Και αν θελω ηχητικη ρυθμιση τι κανω?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Αν θελω ηχητικη ρυθμιση στο home theater συστημα μου τι κανω?
Να σας πω , το ανακαλυψα χθες με την βοηθεια του Dimitris S. απο την Αγγλια.
Πας στο http://www.homeacoustics.net/
Πατας αριστερα το dealer locator
Και μετα επιλεγεις απο το choose region την χωρα που σε ενδιαφερει.

Μηπως σας λεει τιποτα το ονομα στην Ελλαδα? :lol:
Για δειτε και στο United Kingdom... :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.512
Ανδρέα, το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται ....ξέρεις ποιός!

αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Γιωργο , εαν νομιζεις πως η "προβολη"(για να χρησιμοποιησω εναν ακραιο ορο) ενος η μαλλον δυο εκλεκτων μελων του AVSite αποτελει παραπτωμα , τοτε ευχαριστως να σβησω το παραπανω μηνυμα.
Θελω να ξερεις ομως πως εαν ησουν επαγγελματιας του χωρου θα εκανα ακριβως το ιδιο και για σενα :wink:

Reaction score
14
παιδιά το καλό πράγμα να λέγεται...

και γιατί να είναι διαφήμηση? Απλή αναφορά στον Βαγγέλη που στο κάτω κάτω το αξίζει και με το παραπάνω..

Reaction score
5
Κύριε ελέησον! Απορώ τι σκοπό έχουν ορισμένα μηνύματα… 1000 φορές κατευθείαν προβολή και διαφήμιση παρά διαφήμιση με άλλους δόλιους τρόπους. If you now what I mean…. :wink:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Aν δεν κανω λαθος (ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ) απο Ελλαδα ΕΝΑΣ μονον ΕΝΑΣ αναφερεται. Δεν σας λεει τιποτα αυτο κι αρχισατε την γκρινια; ενταξει, ξερω ελληνακια γκρινιαρακια ειμαστε! Γι αυτο μας...φθονουν ολοι!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Γ. ΚΟΨ. said:
- Τώρα καταλαβαίνεις Ζώρζ γιατί έχω σιχαθεί τα sonus faber... :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εγκρίνεις την αναφορά ή την προβολή της επιτυχίας ενός μέλους μας και ενός συντονιστή μας. Ειδικά την στιγμή που έχουμε αναφερθεί σε 500 άλλους άσχετους Έλληνες με επιτυχίες. Τιμή μας και καμάρι μας βρε, μας χρωστάνε τίποτα? Εκτός κι αν δεν εγκρίνεις για προσωπικούς λόγους που όμως είναι εκτός θέματος...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
p.s. Τα συγχαρητήριά μου και στον Βαγγέλη και στον Δημήτρη είναι ευκόλως εννούμενα.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.512
Νίκος Τσαρουχάς said:
Γ. ΚΟΨ. said:
- Τώρα καταλαβαίνεις Ζώρζ γιατί έχω σιχαθεί τα sonus faber... :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εγκρίνεις την αναφορά ή την προβολή της επιτυχίας ενός μέλους μας και ενός συντονιστή μας. Ειδικά την στιγμή που έχουμε αναφερθεί σε 500 άλλους άσχετους Έλληνες με επιτυχίες. Τιμή μας και καμάρι μας βρε, μας χρωστάνε τίποτα? Εκτός κι αν δεν εγκρίνεις για προσωπικούς λόγους που όμως είναι εκτός θέματος...
Η διαφορά είναι ότι δεν πουλάω Sonus Faber μόνο τα απολαμβάνω, τώρα για ποιά επιτυχία μιλάς δεν κατάλαβα, επίσης όπως λέει και ο Ανδρέας όλα ελέυθερα, έτσι λοιπόν εξέφρασα μια διαφορετική άποψη, ο ήχος δεν έιναι τόσο απλός.

-προσωπικό δεν υπάρχει τίποτα απορώ και που το είπες με τον Βαγγέλη φίλοι είμαστε όπως και με παρά πολλούς άλλους που κινούνται στο χώρο είκονας/ήχου..........

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Επειδή μάλλον μου πέφτει ολίγον λόγος....

Η Home Acoustics Alliance (HAA) είναι μια Αμερικάνική εταιρία που παραδίδει σεμινάρια ηχητικής ρύθμισης και Troubleshooting για πολυκαναλα συστηματα HOME THEATER.

Φοίτησα το σεμινάριο προ διετίας επιτυχώς και έμαθα τι σημαίνει σωστή ηχητική ρυθμιση, ξεκαθαρισαν μέσα μου οι απορίες και μπήκαν σε σωστή βάση οι αρχές του πολυκαναλου ήχου.

Το σεμινάριο δεν ασχολέιτε παρα ελάχιστα, με τα απολύτως βασικά, για τη δικαναλη ακρόαση γιατι όπως μας είπε ο Instructor Jerry Lemay, το stereo και δη το HighEnd είναι 80% συναισθημα στιγμής και 20% κανόνες ακρόασης.
Τα πρότυπα όμως DD, THX δεν είναι άγνωστα. Ειναι συγκεκριμένοι κανόνες που δουελια΄μου είναι να προαρμόσω οσοτο δυνατόν πιο πιστα στο χώρο που με καλέι ο ιδιοκτήτητς.

Οι διαφορές με τη ρύθμιση με τα μικροφωνάκια είναι συνήθως τραγικά μεγαλύτερες αφού δεν χρησιμοποιώ pink noise του ενισχυτή αλλά μεσω το DVDp.

Αυτα που έμαθα στην ΗΑΑ δεν ήταν απλά 2-3 πράγματα...ήταν ένας κανουργιος κόσμος άγνωστων πληροφοριών και τον τόπο να τις κάνω κτήμα μου ώστε να μπορώ να τις μεταφέρω επιτυχώς στους πελάτες μου και στα συστήματα τους

Ο Δημήτρης για παρδειγμα έχει προσωρήσει παραπάνω στο HAA Level II και ΤΗΧ κάτι που σκοπέυω να κάνω άμεσα και εγώ και οι γνώσεις του είναι ακόμη πιο προηγμένες.

Τα πραγματα λοιπόν φίλε Γιώργο είναι απλά...τουλάχιστον στο πολυκαναλο που ασχολούμαι.

Τώρα για το 2channel και δη Hiendάδικο, μου φτάνουν αυτα που ξέρω αλλά τα κρατώ για τον ευατό μου. :D
Εχω δει σε λιγότερα 20τμ στοιβαγμένα συστηματα άνω των 250.000 ευρώ (με ηχεία 2 κοντα στα μέτρα) και να πω οτι επαιζαν χαλάλι...αλλά ο ιδιοκτήτης τα απολαμβανε. Μπαίνω και στις κατηγορίες σας Γιώργη μου και με πίανει ένα ρίγος....μα ένα ρίγος...μπρρρρ :lol: :lol:

Reaction score
383
Baggeli,

pisteuo oti veltioseis ginontai kai sta 2-kanala sistimata.
Kati tupoi pou psaxnoun na vroun to mpaso sto domatio tous, allazontas kalodia, i vazontas mikra xalakia, tha mporousan na lusoun polla apo ta provlimata tous, xoris na xanoun 10 xronia apo ti zoi tous.
Autoi pou kunigane to "grigoro" mpaso, as diavasoune peri "reverberation", kai meta na agxonontai :D

1. Mporei na exeis kali appokrisi, kai omos o ixos na min akougetai sostos.
2. Den mporeis na exeis kalo ixo, ean i appokrisi den einai kali.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Φυσικά και γίνονται βελτιώσεις σε δικαναλα.

Αλλά είναι πολυ πιο δύσκολο να πείσεις κάποιον που ψάχνεται με βάσεις ηχείων, καλώδια, αντικραδασμικές βάσεις, και χιλιάδες άλλα gadgets οτι ο ήχος του θα βελτιωθεί με μια μικρη μελέτη για να βάλει 3 panels παρα με όλα αυτά που έχει δώσει χιλιάδες ευρώ και είναι στολισμένα πάνω σε ηχεία, rack κλπ.

Εγώ κρατάω κάποιες αποστάσεις από το δικαναλο, εκτός των ηδη πελάτων μου και είμαστε έτσι όλοι happy! :lol:

Reaction score
5
Γιατί δεν συνεισφέρετε και στην Hiend που υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνονται συνέχεια για βελτιώσεις; Πιστεύω θα ήταν ευπρόσδεκτες μερικές συνεισφορές. Να μαθαίνουμε και εμείς οι άλλοι.

Reaction score
383
Na ena kalo paradeigma, se domatio 7x4.5mt, to opoio dialexa tuxaia.
Exoume enan tupo pou exei to sub sti gonia tou domatiou, kai kathetai opou tou aresei, giati etsi tou eipe o filos tou.
Exo diagramma apokkrisis xamilou , gia na deite tis diafores.
Stin proti periptosi, O,TI kalodia kai na valei, to xamilo tha einai xalia.
Epeidi omos o calibrator den sernetai sta gonata gia na psaxnei, oute allazei tous konous apo atsali se alouminio,mpas kai ftaixei to mpaso, opos upostirizoun ta katastimata, kanei kapoies allages , kai deite pos allazei i appokrisi.

To software auto einai tis www.designcinema.com , ean anarotieste. :D

PLAI PRIN http://i106.photobucket.com/albums/m267/dstamos/side.jpg
MPROSTA PRIN http://i106.photobucket.com/albums/m267/dstamos/front.jpg
APPOKRISI PRIN http://i106.photobucket.com/albums/m267/dstamos/responsebefore-1.jpg

META... http://i106.photobucket.com/albums/m267/dstamos/frontafter.jpg
http://i106.photobucket.com/albums/m267/dstamos/sideafter-1.jpg
http://i106.photobucket.com/albums/m267/dstamos/responseafter.jpg

Elpizo na peirate mia idea, ti kanei i ixitiki rithmisi se ena sistima, anexartitou timis. :D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Το soft δεν είναι της HAA?
Με αyτο δουλεύω για τις πρώτες επεμβάσεις αλλά δεν το είχα πάρει από την DCP.
Μας το είχαν δώσει στο σεμινάριο :?

Reaction score
383
To pira apo ton Dennis Erskine.

O Dennis Erskine einai ki autos ekpaideutis tis HAA, alla didaskei mono level II.
Ego pos kai den to pira tote? :?

To thema einai pos mporei kapoios na dei tis diafores tou prin-meta, eite einai hi-endas, eite hi-fiakias! :D

Reaction score
164
Καταλαβαίνω ότι μια ηχητική μελέτη-ρύθμιση μπορεί να φέρει μεγάλη βελτίωση. Αλλά τι ρυθμίσεις θα πρέπει να έχει ο ενισχυτής ώστε να είναι αποτελεσματική η επέμβαση;
Για να πάω στο άλλο άκρο, τι θα μου κάνει ο επαγγελματίας αν ο ενισχυτής μου ρυθμίζει μόνο bass-treble; Έχω έναν Yamaha 457. Προσφέρει τις απαραίτητες ευθμίσεις;
Τι μπορεί να μου κάνει όταν έχω μία θέση ελεύθερη στο σαλόνι για τα ηχεία, και αυτή λάθος;
Σε deticated δωμάτια με υψηλής κατηγορίας μηχανήματα, μάλιστα.
Αλλά από τις φωτογραφίες που βλέπω 9/10 έχουν το HT σε ένα τυπικό σαλόνι, με τραπεζαρίες, καναπέδες, τραπεζάκια κτλ... Μπορεί να γίνει κάτι εκεί;

Staff online

• spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482