- Reaction score
- 76.582
Σαν πολύ αυθαίρετο μου φαίνεται το ποσοστό.κερδος 15-20 %
Σαν πολύ αυθαίρετο μου φαίνεται το ποσοστό.κερδος 15-20 %
Ε, γι' αυτό υπάρχει κι ένα περιθώριο 5%.Σαν πολύ αυθαίρετο μου φαίνεται το ποσοστό.
Δοκιμές φίλε μου... αντί να έχω έναν ενισχυτή και να δοκιμάζω διάφορα καλώδια ρεύματος ,θα κρατήσω ένα καλώδιο και θα δοκιμάζω πάνω σε αυτό διαφορετικούς ενισχυτές...haris καλημερα..καλα ρε φιλε, οτι σου δινουν εσενα το παιρνεις; τι θα τα κανεις;
.......μα ετσι δε προκυψει φουλ μπερδεμα; και στο τελος;Δοκιμές φίλε μου... αντί να έχω έναν ενισχυτή και να δοκιμάζω διάφορα καλώδια ρεύματος ,θα κρατήσω ένα καλώδιο και θα δοκιμάζω πάνω σε αυτό διαφορετικούς ενισχυτές...
Ποιος τη χέζει τη μουσική ρε, εδώ είμαστε για να ακούμε ενισχυτές, βραχίωνες, καλώδια, jumpers, υγρές μεσαίες κτλ κτλ. Ποια μουσική...;.......μα ετσι δε προκυψει φουλ μπερδεμα; και στο τελος;
Καλα ολα αυτα, μουσικη (και μονο) να δω τελικα ποτε θα ακουσουμε...
Εξαρτάται από το πόσο κάτι επηρεάζει και ακούγεται. Αν κάτι προξενεί διαφορές μέρα με τη νύχτα μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξεις κάτι στην αλυσίδα..δυστυχως, θα συμφωνησω με τον παραπανω φιλο που πολυ σωστα το εγραψε, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακουγονται, απο τα καλωδια, το χωρο, τη στιριξη, ακομα και η θεση που ακουει κανεις.
Υπ'οψιν , χρυσαυτιας δεν ειμαι....
Ισως ουτε το ενα ουτε το αλλο.Με τον παθητικο προ ειναι σημαντικο το ιντερκοννεκτ να ειναι σωστα επιλεγμενο.Και αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει κατ'αναγκη να ειναι ειτε εξωτικο η πανακριβο.Οπότε: ξοδεύω ένα μεγάλο ποσό για ένα εξωτικό καλώδιο ή αγοράζω έναν προενισχυτή;
Φίλε Mufasa καλημέρα. Θα ξεκινήσω από την τελευταία παράγραφο της απαντήσεώς σου, "Πάνω απ'όλα συνειδητοποιημένες αγορές, να ξέρεις τι κάνεις και γιατί", μα πόσο συμφωνώ!!! έτσι είναι!!! όμως πως θα ξέρεις τι κάνεις εάν δε δοκιμάσεις; άσχετα εάν , εις ότι με αφορά τουλάχιστον , ξεφεύγουμε ενίοτε, ευτυχώς με μικρά ποσά. Είναι πιστεύω μέρος του παιχνιδιού, δυστυχώς, και αυτό. Η απόκτηση άποψης και εμπειριών κοστίζει.Εξαρτάται από το πόσο κάτι επηρεάζει και ακούγεται. Αν κάτι προξενεί διαφορές μέρα με τη νύχτα μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξεις κάτι στην αλυσίδα.
Παράδειγμα που βίωσα. Είχαν δοκιμαστεί καλώδια στο setup μου, τελικός συνδεδεμένος με dac απευθείας. Τέσσερα καλώδια αλλάχτηκαν, υπήρχαν μικρές διαφορές, στα όρια του placebo. Μπαίνει πάνω το πέμπτο καλώδιο.. η διαφορά ήταν αξιοσημείωτη, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες με ζουμερά επίθετα.
Άρχισα να διερωτώμαι, να αμφισβητώ ανθρώπους και θεούς... τα καλώδια κάνουν τόση διαφορά; Μετά από ψάξιμο, έμαθα ότι στην παθητική προενίσχυση (πόσο μάλλον στην περίπτωση τη δική μου) τα καλώδια που έπονται συνεισφέρουν ενεργά στο αποτέλεσμα.
Οπότε: ξοδεύω ένα μεγάλο ποσό για ένα εξωτικό καλώδιο ή αγοράζω έναν προενισχυτή;
Πάνω απ'όλα συνειδητοποιημένες αγορές, να ξέρεις τι κάνεις και γιατι. Το εξωτικό καλώδιο (και κάθε καλώδιο) θα έκανε διαφορά λόγω φυσικής όχι επειδή ο πωλητής είπε ότι είναι το καλύτερο καλώδιο του κόσμου.
Eγώ έχω μια ειλικρινή απορία.
Αν τα καλώδια ρεύματος είναι τόσο σημαντικά για την απόδοση της συσκευής γιατί οι κατασκευαστές ακριβών και αξιόλογων μηχανημάτων δεν "φροντίζουν" εξ 'αρχής τα μηχανήματά τους?
Θα ήταν πρόβλημα για αυτούς να εξοπλίσουν τη συσκευή τους με ένα "φίδι" και να την κοστολογήσουν 4%-5% πάνω ,διαφημίζοντας ταυτόχρονα την επιλογή τους να συνοδεύσουν το μηχάνημά τους με ένα "αξιόλογο' καλώδιο ρεύματος?
..ισως Haris, λεω ισως, η απαντηση να ειναι στο οτι ετσι μας τα "παιρνουν" στο πολαπλασιο;Eγώ έχω μια ειλικρινή απορία.
Αν τα καλώδια ρεύματος είναι τόσο σημαντικά για την απόδοση της συσκευής γιατί οι κατασκευαστές ακριβών και αξιόλογων μηχανημάτων δεν "φροντίζουν" εξ 'αρχής τα μηχανήματά τους?
Θα ήταν πρόβλημα για αυτούς να εξοπλίσουν τη συσκευή τους με ένα "φίδι" και να την κοστολογήσουν 4%-5% πάνω ,διαφημίζοντας ταυτόχρονα την επιλογή τους να συνοδεύσουν το μηχάνημά τους με ένα "αξιόλογο' καλώδιο ρεύματος?
Ενας λογος ειναι διοτι,εφ'οσον τα καλωδια γενικα τα επιλεγει ο αγοραστης (με οποιο δηποτε τροπο και για οποιο δηποτε λογο το κανει αυτο) οι κατασκευαστες μηχανηματων δεν ασχολουνται και δεν "επιλεγουν" για τον αγοραστη των μηχανηματων τους.Ενας αλλος λογος (ανκαι μερικοι το κανουν) ενας κατασκευαστης μηχανηματων δεν θελει να θεωρηθει οτι προτιμα το Α απο το Β καλωδιο για ευνοητους λογους.Ενας τριτος λογος ειναι οτι πιθανον να ανηκει στους κατασκευαστες που δεν πιστευουν η δεχονται τις διαφορες καλωδιων,και ενας τελευταιος ισως διοτι,ανκαι δεχονται τις διαφορες καλωδιων,δεν θελουν να μπουν στο στοχαστρο αυτων που δεν δεχονται τις διαφορες.Eγώ έχω μια ειλικρινή απορία.
Προφανώς διότι δεν ξέρουν να φτιάχνουν high end καλώδια ρεύματος...Eγώ έχω μια ειλικρινή απορία.
Σύμφωνοι αλλά έτσι στα παίρνει και ο "ενισχυτατζής" και ο "καλωδιάς".....ισως Haris, λεω ισως, η απαντηση να ειναι στο οτι ετσι μας τα "παιρνουν" στο πολαπλασιο;
Ημίθεε σε βλέπω πολύ χαμηλών τόνων τελευταία?Προφανώς διότι δεν ξέρουν να φτιάχνουν high end καλώδια ρεύματος...
Κάτσε βρε συ τώρα... αν δηλαδή εσύ ήσουν κατασκευαστής high end συσκευών και πίστευες ειλικρινά πως το καλώδιο ρεύματος είναι κριτικής σημασίας για την απόδοση της συσκευής σου ,θα άφηνες τον κάθε πικραμένο να επιλέξει ο ίδιος καλώδιο ,ρισκάροντας τη φήμη της συσκευής σου με τις πιθανές λάθος επιλογές που θα έκαναν οι αγοραστές ?Ενας λογος ειναι διοτι,εφ'οσον τα καλωδια γενικα τα επιλεγει ο αγοραστης (με οποιο δηποτε τροπο και για οποιο δηποτε λογο το κανει αυτο) οι κατασκευαστες μηχανηματων δεν ασχολουνται και δεν "επιλεγουν" για τον αγοραστη των μηχανηματων τους..
To κανω ηδη αυτο.Απο την στιγμη που καποιος επιλεγει δικη μου συσκευη επειδη την ακουσε και του αρεσε,ας επιλεξει ο ιδιος το καλωδιο ρευματος.Δεν θα αλλαξει γνωμη για την συσκευη μου γι αυτο.Κάτσε βρε συ τώρα... αν δηλαδή εσύ ήσουν κατασκευαστής high end συσκευών και πίστευες ειλικρινά πως το καλώδιο ρεύματος είναι κριτικής σημασίας για την απόδοση της συσκευής σου ,θα άφηνες τον κάθε πικραμένο να επιλέξει ο ίδιος καλώδιο ,ρισκάροντας τη φήμη της συσκευής σου με τις πιθανές λάθος επιλογές που θα έκαναν οι αγοραστές ?
Άρα να υποθέσω πως οι συσκευές σου δεν ακούνε σε αλλαγές καλωδίων?To κανω ηδη αυτο.Απο την στιγμη που καποιος επιλεγει δικη μου συσκευη επειδη την ακουσε και του αρεσε,ας επιλεξει ο ιδιος το καλωδιο ρευματος.Δεν θα αλλαξει γνωμη για την συσκευη μου γι αυτο.