Καηκαν τα ηχεια....

Reaction score
5.827
Μετα απο δυο μηνες περιπου οπου αγορασα τα Τannoy sensys 1,τα ηχεια καηκαν:122:
Γυρισα απο την δουλεια το απογευμα αναψα τα μηχανηματα και εβαλα ενα cd να παιζει χαμηλοφωνα.

Μεχρι να παω στην κουζινα να φτιαξω ενα καφε,ακουσα το συστημα να κανει καποιες διακοπες σαν να κολλαει το cd. Μπηκα στο σαλονι και βλεπω τα γουφερ των ηχειων να μπαινοβγαινουν 4 φορες μεσα εξω.:111:

Η ενταση του ενισχυτη ηταν αρκετα χαμηλη,πολυ κατω απο το τεταρτο.
Κατευθειαν εκλεισα τον ενισχυτη,και εκανα ενα τσεκ στις καλωδιωσεις.
Αναψα ξανα το συστημα και επαιζε μονο το τουιτερ απο το δεξι ηχειο.

Τι μπορει να συμβαινει?? Προχθες το συστημα επαιζε απο τις 17.00-12.00 το βραδυ χωρις προβλημα.

Υποψιν οι καθημερινες ακροασεις που κανω δεν ειναι σε ενταση πανω απο το ενα τεταρτο του volume. Tα ηχεια δεν εχουν ζοριστει ποτε.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736
Απάντηση: Καηκαν τα ηχεια....

...εμεις τα εχουμε πει ηδη... Απλα σκεφτηκα μολις τωρα, εχεις τσεκαρει αν δουλευουν κανονικα και τα δυο καναλια του τελικου? Μηπως εγινε καμια ζημια στην πλακετα του τελικου και προκαλεσε αυτο το πραγμα στα ηχεια.

Reaction score
5.827

Αυριο Παντελη με ηρεμια,γιατι τωρα εχω φρικαρει,θα τσεκαρουμε τα παντα. Ο φιλος που ηταν εδω ηθελε να φερει ενα ζευγαρι ηχεια που εχει για να το τσεκαρουμε. Αλλα φοβηθηκα μην γινει καμμια ζημια στα ηχεια του ανθρωπου,και αντε μετα να τρεχεις να επισκευαζεις και Proac μετα.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

bus και εφυγε κανα καλωδιο απο τα γουφερ ?

Reaction score
839

να τσεκάρεις μήπως περνάει στιγμιαία dc από τον τελικό σου λόγω βλάβης ,,,, προς θεού, μην δοκιμάσεις άλλα ηχεία πριν ελέγξεις αυτό το πράγμα ....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707

να τσεκάρεις μήπως περνάει στιγμιαία dc από τον τελικό σου λόγω βλάβης ,,,, προς θεού, μην δοκιμάσεις άλλα ηχεία πριν ελέγξεις αυτό το πράγμα ....
Aυτο ακριβως βρε Γιαννο.......καλα τα λεει ο Δημοκηδης......

Αν θες κοιταξε πρωτα τα γουφερ σου,δηλαδη σπρωξε σιγα προς τα μεσα το καθε γουφερ να δεις αν αισθανεσαι ενα γδαρσιμο οπως μπαινει προς τα μεσα--με αυτον τον τροπο θα δεις αν εχουν καει και πες μας βρε φιλε...........

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.306

Γιάννη μάλλον απο προβληματικό cd,είτε μηχάνημα , έβγαλε πολύ χαμηλές συχνότητες και κόπηκε μάλλον το εύκαμπτο απο τα woofers.Δοκίμασε όμως αυτό που σου είπε ο βλάσσης.Σπρώξε ομόκεντρα το woofer προς τα μέσα , να δείς εαν κινείται ελεύθερα , η το αισθάνεσαι κάπου να γρατζάρει δλδ κάπως σαν να βρίσκει. Αν βρίσκει πιθανόν να έχει καεί.
Στείλε μου πμ.
Αν περνάει dc εχει πρόβλημα , αλλά δεν θα έβλεπες το woofer να κάνει μεγάλες διαδρομές.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

...απο πηγη δεν ειναι, τη δοκιμασε χτες βραδυ και ειναι μια χαρα, κατα πασα βεβαιοτητα απο τον τελικο..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.306

Mπορεί να εχει φάει κανά πυκνωτή απόζευξης . Θέλει ψάξιμο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μηπως ειναι σκουλικοιδητης ?

Reaction score
5.827

Γιάννη μάλλον απο προβληματικό cd,είτε μηχάνημα , έβγαλε πολύ χαμηλές συχνότητες και κόπηκε μάλλον το εύκαμπτο απο τα woofers.Δοκίμασε όμως αυτό που σου είπε ο βλάσσης.Σπρώξε ομόκεντρα το woofer προς τα μέσα , να δείς εαν κινείται ελεύθερα , η το αισθάνεσαι κάπου να γρατζάρει δλδ κάπως σαν να βρίσκει. Αν βρίσκει πιθανόν να έχει καεί.
Στείλε μου πμ.
Αν περνάει dc εχει πρόβλημα , αλλά δεν θα έβλεπες το woofer να κάνει μεγάλες διαδρομές.
Γιαννη εσπρωξα τα γουφερ,και κινειται κανονικα χωρις καπου να γρεζαρει.
Το απογευμα θα φερει ενας φιλος εναν ενισχυτη,και ενα ζευγαρι ηχεια. Θα δοκιμασουμε τα Tannoy με τον νεο ενισχυτη,και θα βαλουμε τα ηχεια του φιλου να παιξουν με τα rotel μου,ωστε να δουμε αν εχει προβλημα ο τελικος μου.

Τα ηχεια που θα φερει ειναι κατι φθηνιαρικα ωστε αν τα καψει να μην κλαιμε παλι με μαυρο δακρυ.
Μιλησα και με τον Πετρο και μου ειπε να μετρησω με πολυμετρο τον τελικο.

Reaction score
5.827

Μολις μιλησα με τον Κο Αναγνωστοπουλο που εχει το σερβις της Rotel. Mε την περιγραφη που του εκανα,μου ειπε οτι το προβλημα ξεκιναει μαλλον απο τον προενισχυτη. Μου ειπε να παω ολο το σετ για τσεκ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

βοηθεια σου εκει που πας....................

Reaction score
5.827

Επειδη τα λεγομενα του Αναγνωστοπουλου με ετρωγαν....φορτωσα προ και τελικο και πηγα μεχρι τον Πετρο(petermeni).
Εκανε ο Πετρος τις σχετικες μετρησεις στον τελικο,και ο τελικος ειναι μια χαρα.

Στης μετρησεις του προ ειδε οτι δεν περναει ταση στο κυκλωμα. Υπαρχει περιπτωση τα ηχεια να την εχουν γλυτωσει.
Σε καμμια ωριτσα θα εχω ενα ενισχυτη φιλου στο σπιτι ωστε να δοκιμασουμε τα ηχεια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Επειδη τα λεγομενα του Αναγνωστοπουλου με ετρωγαν....φορτωσα προ και τελικο και πηγα μεχρι τον Πετρο(petermeni).
Εκανε ο Πετρος τις σχετικες μετρησεις στον τελικο,και ο τελικος ειναι μια χαρα.

Στης μετρησεις του προ ειδε οτι δεν περναει ταση στο κυκλωμα. Υπαρχει περιπτωση τα ηχεια να την εχουν γλυτωσει.
Σε καμμια ωριτσα θα εχω ενα ενισχυτη φιλου στο σπιτι ωστε να δοκιμασουμε τα ηχεια.
το ψυλλιαστηκα, στο χω γραψει ηδη...

Reaction score
1

Καλή η λαχτάρα που πέρασες Γιάννη..... και την έπαθες και νυχτιάτικα βρε παιδάκι μου!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, είχα πάθει και εγώ μια τέτοια λαχτάρα πριν από κάποια χρόνια και όχι μόνο δεν είχα κοιμηθεί το βράδυ, ούτε για δουλειά δεν είχα πάει το πρωί γιατί ξενυχτούσα τον μακαρίτη τον τελικό (όπως νόμιζα), τελικά καθάρισα μ'ένα καμμένο κανάλι εξόδου!
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον ν' ανοιχτεί ένα topic ( αν δεν υπάρχει ήδη) που θα γράφει ο καθένας τις πίκρες που έχει φάει από τα μηχανήματά του, είτε από δική του γκάφα, είτε από κατασκευαστική αστοχία!
Τι λέτε;

Reaction score
5.827

Να ευχαριστησω πρωτα τον Πετρο που εκανε το τσεκ στα μηχανηματα,και τον φιλο τον Βασιλη που μου δανεισε τον προενισχυτη του να ακουω μουσικες μεχρι να επισκευαστει ο δικος μου προ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.228
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ