- Reaction score
- 12.079
Αν βρεις Dahlquist DQ10 σε καλή κατάσταση και το ακούσεις, υποψιάζομαι ότι θα αναθεωρήσεις την άποψή σου.Αυτή ήταν ουσιαστικά η απορία μου: Κανένα σχεδόν παλιό ηχείο (πριν τις αρχές της δεκαετίας του 90 δηλαδή) δεν θα μου έκανε κέφι να ασχοληθώ μαζί του. Τα φαρδιά και δίχως βάθος κουτιά, τα χάρτινα μεγάφωνα, τα άτακτα τοποθετημένα μεγάφωνα στη μπάφλα, τα lens που είχαν συχνά πυκνά τα twitter μου δίνουν την εντύπωση ότι οι κατασκευαστές ψάχνονταν τότε να βρούνε τι μπορεί να δουλέψει.
Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις, π.χ. κάτι quad, κάποια jbl (ειδικά κάτι θηρία με κόρνα και στα μπάσα που έχω δει) τα παλιά Klipsch, κάτι μικρά αγγλικά μόνιτορ (π.χ. 3/5α) τα μεγάλα B&W matrix της εποχής και γιατί όχι και τα Audio Spectrum S37 π.χ. είναι ενδιαφέροντα και θα άξιζε ενδεχομένως να ασχοληθεί κανείς, αλλά στην πλειοψηφία μου δίνουν την εντύπωση ότι όχι.
Και αυτή η διαφορά παλιού - καινούριου δεν νιώθω να είναι τόσο έντονη σε πηγές και ενισχυτές.
Βέβαια υπάρχουν πάντα και κριτήρια πέραν απόδοσης, συναισθηματικό δέσιμο ή απωθημένα π.χ.
*με τον κατάλληλο ενισχυτή, εννοείται. Π.χ. το γαϊδούρι της φωτογραφίας μου.