Καλώδια και θύματα

D

Deleted member 50795

Guest
Είμαι πεπεισμένος πως ναι. Κάποια high end συστήματα είναι ανώτερα από πολλά επαγγελματικά studio. Θεωρώ πως είσαι αρκετά ανοιχτόμυαλος και με ακούσματα ωστε να μην αποκλείεις και εσυ αυτή τη πιθανότητα, σωστά?

Όταν κάτι είναι «επαγγελματικό», δε σημαινει απαραίτητα εξ´ορισμου να είναι και ποιοτικό, όπως και το αντίστροφο.
(το παραπάνω δεν φαίνεται να ισχύει σε επώνυμες και καταξιωμένες περιπτώσεις επαγγελματιών).

Last edited by a moderator:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.006
παιδιά μην αναμειγνύουμε έννοιες....ποιοτικό μπορεί να είναι πχ το υλικό κατασκευής....όχι το μέτρο της απόδοσης όμως

τα επαγγελματικά πάνε βάσει προδιαγραφών.... αυτά θέλουμε να πιάσουμε...
και όχι αν το ηχείο έχει επένδυση από δέρμα @@ αφρικανικού προβάτου

Reaction score
1.815
δηλαδή συγκρίνουμε στουντιακά μηχανήματα με οικιακά???
Λεμόνια με πορτοκάλια?
γουατ δε φακ?
Τα στουντιακά είναι για παραγωγή μουσικής, τα οικιακά είναι για ακρόαση μουσικής.
Δεν είναι το ίδιο.
Διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές χρήσεις.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.863
παιδιά μην αναμειγνύουμε έννοιες....ποιοτικό μπορεί να είναι πχ το υλικό κατασκευής....όχι το μέτρο της απόδοσης όμως

τα επαγγελματικά πάνε βάσει προδιαγραφών.... αυτά θέλουμε να πιάσουμε...
και όχι αν το ηχείο έχει επένδυση από δέρμα @@ αφρικανικού προβάτου
Τί θες να πεις Βίρνα??
Ίσα κι όμοια χαϊδεύονται τα ηλεκτρόνια στο πλαστικό?:o

D

Deleted member 50795

Guest
Εγώ πάντως ακούω και μη «ποιοτικές» ηχογραφήσεις, από «επαγγελματικά» στούντιο.:geek:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.534
Λεμόνια με πορτοκάλια?
γουατ δε φακ?
Τα στουντιακά είναι για παραγωγή μουσικής, τα οικιακά είναι για ακρόαση μουσικής.
Δεν είναι το ίδιο.
Σωστά.

Τα σοβαρά στουντιακα μηχανήματα είναι για άριστης ποιότητας ηχητική αναπαραγωγή.

Τα οικιακά είναι για χείριστης. Για παν στο σύνθετο κατ να παιζ όπως να'ναι.

Αϊ Φιλ γιου. ❤❤❤

daharis666

Moderator
Reaction score
80.006
Λεμόνια με πορτοκάλια?
γουατ δε φακ?
Δεν είναι το ίδιο.
εξαρτάται από τον χώρο ακρόασης αυτό

το ιδανικό που θέλουμε να πετύχουμε στο σαλόνι μας είναι συγκεκριμένη καμπύλη με συγκεκριμένο rt60

πράμα σπάνιο για οικιακό χώρο ειδικά το τελευταίο.....

αν μπορείς να το πετύχεις με οικιακά ηχεία....νο προμπλεμο...δεν λέμε όχι...υπάρχουν τέτοια ηχεία που μετράνε όπως τα σωστά στουντιακά (kef πχ)....γιατί και τα στουντιακά δεν παίζουν όλα όπως θα έπρεπε...το έχουμε δει

daharis666

Moderator
Reaction score
80.006
Μόλις είχα ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι με παγάκια και βότκα. Παίζει τέρμα και το ηχοσύστημα με τα JBL ηλεκτρονική μουσική και την έχω καταβρεί με τη nearfield ακρόαση.
ας έπαιρνες ένα lsd τέτοια ώρα.... :biggrin:

Reaction score
1.815
τα στουντιακά μηχανήματα σκοπό έχουν την παραγωγή μουσικής, ο μαστεράς πρέπει να ακούει τα πάντα στην ηχογράφηση για να κάνει την κατάλληλη επεξεργασία. Δουλεύει ο άνθρωπος. Τα στουντιακά μηχανάκια είναι εργαλεία δουλειάς.
Στα οικιακά μηχανήματα απολαμβάνουμε τη μουσική, πρέπει αυτό που ακούμε να μας αρέσει. Τα οικιακά μηχανάκια είναι μηχανήματα ψυχαγωγίας.
Προσωπικά έτσι το βλέπω.
Και ένα storytime:
Προ αμνημονεύτων, είχα στημένα τα magnepan 1.6 με προενισχυτή λαμπάτο και 2 επαγγελματικούς τελικούς. Τα κρος απο τα μαγκνεπαν αναβαθμισμένα. Ήταν μια πολύ σούπερ ηχητικά καλή περίοδος για μένα.
Φέρνει ένας φίλος να ακούσουμε τα ηχεία που μόλις είχε πάρει. Ενεργά ADAM, με το ριμπον.
Τα βάζουμε, πατάμε το play...πωωωωω ρε τι ακουγεται, όλα καθρέφτης, τα πάντα μπροστά. Δε μπορούσα να συγκεντρωθώ γιατί άκουγόντουσαν πράγματα που δεν είχα ξανακούσει ποτέ.
Σε κανα μισάωρο μου είχαν πέσει τ'αυτιά, δε μπορούσα άλλο, είχαμε χαμηλώσει ένταση αλλά και πάλι δεν το άντεχα.
Όταν έφυγε ο φίλος έβαλα πάλι τα δικά μου, τα ίδια κομμάτια που ακούγαμε....
ΧΑΔΙ ΣΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΟΥ! Κάθησα και άκουγα μουσική μέχρι το βράδυ....γαμάτο άκουσμα, μουσικό, ξεκούραστο, αρκούντως αναλυτικό....
Αυτά.

Το θέμα είναι να έχεις κατασταλάξει κάπου, να ξέρεις τι θέλεις να έχεις.
Δε συγκρίνονται όλα με όλα. Και ούτε κατηγορώ κάποιον που θέλει να ακούει με αυτό τον τρόπο, έχω φίλους που το επιλέγουν και κάνουμε παρέα, καλά παιδιά είναι κατα βάθος 🤪
Το θέμα είναι ότι προσωπικά δε βρίσκω λόγο να πείσω αυτά τα παιδιά να ακούνε όπως εγώ και να ζητάνε τα ίδια πράγματα, δεν είναι βλακεία?

Reaction score
11.255
Καλά, όχι τέρμα, έχει καμιά 10αριά dB ακόμα.
ΟΚ, δυνάμωσα.

Φέρνει ένας φίλος να ακούσουμε τα ηχεία που μόλις είχε πάρει. Ενεργά ADAM, με το ριμπον.
Τα βάζουμε, πατάμε το play...πωωωωω ρε τι ακουγεται, όλα καθρέφτης, τα πάντα μπροστά. Δε μπορούσα να συγκεντρωθώ γιατί άκουγόντουσαν πράγματα που δεν είχα ξανακούσει ποτέ.
Όλοι ξέρουμε ότι τα ADAM με το ribbon έχουν ισχυρά πρίμα. Ακολουθήθηκε κάποιο γνωστό target curve; Πχ. Revised Harman;

Reaction score
11.255
Όλοι ξέρουμε ότι τα ADAM με το ribbon έχουν ισχυρά πρίμα. Ακολουθήθηκε κάποιο γνωστό target curve; Πχ. Revised Harman;
Σου έπεσαν τα αυτιά όχι γιατί ήταν στουντιακα, αλλά γιατί τα Adam είναι άθλια. 😂
Καλά, όχι όλοι! :roflmao: :laugh: (μιλάει η βότκα)

Reaction score
1.815
ΟΚ, δυνάμωσα.

ρε μιλάμε για εποχή που μόλις είχαν πρωτοβγεί τα tripath.
Δεν είχαν....ανακαλυφθεί αυτές οι έννοιες ακόμα 🤣🤣🤣🤣🤣

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.286
Νεότερο μέλος
JohnnyDD