Ιστορίες hi end για γέλια και για κλάματα

Reaction score
1.497
πραγματικα "Ιστορίες hi end για γέλια και για κλάματα"

Tom Evans Audio doubles down on a bad decision

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.872

Reaction score
19.265
Αριστερά το "αριστούγημα" των 25.000.
Χρειάζονται συστάσεις για το δεξιά?
Εϊναι απο αυτόν τον Άγγλο τον ηλεκτρονικό που επιδιορθώνει μηχανήματα. Βούιξε το ιντερνετ με αυττη την επισκευή να υποθέσω ; :D Πόσα στάδια regulation έχει αυτό ; 4 -5 ; Δεν μου αρέσει το πολύ regulation , κάτι κακό κάνει στον ήχο. :D Το δικό μου phono έχει μόνο 2 ή 3 στάδια δε θυμάμαι καλά, κάνει μόνο 5.5 Κ και είναι καλύτερο απο αυτό , το έχω ακούσει και διάλεξα το δικό μου. :D

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.872
Το συγκεκριμένο κομμάτι παρουσίασε βλάβη στο ένα κανάλι, που γινόταν αντιληπτή με βόμβο. Ο κατασκευαστής ζήτησε ένα πολύ μεγάλο ποσό (κάτι χιλιάρικα) για την επισκευή και φυσικό ήταν ο πελάτης να την αρνηθεί, οπότε κατέφυγε στον συγκεκριμένο τεχνικό που την ανέλαβε, και έφτιαξε και ένα βίντεο γι' αυτήν - άλλωστε, αν θυμάμαι καλά λέει πως είναι η ακριβώτερη συσκευή που πέσασε από το εργαστήριό του (συνιστώμενη λιανική τιμή 25000 λίρες, όσο κάνει ένα Peugeot 2008 στην Αγγλία).

Η βλάβη ήταν ένας ελαττωματικός πυκνωτής τανταλίου, κόστους κάτω από μιά λίρα - και ευτυχώς που άντεξε, γιατί αυτού του είδους οι πυκνωτές δε σκάνε απλώς, εκρήγνυνται. Για ποιο λόγο αυτός ο τελοσπαντωμηνανοιξωτοστόμαμου διάλεξε τανταλίου και όχι πλαστικούς, δε θέλω να σχολιάσω. Ίσως είναι "audio grade". Το audio grade σαν πασπάλισμα πάνω σε παχιά στρώση άγνοιας εξακολουθεί να πουλάει, άσχετα αν είναι η πιο χαλαρή, η πιο ξεφτίλα προδιαγραφή.

Αυτή καθ' αυτήν, η συσκευή είναι προενισχυτής phono αποκλειστικά για κεγαλές κινητού πηνίου (δεν έχει είσοδο για κινητού μαγνήτη), και αποτελεί μνημείο θράσους από άτομο που προφανώς είναι νάρκισσος και μάλιστα έντονα επιθετικός. Διαβάστε εδώ και θα καταλάβετε. Αποτελείται από ένα σωρό πλακέτες, στις οποίες υπάρχουν τελεστικοί, τα στοιχεία των οποίων έχει ξύσει. Η κατασκευή είναι σε δύο επίπεδα, "ισόγειο και όροφος", ένα για κάθε κανάλι, και οι πλακέτες είναι στηριγμένες με πλαστικούς αποστάτες, ενώ πάνω από τον "όροφο" υπάρχει και "πλάκα", πλακέτα που παίζει και καλά ρόλο EMI θώρακα. Μάλιστα, κατά τη μεταφορά της, η συσκευή προφανώς χτυπήθηκε άσχημα, με αποτέλεσμα μέρος της εσωτερικής κατασκευής να σαριστεί σαν παλιό σπίτι μετά από σεισμό, τόσο ανθεκτικοί ήταν οι αποστάτες.

Το περίβλημα της συσκευής είναι φτιαγμένο από μαύρο αδιαφανές πλέξι, ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων, με γρίλλιες γύρω γύρω και επάνω. Απ' όσο μπόρεσα να δω, μέσα από τις επάνω γρίλλιες υπάρχει μεταλλική σίτα στερεωμένη με τσίμπλες θερμόκολλας. Τα πλαϊνά είναι χωνευτά σε τέσσερις κυλινδρικούς στύλους στις γωνίες, και για να μην "παίζουν" λόγω τζόγου, είναι σφηνωμένα με ένα κομμάτι χαρτόνι στη μέσα μεριά. Οι τέσσερις "στύλοι" πατάνε πάνω σε ευτελούς αξίας σφουγγαράκια, απ' αυτά που στο ali express αγοράζεις με 1 δολλάριο τη δεκάδα, μην πω την 50άδα. Δεν σας κάνω πλάκα!

Παρά το γεγονός ότι αυτός ο τελοσπαντωμηνανοιξωτοστόμαμου ισχυρίζεται ότι ο προενισχυτής είναι balanced, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού αυτό έχει μόνον υποδοχές RCA (εκτός αν βρήκε τρόπο να κάνει τα RCA balanced με χρήση πατέντας από το γραφείο βιομηχανικής ιδιοκτησίας εκείνου μωβ πλανήτη ίσα και αμέσως δεξιά του Αλντεμπαράν όπως μπαίνουμε). Απλώς, κάθε κανάλι υλοποιείται με δύο κυκλώματα εν παραλλήλω, οπότε στατιστικά ο θόρυβος του ενός ακυρώνει σημαντικά τον θόρυβο του άλλου.

Η τροφοδοσία υλοποιείται με κάτι σταθεροποιήσεις πάνω σε κάτι ψυγεία της φωτιάς, ενώ ο μετασχηματιστής στεγάζεται σε άλλο, εξωτερικό σασί, όντας τεράστιος, προφανώς προς εντυπωσιασμό του πελάτη. Άλλωστε, το μεγάλο βάρος και γενικά η δυσχέρεια υποδαυλίζουν τον ψυχαναγκασμό του πελάτη, (υγιής πελάτης αποκλείεται να αγοράσει αυτό το πράμα).

Το θέμα απέκτησε διαστάσεις, επειδή το βίντεο κατηγγέλθη από τον κατασκευαστή, ο οποίος ήγειρε θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας, μιας που μέσα στο βίντεο ο συγκεκριμένος τεχνικός, δείχνει σελίδες του service manual καθώς και τις πίστες από τις πλακέτες που αναγκάστηκε να ξεκολλήσει για να κάνει την επισκευή. Έτσι, το YT το κατέβασε. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει στον κόσμο έστω ένας επαγγελματίας, που να καταδεχτεί να αντιγράψει τέτοιες πλακέτες, με καλωδιάκια να πάνε και να έρχονται κολλημένα κατ' ευθείαν στην πλακέτα χωρίς ίχνος κλέμας, και κάτι ελεεινά σύρματα να συνδέουν ηλεκτρικά δύο πλακέτες πάνω-κάτω. Ειρήσθω εν παρόδω δε, πως όλες οι πλακέτες είναι τεχνολογίας through hole, καθώς το smd είναι μεν μονόδρομος για την καταπολέμηση του θορύβου -που υποτίθεται πως είναι ο υπ' αριθμόν ένα αντίπαλος ενός MC phono- αλλά φαίνεται πως δεν τα πάει καλά με τις χροιές του βινυλίου.

Τελικά, ο τεχνικός (που είναι αστέρι στη δουλειά του), όχι μόνον επισκεύασε το κύκλωμα, αλλά και την κάκωση του σασί από το χτύπημα, το έκανε σαν καινούργιο το μηχανάκι. Μηχανάκι, τέλος πάντων, αυτό το πράμα, που θα το έφτιαχνε ως ιδιοκατασκευή ένας βιαστικός πλεξιγκλασάς, για να κάνει το κέφι του και να ακούει κι από κάτι δικό του, όχι μόνον από αγορασμένα.

Καθρεφτάκι για ιθαγενείς...

Reaction score
106
Λογικά και επόμενα όλα αυτά.
Από την στιγμή που ο κάθε "πυρηνικός υδραυλικός" (δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο ,δεν ξέρω τι έχει σπουδάσει και δεν με ενδιαφέρει και να μάθω)δηλώνει hiend κατασκευαστής βρίσκει ένα όνομα κοτσάρει και ένα "AUDIO"στο τέλος για εντυπωσιασμό όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.
Από τη στιγμή που πωλούνται "hi end" στηρίγματα καλωδίων κλπ μαντζούνια σε εξωφρενικές τιμές όλα οκ.
25 χιλιάρικα είναι λίγα, τουλάχιστον 50 έπρεπε να το δίνει το μηχανάκι για να κάνει σοβαρή καριέρα.

gonis

Luger
Reaction score
12.096
Είχα στην κατοχή μου κάποτε το Groove.Οταν ολοκληρώθηκε το ματσαρισμα με ένα λαμπατο phono + step up που επίσης είχα τότε αποφάσισα να το δώσω.Μου το έβαλε φίλος αγγελία στο Audio Markt και έφυγε την ίδια μέρα Αμερικη παρόλο που ήταν στα 220V και στην τιμή που ήθελα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.746
Members
38.233
Νεότερο μέλος
dimpam