Καλησπέρα,σχετικά με plugins και προγράμματα ήχου

Reaction score
30
Καλησπέρα, δεν βρήκα κάποιο σχετικό thread. Έχω πολλά κομμάτια mp3/flac από βινύλια και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να διώξω κάπως το ενοχλητικό -σ που έχουν πολλά, σαν να μικροφωνίζει. Μου τα έχουν στείλει έτσι και πλέον αυτοί δεν έχουν τα βινύλια τώρα. Για τα clicks,crackles (για όσα δηλαδή δεν είναι θόρυβος, αλλά απλά clicks,crackles) χρησιμοποιώ το audiolava (το οποίο ήταν σε cd μαζί με usb cassette player που είχε πάρει γνωστός μου από τα lidl πιο παλιά). Η συσκευή κασετοφώνου χάλια βέβαια με τα παράσιτα, όπως όλα αυτά από ότι φαίνεται, αλλά το audiolava χρησίμευσε, τουλάχιστον στα crackles κάνει σωστή δουλειά (στα δικά μου αυτιά αφαιρεί τις γρατζουνιές του ήχου,χωρίς να διώχνει κάτι σημαντικό από το τραγούδι), στα clicks δυστυχώς κόβει από τα μπάσα για ένα περίεργο λόγο, επομένως εκεί χρησιμοποιώ το adobe audition με το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Έχω κάποια δωρεάν de-essers σε μορφή vst όπως το lisp αλλά πχ και tutorial που είδα και εφάρμοσα ρυθμίσεις, δεν κάνει κάτι.
Γενικά είναι πανάκριβα και από ότι μου είπαν οι περισσότεροι που ρώτησα και στο περιβάλλον μου και σε ξένα forums όλα αυτά τα plugins δεν κάνουν στην ουσία αυτό που έχω στο μυαλό μου, είναι για ξεχωριστά μέρη ενός τραγουδιού (vocals, bass, kick, snare κλπ). Δηλαδή με λίγα λόγια είναι για αυτούς που κάνουν ηχογράφηση στο studio και θέλουν να διορθώσουν τα φωνητικά ή άλλα μέρη του τραγουδιού. Το ότι απλά το declick, decrackle κλπ βοηθάει και για audio restoration και το βάζουν σε προγράμματα που είναι συνοδευτικά με συσκευές, δεν σημαίνει ότι είναι 100% για αυτή τη δουλειά.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.719
Θυμάμαι παλιά που είχα ψηφιοποιήσει κασέτες, είχε μια πολύ ωραία λειτουργία το goldwave. Σου επέτρεπε να σαμπλάρεις ένα κομμάτι θορύβου και μετά το χρησιμοποιούσε σαν patern για να το αφαιρέσει από όλη την εγγραφή. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.

Reaction score
30
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε,κάτι αντίστοιχο έχει το adobe audition. Βάζεις το θόρυβο που είναι στην αρχή,πριν ξεκινήσει το παραμικρό σημείο από τραγούδι και σου αφαιρεί το θόρυβο από όλο το τραγούδι,απλά το κακό είναι ότι μπορεί να αφαιρεί και συχνότητες. Αν ο θόρυβος πχ στην αρχή έχει και λίγο μπάσο λόγω της συσκευής, θα σου αφαιρέσει και μπάσο από το τραγούδι. Θα ψάξω το goldwave.

Reaction score
30
Δοκιμάζω γενικά διάφορα plugins που βρίσκω αλλά τα πιο πολλά δεν κάνουν τη δουλειά που θέλω,κάποια επίσης που ίσως είναι καλά κρασάρουν απίστευτα στο laptop (παλιό laptop βέβαια) και κανα δύο που ήθελα να δοκιμάσω είναι δυστυχώς μόνο για mac. Υπάρχουν plugins με artificial intelligence που είναι τύπου trial fully functional για 14 μέρες ή ένα μήνα,αλλά και από ότι μου έχουν πει και γνωστοί γενικά όλα αυτά είναι μόνο για vocals και ξεχωριστά parts,όχι για κομμάτια από βινύλια.
Και το βασικό που θέλω είναι να φτιάξω το μπάσο από τα βινύλια. Τα πιο πολλά έχουν πολύ ελάχιστο, πχ αν υπήρχε κάποιο plugin για equalizer ή dynamics που να βάζεις ένα κομμάτι από τον ίδιο καλλιτέχνη (που ενδεχομένως βγήκε σε compilation cd) και να σου φτιάχνει τα μπάσα-πρίμα και αντίστοιχα lows-mids-highs με βάση αυτό το κομμάτι. Έχω δοκιμάσει και κάποια που βάζεις κομμάτι σαν reference αλλά δημιουργούν χειρότερα προβλήματα πχ ο ήχος είναι χαμηλός στα 2-3 πρώτα δευτερόλεπτα και μετά δυναμώνει απότομα,ίσως είναι πρόβλημα του laptop ή της cpu γιατί τα συγκεκριμένα plugins τα δοκίμασα σε 2 διαφορετικά digital audio workstations (adobe audition και audacity)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.271
Members
38.438
Νεότερο μέλος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ