ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ EPSON 4K EH-QB1000B

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.960
Ερώτηση εάν δεν είναι κέντρο οθονης ο φακός δεν δημιουργεί ένα είδος πολύγωνο ο προβολέας λόγω lens shift ?
Και όσο πιο πολύ είναι εκτός κέντρου τόσο πιο εμφανές και μεγαλύτερο είναι ;
Πολύγωνο δημιουργείται όταν ο προβολέας δεν είναι απόλυτα κάθετος με την οθόνη. Επί της ουσίας θες η οθόνη και ο προβολέας να είναι σε απόλυτη γωνία 90. Σαν να λέμε η οθόνη και ο φακός του προβολέα (για χάρη ευκολίας και επιπεδοτητας ας πούμε το/τα imaging ICs) να είναι απόλυτα παράλληλα μεταξύ τους. Όταν ο προβολέας είναι λοξά είτε δεξιά/αριστερά είτε πάνω/κάτω είτε και συνδυασμό των 2 δημιουργείται trapezoid projection και ακολουθούν τα θέματα της διόρθωσης αυτού.
Πολύ συχνά και ο τοίχος που κάνεις mount το πανί δεν είναι ίσιος οπότε χρειάζεται με μαεστρία να μπουν παξιμάδια/αποστάτες για να φέρεις την οθόνη ίσια καθέτως και οριζοντίως (τα περισσότερα frames σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν την απαραίτητη ακαμψία και στρεβλώνουν).

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.960
Άρα όταν είναι πάτωμα δημιουργείται πολύγωνο
Σωστά ;
Με lens shift όχι.
Πρέπει όμως να επαρκεί το lens shift και να μην έχεις τον προβολέα με tilt (γωνία προς τα πάνω/κάτω).

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.541
Ερώτηση εάν δεν είναι κέντρο οθονης ο φακός δεν δημιουργεί ένα είδος πολύγωνο ο προβολέας λόγω lens shift ?
Και όσο πιο πολύ είναι εκτός κέντρου τόσο πιο εμφανές και μεγαλύτερο είναι ;
Όχι δε δημιουργεί keystone. Όπως έγραψε ο @billpeppas πρέπει να βάλεις τον προβολέα παράλληλα στον οριζόντιο άξονα και κάθετα προς την οθόνη.

Reaction score
6.583
Horizontal +/-47% & Vertical +/-96%
Πολύ σωστά, κάθετο παράλληλα κανένα θέμα, προσοχή στα κέρδη οθονών και τοποθέτηση για εκμετάλλευση του ζουμ εάν αυτό χρειάζεται αφού έτσι επιβαρύνεται το κοντραστ.
Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλα περιθώρια τοποθέτησης ακόμη και ταβάνι και χρήση memory lens για οποία παιχνίδια φορμάτ και πιθανά μασκιν.

Reaction score
6.583
Zoom Lens Light Loss. The QB1000's light loss when shifting from the widest zoom position to its longest telephoto position was 35.1%. This is high but not particularly unusual for a long, 2.1X zoom with multiple elements. Users should be cognizant of trying to mount the projector as close to the screen as possible to retain as much brightness as possible.

Reaction score
9.057
Χρηστο τι βαση οροφης εχεις? Σκεφτομαι να τον παρω του χρονου. Τωρα εχω τον 9100 στο πατωμα και λεω να παρω απο τωρα την βαση να τον βαλω στο ταβανι. Φυσιολογικα θα κανει και για τον δικο μου.
Καλησπέρα,
Εγώ που έχω τον 7400 τον έχω βάλει στην οροφή με το αντίστοιχο της Epson το ELPMB22

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.628
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger