Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.331
Που θα βρεθεί η περισσότερη πληροφορία ?
Εχε λιγο υπομονη θα φτασουμε και εκει
ολα τα καλωδια χωρις καμμια εξαιρεση καπου υποφερουν το τελειο καλωδιο δεν υπαρχει
αρα οποιο καλωδιο και αν χρησιμοποιεις κατι δινεις και κατι παιρνεις
Οποτε επι της αρχης καλο θα ηταν να εχουμε το καταληλο καλωδια για την καταληλη δουλεια
και τελικα να μαθουμε ποια ειναι τα πραγματα που πρεπει να γινεουν να ελαχιστοποιησουμε τις απωλειες καθε μορφης στο ελαχιστο

παρολο οτι βρεθηκαν διαφοροι χαβαλεδες να κανουν την πλακα τους η δικη μου προθεση παραμενει να μαθω κατι παραπανω ακομα και στην περιπτωση που καποιος τεκμηριωσει οτι τελικα το σκεπτικο μου ειναι λαθος .
παλι απο την αναταλλαγη αποψεων κερδισμενος ειμαι

Reaction score
3.683
Ακολουθεί η δική μου απάντηση

Ασυμφωνία σύνθετης αντίστασης:
Όταν η χαρακτηριστική σύνθετη αντίσταση του καλωδίου δεν ταιριάζει με το φορτίο (π.χ., τη σύνθετη αντίσταση του ηχείου), τα σήματα ανακλώνται εμπρός και πίσω κατά μήκος του καλωδίου. Αυτές οι ανακλάσεις παρεμβάλλονται στο αρχικό σήμα, προκαλώντας κορυφές και βυθίσεις στην απόκριση συχνότητας. Αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε υψηλότερες συχνότητες, οδηγώντας σε έναν σκληρό ή "κοφτερό" ήχο.
Οι ανακλάσεις είναι αμελητέες, το audio καβλώδιο δεν είναι γραμμή μεταφοράς στις συχνότητες που παίζει... το μήκος κύματος στα 20Khz είναι τεράστιο (ειδικά αν λάβεις υπόψη και το Velocity Factor)
Για να ήταν σημαντικές θα έπρεπε το μήκος κύματος να είναι συγκρίσιμο με το μήκος του καλωδίου... που δεν είναι σε καμιά περίπτωση....
Εξαίρεση αν μιλάμε για ψηφιακό ήχο (AES/EBU 110 Ω ή SPDIF 75 Ω) — εκεί είναι ας πούμε RF σήμα και η ασυμφωνία κάνει ανακλάσεις, jitter, dropouts.
Για τα ψηφιακά καλωδια και πάλι παίζει ρόλο το μήκος. Έχει λειτουργήσει μια χαρά ψηφιακό καλώδιο πειραματικό μήκους 1 μ. κατασκευασμενο στο χέρι πρόχειρα από καλώδιο τηλεφωνικό.
Για τα καλώδια των ηχείων υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ταλάντωσης με χρήση δύστροπων καλωδίων οπότε είναι απαραίτητη η τοποθέτηση zobel network για την καταστολή της.
Οι ανακλάσεις προκαλούν σε ορισμένες περιπτώσεις έντονες ταλαντώσεις στους ενισχυτές που δεν είναι σχεδιασμένοι σωστά. Δεν ακούγονται οι πολύ υψηλές συχνότητες από τον άνθρωπο αλλά μια ταλάντωση σε ενα ενισχυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Το " σωστά σχεδιασμένο " δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το δικτύωμα zobel βελτιώνει τον ήχο. Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Όπως είπα παίζουν ρολο πολλοί παράγοντες.

Υ.Γ Για τις διαφορές στη βενζίνη κουβέντα μην ακούσω γιατί στο τέλος θα παίξουμε και στοιχήματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.449
Members
38.560
Νεότερο μέλος
Vincellark