Καλός Δικάναλος Ήχος Από Av Ενισχυτή?

Reaction score
41
Λευτέρη, εγώ θα σου πρότεινα κάτι πιο απλό πιστεύω.
Στείλε ένα e-mail στην AUDIO SPECTRUM και εξήγησε τι γίνεται! (ή ακόμα πήγαινε μια βόλτα από το εργοστάσιο ή την έκθεση..........)
Να τους αναφέρεις τι ενισχυτή χρησιμοποιείς και ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα που εμφανίζεται. Φτιάξε και ένα σχεδιάγραμμα του χώρου σου για την θέση των ηχείων.

Ίσως να υπάρχει κάποιο crossover ή κάποιο πολύ απλό κόλπο που θα βελτιώσει την κατάσταση με πολύ χαμηλό κόστος. Εκεί θα ξέρουν καλύτερα πιστεύω.
Σε τελική ανάλυση δεν χάνεις και τίποτα!! :roll:

Reaction score
0
Νομίζω είναι καλή η ιδέα σου...

Πάντως μεταξύ μας φταίει ο χώρος. Τα ηχεία όπως θυμάσαι έπειξαν με το ίδιο setup σε χώρο φίλου για αρκετούς μήνες χωρίς μπουμάρισμα. Εκεί όμως είχαν καλή απόσταση από τοίχους.

Στο δικό μου χώρο τα πράγματα άλλαξαν.
Το περίεργο είναι πως ορισμένες ηχογραφήσεις παίζουν ιδιαίτερα καλά και δεν ενοχλούν ενώ άλλες δεν ακούγονται. Εννοείται πως ευνοούνται όσες δεν έχουν ηλεκτρικό μπάσο που τείνει να κατεβαίνει περισσότερο.
Θα τη βρώ την άκρη που θα πάει, απλά θα ήθελα να μή καταφύγω σε αλλαγή ηχείων.

Reaction score
0
Γεια σου Λευτέρη. Στην αρχή αυτού του post ρωτάς για τον Pioneer AX-10 σε δικάναλο setup καθώς και τη λύση room correction της TACT.

Λοιπόν, χρησιμοποιώ τον Pioneer για home cinema και δικάναλο ήχο με 4 ενεργά monitor ηχεία της ATC + sub. Στο homecinema τα πάει πολύ καλά, όμως ως δικάναλος προενισχυτής είναι αρκετά απογοητευτικός συγκριόμενος με τον Goldmund SRP2 προενισχυτή που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα. Το "room correction" που περιλαμβάνει ο Pioneer δεν βοηθά στο δικάναλο ήχο σχεδόν καθόλου και ο ήχος σε direct mode είναι πιό καλός.

Η λύση που ακολουθώ τώρα είναι να σπάσω το σύστημα στα δύο, δηλαδή έχω παραγγείλει ένα σετ 5 μικρών παθητικών ηχείων ATC 7 λίτρων για τον Pioneer και παράλληλα ψάχνω για δικάναλο προενισχυτή για τα 2 ενεργά ATC 20 λίτρων.

Εδώ όμως έχω μπλέξει και εγώ με το θέμα του χώρου στον οποίο παίζουν τα ηχεία αυτά... Είναι μικρός (3*4), χωρίς απορρόφηση για τα μπάσα και με πολύ ηχώ. Τα ηχεία πρέπει να είναι κολλημένα στον τοίχο κλπ.. Η μουσική σκηνή είναι μικρή, ενώ μετά από σχετικά λίγη ώρα ακρόασης κουράζεσαι αρκετά :(

Δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ή βελτίωσης του χώρου και γι' αυτό σκέφτομαι τη λύση του room correction με το προϊόν της TACT RCS 2.2. Έχω κάποιο δισταγμό λόγω της πολυπλοκότητας των ρυθμίσεων, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλό να το δοκιμάσω. Τι νομίζεις?? Με βολεύει πολύ το ότι είναι και προενισχυτής.

Η συμβατικότερη λύση θα ήταν η χρήση κλασικού προενισχυτή ή ενός DAC με volume control, όμως το πρόβλημα του χώρου δεν θα λυθεί.

Ελπίζω να έχω σύντομα νέα για την απόδοση του τελικού σταδίου του Pioneer, αλλά και για τον TACT.

ΜΦΧ, Γιάγκος

Reaction score
0
Φίλε Γιάγκο θα χαρώ να μοιραστούμε την εμπειρία σου με τον TACT μιας και είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως αποτελεί μοναδική λύση για καλό ήχο σε ατίθασους χώρους.
Υπάρχει βέβαια και το room treatment αλλά κοστίζει πολλαπλάσια και ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!
Φυσικά και υπάρχει και η λύση του να αλλάζεις ηχεία και ενισχυτές μέχρι να φαληρήσεις κάτι που πολύ βολεύει τους διάφορους εμπόρους που μας πλαισιώνουν!!!

Reaction score
0
Δεν το συζητώ για room treatment στο σαλόνι.. απλά απορρίπτεται (όχι από εμένα, καταλαβαίνεις). Εάν διαθέτεις βέβαια το ειδικό χώρο και τα χρήματα τότε πιστεύω ότι κάνει εκπληκτική δουλειά. Έχω ακούσει μικρό σχετικά δωμάτιο στο εξωτερικό με treatment της RPG και νόμιζα ότι είμουνα μέσα σε αίθουσα συναυλιών. Είχαν καλύψει τα πάντα με ηχοδιαπερατό ύφασμα και δεν φαινόταν τίποτα εκτός από το ταβάνι που έμοιαζε με κρεμαστά τουβλάκια :lol:.

Τώρα, το παίδεμα με τα ηχεία... : σίγουρα θα μπορούσα να δοκιμάσω και άλλους τύπους και μάρκες ψάχνωντας για κάτι πιο κατάλληλο. Μετά όμως από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο ότι για μικρούς και προβληματικούς χώρους δουλεύουν πιο εύκολα τα sealed ηχεία χωρίς bass reflex οπές. Γι' αυτό και διάλεξα τα ATC που είναι τέτοιου τύπου, τουλάχιστο στα μικρά και προσιτά μοντέλα, με άριστο έλεγχο του χαμηλού. Έτσι έλυσα το πρόβλημα του μπάσου που μπουμάρει θυσιάζοντας όμως στην έκταση του χαμηλού.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα ATC (και κάθε καλό ενεργό ηχείο π.χ. PMC) διαθέτουν ενεργά crossover και ενισχυτές biamp ή triamp με τελικούς ειδικά σχεδιασμένους για τους συγκεκριμένους οδηγούς, εξαρφαλίζει πολύ καλή ποιότητα ήχου και μου δίνει τη δυνατότητα να ξεχάσω θέματα ταιριάσματος τελικού - ηχείου (και τα καλωδίων) και να συγκεντρωθώ σε πηγή και προενισχυτή.

Με λίγα λόγια, τα ενεργά (και monitor) ηχεία δεν τα αλλάζω παρά μόνο εάν φτιάξω ένα πολύ καλό ΣΕΤ προενισχυτή (με ή χωρίς room correction) και πηγής. Τότε θα συζητούσα την αλλαγή των ηχείων με τα αντίστοιχα παθητικά και τη χρήση ενός πολύ καλύτερου τελικού.

Για τον TACT, λίγη υπομονή (και για 'μένα). Έχω έρθει σε επαφή με την αντιπροσωπεία και ελπίζω να μπορέσω σύντομα να ακούσω το μηχάνημα. Η δυσκολία είναι ότι θα πρέπει κανονικά να το βάλω στο σύστημά μου για αρκετό καιρό και να ψάξω όλες τις δυνατότητές του, αλλιώς δεν θα καταλάβω τα οφέλη. Διάβασα σε κάποιο review ότι χρειάστηκαν πολλοί μήνες πειραματισμού μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.... :shock:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος