Καλώδια και θύματα

Reaction score
19.550
Για σένα νοιάζομαι κυρίως,ώστε να μην αναστατώνεσαι.Ο ίδιος ο kanakiani ως ubercool δεν αναμένεται να συγχυστεί.
Εγω παίρνω ότι μου αξίζει.

Τώρα εσυ και ο Κανακιανι ναι ξέρω ειστε σε άλλο επίπεδο ηρεμίας, κατεκτημένο μάλλον απο διαφορετικούς δρόμους. ;) :). Δεν μπορώ να συναγωνιστώ.

head-stef

Headphones
Reaction score
2.283

……..

If you ever want to start a lively conversation, maybe even an argument, try bringing up this subject in a group of technical people. You just may be surprised at the intensity of the feelings and the sanctimonious attitudes on both sides. I've done this numerous times and I am still amazed at the emotional response this issue generates.

My conclusion is that the concept of CCF will never be abandoned. It is somewhat akin to forcing us all to switch to the metric system of measurement using meters and Celsius rather than feet and Fahrenheit with which we are more familiar and comfortable. CCF will continue to be taught from now on. I have come to accept this whole thing as one of the stranger quirks of electronics.

LIVING IN DENIAL
So why do we continue to perpetuate the myth of conventional current flow (CCF) when we have known for a century that current in most electrical and electronic circuits is electron flow (EF)? I have been asking that question of my colleagues and others in industry and academic for years. Despite the fact that electron flow is the reality, all engineering schools insist on teaching CCF. If you were in the armed services or came up through the ranks as a technician, chances are you learned and favor electron flow.

The way you learned it in school is what you tend to use when you design, analyze, troubleshoot, or teach out in the real world.
(nutsvolts.com)
Το ηλεκτρόνιο είχε την ιστορική ατυχία να πάρει ταμπέλα φορτίου δεύτερο, το "υποτιμητικό" και ελάσσον "-" . Αρνητικό. Ίσως είναι κι αυτός ένας ασυνείδητος λόγος που διατηρείται επ' αόριστον μιά από τις πιο ανακριβείς συμβάσεις, αυτή της φοράς του ρεύματος.

Reaction score
19.550
ώστε να μην αναστατώνεσαι
Αναστατώνομαι μόνο όπου νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα. Όταν διαπιστώνω ότι εξαπατήθηκα και δεν υπάρχει, δεν αναστατώνομαι. Έτσι κρατάω το κριτήριο κάπως υψηλά και δεν έχω και ενοχές ότι δεν προσπάθησα. Πλήρης πασιφισμός ή πλήρης φανατισμός, συνήθως και τα δυο εξωτερικά επιβληθέντα σε εμάς φαινόμενα απο ανάλογες καταστάσεις ανθρώπων με "άλλες" ζωές και συνθήκες, δεν οδηγεί πουθενά σε ατομικό επίπεδο.

Αλλο καρφί για άλλον χα χα :

technology-hi_fi-entertainment_centre-tuner-speakers-amplifier-jdo0026_low.jpg

Γραφουμε γραφουμε εμείς και μπαινει ο Κανακιανι για 10 λεπτά το βράδυ και γελάει, βάζει και 2-3 επιπρόσθετες φυτιλιές και φεύγει κ.ο.κ. Κατάλαβες ? Μας δουλεύει όλους . :D

Αυτό είναι guru @Bhutia όχι σαν εμάς (εσένα δηλαδή , μην νομίσουν ότι νομίζω ότι είμαι και εγω guru, εγω είμαι κορού τυρόπιτα. ). :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.391
..... κουρού τυρόπιτα (όχι κορού, ορθογραφικό λάθος). Μην μαθαίνουμε και τα πολιτιστικά - γλωσσικά ιδιώματα στον κόσμο λάθος. :D
Το καταλάβαμε,δεν χρειάζεται να έκανες και...΄΄κακά΄΄. :lolsign:

Ας περάσουμε σε μια πιο light σάτιρα...

Μόνο μια φορά,
ρεύμα γειά χαρά,
σαν συνεχές το πήραμε,
μετά το καθαρίσαμε
κι ύστερα μας έπαιζε
άλλη μια φορά.

Μόνη μου φορά
με σύρματα σκληρά
σ'έρημες αλάνες
της ΔΕΗ βαριές πορσελάνες
μάζευα στα κρυφά

Μόνο για μια φορά
έπλεξα καλώδια σφιχτά
κι ύστερα τα κόλλησα
μα δεν την καταλόγισα
του ρεύματος φορά

Άλλη μια φορά,
χύμα στην πυρά,
διαβάζω τον Μαρκήσιο
με πνεύμα αλογίσιο,
άνοιξα τις τρύπες μου
σε γειώσεων νερά.

Θα θελα μια φορά
να μείνει φανερά
το ρεύμα επί τόπου
στα ηχεία του ανθρώπου
χωρίς γυρισμούς σειρά

Για μια μόνο φορά
την τάση μέτρησα πικρά
Του θέρτι όσο κανόνισε
δεν το απεικόνισε
ούτε μια φορά.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.790
Το καταλάβαμε,δεν χρειάζεται να έκανες και...΄΄κακά΄΄. :lolsign:

Ας περάσουμε σε μια πιο light σάτιρα...
Οφειλω να ομολογησω οτι γραψατε το καλυτερο ποιημα σας αριστο :drinks: :party: αυτα τα ποιηματα πρεπει να βλεπει ο Αρχιτρανσμεταλοφρικουλας τωρα στην αρχη σαν εκολλαπτομενος
Ποιητης :drinks:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.283
Last edited:

Reaction score
4.712
Για να διευκρινιστεί περαιτέρω,δηλαδή όλα αυτά τα ευνοϊκά φαινόμενα με την παρεμβολή καλωδίων περιωπής θα γίνονται το ίδιο αντιληπτά ακόμα και σε χώρους ακρόασης με τιμές RT ανώτερες των 500 msec στις μεσαίες - για να μην ανοίξουμε τη σκουληκιασμένη κονσέρβα με τις χαμηλές οκτάβες - ή και σε περιβάλλοντα με υψηλές στάθμες (> 45 dB) ως προς τον υφιστάμενο θόρυβο υποβάθρου;
Σωστα. Δεν θα γινονται το ιδιο αντιληπτα σε τετοιους χωρους.
Αλλα αυτο δεν μπορει να αποτελει αλλοθι για λαθος επιλογες στα προηγουμενα σταδια.

Προεχει να απαλλαγει το σημα απο ανεπιθυμητες θορυβικες και παραμορφωτικες συνιστωσες, αυτες στις οποιες το συστημα αυτι-εγκεφαλος
εχει τη μεγαλυτερη ευαισθησια και τη μικροτερη ανοχη.
Εχουμε ξαναπει οτι αν ακουσουμε ζωντανα ενα οργανο σε τετοιους ανεπαρκεις χωρους
η ευχαριστηση δεν μειωνεται στο παραμικρο.
Σταματαω εδω γιατι αδυνατω να γραψω τα παραπανω σε ομοιοκαταληκτο στιχο,
οποτε μπορει να μη γινονται και κατανοητα.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.391
Σωστα. Δεν θα γινονται το ιδιο αντιληπτα σε τετοιους χωρους.
Αλλα αυτο δεν μπορει να αποτελει αλλοθι για λαθος επιλογες στα προηγουμενα σταδια.
Προεχει να απαλλαγει το σημα απο ανεπιθυμητες θορυβικες και παραμορφωτικες συνιστωσες, αυτες στις οποιες το συστημα αυτι-εγκεφαλος
εχει τη μεγαλυτερη ευαισθησια και τη μικροτερη ανοχη.
Εχουμε ξαναπει οτι αν ακουσουμε ζωντανα ενα οργανο σε τετοιους ανεπαρκεις χωρους
η ευχαριστηση δεν μειωνεται στο παραμικρο.
Σταματαω εδω γιατι αδυνατω να γραψω τα παραπανω σε ομοιοκαταληκτο στιχο,
οποτε μπορει να μη γινονται και κατανοητα.
Γνωρίζεις πόσο κατανοώ οποιαδήποτε απάντηση όσο πεζή και να είναι αυτή... :wink:

Αν δεν υπάρχει ΄΄άλλοθι΄΄ για επιλογές κατώτερων καλωδιώσεων,κατά τον ίδιο τρόπο είναι άτοπον να υφίσταται ΄΄ακαταδίωκτο΄΄ για όσους ισχυρίζονται πόσο καλά θ'αντιλαμβάνονταν διαφοροποιήσεις απόδοσης υπό ακατάλληλες για κάτι τέτοιο συνθήκες.

Η ακουστική μας αντίληψη δεν έχει επιλεκτική ευαισθησία σε παρασιτικές συνιστώσες ανάλογα με την προέλευσή των.
Ο δε βαθμός στον οποίο η ανταπόκριση από το χώρο θα επικαλύπτει την ευκρίνεια στα όποια ευνοϊκά φαινόμενα είναι εφικτό να υπολογίζεται σε γενικές γραμμές με σύγχρονα μέσα και μεθόδους.

Περνάμε κατόπιν στο φαινόμενο της ικανοποίησης κατά την ακρόαση πραγματικών ακουστικών οργάνων σε διάφορους χώρους ανεξάρτητα από συνθήκες...Σε αυτό συμβάλλει το ότι αντιλαμβάνεται ο ακροατής από ΄΄πρώτο χέρι΄΄ διάφορες συνιστώσες παραμόρφωσης και διακροτήματα μεταξύ αρμονικών ,εκπεμπόμενα υπό την αυθεντική πολική απόκριση που θα έχει το ίδιο το μουσικό όργανο.Οποιαδήποτε υποβάθμιση κατά τη σύλληψη και αναπαραγωγή της τελευταίας θα μειώνει αυτομάτως την αίσθηση αυθεντικότητας.Επομένως όλα ανάγονται τελικώς σ'ένα...spinorama,αυτή τη φορά το εγγενές καθενός μουσικού οργάνου...

Reaction score
19.550
Γνωρίζεις πόσο κατανοώ οποιαδήποτε απάντηση όσο πεζή και να είναι αυτή... :wink:

Αν δεν υπάρχει ΄΄άλλοθι΄΄ για επιλογές κατώτερων καλωδιώσεων,κατά τον ίδιο τρόπο είναι άτοπον να υφίσταται ΄΄ακαταδίωκτο΄΄ για όσους ισχυρίζονται πόσο καλά θ'αντιλαμβάνονταν διαφοροποιήσεις απόδοσης υπό ακατάλληλες για κάτι τέτοιο συνθήκες.

Η ακουστική μας αντίληψη δεν έχει επιλεκτική ευαισθησία σε παρασιτικές συνιστώσες ανάλογα με την προέλευσή των.
Ο δε βαθμός στον οποίο η ανταπόκριση από το χώρο θα επικαλύπτει την ευκρίνεια στα όποια ευνοϊκά φαινόμενα είναι εφικτό να υπολογίζεται σε γενικές γραμμές με σύγχρονα μέσα και μεθόδους.

Περνάμε κατόπιν στο φαινόμενο της ικανοποίησης κατά την ακρόαση πραγματικών ακουστικών οργάνων σε διάφορους χώρους ανεξάρτητα από συνθήκες...Σε αυτό συμβάλλει το ότι αντιλαμβάνεται ο ακροατής από ΄΄πρώτο χέρι΄΄ διάφορες συνιστώσες παραμόρφωσης και διακροτήματα μεταξύ αρμονικών ,εκπεμπόμενα υπό την αυθεντική πολική απόκριση που θα έχει το ίδιο το μουσικό όργανο.Οποιαδήποτε υποβάθμιση κατά τη σύλληψη και αναπαραγωγή της τελευταίας θα μειώνει αυτομάτως την αίσθηση αυθεντικότητας.Επομένως όλα ανάγονται τελικώς σ'ένα...spinorama,αυτή τη φορά το εγγενές καθενός μουσικού οργάνου...

Το πιάνο και <1 KHz γιατί δεν τα έχει η μελέτη ? Δεν μπορούσαν να τον βάλουν τον άνθρωπο εκεί να παίξει κρεμασμένο ή εξετάσαν μόνο τα όργανα που παίζουν χάλια με τα dsp και software ? :D Εντάξει μωρέ, όπου έχει δουλειά, χρήμα και "εξέλιξη" η έρευνα. Dsp και ηχεία. Λογικό.

Μια ματιά δευτερολέπτων την έριξα, όταν την διαβάσω θα σου βγάλω και άλλο υλικό για γιέλιο. :D
Δεν καταλαβαίνω (ως συνήθως χα χα) τι λέτε για χαρταετούς αλλά έχεις πλάκα χα χα. Κάτι θα ξέρεις εσυ, για να λές. :D

Last edited:

Reaction score
19.550
Αυτό απο που προκύπτει ? (Κανένα link .pdf χα χα).

Μα καλά το θέμα μας (εαν υπάρχει τέτοιο) είναι τα πρίν της ανπαραγωγής και μάλιστα όπως το τοποθέτησες εσυ σε περίπτωση πολυ καλών έως άριστων studio (ιδεατών συνθηκών).

¨Αρα γιατί απαντάς (στο ακατανόητο βέβαια για εμένα πόστ τους Editor χα χα) στον @editor με αυτό τον τρόπο ? Αλλά άντε για να συνεχιστεί το θέμα λίγο γοα αυτό τα λέω. χα χα

Εσυ, εαν θεωρήσουμε ότι υπάρχει πθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο που πιστεύεις ότι μπορεί να οφείλεται και να συγκεντρώσει κανείς την έρευνα του ή την σκέψη του. Δεν είπες μετά το αρχικό (πολύ πίσω) ερώτημα σου.

Εγω σου είπα εκτός απο την κονσόλα δεν βλέπω άλλο λόγο πιθανό.(για ιδεατά πάντα περιβάλλοντα παραγωγής στούντιο αλλά και ανπαραγωγής στο σπίτι). Μπορεί να περνάει κάποια χαρακτηρστικά της στο μέσο χώρις κατ΄ ανάγκη να έχουν πέσει στην αντίληψη του μηχανικού , καθώς στο κάτω κάτω δεν χρειάζονται και απαραίτητα όλα για να κένει την μίξη του. Είναι συγκεκριμένα πράγματα που λαμβάνουν υπόψιν για καλή μίξη (και π'αί και αυτάι όσο τους επιττρέπει η τεχνολογία που έχουν στην διάθεση τους ...όχι όλα. Ανεξξέλεγκτα ναι , κακά ή καλά.

Εδιτ : Α, τώρα είδα ότι λές ανάλογα την προέλευση (εαν και για αυτό δεν είμαι σίγουρος γιατί πρέπει να θεωρήσουμε ότι έχουν (μπορουν να) μετρηθεί (ουν) όλα τα χαρακτηριστικά και ο μηχανισμός παραγωγής των , έστω και αυτών των συνιστωσων ) και όχι το είδος. Οπότε άκυρο. Αλλά τα άλλα τα ερωτήματα μπορείς να τα λάβεις υπόψιν σου , εαν θες.

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.045
Members
38.286
Νεότερο μέλος
blackdragon