Καλιτσούνι on the rocks!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.921
Βρε, μήπως να το γυρίσουμε όλοι στον απομονωτισμό, fuck the world, US (εμείς, όχι ΗΠΑ) First; :geek: :roflmao:
Ο απομονωτισμός είναι όπλο των ισχυρών. Ούτε καν η Ε.Ε. μπορεί να τον ονειρευτεί.
Οι μικροί προσπαθούν να κολλήσουν όπου τους θέλουν αρκεί να μπορούν να προσφέρουν κάτι στην κλίμακα που τους αναλογεί.

Ωραία, δεν έχουμε πλάνο... ας κάνουμε ό,τι μας κατέβει στην κούτρα... κι όπου μας βγάλει (σαν τα τρένα)! :headbang: :roflmao:
Στο έγραψα πριν. Αφού δεν θες αλλαγές πρέπει "εσύ" να προτείνεις πλάνο συντήρησης των κεκτημένων.
Αυτό που πρέπει να χωνέψουμε είναι ότι δεν συνεχίζουμε από εκεί που ήμασταν άρα την ευθύνη του πλάνου την έχει αυτός που θέλει αλλαγές. Το "όπως ξέραμε" τελείωσε.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.921
Όχι, δεν θα προτείνω εγώ πλάνο αυτοκτονίας, περιμένω να μου πουν οι "γνώστες" πώς θα προχωρήσουμε, εγώ δεν ξέρω! (αν ήξερα θα είχα γίνει Πρόεδρος του Σύριζα, που μου έλεγε ο @thva :party: ) :p :roflmao:
Κανείς δεν θα προλάβει να σου πει. Στον αυτόματο είναι εδώ και καιρό, λόγω απραξίας που πλέον δεν μαζεύεται.

Reaction score
1.639
Να καταλάβω.
Προτείνεται η κινεζοποίηση-φτωχοποίηση του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού για να γίνει ανταγωνιστική η ΕΕ;
Αυτό το βλέπω να λανσάρεται ως λύση τελευταία από συγκεκριμένους κύκλους, πλαγίως βέβαια.
Ας το πουν ξεκάθαρα πως αυτό είναι το πλάνο make (…) great again. Να ξέρεις τι σε περιμένει όταν ψηφίζεις.
Δεν προτείνεται τίποτα ούτε έχει καμιά, πραγματική, σημασία τι θα ψηφίσεις.
Η φτωχοποίηση επιβάλλεται σε κάποιον από την πραγματικότητα, ούτε προτάσεις ούτε ψήφοι.
Τη φτωχοποίηση της Ευρώπης θα την επιβάλλει η πραγματικότητα.
Δεν ξέρω τι κάνει ο Αντωνάκης, αλλά δε νομίζω ότι η λύση είναι γίνουμε εμείς σκλάβοι του Κογκό και της Μοζαμβίκης...
Το Κογκό και τη Μοζαμβίκη, κανείς, 'τω καιρώ εκείνω', δεν τους ρώτησε αν πιστεύουν ότι 'η λύση είναι να γίνουνε σκλάβοι'.
Απλά τους σκλαβώσανε. Επειδή μπορούσαν. Απλά.
Η αδυναμία σου ή η δύναμή σου καθορίζει τη θέση σου στον κόσμο, όχι 'οι προτάσεις', 'οι ψήφοι', ή το 'τι νομίζεις'.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.260
Όχι, δεν θα προτείνω εγώ πλάνο αυτοκτονίας, περιμένω να μου πουν οι "γνώστες" πώς θα προχωρήσουμε, εγώ δεν ξέρω! (αν ήξερα θα είχα γίνει Πρόεδρος του Σύριζα, που μου έλεγε ο @thva :party: ) :p :roflmao:
Το πλάνο πρέπει να το καθορίζει ο καθένας για τον εαυτό του, με βάση τις μεταβλητές που έχει θέσει στην εξίσωση. Όλοι αυτοί οι νέοι που έφυγαν από τη χώρα για κάτι καλύτερο, νομίζεις πως το έκαναν εύκολα;

Τι κοινό μπορώ να έχω εγώ, για παράδειγμα, που διαθέτω δέκα ακίνητα και ζω ως εισοδηματίας, με τον εξφαντερ που παίρνει κάθε πρωί το μετρό για το μεροκάματο; 😛

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους ηγέτες—ο καθένας μιλάει από τη δική του σκοπιά.

Reaction score
17.616
Η δεύτερη παράγραφος φαντάζομαι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, δηλαδή φαντάζομαι τον εξφέιντερ να ξυπνά στις 5 το πρωί, να παίρνει το μετρό και να πηγαίνει στην οικοδομή στις 6.30, με το πηλοφόρι και το μυστρί! :roflmao: :party:

Reaction score
1.639
Τι κοινό μπορώ να έχω εγώ, για παράδειγμα, που διαθέτω δέκα ακίνητα και ζω ως εισοδηματίας, με τον εξφαντερ που παίρνει κάθε πρωί το μετρό για το μεροκάματο; 😛
Αν ο Έρντο ή ο Πούτιν βομβαρδίσουν την κοινή σας χώρα εσύ δεν θα μπορείς να ζεις από τα εισοδήματα από τα ακίνητα σου κι ο φτωχο - εξφαντερ δεν θα μπορεί να ζει από το μεροκάματό του.
Αφού όλα αυτά είναι συνάρτηση της αξίας της χώρας που μειώνεται όταν βομβαρδίζεται ή δέχεται εισβολή.
Άρα το κοινό που έχετε είναι η χώρα.
στην οικοδομή στις 6.30
Από τις 7:30 και μετά επιτρέπεται να κάνεις φασαρία (σε κατοικημένες περιοχές), πιο πριν τρως μήνυση.
Αχ Σώτο...μου φαίνεται δεν ξέρεις και πολλά από λαϊκές δουλειές...

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.260
Αν ο Έρντο ή ο Πούτιν βομβαρδίσουν την κοινή σας χώρα εσύ δεν θα μπορείς να ζεις από τα εισοδήματα από τα ακίνητα σου κι ο φτωχο - εξφαντερ δεν θα μπορεί να ζει από το μεροκάματό του.
Αφού όλα αυτά είναι συνάρτηση της αξίας της χώρας που μειώνεται όταν βομβαρδίζεται ή δέχεται εισβολή.
Άρα το κοινό που έχετε είναι η χώρα.
Να δεχτώ τον προβληματισμό σου, αλλά νομίζω πως η συζήτηση αφορά ρεαλιστικά ζητήματα που ήδη μας χτυπούν την πόρτα, όπως η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, οι μετανάστες που θα επιστρέψουν από τη Γερμανία, καθώς και οι Ινδοί...

Βλέπεις, δηλαδή, εσύ κάποιον άμεσο κίνδυνο πολέμου ή βομβαρδισμού στη χώρα το επόμενο διάστημα;

Ακόμα και στο υποθετικό σου σενάριο, εγώ, ως εισοδηματίας (στο παράδειγμα ), θα φροντίσω να έχω εναλλακτικές λύσεις στο εξωτερικό—από ακίνητη περιουσία μέχρι χρηματικά αποθέματα—ώστε να διασφαλίσω την επόμενη μέρα.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.554
Να πούμε ένα απλό παράδειγμα. Ρωτάει ένας Ισπανός την Ρένα "Σε ποιά χώρα της ΕΕ με συμφέρει να κάνω έναρξη επιχείρησης?". 99% θα του απαντήσει την Εσθονία.

- Χαμηλή φορολογία: 0% εταιρικός φόρος. Πληρώνεις μόνο για ότι μερίσματα τραβήξεις.
- Λίγα γραφειοκρατικά και όλα στα αγγλικά.
- Όλη η "γραφειοκρατία" online.
- Απλοποιημένες διαδικασίες.

Στην Ελλάδα μας φάνηκε καλή ιδέα να δώσουμε λαμπάδα-pass αντί να κάνουμε ένα αντίστοιχο σύστημα και νομοθετικό πλαίσιο. Στην υπόλοιπη ΕΕ αποφάσισαν να μπλοκάρουν την εισαγώμενη καινοτομία του ΑΙ για αστείους λόγους.

Δεν είναι 1980 πλέον. Η οικονομία είναι ψηφιακή. Υπάρχει το drop-shipping. Όλα γίνονται από ένα γραφειάκι 2x2 και ένα φτηνό laptop.

Δηλαδή υπάρχει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Εσείς που δεν θέτε να εξυγχρονιστούμε, τι αντιπροτείνετε άραγε;
Δεν βλέπετε ότι είμαστε γηραιά ήπειρος όνομα και πράμα;

Δεν είπα αγαπητέ @Dimifoot να γίνουμε κινέζοι δουλεύοντας 14 ώρες τη μέρα.
Είπα να σκεφτούμε με βάση τις σημερινές πραγματικότητες ακριβώς για να ΜΗΝ γίνουμε.

Και μια και στη χώρα μας δεν υπάρχει κάποια πολιτική πρόταση για το πως θα γίνουμε ανταγωνιστικοί, αλλά όλοι συζητάνε πως θα μοιράσουν στους δικούς τους το πρώτο φασούλι που θα πέσει στο σακούλι, δεν πρόκειται να κατέβω ξανά στις εκλογές να ρίξω ούτε χαρτοπετσέτα. Ποτέ ξανά! Μέχρι να έρθει ένα σοβαρό μεταρυθμιστικό κόμμα τουλάχιστον.

Να δημιουργηθεί ένα κενό εξουσίας μέχρι να κόψει σε κάποιον να το καλύψει. Απ'ότι φαίνεται δεν το θέλει ο λαός.
Θέλει είτε δημοσιοκρατία είτε ακροδεξιά πατρίς-θρησκεία-οικογένεια.

Μαύρο λοιπόν στον κάθε λαικοδεξιό κούλη. Στους επαγγελματίες ιδεολόγους αραχνιασμένους με το αριστερόμετρο. Στους κρυφοχουντικούς ρωσόφιλους του Βελόπουλου. Στους σταλινικούς που ξέμειναν σαν αντιπροσωπεία με κλειστό το εργοστάσιο.

Όλο το πολιτικό φάσμα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σάπιο. Όλοι ευαγγελίζονται να κάνουν το μαγαζάκι τους.

Ας το κάνουν χωρίς εμένα. Εγώ θα κάνω μια έναρξη στην Εσθονία και πουτ@ν@ όλα (από τη δική μου οπτική). Ψήφο όλοι αυτοί δεν βλέπουν ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.417
Πιο νομοθετικό πλαίσιο; Τα συμβόλαια πήγαν να αλλάξουν λίγο και να τα κάνουν ψηφιακά και οι άλλοι έκαναν χαμό. Δεν θυμάμαι αν έκαναν και απεργίες.

Εντωμεταξύ το τι π@π@ρ13$ και άχρηστα πράγματα γράφει μέσα ένα συμβόλαιο δεν λέγεται.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.840
Να δουλεύεις 12ωρο και να πληρώνεσαι λιγότερο. Να έχεις λιγότερη σύνταξη, στα 72, και ανύπαρκτη δημόσια υγεία-παιδεία (καταργούνται).
Κυρίως να μην υπάρχουν συνδικάτα (αυτό πουλάει πολύ). Κακό το συνδικάτο, ενοχλεί. Δεν θα διεκδικείτε τίποτα, δες στην Κίνα πως δουλεύουν, πως θα τους ανταγωνιστείς; Ε;
Επίσης να πέσει η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τέλος, θέλουμε όλα τα δεδομένα σας διαθέσιμα για ανάλυση στα ΜΚΔ, ώστε να τα αναλύουμε και να οργανώνουμε την κατάλληλη κοινωνική μηχανική για να εξασφαλίζεται πως τα πράγματα θα πηγαίνουν εκεί που τα θέλουμε.
Και φυσικά, επειδή μαθαίνουμε από το παρελθόν, θα σας φλομώσουμε στο ψέμα και στην μπούρδα, με καμία επαφή με την αλήθεια, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, διότι κάτι ήξερε ο Γκέμπελς. Δάσκαλος.
Θυμίζει "1984" αυτό. Κατά εκεί οδεύουμε;

Reaction score
1.639
Δεν θυμάμαι αν έκαναν και ανεργίες.
Ε γίνεται να μην έκαναν ανεργίες;

Δεν είπα αγαπητέ @Dimifoot να γίνουμε κινέζοι δουλεύοντας 14 ώρες τη μέρα.
Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχει σημασία η γνώμη σας - ψήφος σας - επιλογή σας για το αν θα 'γίνουμε κινέζοι' ή όχι.
Οι κινέζοι ρωτήθηκαν ποτέ;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.766
Θυμίζει "1984" αυτό. Κατά εκεί οδεύουμε;
Ευσεβείς πόθοι των κουραδόmagon.
Δες τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια του Έλον.
Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι έχει σημασία η γνώμη σας - ψήφος σας - επιλογή σας για το αν θα 'γίνουμε κινέζοι' ή όχι.
Οι κινέζοι ρωτήθηκαν ποτέ;
Άλλη θεωρία και αυτή, του αναπόφευκτου. Ναι καλά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.417
Ποιες συνθήκες εργασίας; Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι κάποιοι λένε για απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, και κάποιοι άλλοι παίρνουν συνέχεια αναρρωτικές. Δεν έχουμε δει κάτι άλλο. Αν ήταν όντως τόσο απάνθρωπες δεν θα δούλευε κανένα εργοστάσιο από τις απεργίες. Και ας μην έχουν συνδικάτα. Αν ήταν τόσο απάνθρωπες θα είχαν μαζευτεί ήδη σε ομάδες να οργανωθούν.

Reaction score
1.639
Άλλη θεωρία και αυτή, του αναπόφευκτου. Ναι καλά.
Ψηφίζουμε με το πορτοφόλι μας, όχι με την ψήφο μας.
Αγοράζεις BYD και Tesla και, νομίζεις, ότι επειδή ψηφίζεις...ΠΑΣΟΚ, θα έχεις...σοσιαλισμό;;;; :rofl:
Πώτς γκένεν αυτό;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.381
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa