PURETONE
Ένα σκέτο "Π"
- Reaction score
- 4.016
Καθολου. Ολα εχουν το λογο τους.Ακομη και οι.......κολοκυθοπιτεςΡε συ! Πλάκα μου κάνεις;;;
Καθολου. Ολα εχουν το λογο τους.Ακομη και οι.......κολοκυθοπιτεςΡε συ! Πλάκα μου κάνεις;;;
Για την τιμη των οπλων , στο πραγματικο μηκος η διαφορα που φαινεται στη φωτογραφια ειναι περιπου 0.2 - 0.25 μμ , και αυτο διοτι το καλωδιακι φαινεται να κολληθηκε λιγο πιο εξω στο πιν απο τα αλλα. Οποτε στην ουσια ειναι ιδιατο κοκκινο.. κοψτο και καντο παλι να ειναι στο ιδγιο μηκος με τα υπολοιπα..
Οταν κοβονται και γινονται στο χερι παντα θα εχουν μικροδιαφορες.της καλησπερες μου P. , νομιζω οτι το εκανες λιγο..επιτηδες.. ετσι για χαριν ελαφριας ανομοιομορφιας..
Μια αναζητηση στο avsite : metamaterials βγαζει καποια ποστ προ 2 μηνων, κυιριως για το metamaterial της kEF που ηδη εφαρμοστηκε σε ηχειο LS 50 και μια εργασια του Duke αλλα και μερικα missing λινκς.Για make love and not war μια λυση υπαρχει : τρανσιστορ γερμανιου. 2 σε 1 κουτι. Εαν περιμενουμε και λιγο ακομη υπαρχει και τα καινουργια που θα χρησιμοποιουν μεταπηδηση των κουαρκ σε ρολο συν πλην φορτιου. Για το χωρο υπαρχει και αλλη λυση. Ενα μικρο κουτακι μαγικο 10 Χ 10 εκ που θa απορροφα στο πολυ αμμεσο μελλον ενα κυμα οσο θες και 30 HZ.
Μια αναζητηση στο avsite : metamaterials βγαζει καποια ποστ προ 2 μηνων, κυιριως για το metamaterial της kEF που ηδη εφαρμοστηκε σε ηχειο LS 50 και μια εργασια του Duke αλλα και μερικα missing λινκς.
Το θεμα χρηζει μεγαλυτερης προσοχης και δεν ειναι πολυ μελλοντικο οπως πολλοι μπορει να θεωρουν ή κατι εξωτικο, το αντιθετο. Δεν ειναι κατι δυσκολο ή πολυπλοκο ή hitech απο αποψη φυσικης ή μηχανικης , ή υλικων (και πλαστικο κανει) , ευκολα κατασκευασιμα, οικονομικα, και ηδη εχουν εφαρμογη οχι μονο στα ηχεια αλλα και σε παρα παρα πολυ μικρες κατασκευες που απορροφουν , συγκεντρωνουν κλπ οποιοδηποτε κυμα (ηχητικο, φως cloaking devices, ηλεκτρομαγνητικο, υπερηχους ακομα και συγκεντρωση και καλυτερη διαγνωση για τις MRI και γενικα ολα τα κυματα). Απλως δε το ειχαμε σκεφτει μεχρι τωρα.
Εχουν κατασκευασει και προσοψη που μπαινει μπροστα σε ηχειο και σου προβαλλει μπροστα σου την μουσικη σε οτι σχημα (σκηνη) θες. Το πειραμα ηταν να προβαλλουν ολη τη μουσικη που βγαινει απο ενα ηχειο μεσα σε ενα περιγραμμα σε σχημα του γραμματος Α μπροστα στον ακροατη. Το καταφερανε. Πρπει να πουμε κατι αλλο ? Οπως επισης δηλαδη να σου κανουν απο ενα ηχειακι να ακους τη σκηνη μια live ορχηστρας κλασικης.
Ως προς την ακουστικη απορροφηση προς το παρον οι κατασκευες πολυ μικρες (και μπορει να προμηθευτεις πολλες) απορροφουν ακουστικα κυματα πολλων μετρων αλλα με στοχευμενο μικρο σχετικα ευρος. Δουλευουν ομως να τις κανουν μια μονο κατασκευη, με μεγαλυτερο ευρος, και ελεγχομενο απο το χρηστη, αλλα υπαρχουν καποιες δυσκολιες που επιβαλλει η φυσικη (για να το πω απλα , οποιος θελει και εχει τις γνωσεις θα το βρει γιατι).
Απο πιο ευκολα σε πιο δυσκολα ενδεικτικα (οτι λεει για φως ισχυει και για ηχο και για ολα) :
1)
2) https://interestingengineering.com/3-acoustic-metamaterials-you-probably-didnt-know-about
3) https://phys.org/news/2019-03-acoustic-metamaterial-cancels.html
4) https://www.nature.com/articles/s41598-019-40184-7
5) https://advances.sciencemag.org/content/2/2/e1501595
Το θεμα για ερευνα : acoustic metamaterials
Κβαντικα "τρανζιστορ" αλλη φορα. Ειναι και πολυ μελλοντικα. Θα ποσταρω ομως την αρχη λειτουργιας για οσους δε τη γνωριζουν. Ειναι ωραια σκεψη. Τη ψαχνετε και μονη σας την αρχη λειτουργιας (κβαντικα computer). Δεν ειναι φυσικα τρανζιστορ με την εννοια που ξερουμε, αλλα ειναι.
Για οσους θελουν το καλυτερο αμεσως τωρα, τρανσιστορ γερμανιου. Δεν υπαρχουν , αλλα και να υπηρχαν δε θα το ελεγα χα χα. Ειναι μυστικο.
Άσε τα σάπια, ρε! Εμένα με έχεις σε αέναη αναμονή...Καθολου. Ολα εχουν το λογο τους.Ακομη και οι.......κολοκυθοπιτες
Ειναι γεγονος οτι δεν μπορω να σου πω κανε λιγη υπομονη,διοτι παραεκανες υπομονη .Άσε τα σάπια, ρε! Εμένα με έχεις σε αέναη αναμονή...
Αστειεύομαι ρε, αφού μου είπες ότι "πήζεις"! Όποτε μπορείς, τα λέμε, με την ησυχία σου.Ειναι γεγονος οτι δεν μπορω να σου πω κανε λιγη υπομονη,διοτι παραεκανες υπομονη .
Να το δουμε απο δευτερα
++ Για τους κβαντικούς υπολογιστές, η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια, δεν έχω δει να έχει προχωρήσει και τόσο, νομίζω πως περπατάει πολύ αργά το πράμα. ++Πριν 40 χρόνια είχε ανακοινωθεί με ενθουσιασμό το ΝΧΤ, που θα έκανε τους τοίχος, τα ταβάνια ή τα κάδρα (αν δεν ήθελε κάποιος τόσο μεγάλες επιφάνειες) να "παίζουν μουσική". Μάλιστα, δύο εταιρείες, σημαντικά μπραντς, είχαν σπεύσει να γοράσουν δικαιώματα. Όποιος θέλει να δει τι υπάρχει σήμερα, μπορεί να το γκουγκλάρει.
Για τους κβαντικούς υπολογιστές, η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια, δεν έχω δει να έχει προχωρήσει και τόσο, νομίζω πως περπατάει πολύ αργά το πράμα.
Τα παραπάνω δεν είναι αντίλογος, απλά έχω μάθει να κρατάω μικρό καλάθι. Όχι μόνο στο αν, αλλά στο πότε -περισσότερο απ' το αν-. Άλλωστε, πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο η εκτίμηση των επενδυτών όσον αφορά στα προσδοκώμενα κέρδη.
Σωστα , ηταν περιορισμενα σε ισχυ αλλα οχι και παρα παρα πολυ. Αλλα εχεις δικιο ναι, εκει που πηγε το θεμα με την αναγκη υψηλης ισχυς , για τις σημερινες αναγκες ναι. Απλως εγω τοτε εψαχνα κατι που να εχει χαρακτηριστικα και πλεονεκτηματα και απο λαμπα και τρανζιστορ, χωρις να μπλεξω με λαμπες και τη φασαρια και εξοδα που αυτο σημαινει μελλοντικα.Τρανζίστορς γερμανίου από όσο ξέρω υπήρχαν παλαιότερα, αλλά σιγά σιγά εγκαταλήφθηκαν σαν ιδέα , λόγω του ότι ήταν αργά και αρκετά μικρά σε ισχύ.
Χα χα εγω λεω για πριν 10 -12 χρονια και για μεχρι 60 -80 βατ max δε θυμαμαι.Υπήρχαν ραδιοφωνάκια..
Σωστα , ηταν περιορισμενα σε ισχυ αλλα οχι και παρα παρα πολυ. Αλλα εχεις δικιο ναι, εκει που πηγε το θεμα με την αναγκη υψηλης ισχυς , για τις σημερινες αναγκες ναι. Απλως εγω τοτε εψαχνα κατι που να εχει χαρακτηριστικα και πλεονεκτηματα και απο λαμπα και τρανζιστορ, χωρις να μπλεξω με λαμπες και τη φασαρια και εξοδα που αυτο σημαινει μελλοντικα.
Για αλλες εφαρμογες αναφερεσαι οτι υπηρχαν ? γιατι εγω τοτε μονο ενας (ισως δυο) ενισχυτης (που ηξερα) τα χρησιμοποιυσε. Αλλα κ@λωσα και δεν τον αγορασα καθως ουτε ειχε αντιπροσωπεια εδω , ουτε μπορουσα να τον ακουσω και λεω γιατι δε το εφαρμοζει και κανενας αλλος? κατι θα ξερουν. Αλλα εγω εχω και σχετικα ευκολα ηχεια, τελωσπαντων μου εφτανε η ισχυς.
Για αργα δε θυμαμαι κατι. Αλλα εαν επιμενανε και αλλοι στη τοπολογια , θα τα λυνανε σιγα σιγα αυτα τα προβληματα ή ηταν αξεπεραστα ? Δε το ειχα ψαξει και τοσο πολυ καθως δεν ειμαι ηλεκτρονικος και για αυτο εξαλλου (κι αλλος λογος) που κ@λωσα. Στην θεωρια παντα ηταν καλα, με πλεονεκτηματα. Οποτε κατεληξα να παρω απο ολα και να εχω να ακουω ... χα χα.
Χα χα εγω λεω για πριν 10 -12 χρονια και για μεχρι 60 -80 βατ max δε θυμαμαι. Για πες ....
View attachment 185871
τσουπ... να μαι και γω...
την ειδα πολυ σπιριτσουλακι ... ερρρ... spi-ritual..
Ε δεν κάνουμε τίποτα έτσι...Οταν κοβονται και γινονται στο χερι παντα θα εχουν μικροδιαφορες.
Να παρετε ετοιμα της μηχανης κυριε......Ε δεν κάνουμε τίποτα έτσι...
Αμάν πχιά με τον Σταμ Ατάκ.Ευγενική προσφορά ΔΣταμ.