Καλώδια και θύματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.155
Ο Jio δεν έχει λόγο να λυπάται αφού στα χέρια του υπάρχουν ήδη τόσο το καλό καρπούζι όσο και κοφτερό μαχαίρι.
Δεν αποτελεί ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε εξαίρεση, ίσα ίσα είναι δείγμα του "κανόνα" σε πληθώρα μουσικόφιλων παύλα όντιοφιλς.

Ο κάθε "τζιο" εδώ μέσα, έχει εκταμιευσει σημαντικά (για την εκάστοτε τσέπη) ποσά, στο βωμό του Χάι Ενδ όντιο.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, έχουν γίνει σημαντικές παραλείψεις ή σφάλματα, που είτε αφορούν κακή τοποθέτηση, είτε έλλειψη σαμπ, είτε έλλειψη ισοστάθμισης, είτε έλλειψη σωστού ταργκετ κερβ, είτε έλλειψη κάποιας βασικής τουλάχιστον περιποίησης του χώρου ακρόασης, και πολύ συχνά, μέσα σε όλον αυτό τον κυκεώνα σφαλμάτων, υφίστανται πανάκριβα Ντακ ή πλουμιστά καλώδια πολυμπριζα και στηρικτικα.

Η εκμετάλλευση των μηχανημάτων στο έπακρο, είναι σπάνια, αλλά αυτό χρειάζεται για "πιάσουν τόπο τα λεφτά σου".

Νομίζω πως έχουμε καλή διάθεση για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, έστω και άκομψα πολλές φορές, αν και η κομψότητα συχνά είναι έως ..αδύνατη, διότι συνήθως ταυτίζεται ο κάτοχος με τις επιδόσεις των μηχανών, αδίκως βεβαίως.

Ωστόσο, οφείλει να αναγνωριστεί, πως η ενασχόληση με τα παιχνίδια του κάθε "τζιο", σημαίνει κατά βάση ενδιαφέρον για τον ίδιο τον τζιο.

Καπις;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.530
παραποιείς τα γραφόμενα μου !!!!!!!!!!!!
Από και κλείεται. Ιδέα σου είναι. Ο Λέανδρος; Απαπαπαπαπ

Τώρα δε θα θέλατε ένα ξέσπασμα Ζαπ; Εγώ θα το ήθελα πάντως
Άσε τον άνθρωπο στην ηρεμία του. Τη σου έκανε;
Οι μετρήσεις γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο γιατί υπάρχει από πίσω τους μια ολόκληρη επιστήμη. Έρευνα και δημοσιεύσεις στα εγκυρότερα περιοδικά καθορίζουν τον τρόπο που θα γίνουν αυτές. Τα μετρητικά προγράμματα παγκοσμίως πλησιάζουν το ένα το άλλο σε αποτελέσματα ενώ αυτά χρησιμοποιούνται για να στηθούν τα Μεγαρα μουσικής και τα studio σε όλη την υφήλιο.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως από εδώ και πέρα ανακρίβειες πως «το τάδε δεν μετράει καλά γιατί δεν μετράει μουσική» που επαναλαμβάνονται με σκοπό να καθιερωθούν στο μυαλό κάποιων ,όπως παρατήρησε και ο bhutia , θα σβήνονται κατευθείαν και η επανάληψη τους θα θεωρείται τρολαρισμα.
Καλημέρα
Όχι ρε φίλε. Οι μετρήσεις γίνονται με Στανίση, Αντζελα και Ρίτα. Άσε μας τώρα.
Να, κάνε μια μέτρηση.

Τη διαβάζω ρε φwsti μου Κυριακάτικο.

Σβηνε Vet γιατί θα τα διαβάζει κανένας και θα νομίζει ότι είναι "η άλλη άποψη".

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.575
Δεν αποτελεί ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε εξαίρεση, ίσα ίσα είναι δείγμα του "κανόνα" σε πληθώρα μουσικόφιλων παύλα όντιοφιλς.
...
Ωστόσο, οφείλει να αναγνωριστεί, πως η ενασχόληση με τα παιχνίδια του κάθε "τζιο", σημαίνει κατά βάση ενδιαφέρον για τον ίδιο τον τζιο.

Καπις;
Το αυτό ισχύει και για τον Λέανδρο - όποια και να ναι τα παιχνίδια του εντός κι εκτός... :wink:

Reaction score
4.699
Το holy grail στο audio που θα τακτοποιούσε τα παντα και θα έλυνε όλα τα προβλήματα δεν υπάρχει.
Ακομα και τα studios είναι "φορτωμένα".
Μερικοί το ερμηνεύουν ως φιγούρα.
Το λέω προβληματική καταγραφή της πραγματικότητας.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.225
Έχω αφιερώσει δεκάδες ώρες προσπαθώντας να βοηθήσω μέλη να ακούσουν καλύτερα.
Εχω δει εκατοντάδες μετρήσεις, και κάποιες (ελάχιστες)φορές και με φυσική παρουσία.
Ποτε δεν ζήτησα καμία αμοιβή, παρά μόνο να περνάμε καλά και να ακούμε σωστά, όσο το δυνατόν.

Φυσικα και δεν συμφωνώ κάθε φορά με την προσέγγιση του καθενός. Πχ την αγάπη προς το δικαναλο, την απουσία σαμπ, το βινυλιο ή το καλωδιοκυνηγητό.
Είναι ελάχιστοι αυτοί με τους οποίους συμφωνώ 100%, και αυτοί δεν χρειάζονται την βοήθεια μου.

Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω εύκολα, είναι να μην γίνονται κατανοητά πράγματα που έχω εξηγήσει εκτενώς. Ασχέτως αν δεν γίνουν αποδεκτά για λόγους γούστου ή οικονομοτεχνικούς περιορισμούς.

Εχοντας αρκετή εμπειρία ως εκπαιδευτής (ιατρών) νομίζω πως είμαι καλός στο να εξηγώ, ακόμα και δύσκολες έννοιες. Και νομίζω επίσης πως μπορώ να αντιληφθώ πότε κάποιος κατάλαβε αυτό που εξήγησα.

Όταν αποδεικνύεται πως τελικά αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη, πρώτα τα βάζω με τον εαυτό μου γιατί μπορεί να μην ήμουν αρκετά σαφής. Ψάχνω να βρω τι δεν εξήγησα όπως θα έπρεπε

Μετά περνάω από αυτήν την φάση, και σοκάρομαι με τις εμμονές του μέσου ανθρώπου στις αντιεπιστημονικές αναπόδεικτες δοξασίες.

Όταν αυτό συνοδεύεται και από αγένεια ή χλευασμό.....>:(

Last edited:

Reaction score
8.819
Παιδιά όπως βλέπετε, μπορεί ένα μαύρο καλώδιο να πατήσει τα πλουμιστα όπως λέει και το αγαπητό μας μελος :roflmao: Αχ Παναγία μ... θαυμαστά τα έργα σου.

Θυμίζω ότι μιλάμε για ένα μηχάνημα που έχει τουλάχιστον πενταπλάσιο κόστος του bryston!!.
Η λογική λοιπόν έλεγε τρινοβ!!
Η πραγματικότητα όμως έλεγε αλλά..

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.776
Εχω δει εκατοντάδες μετρήσεις, και κάποιες (ελάχιστες)φορές και με φυσική παρουσία.
Ποτε δεν ζήτησα καμία αμοιβή, παρά μόνο να περνάμε καλά και να ακούμε σωστά, όσο το δυνατόν.

Φυσικα και δεν συμφωνώ κάθε φορά με την προσέγγιση του καθενός. Πχ την αγάπη προς το δικαναλο, την απουσία σαμπ, το βινυλιο ή το καλωδιοκυνηγητό.
Είναι ελάχιστοι αυτοί με τους οποίους συμφωνώ 100%, και αυτοί δεν χρειάζονται την βοήθεια μου.

Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω εύκολα, είναι να μην γίνονται κατανοητά πράγματα που έχω εξηγήσει εκτενώς. Ασχέτως αν δεν γίνουν αποδεκτά για λόγους γούστου ή οικονομοτεχνικούς περιορισμούς.

Εχοντας αρκετή εμπειρία ως εκπαιδευτής (ιατρών) νομίζω πως είμαι καλός στο να εξηγώ, ακόμα και δύσκολες έννοιες. Και νομίζω επίσης πως μπορώ να αντιληφθώ πότε κάποιος κατάλαβε αυτό που εξήγησα.

Όταν αποδεικνύεται πως τελικά αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη, πρώτα τα βάζω με τον εαυτό μου γιατί μπορεί να μην ήμουν αρκετά σαφής. Ψάχνω να βρω τι δεν εξήγησα όπως θα έπρεπε

Μετά περνάω από αυτήν την φάση, και σοκάρομαι με τις εμμονές του μέσου ανθρώπου στις αντιεπιστημονικές αναναπόδεικτες δοξασίες.

Όταν αυτό συνοδεύεται και από αγένεια ή χλευασμό.....>:(
Μαζί σου και σε ευχαριστώ (και εκ μέρους όσων το επιθυμούν) για τις προσπάθειες σου να μοιράζεσαι συσσωρευμένη γνώση που πίσω της κρύβει κόπο και μελέτη.
Μια μόνο παρατήρηση για το τελευταίο...
Δεν επιθυμώ να υποστηρίξω τον Λέανδρο σε αυτό, ούτε του χρωστάω ούτε το αντίστροφο. Απλά εδώ (και σε κάθε forum) μιλούν πολλοί ταυτόχρονα, χάνεται η συνοχή της κουβέντας και συχνά ανεβαίνουν οι τόνοι. Ο συγκεκριμένος ενώ έφαγε πικάρισμα δυνατό από νωρίς κράτησε τους τόνους χαμηλά για μεγάλο διάστημα και οφείλω να το αναγνωρίσω. Σε παρόμοια κουβέντα με φυσική παρουσία νομίζω δεν θα υπήρχαν αυτές οι ''παρενέργειες''. Και ίσως και οι μπετόν αρμέ απόψεις να είχαν και πιό λείες γωνίες.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.530
Το holy grail στο audio που θα τακτοποιούσε τα παντα και θα έλυνε όλα τα προβλήματα δεν υπάρχει.
Ακομα και τα studios είναι "φορτωμένα".
Μερικοί το ερμηνεύουν ως φιγούρα.
Το λέω προβληματική καταγραφή της πραγματικότητας.
Και βέβαια υπάρχει.
Τα studios φτιάχνονται όπως δεν φτιάχνεται κανένα σπίτι. Παίρνουν τον άδειο χώρο, βλέπουν ποιός είναι ο στόχος και το budget, αποφασίζουν ποιά μηχανήματα θα μπουν μέσα και σχεδιάζουν το χώρο ώστε να παίξουν αυτά τα μηχανήματα σωστά. Αυτό είναι όλο δεν έχει άλλο. Έχω ζήσει από το μηδέν κατασκευή Dolby Certified Studio που κόστισε πάνω από 1 εκατομμύριο Εuro.
Από εκεί και πέρα όλα τα ηλεκτρονικά τσουμπερλέκια που έχει μέσα ένα Studio δεν είναι εκεί για να φτιάξουν τον ήχο που ακούνε αλλά για να φτιάξουν τον ήχο που θα δώσουν έξω.
Όσο μεγαλύτερο το budget τόσο περισσότερα και καλύτερα μηχανήματα.
Αν και σχεδόν όλα πλέον είναι plug-ins. Παλιότερα έμπαινες μέσα και έβλεπες τοίχους από μηχανήματα.
Ορίστε και μια τυπική στουντιακή μέρα.
Αν ξέρατε πόσο έχουν αυτά τα καλώδια θα βάζατε τα γέλια.
FB_IMG_1597420008918.jpg

Και μια στο δωμάτιο εγγραφής που τα σήματα πρέπει να πάνε στην κονσόλα.
FB_IMG_1597420012115.jpg

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.640
Ασε ρε , τα 50ρικα που ζήταγες τα ξέχασες?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Παιδιά όπως βλέπετε, μπορεί ένα μαύρο καλώδιο να πατήσει τα πλουμιστα όπως λέει και το αγαπητό μας μελος :roflmao: Αχ Παναγία μ... θαυμαστά τα έργα σου.

Θυμίζω ότι μιλάμε για ένα μηχάνημα που έχει τουλάχιστον πενταπλάσιο κόστος του bryston!!.
Η λογική λοιπόν έλεγε τρινοβ!!
Η πραγματικότητα όμως έλεγε αλλά..
Πάλι μπλεχτηκες ρε @Ν.Κ. , εδώ δεν ισχύουν τα γραφόμενα σου μιας και το φθηνότερο εκ των δύο κοστίζει όσο 4 ηχεία σου κι 3 σαμπ σου..
Επομένως δε μιλάς για σύγκριση μαύρου ..με πλουμιστου όπως λες, αλλά .. πλουμιστου με υπερπλουμιστου!!
Μέρα με τη νύχτα Παναγία μμ δηλαδή!!..

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.639
Members
38.213
Νεότερο μέλος