). Οπότε εκει νοιώθουμε ότι θα υποστηριχθούμε. Ούτε για να settle scores με άλλους. Δεν έπρεπε λογικά να ενδιαφέρει κανέναν τι σκέψεις κάνει ο Καλιτσούνι και ο κάθε Καλιτσούνι που είναι on the rocks και βοηθάνε την ανάγκη έκφρασης του. Να μιλάς με την ΑΙ, για αυτό φτιάχτηκε και είναι και 1 δις φορές πιο έξυπνη απο εμένα και 100 δις περισσότερη πληροφορία. ¨Οση πληροφορία και να έχει ο άνθρωπος όμως εάν δεν έχει και άλλα πράγματα , όχι μόνο δεν θα βγάλει άκρη , θα κάνει και ζημια στον ευατό του.

Ευχαριστώ. (για την προσωρινή και άπαξ φιλοξενία στο νήμα σας αγαπητέ κύριε). Τεμενάδες σας κάνω που κάνατε την τιμή να ασχοληθετε Αλλά ας μην επαναληφθεί. :D Εδώ πάντως φαντάζομαι θα μπορέσετε πιο εύκολα απο ότι αλλού που γεμίσατε με "τελίτσες¨ τα edit σας αλλά και να βάζετε άνετα και ατιμώρητα φωτογραφίες για κλόουν, μαιμούδες και τεντυμπόιδες όπως αυτή που βάλατε και είμαι σίγουρος ότι θα βάλετε και αλλες χειρότερες. Αυτό είναι το επίπεδο του νήματος που επιμελείστε , το έχω παρατηρήσει και για αυτό δεν συμμετείχα άσχετα με την παρούσα αναφορά σας. Αφού επιτρέπετε στον εαυτό σας αλλά και σας επιτρέπιουν και οι άλλοι υπερθεματίζοντας και υποβοηθώντας τον δρόμο και το σκεπτικό που ακολουθείται στην ζωή σας αναλογιζόμενος αυτά όλα τα σπουδαία και μάλιστα on the rocks στην αναπαευτική σας καρέκλα ... γιατί εξάλλου να μην το κάνετε ;

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.306
Τέλος και για τους δυο σας.

Τα επόμενα ποστ θα διαγράφονται.

Reaction score
17.954

View attachment 359409
Μια παραλλαγή... :confused:

fbdb33c4.jpg

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads