Καλιτσούνι on the rocks!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.873
Ο εγκέφαλος μου φαίνεται πιο πολύπλοκος απ'αυτό. Μικρή η σημασία όμως για αυτό που συζητάμε εφόσον παραδεχόμαστε ότι η εβδομάδα γίνεται ώρα.
O εγκέφαλος είναι πιο πολύπλοκος, όχι απλά ¨φαίνεται¨. Παραδεχόμαστε ότι η εβδομάδα έγινε ώρα για ένα τυχαίο αποτέλεσμα που θα σε καλύψει. Αυτός που καλύπτεται με ένα οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι οκ. Αυτός που δεν καλύπτεται πόσες οδηγίες πρέπει να δώσει μέχρι να το πάρει; Και πως θα πει στην ΑΙ ότι το τάδε σημείο το χρώμα το θέλει 10% πιο κόκκινο πχ, και στο τάδε σημείο αυτή η καμπύλη να ανέβει πιο πάνω, χωρίς να μπορεί να μαρκάρει το σημείο με το χέρι; Μπορεί να δείξει ο χειριστής το σημείο; Aν δεν μπορεί έχουμε δρόμο ακόμα. Και αυτό είναι ένα τυχαίο παράδειγμα που μου ήρθε τώρα.

Πόσους όμως; Γιατί αν είχαν ανάγκη για 10 illustrations που πλέον γίνονται σε μισή ώρα έκαστο από άσχετους και παλιά ήθελαν μια εβδομάδα από σχετικούς, δεν είναι προφανής η μείωση στον όγκο προσωπικού;
Ο άσχετος δεν αντικαθιστά τον σχετικό. Ο λόγος είναι και ο παραπάνω.

Γιατί στο εξωτερικό ποιος σου είπε ότι δεν θα γίνει το ίδιο. Η αγορά παγκοσμίως δεν θα αρχίσει αύριο να θέλει 7.000.000 λογότυπα το μήνα από 1.000.000 που ήθελε. (τυχαία νούμερα)
Τα λογότυπα ήταν παράδειγμα. Εννοώ πως οι ψαγμένοι δεν θα πεθάνουν. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν, και παραπάνω δουλειά θα έχουν. Από όπου και αν βρίσκονται.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.888
για ένα τυχαίο αποτέλεσμα που θα σε καλύψει
Ναι ρε συ. Δεν είναι αυτό ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς; Άρα και αυτοματοποίηση;
Δεν ισχυρίζομαι ότι έληξε σαν επάγγελμα και δεν ξαναυπάρχει.
Βλέπω τώρα που μιλάμε σταδιακή μείωση θέσεων εργασίας.

Τώρα χάνουν τη θέση τους τα 25χρονα στις επιχειρήσεις. Σε κάποια χρόνια τα 30χρονα. κλπ κλπ

Κάθε θέση εργασίας που αφαιρείται από την αγορά δημιουργεί ένα κενό που δεν καλύπτεται αυτή τη στιγμή.
Αφαιρεί χρήμα και οξυγόνο από όλους τους υπόλοιπους.
Και αυτό εντείνει την πίεση προς όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα (αυτοματοποιήσημα και μη).
Γενικά όταν χάνονται θέσεις εργασίας χάνεται χρήμα που υπήρχε στην αγορά.

Γενικά παίδες αρχίζει ένας φαύλος κύκλος. Ένα downward spiral.

Αν υπήρχαν 8.000.000 θεωρητικά "work units" στην αγορά και οι μηχανές αναλάβουν το 1εκ, τι μένει για εμάς;

alexis

Reaction score
30.873
Ναι ρε συ. Δεν είναι αυτό ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς; Άρα και αυτοματοποίηση;
Αν εννοείς την ανάγκη του Χ ατόμου να έχει ταμπέλα στο κατάστημα, logo κλπ αυτό έχει χαθεί ήδη εδώ και χρόνια. Εδώ και πολύ καιρό γραφίστες αλλάζουν επάγγελμα. Στην σοβαρή παρουσία και στην εταιρική διαφήμιση όμως όχι, αλλά εκεί τα προβλήματα της είναι άλλα.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.888
Αν εννοείς την ανάγκη του Χ ατόμου να έχει ταμπέλα στο κατάστημα, logo κλπ αυτό έχει χαθεί ήδη εδώ και χρόνια. Εδώ και πολύ καιρό γραφίστες αλλάζουν επάγγελμα. Στην σοβαρή παρουσία και στην εταιρική διαφήμιση όμως όχι, αλλά εκεί τα προβλήματα της είναι άλλα.
Ωραία. Για να μη μακρυγορούμε. Να το πάρουμε αλλιώς;

Ένας άσχετος κάνει ένα υπέροχο και πολύπλοκο illustration σε μισή ώρα. Δεν βλέπεις κίνδυνο για μακροπρόθεσμη αυτοματοποίηση του επαγγέλματος του γραφίστα;

Εκατομμύρια αμερικανοί χρησιμοποιούν τη Ρένα για ψυχανάλυση. Δεν βλέπεις κίνδυνο για μακροπρόθεσμη αυτοματοποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου;

Εκατομμύρια επιχειρήσεις γεμίζουν τα εταιρικά blog με ΑΙ κείμενα (τεχνικά ή μη). Δεν βλέπεις κίνδυνο για μακροπρόθεσμη αυτοματοποίηση του επαγγέλματος του copywriter;

Reaction score
16.504
Τα παρακάτω είναι βασισμένα στην εικόνα του Καλιτσούνι, ως image prompt... (και αρκετά άλλα) με κάποιο απλο πρόσθετο text prompt που έβαλα (artistic brain, full of colors, "Happy New Year"). Λίγα λεπτά υπόθεση για όλα... τώρα στο χέρι.. :geek:

ΥΓ. Στην τοπική εγκατάσταση, όχι ίσως δηλαδή στις καλύτερες (και συνδρομητικές) online εφαρμογές AI...

2025-01-01_10-17-43_9557.jpeg
2025-01-01_10-28-15_6285.jpeg
2025-01-01_10-28-44_6318.jpeg
2025-01-01_10-30-08_3983.jpeg

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.888
Τα παρακάτω είναι βασισμένα στην εικόνα του Καλιτσούνι, ως image prompt... (και αρκετά άλλα) με κάποιο απλο πρόσθετο text prompt που έβαλα (artistic brain, full of colors, "Happy New Year"). Λίγα λεπτά υπόθεση για όλα... τώρα στο χέρι.. :geek:

ΥΓ. Στην τοπική εγκατάσταση, όχι ίσως δηλαδή στις καλύτερες (και συνδρομητικές) online εφαρμογές AI...

View attachment 354289 View attachment 354290 View attachment 354291 View attachment 354292
To 2o υπέροχα χρώματα. Μπας έχεις κανένα καλό εργαλείο για παλέτες;
Έχω αυτό, αλλά εχθρός του καλού το καλύτερο!

Reaction score
16.504
Χρησιμοποιώ διαφορετικό style στην εφαρμογή, έχει πάρα πολλές επιλογές, από "realistic photo", cyberpunk, pixel art, sureal painting, κλπ... δεν τα έχω μετρήσει! Είναι στο fooocus που σου είχα πει... :geek:

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.888
Χρησιμοποιώ διαφορετικό style στην εφαρμογή, έχει πάρα πολλές επιλογές, από "realistic photo", cyberpunk, pixel art, sureal painting, κλπ... δεν τα έχω μετρήσει! Είναι στο fooocus που σου είχα πει... :geek:
Εγώ στο midjourney του κάνω attach ένα screenshot της παλέτας και του λέω: "mine, use these colors" (δικέ μου αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούμε).

Reaction score
16.504
Στις επιλογές input image, μπορώ να βάλω 4 διαφορετικές (ή και την ίδια, με άλλη επιλογή) εικόνες, και ανάλογα με το text prompt, το αν χρησιμοποιεί κάποια από τις διαφορετικές επιλογές για κάθε εικόνα (image prompt, pyracanny, cds, - το face swap είναι προφανώς για να αλλάξεις πρόσωπο αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου, έχω άλλη εφαρμογή που κάνει καλύτερη δουλειά) και το weight κάθε επιλογής και ποτε θα σταματήσει, βγάζει αλλο αποτέλεσμα (που θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις το βέλτιστο κάθε φορά όμως εδώ που τα λέμε). Τα pyracanny και CDS χρησιμοποιούνται κυρίως για να έχεις ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά σε αυτό της εικόνας-πρότυπο που θα βάλεις.

Clipboard_01-01-2025_01.jpg

alexis

Reaction score
30.873
Ένας άσχετος κάνει ένα υπέροχο και πολύπλοκο illustration σε μισή ώρα. Δεν βλέπεις κίνδυνο για μακροπρόθεσμη αυτοματοποίηση του επαγγέλματος του γραφίστα;
Στο σύνολο όχι. Το ότι πάρα πολλοί θα αλλάξουν επάγγελμα είναι βέβαιο.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.888
Θα συμφωνήσω ότι διαφωνούμε και το αφήνω εδώ. :drinks:

Reaction score
16.504
Εγώ άλλαξα μοτίβο, πήγα στα τριαντάφυλλα τώρα... :geek:

2025-01-01_11-17-38_5387.jpeg

ΥΓ. Τα λαθάκια βέβαια στο κείμενο υπάρχουν ακόμα, ανάλογα με το μοντέλο!

@xfader Ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.951
Εγώ άλλαξα μοτίβο, πήγα στα τριαντάφυλλα τώρα... :geek:

View attachment 354299

ΥΓ. Τα λαθάκια βέβαια στο κείμενο υπάρχουν ακόμα, ανάλογα με το μοντέλο!

@xfader Ποια εφαρμογή χρησιμοποιείς;
Χρησιμοποιώ διάφορες που τις αλλάζω συχνά και δεν έχω κατασταλάξει κάπου χωρίς συνδρομή.

Το συγκεκριμένο το έκανα με τον πιο απλό τρόπο, το ChatGPT! Του ανέβασα τη δική σου εκδοχή και του είπα να μου φτιάξει εναλλακτικές με κάποια στοιχεία που του έδωσα. Αυτή ήταν η πιο συμπαθής.

Το πρόβλημα με το ChatGPT είναι ότι μετά από 3-4 προσπάθειες σου λέει "δοκιμάστε αργότερα!". :lolsign:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.951
Πρέπει να πλερώσεις...
Το ξέρω και όσο δεν έχω ακόμα κάποιο υλικό όφελος από την ασχολία μου δεν πρόκειται να το κάνω. Για την περιέργειά μου φτάνουν τα free προϊόντα.

Reaction score
16.504
Ναι, αυτό μάλλον. Στο ChatGPT είχα κάνει μια δοκιμή να δώσει εικόνα πριν λίγες ημέρες, και έβγαζε αυτό το μήνυμα, "δοκιμάστε αργότερα". Ε μετά μου πρότεινε το ίδιο να μου δώσει μια αναλυτική περιγραφή σε κείμενο αυτό που ζητούσα, και το χρησιμοποίησα μετά αλλού ως text prompt.

Reaction score
16.504
Τίποτα δεν του έφερα, το ίδιο μου το είπε, και αφού είδα ότι δίνει ενδιαφέρον αποτέλεσμα το χρησιμοποίησα! Το κάνουν συχνά αυτό, να ζητάνε prompt από το ChatGPT, γιατί δίνει σίγουρα πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από αυτό που μπορείς να σκεφτείς ο ίδιος, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο!

Άλλες παραλλαγές (το ενδιαφέρον είναι πόσο μπορεί να σε εκπλήξουν, αφού βγάζουν πράγματα που μπορεί να μην περιμένεις! )

2025-01-01_11-26-36_4874.jpeg
2025-01-01_11-26-56_3708.jpeg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος