Καλυτερη πιτσα?

Reaction score
63
Εγώ πιστεύω η καλύτερη μακράν είναι η Pizza Hut. Ελπίζω τώρα που επέστρεψαν στην Ελλάδα να είναι το ίδιο καλές με παλιά.

Reaction score
11.236
Το κορυφαίο πιάτο στου Πάππα για μένα ήταν τα μανιτάρια στον φούρνο, καλυμμένα με το μίγμα τυριού της πίτσας. Ήταν ήδη σωταρισμένα με αλεύρι πριν μπουν στο μεταλλικό σκεύος μαζί με το τυρί. Μιάααααμ!
Και τέτοιο είχα φάει.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.163
Pizzaiolo στον Χολαργό, decent.
American pizza στην Λαμία, top για εμένα εδώ Ελλάδα.
Pizza Heat Μαρούσι/Βριλήσσια, decent.
Domino's νέα αφράτη (βουτυράτη) αρκετά καλή για franchise, η ποιότητα ψησίματος κλπ διαφέρει από μαγαζί σε μαγαζι όμως.

Λεπτή, παραδοσιακή, αφράτη, deep dish (Chicago style), όλες τις γουστάρω και τις αλεθω :D

Reaction score
11.447
Η καλυτερη πιτσα που εφαγα ποτε ηταν στη Βενετια και ειχε μεσα αγκιναρα...

Αθηνα συνηθως παραγγελνουμε benvenuto.
Δε θα φταίει ο Μπρέτσος μετά εεε!!!

Reaction score
1.996
Ρε πιάνου είστε είστε ρε; Πίτσα σπέσιαλ και σαλάτα σεφ παίρναμε και εμείς
Και εμεις! Ακόμα θυμάμαι πόσο έντονη ήταν γεύση και το χρώμα της σως που είχε η Caesar. :D

Reaction score
11.447
Για τους παλιούς Θεσσαλονικείς (από 45-70 χρονών σήμερα)
Πανόραμα , στον Λευθερη, στο άλσος, μετά τα Αστέρια κ τη Λούνα
Πίτσα 🍕 που ψηνόταν σε σκαφάκι, παχιά ζύμη με ΑΠΕΙΡΟ κασέρι Σοχού, ζαμπόν αυθεντικό, slices ντομάτας κ ελιάς (επιλογή σου η καυτερή πιπεριά ) κ λίγο φρ. βουτυρο
Όταν έκοβες την πίτσα στη μέση , το κασέρι χυνόταν , όπως όταν έκλεισε η ερυθρά θάλασσα μετά το πέρασμα του Μωϋσή!!! :biggrin:
η διάμετρος της πίτσας ήταν περίπου 20+εκ κ πάχος 3+εκ

χόρταινες άνετα

2η επιλογή, το πεινερλι με κασέρι Σοχού κ γρ. βούτυρο μόνο ( επιλογή σου το αυγό)

σταματώ γιατί άρχισε να τρέχει ένα σαλακι :roflmao:

Reaction score
23.803
Και κάτι σκαλάκια δεν είχε μετά την είσοδο προς τα τραπέζια;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.568
Ότι θα έλειπε το Pappa's δεν το περίμενα... :rolleyes::roflmao:

American Club; :biggrin:

gonis

Luger
Reaction score
12.151
Αν θέλετε πιτσαρία 80’s φοβερή ,Park στην Πλατεία Τσαχπίνη στη Νέα Ερυθραια.
Εχει σταματήσει ο χρόνος σε όλα,γεύσεις,καταλογος,εξοπλισμός…:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.989
Ότι θα έλειπε το Pappa's δεν το περίμενα... :rolleyes::roflmao:

American Club; :biggrin:
Πάντα όταν πεινούσα προτιμούσα αυτά τα μαγαζιά από τα αυθεντικά Ιταλικά τα οποία είναι πολύ "clean" για το γούστο μου. Φαντάσου ότι την Capricciosa που ήταν στο ίδιο στιλ δεν τη γούσταρα τότε γιατί έφερνε σε πιο ιταλικό. :biggrin:

Άλλη μία πιτσαρία των 80s στην Κηφισιά που έπαιρνα για το σπίτι. Με το σύρμα μπροστά στους ψήστες που κρεμούσαν τις παραγγελίες με τα μεταλλικά μανταλάκια. 8-)

439216966_10161201579459476_2317719922806269455_n.jpg

Reaction score
1.614
Τα τελευταία χρόνια προτιμώ και εγώ τις ιταλικού τύπου πίτσες.

Προσωπική αγαπημένη, η Cupola στο Παγκράτι. Ότι πλησιέστερο σε αυτά που έφαγα στη Ρώμη έχω βρει στην Ελλάδα. Έχει και εξαιρετικό τιραμισού, καλύτερο από της Ρώμης τολμώ να πω.

Πολύ καλή και η Γλυφαδιώτικη Peccato di Goia.

Στο κέντρο πολύ συμπαθητική η Granelo.

Δεν έχω δοκιμάσει στα ιταλικά του Λουκάκου και του Ιωαννίδη, για τα οποία έχω ακούσει καλά λόγια.

Το βασικό πρόβλημα αυτής της πίτσας είναι ότι δεν τρώγεται από ντελίβερι, εκτός και αν η πιτσαρία είναι απέναντι από το σπίτι, πρέπει να είσαι εκεί, να τη φας με το που βγει από το φούρνο.

Μετά από αυτές, υπάρχουν οι ελληνικές σε ξυλόφουρνο, όπως του Stromboli στο Χολαργό που αναφέρθηκε (η οποία νομίζω όμως ότι έκλεισε, καθώς στη θέση της άνοιξε η Cassarecio) - νομίζω είναι μέτριες, καθώς ούτε το ζυμάρι μοιάζει αρκετά (επειδή είναι πιο χοντρό, το στεφάνι γίνεται σκληρό σαν παξιμάδι, ενώ στις ιταλικές το στεφάνι είναι αφράτο) και τα υλικά είναι περισσότερα από ότι χρειάζεται για ισοροπημένη γεύση.

Πάντως και από τις τυπικές αλυσίδες μια χαρά απολαμβάνω την πίτσα, ακόμη και από την κατασυκοφαντημένη Fan. Καλύτερη από αυτές πάντως νομίζω ότι είναι η Dominos, πρέπει να έιναι η μόνη πίτσα (πλην καλών ιταλικών) που δεν χρειάζομαι μετά κανάτες με νερό για να κορέσω την δίψα μου. Το οποίο με οδηγεί να υποθέσω στο ότι δεν βάζουν τόσο αλάτι σε ζύμη και έχουν καλύτερης ποιότητας τυριά.

Από Θεσσαλονίκη, μεγαλώσαμε με Roma Pizza, η οικογενειακή έξοδος ήταν στην ακριβότερη Pizza di Spagna (που αναπολώ ως πολύ καλή), για χρόνια παραγγέλναμε από τη Leo d' Oro, ως φοιτητές τρώγαμε τζάμπα πίτσα με το κομμάτι στο Chris στην Ροτόντα (συμπαθέσταστη λεπτής ζύμης πίτσα που μέχρι δέκα χρόνια πριν είχε 80 λεπτά το κομμάτι), αλλά η απόλυτη παιδική ανάμνηση είναι η ατομική πίτσα από το Peinirly's στην Β. Όλγας - από το οποίο έχω να φάω καμιά εικοσαετία, υπάρχει ακόμη, αλλά ακόμη έχω τη γεύση στο μυαλό μου. Συγκριτικά με το πολύ πιο διάσημο στέκι με ατομική πίτσα στην Στρατού νομίζω ότι είναι δραματικά ανώτερο.

Reaction score
11.236
Και κάτι σκαλάκια δεν είχε μετά την είσοδο προς τα τραπέζια;
Μετά την είσοδο, είχε διάδρομο με τραπέζια δεξιά και αριστερά, μερικά ήταν στη τζαμαρία που αν θυμάμαι είχε κουρτινάκια.
Στο βάθος του διαδρόμου ήταν τα σκαλάκια (πλατιά) που οδηγούσαν σε υπερυψωμένο ισόγειο με τραπέζια.

ika

News
Reaction score
15.152
Μου άρεσε η πίτσα από το GUSTO ITALIANO στο Μαρούσι, αλλά δυστυχώς έχει κλείσει και αυτό.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89