Καινούργια Ηχεία και cd player για στερεοφωνικό σύστημα.

Reaction score
3.527
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.

Είναι το πρώτο μου πόστ και θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: Έχω ένα σύστημα που αποτελείται από έναν ραδιοενυσχητη της PIONEER (SX-880) σε τέλεια κατασταση απο την εποχή του 80', πικαπ TECHNIKS MKII1600 (το οικιακό ΜΚΙΙ λόγω μεγέθους) και ένα cd player της SONY με την δυνατότητα να παίζει 5 διαφορετικά cd. Αυτό που θέλω να αγοράσω είναι ηχεία για τον ενισχυτή γιατί τα Sansui (SX-9700) που έχω μου έχουν χαλάσει δύο απο τις κόρνες που έχει και με μια κόρνα χάνει πολύ στην ποιότητα.
Ο ενισχυτής έχει τα εξής specs σε watt: Power Output: 60 watts per channel RMS into 8 ohms και είναι στερεοφωνικός με 4 υποδοχές για ηχεία. Εχω δεί κάποια ηχεία της Pionneer αλλα δεν ξέρω αν είναι καλά και αν είναι δεν ξέρω πιά να παρω απο τα παρακάτω:

CS-7070:
Maximum power 190 Watt
Speaker frequency Range 35 - 20.000 Hz
Sensitivity (1 W / 1 m) 90 dB/W
Impedance 8 Ohm
CS-5070:
Impedance 8 Ω
Frequency Range 40 - 20,000 Hz
Sensitivity 90 dB
Power Handling 140W
CS-3070:
Maximum power 120 Watt
Speaker frequency Range 45 - 20.000 Hz
Sensitivity (1 W / 1 m) 90 dB/W
Impedance 8 Ohm

Τα λεφτά που θέλω να δώσω είναι το πολύ 200 Ευρώ για δύο ηχεία.

Τέλος (αν και μάλλον πρέπει να το είχα ποστάρει σε άλλο thread) γιατι σας έχω κουράσει θέλω ένα καλό CD Player ή DVD Player που να έχει κάλη απόδοση (μόνο για ήχο όχι για video χρήση) σε λογική τιμή και αυτό κοντα στα 200 ευρώ.

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
8
- Για player... εγώ μάλλον θα έψαχνα το Marantz CD 5001, γύρω στα 250 - το οποίο όμως έχει αντικατασταθεί από το τρέχον 5003, που παίζει και mp3/wma, αν δεν κάνω λάθος.

- Για ηχεία...

You 've got p.m.

P.S. Welcome !!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Η τέλεια κατάσταση του εξωτερικού ενός μηχανήματος δεν έχει και πολύ σχέση με τη λειτουργική του κατάσταση.
Ένα μηχάνημα εικοσαετίας+ όπως ο ενισχυτής σου έχει υλικά, με πρώτο και καλύτερο τους ηλεκτρολυτικούς του τροφοδοτικού, που λόγω γήρανσης αποδίδουν πολύ κάτω του σχεδιασμού τους. Υπάρχει δε και ο κίνδυνος βλάβης του μηχανήματος από βραχυκύκλωμα των πυκνωτών λόγω απώλειας των ηλεκτρολυτικών υγρών τους.

Reaction score
3.527
Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Οσων αφορά τον ενισχυτή επειδή πρίν 5,7 χρόνια αν θυμάμε καλά είχε πάθει ζημία απο προβληματική τάση της ΔΕΗ, είχε πάει σε pioneer service και αλλάχτηκαν όλα τα προβληματικά του μέρη και σύμφωνα με το service ήταν ότι ο ενισχυτής είναι σε άψογη λειτουργική κατάσταση. Εγώ όσο τον ακουώ έδω και 15 χρόνια που ασχολούμε δεν έχει χάσει κάτι από την αποδοσή του. Είναι genuine Made in Japan μηχάνημα. Όσων αφορά τα ηχεία θα δοκιμάσω τα ηχεία που μου προτείνει ο Κυρίαρχος και αν ολά πάνε καλά θα καταλήξω σε αυτά.

Φιλικά Κωνσταντίνος

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Οσων αφορά τον ενισχυτή επειδή πρίν 5,7 χρόνια αν θυμάμε καλά είχε πάθει ζημία απο προβληματική τάση της ΔΕΗ, είχε πάει σε pioneer service και αλλάχτηκαν όλα τα προβληματικά του μέρη και σύμφωνα με το service ήταν ότι ο ενισχυτής είναι σε άψογη λειτουργική κατάσταση. Εγώ όσο τον ακουώ έδω και 15 χρόνια που ασχολούμε δεν έχει χάσει κάτι από την αποδοσή του. Είναι genuine Made in Japan μηχάνημα. Όσων αφορά τα ηχεία θα δοκιμάσω τα ηχεία που μου προτείνει ο Κυρίαρχος και αν ολά πάνε καλά θα καταλήξω σε αυτά.

Φιλικά Κωνσταντίνος
Τη πτώση στην απόδοση ενός μηχανήματος δεν την αντιλαμβάνεσαι γιατί έρχεται σταδιακά και το αυτί συνηθίζει τον ήχο. Αν όντως έγινε επισκευή και αλλάχτηκαν τα προβληματικά ανταλλακτικά όλα καλά.

Reaction score
13
Κωνσταντινε καλως ηρθες.

Το CD για 5 δισκακια που αναφερεις εχει περασει και απο εμενα πριν πολλα χρονια. Ειναι καλο και αξιοπιστο αλλα πολυ παλιο πια. Μερικες φορες κολλαει σε μια θεση το ταμπλω που φερει τα 5 δισκακια.
Ψαχνοντας τα μεταχειρισμενα του site βρηκα αυτο

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=771865&postcount=1

που δεν ειναι και τελευταιας γενιας, αλλα σαφως νεωτερο και κυριως καμποσες κλασσεις πανω απο το δικο σου. Ηταν απο τα πιο σοβαρα players οχι πολλα χρονια πριν. Δες εαν θα μπορουσε να σε ενδιαφερει (και τι τιμη θα μπορεσεις να εξασφαλισεις)

Reaction score
3.527
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Εχτές είχα μια άψογη εμπειρία με τα ηχεία του Κυρίαρχου. Τα σύνδεσα στον ενυσχητή μου και μετά τα πρώτα ακούσματα ήμουν έτοιμος να πετάξω τα Sansui. Πολύ καλά ηχεία και τα καλύτερα που έχω ακούσει εγώ με την μικρή μου ηχίτική εμπειρία. Νίκο ευχαριστώ για την αψογή αγορά και την αψογη κατασταση των ηχείων. :123:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός