Κακά νέα για Masimo: Denon, Marantz, B&W, Polk, Classé, κ.α.

Reaction score
1.550
προσωπικά το θεωρώ ευχάριστη έκβαση για τις εταιρίες αυτές. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα περάσουν δύσκολα, αλλά τουλάχιστον γυρίζουν σε ένα ιδιοκτήτη που έχει knowhow στο χώρο. Ελπιδοφόρο. Και για αυτές, και για τους καταναλωτές.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.203
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε που θα καταλήξει το Revel vs Β&W. :)

Δεν νομίζω να ζήσουν και οι δύο σε βάθος χρόνου. Όπως επίσης η JBL έχει δικούς της AVRs. Το JBL-DENON- MARANTZ πάει πολύ. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει, ανεπιστρεπτί.

alexis

Reaction score
32.203
Δεν θα το έλεγα. Η Masimo πήγε όπως πήγε επειδή δεν πουλούσε. Οπότε ή δεν υπάρχει κοινό ή οι τιμές τους δεν ανταποκρίνονται στο κοινό που πραγματικά έχουν, αντί αυτού που νομίζουν ότι έχουν.

Αν ακολουθήσει την ίδια στρατηγική το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, και συντήρηση με λεφτά από τη μαμά Samsung, που δεν θα είναι για πάντα.

Τα παραπάνω σε μένα τουλάχιστον λένε πως ή κατεβάζει τιμές και προσαρμόζει τα μοντέλα ανάλογα, ή βάζει λουκέτα. Συγχώνευση το λένε τώρα αλλά για λουκέτα μιλάμε.

Η αγορά συρρικνώνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Εκτός από τους νέους που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από αυτά, υπάρχουν και αυτοί που τα είχαν και πλέον θέλουν να τα ξεφορτωθούν και πάνε σε απλούστερα συστήματα, μέχρι και μπάρες.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.105
Μα οι τιμές όλων των κατασκευαστών έχουν ανέβει δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Πιστεύει κανείς ότι οι πωλήσεις των synthesis της JBL μπορούν να ανταγωνιστούν αυτές των DENON MARANTZ ?

alexis

Reaction score
32.203
Δεν αναφέρομαι στα Synthesis αλλά στους απλούς AVRs της JBL, που ο ακριβότερος έχει ούτε 2000€ και παίρνει και Dirac. Εδώ για περισσότερα. Για τους ακριβούς Denon - MARANTZ δεν θα ασχοληθεί κανείς. Είναι πανάκριβα. Αυτά είναι περισσότερο μηχανήματα statement παρά εμπορικής επιτυχίας. Βγαίνουν για να πουσάρουν τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Οι τιμές έχουν ανέβει και σε άλλους, αλλά αυτοί οι κατασκευαστές απευθύνονταν από την αρχή σε άλλα πορτοφόλια.

Εταιρείες σαν αυτές δεν γίνεται να συντηρηθούν με το υπάρχον πελατολόγιο το οποίο μόνο μειώνεται.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.240
Δεν υπάρχουν πελάτες για τέτοια μηχανήματα, έχουν αντικατασταθεί από ηχόμπαρες.

Μόνον για ακριβά μηχανήματα υπάρχει κάποιο μικρό πελατολόγιο, το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει 15 μάρκες.

Reaction score
1.663
Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι εταιρειες αυτες θα επωφεληθουν οπως και η Samsung η οποια δεν κανει ποτε πραγματα στην τυχη και αυτο το ειδα με τα ματακια μου οταν η Samsung μας προσκαλεσε (15 ατομα) τοτε που στην Ελλαδα ηταν αγνωστη.

Εχει και την τεχνογνωσια και την επιφανεια.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.555
το μπρέιν ντρέιν είχε ξεκινήσει από τότε... :biggrin:

alexis

Reaction score
32.203
Αν πάρω παράδειγμα εμένα, που τα στοιχεία δείχνουν πως δεν είμαι ο μόνος (αλλιώς θα πουλούσαν αντί να πουλιόντουσαν), τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τους ίδιους.

Πήρα μια ηχομπάρα Samsung (με sub) για την κρεβατοκάμαρα αλλά τώρα την έχω στο σαλόνι. Μάλιστα το sub έχει και passive radiator. Η κανονική τιμή της μπάρας είναι 600€ αλλά εγώ την πήρα 413€. Έχω πάθει πλάκα πως παίζει. Και εννοείται βέβαια πως έχει βάλει και η Harman το χεράκι της για να παίζει έτσι η μπάρα (ανοίκει στην Samsung πλέον). Οπότε τι; Μήπως βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους; Απλή ερώτηση.

Και αν παίζει έτσι αυτή η πορδή πως παίζει η μεγάλη τους του χιλιάρικου; Και αν έχω τέτοιο αποτέλεσμα με 413€, τι θα πάρω με τα Sony Quad των 2500€, και τι με Sonos 5.2.2 αν δώσω 3.500€; Σε σαλόνι μιλάμε πάντα, όπως ισχύει για την πλειοψηφία των πελατών.

Και βέβαια δεν είναι ίδιο με το σύστημα που μου στοίχησε κοντά 20.000€ κάποτε και ακόμα το έχω, αλλά αν σήμερα δεν είχα τίποτα και ήθελα κάτι, εννοείται πως δεν θα πήγαινα σε separates. Και εννοείται πως δεν θα έδινα ξανά 20.000€ για πολυκάναλο, όταν 413€ παίζουν έτσι. Θα έπαιρνα την μεγάλη ηχομπάρα της Samsung αν είχα Samsung TV, αντίστοιχα Sony αν είχα Sony, και αν ήθελα το παραπάνω μέχρι Sonos και τέλος.

Αυτές οι εταιρείες δεν μπορούν να συντηρηθούν από ένα κοινό που μόνο συρρικνώνεται. Και το υπόλοιπο που μένει δεν τις κοιτάζει καν.

Last edited:

alexis

Reaction score
32.203
Έχω ανοίξει και το Q-Symphony στην Frame TV και το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο. Το μόνο που μου λείπει είναι τα surround αλλά οκ δεν τρελάθηκα. Για εκεί που θα μπει σαν τελική θέση είναι super.

Το δε σετάρισμα ήταν όλα τα λεφτά. Δεν έκανα απολύτως τίποτα. Όλα τα έκανε μόνη της σε συνεργασία με την Samsung TV. Πραγματικά τίποτα. Μόνο στην πρίζα τα έβαλα, το HDMI, και πάταγα ΟΚ στο remote όταν με ρωτούσε. 😅

Reaction score
2.293
Πήρα πρόσφατα την LG s95 (aπό 1500 στα 800)....atmos λέει...με 2 surround (με 3 μεγάφωνα το καθένα)και 5 upfiring αν θυμάμαι καλά στο σύνολο, 12aρι sub, room calibration, spotify connect και άλλα διάφορα τριμπούρδελα.
Είναι και η tv Lg όποτε κάνει ταυτόχρονη χρήση και των ηχείων της tv αν θες (δεν το δοκίμασα)
Εντάσεις χωρίς παραμορφώσεις στο θεό (ειναι και 850-900βατάκια) καλύπτει το χώρο άνετα.

Το ηχοσύστημα μου έχει ως καινούργιο σήμερα πάει κοντά στα 10Κ...όκ δεν παίζει σαν το ηχοσύστημα πάντα αλλα είναι πολύ κοντά και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως την προτιμώ.

Υπόψη δεν την έχω καλιμπράρει....όπως ήταν την σύνδεσα και δεν ασχολήθηκα πέρα του να της ορίσω το προφιλ cinema ή Music από το κινητό.

Πλέον με 1000 ευρώ μπορείς να έχεις κάτι πολύ αξιόλογο και μαζεμένο χωρίς πολλά πολλά, οπότε θεωρώ το Hifi Πάει για φούντο εκτός αν μιλάμε για περιπτώσεις που ειναι χόμπι και εισαι καμμένος με τον ήχο κτλ κτλ.
Για τον μέσο ακροατή ειναι τελειωμένη υπόθεση.

Untitled9.jpg

Untitled8.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.240
Σα την ηχόμπαρα δεν εχ.

(Κάνε και μια ισοστάθμιση πάντως, βοηθάει πολύ και βελτιώνει σημαντικά το αποτέλεσμα. Σε μένα, σε Sony οικοσύστημα, η συνεισφορά των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης, ανεβάζει αισθητά το τελικό αποτέλεσμα. Κι ενώ σκέτα είναι ολίγον τι άθλια τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης, σε συνδυασμό με την ηχόμπαρα παίζουν αλλιώς, παίρνουν άλλες ρυθμίσεις και ενσωματώνονται σωστά στην ισοστάθμιση χώρου που κάνει η ηχόμπαρα.)

alexis

Reaction score
32.203
Πλέον η μπάρα που αγοράζεις, μπορώ να πω πως, πρέπει, να είναι ομόσταυλη. Έχει πλεονεκτήματα.

Αν ψάχνεις δύο τουλάχιστον subs τότε πας σε Sonos.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.212
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος