ΚΑΜΜΕΝΑ PIXEL

Reaction score
1
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΜΕΝΑ ΠΙΞΕΛ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟ Η ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΠΡΕΣ ΜΠΛΕ ΚΟΥΚΙΔΕΣ . ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ?

Reaction score
1
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ SERVICE THΣ SONY MOY EIΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΚΑΜΜΕΝΑ ΠΙΞΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΝΗΣΥΧΙΤΙΚΟ . ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΜΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕ . ΕΒΛΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΗΤΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΠΛΕ ΚΟΥΚΙΔΕΣ . ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ? :o :( :( :( ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ .

Reaction score
5
Ο ορος "καμμενα" ειναι στην ουσια λαθος.
Δεν υπαρχουν καμμενα pixel.
Στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν μονο "χαλασμενα" pixel, αλλα και sub-pixel. To καθε pixel αποτελειται απο 3 sub-pixel (RGB).

Ετσι τα sub-pixel και τα pixel εχουν 2 καταστασεις, ON-OFF ή κολλημενα-ανενεργα.
Κολλημενα ειναι σε καποιο απο τα χρωματα (sub-pixel) και κολλημενα στο λευκο (pixel).
Τα ανενεργα ειναι... ανενεργα... μαυρο δηλαδη, OFF.
Το OFF ειναι χλωμο οτι καποια στιγμη θα δουλεψει. Το ΟΝ εχει πιθανοτητες.

Αναλογα με το φοντο φαινεται ή δε φαινεται το κολλημενο ή το ανενεργο.
Δηλαδη ενα κολλημενο πρασινο sub-pixel δεν προκειται να το δεις σε μαυρο ραστερ, ουτε τοσο ευκολα σε ασπρο. Θα το δεις ομως αμεσως σε κοκκινο.

Χωρις να εχω τις δει, αν οι κουκιδες που βλεπεις ειναι μονιμες (και δεν οφειλονται σε λαθος της επεξεργασιας και δεν αλλαζει η κατασταση τους ή η θεση τους) λογικα και συμφωνα με την περιγραφη σου ειναι pixel ή sub-pixel.
Οπως θα ξερεις μεχρι εναν αριθμο pixel δικαιολογειται και δε θεωρειτα βλαβη.
Οπως επισης δε σημαινει οτι θα αυξηθει το φαινομενο.
Ειδικα αν δεν ενοχλουν στη θεαση, νομιζω οτι το δεχομαστε, απο τη στιγμη που ξερουμε τα χαρακτηριστικα της LCD τεχνολογιας.....

Reaction score
1
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΚΟΚ. ΠΡΑΣ. ΑΣΠ. ΜΠΛ. ΜΑΥΡ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΟΝΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΟΥΚΙΔΕΣ ΑΣΠΡΕΣ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ , ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΟΙ ΑΣΠΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ . ΕΧΩ ΜΙΑ V 40 KAI THN ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ HDMI ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ PC . ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΟΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ Η ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΦΟΝΤΟΥ . :( ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΒΕ . :)

NLS

Reaction score
1
αν βλέπεις κάποιο έγχρωμο dot μόνο σε μαύρο (και πολύ σκούρα χρώματα και όσο ανοίγουν χάνεται), σημαίνει ότι κάποιο subpixel είναι κολημένο αναμένο - είναι δηλαδή πρόβλημα του panel

αν αυτά ΔΕΝ είναι αρκετά (προσπάθησε να σιγουρευτείς πόσα είναι και πόσο συγκεντρωμένα είναι) τότε η εταιρία ΔΕΝ θα σε καλύψει

Reaction score
1
NLS said:
αν βλέπεις κάποιο έγχρωμο dot μόνο σε μαύρο (και πολύ σκούρα χρώματα και όσο ανοίγουν χάνεται), σημαίνει ότι κάποιο subpixel είναι κολημένο αναμένο - είναι δηλαδή πρόβλημα του panel

αν αυτά ΔΕΝ είναι αρκετά (προσπάθησε να σιγουρευτείς πόσα είναι και πόσο συγκεντρωμένα είναι) τότε η εταιρία ΔΕΝ θα σε καλύψει
NLS το σερβις ηρθε τα μετρησε μαζι μου καποια εβλεπε καποια σλλα δεν εβλεπε , ειναι μπλε και ασπρα γυρω στα 18 φαινονται μονο στο μαυρο φοντο ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου. Εβαλε μια γενητρια και εβγαζε διαφορα χρωματα κοκκ ασπρ μπλε πρασι αλλα μονο στο μαυρο φαινονταν . το πηρε και μια φοτο εκανε αναφορα στην εταιρεια , η απαντηση τους , απλα θα στο πω καποιος λεει σπηνθηρας στο πανελ ...δεν ειναι λογος αντικαταστασης. :(

Reaction score
5
Δηλαδη φαινονται γενικα 18 ...χρωματιστα και μη (εσυ και το σερβις βλεπετε 18 ) ?
Και ειναι μονιμα αυτα σε ενα σημειο μονιμα ή τρεμοπαιζουν?

Reaction score
5
Εχεις το WinRar να σου στειλω ενα προγραμματακι για Video Test Pattern Generator να το δεις με την ησυχια σου μεσω PC?

(δεν εχω το winzip, γι αυτο λεω για το Rar...)

**** xexe, ακυρο, το εχω και σε Zip ****

Το θελεις, μικρο ειναι... ?

Reaction score
1
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Δηλαδη φαινονται γενικα 18 ...χρωματιστα και μη (εσυ και το σερβις βλεπετε 18 ) ?
Και ειναι μονιμα αυτα σε ενα σημειο μονιμα ή τρεμοπαιζουν?
τα χρωματιστα τρεμοπαιζουν τα ασπρα οχι παντως ειναι ολα σε ενα σημειο μονιμα . το κακο με το σερβις ειναι οτι ειδε 5-6 εβαλε τα διαφορα χρωματα με τη γενητρια εκει δεν εβλεπε πλεον τιποτα (ουτε γω) και μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα η tv.

Reaction score
5
Εφυγε...
κοιτα αν τρεμοπαιζουν μπορει να ειναι θορυβος, αλλα αν ειναι μονιμα ειναι κολλημενα

Παιξε με το προγραμμα και κυριως με το raster και τα διαφορα χρωματα που μπορεις να του αλλαξεις.

Reaction score
1
Ευχαριστω και απο δω ! Στα χρωματα δεν φαινεται τιποτα , το παραμικρο .Μονο στο μαυρο. Ωραιο ομως και χρησιμο προγραματακι . :wink:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic