Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Γύρνα πλευρό τώρα και συνέχισε τον λήθαργο που βρισκόσουν τόσα χρόνια.
Θέλω να μάθω ποιός π@πάρας σε ξύπνησε ...

Όχι δα, θ ακούμε καλώδια σε συνδυασμό με μοκέτες απ τα σκουπίδια του Village.
Δεν θα μου πεις εσυ τι θα κανω
περιορισου σε σενα ,
Μακαρι να ειχες και εσυ Home cinema αξιας 73 χιλιαδων, και ας ειχες και μοκετες σκουπιδια του βιλατζ
σε δικο σου χωρο , που να τα ειχαν παρουσιασει 3 περιοδικα,
Αλλα μαλλον η δικια σου πανακριβη μοκετα εκανε οσο το μεγαλο καλωδιο ρευματος της purist που ειχα,
ε ? μια 5ληρου δεν ειναι ?
Και ολα τα αλλα τα συνοδα σου κοστιζαν οσο το κουρελορεταλο εκοψα απο την 4 του βιλατζ,
Και στον χωρο μου δεν θα μαζευτει κανεις , γιατι ουτε το συστημα υπαρχει ουτε το κουρελι του βιλατζ
Ουτε μπορει να μπει καποιος μεσα,
οποτε πατε αλλου για ακροασεις ,
Ο νταχαρης ειναι ο παπαρush,

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
...Μακαρι να ειχες και εσυ Home cinema αξιας 73 χιλιαδων, και ας ειχες και μοκετες σκουπιδια του βιλατζσε δικο σου χωρο , που να τα ειχαν παρουσιασει 3 περιοδικα,
Αλλα μαλλον η δικια σου πανακριβη μοκετα εκανε οσο το μεγαλο καλωδιο ρευματος της purist που ειχα,
ε ? μια 5ληρου δεν ειναι ?
Και ολα τα αλλα τα συνοδα σου κοστιζαν οσο το κουρελορεταλο εκοψα απο την 4 του βιλατζ,
Και στον χωρο μου δεν θα μαζευτει κανεις , γιατι ουτε το συστημα υπαρχει ουτε το κουρελι του βιλατζ
Ουτε μπορει να μπει καποιος μεσα,οποτε πατε αλλου για ακροασεις ,
Ο νταχαρης ειναι ο παπαρush,
1588226045579.png

(άλλοι πάνε mogami και άλλοι...origami)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οτι μπορει ο καθενας
αλλος για οριγκαμι ,
και αλλος ιnsultsgami
aναλογα με την θεση
το αξιωμα,
και το τι υπαρχει
ή δεν υπαρχει μεσα του.
Φτανει να το βγαζει προς τα εξω και να απογειώνεται ή να απαξιωνεται
Παντα στρουθοκαμηλιζοντας
ola buenas

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Εγώ θα ερχόμουν αν έμενα Αθήνα. Το είχα γράψει και τότε.
Κι αν σε φέρει ο δρόμος σου για άλλες δουλειές, θα χαρώ να σε κεράσω ένα ποτάκι, να ακούσουμε τις μουσικές μας κι αν κάνεις κέφι να δοκιμάσουμε και τα ic ή ότι άλλο θέλεις.
Εγώ θα ερχόμουν αν έμενα Αθήνα. Το είχα γράψει και τότε.
Κι αν σε φέρει ο δρόμος σου για άλλες δουλειές, θα χαρώ να σε κεράσω ένα ποτάκι, να ακούσουμε τις μουσικές μας κι αν κάνεις κέφι να δοκιμάσουμε και τα ic ή ότι άλλο θέλεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.079
Αλήθεια, αρτζι και λοιποί πιστοί και γνώστες των καλωδίων, έχετε ακούσει βελτίωση από Χάι Ενδ καλώδιο έθερνετ;

Στο διαδίκτυο μπορώ να βρω πολλαπλές μαρτυρίες περί σαφέστατης ακουστής βελτίωσης με ακριβά καλώδια εθερνετ, και βέβαια πολλές φίρμες καλωδίων Χάι Ενδ έχουν στη γκάμα τους και καλώδια εθερνετ, μερικά πραγματικά πολύ ακριβά.

Reaction score
1.556
Προφανώς όποια μέθοδος ελέγχου - δοκιμής χρησιμοποιηθεί
δεν θα γίνει αποδεκτή από μερίδα χρηστών του site για ποικίλους λόγους.

• Δίνεται να θεωρηθεί ο χώρος ακατάλληλος.
• Τα μηχανήματα να μην θεωρηθούν ως "αναφοράς" (άλλη πληγή αυτό).
• Μη θέσπιση κοινών αποδεκτών κριτηρίων με επιστημονική οριοθέτηση ως προς τη «βαθμολόγηση»
• Αδυναμία διασταύρωσης και επαλήθευσης
• Αναξιόπιστο δείγμα ακροατών ως προς τα κριτήρια του κάθε ατόμου.
• Αναξιόπιστο δείγμα ακροατών ως προς την έστω υγιή ακουστική λειτουργία του κάθε ατόμου.
• Αναξιόπιστο δείγμα ακροατών ως προς την ποσότητα, 5 -8 ακροατές δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστο δείγμα καμίας στατιστικής... δυστυχώς.

Μπορώ να αναφέρω άλλους 10 λόγους εύκολα αλλά θεωρώ ότι ο επίμονος εστιασμός σε προβλήματα ή «θέσεις» κάθε είδους είναι μια ατέρμονη και ατελέσφορη διαδικασία προσθέτω μια πρόταση.
(Στο παρελθόν είχα δώσει και μία άλλη μεθοδολογία αλλά ας το πάρει το ποτάμι).

Μαζέψτε ότι καλώδιο τροφοδοσίας θέλετε εφόσον υποθέτω ήδη έχετε κάποια στη διάθεση σας κάντε μια νύξη σε ένα κοινώς αποδεκτό reviewer που ξέρει, μπορεί, κάνει ΚΑΙ μετρήσεις πέρα ακουστικών εντυπώσεων - παραθέσεων π. χ. Σταματάκο ή στείλτε τα στο Amir στο audiosciencereview και ας δούμε τα αποτελέσματα. Ή σε όποιον άλλο θέλετε αρκεί και να μετράει.

Σαφώς θα έχει κάποιο κόστος αλλά αν κάποιοι έχουν εκταμιεύσει 4ψήφια νούμερα για καλώδια υποθέτω ότι μπορούν να επιμεριστούν το κόστος μιας αποστολής ή σε κάποιο μικρό fee γενικά (αυτό λέγεται δίχως καμία διάθεση ειρωνείας).

Eιρήνη μόνο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Αλήθεια, αρτζι και λοιποί πιστοί και γνώστες των καλωδίων, έχετε ακούσει βελτίωση από Χάι Ενδ καλώδιο έθερνετ;

Στο διαδίκτυο μπορώ να βρω πολλαπλές μαρτυρίες περί σαφέστατης ακουστής βελτίωσης με ακριβά καλώδια εθερνετ, και βέβαια πολλές φίρμες καλωδίων Χάι Ενδ έχουν στη γκάμα τους και καλώδια εθερνετ, μερικά πραγματικά πολύ ακριβά.
μωρε τοσο πολυ ξεχνας ?
Ποσο καιρο εχω πουλησει τα παντα ?
5 χρονια,
Ποσες φορες το εχω γραψει ?
Τι με νοιαζει αν ακουγεται το καλωδιο εθερνετ η δεν ακουγεται ?
εγω περιμενω το tai loi μου , και σκασιλα μου μεγαλη Πως ακουγεται ή κουφαινεται το καθε ελεινοφιδο
πανε 5 χρονια που επαψα να δουλευω πραματα που την ακουνε απο το ρευμα,
γυρισα στην εποχη του καθε χαλκου

• Μη θέσπιση κοινών αποδεκτών κριτηρίων με επιστημονική οριοθέτηση ως προς τη «βαθμολόγηση»
• Αναξιόπιστο δείγμα ακροατών ως προς την έστω υγιή ακουστική λειτουργία του κάθε ατόμου.
• Αναξιόπιστο δείγμα ακροατών ως προς την ποσότητα, 5 -8 ακροατές δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστο δείγμα καμίας στατιστικής... δυστυχώς.

Μπορώ να αναφέρω άλλους 10 λόγους εύκολα αλλά θεωρώ ότι ο επίμονος εστιασμός σε προβλήματα ή «θέσεις» κάθε είδους είναι μια ατέρμονη και ατελέσφορη διαδικασία προσθέτω μια πρόταση.

Μαζέψτε ότι καλώδιο τροφοδοσίας θέλετε εφόσον υποθέτω ήδη έχετε κάποια στη διάθεση σας κάντε μια νύξη σε ένα κοινώς αποδεκτό reviewer που ξέρει, μπορεί, κάνει ΚΑΙ μετρήσεις πέρα ακουστικών εντυπώσεων - παραθέσεων π. χ. Σταματάκο ή στείλτε τα στο Amir στο audiosciencereview και ας δούμε τα αποτελέσματα. Ή σε όποιον άλλο θέλετε αρκεί και να μετράει.

Σαφώς θα έχει κάποιο κόστος αλλά αν κάποιοι έχουν εκταμιεύσει 4ψήφια νούμερα για καλώδια υποθέτω ότι μπορούν να επιμεριστούν το κόστος μιας αποστολής ή σε κάποιο μικρό fee γενικά (αυτό λέγεται δίχως καμία διάθεση ειρωνείας).

Eιρήνη μόνο.

ερωτηση 1

αν ο καθε σταματακος δηλαδη το βγαζει σουπερ ουαου
θα το αγοραζες ?
ερωτηση δευτερη (υποθετικη)
Αν το δανειζοσουν και δεν ακουγες διαφορες στο συστημα σου θα εισαι
α κουφος ?
β ο σταματακος κατι δεν λεει καλα ?
γ θα το αγοραζες μονο και μονο επειδη το μετρησε ο καθε σταματακος ?

ερωτηση 2

διαβασε τι λεει ο σταματακος

και περιμενω εμπρακτα να απαντησεις
Αν θα ψωνισεις ? μετα απο αυτα που θα διαβασες πιο πανω (λινκ)
Αν θα δανειστεις για να δεις αν εισαι κουφος ή δεν λεει κατι καλα ο καθε σταματακος.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113

Eιρήνη μόνο.
αγαπητέ @ASilver
όσοι έχουν κάποιο καλώδιο τροφοδοσίας στο σύστημα τους ακριβότερο των 5€ και το διατηρούν στη θέση του σε σχέση με κάποιο απλό μαυράκι ρεύματος, είναι σίγουρο ότι κάτι έχουν καταλάβει ως διαφορά για το κρατούν στο σύστημα τους.
Αλλλιώς, αν δεν έκανε διαφορά, θα το είχαν πουλήσει!
Είναι λοιπόν τουλάχιστον παραλογισμός να προτείνεις σ'αυτούς που ήδη ακούνε με τέτοια καλώδια....να πληρώσουν κάποιον ριβιούερ για να τους πιστοποιήσει τι ακούνε!
Αν κάποιος όμως θέλει να δοκιμάσει καλώδια στο σύστημα του αλλά δε θέλει αν δεν είναι σίγουρος να τ'αγοράσει κιόλας, τότε εγώ διαθέτω τα δικά μου ρεύματος και προφανώς και κάποιοι άλλοι συμφορουμίτες για ένα τεστ αξιολόγησης ακόμα (θυμίζω ότι έχει γίνει ήδη ένα συγκριτικό τεστ "ήχος + soundvision απρίλιος-μάϊος 2019), το κόστος των μετρήσεων θα αναλάβουν φυσικά όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν καλώδια ή όσοι τα αμφισβητούν κι όχι όσοι ήδη διαθέτουν τα αντίστοιχα καλώδια.
Αλλλιώς μπορούν απροβλημάτιστα να εξακολουθούν να ακούν με τα σκ@τένια μαυράκια που ακούν και τώρα!!
Ο τζάμπαμαν πέθανε!!

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Λεανδρε
ο σταματακος δεν ειναι αρκετος ?
με μετρησεις και τα παντα ολα ?

Τι γραφει...

το πακέτο της Synergistic είναι μια πραγματικά high end προσέγγιση στην υπόθεση της τροφοδοσίας των συσκευών ήχου, περιλαμβάνοντας την εφαρμογή μιας σειράς από τολμηρές ιδέες που έχουν μετουσιωθεί σε αντίστοιχες τεχνολογίες και ακραίας ποιότητας κατασκευή. Αυτά από μόνα τους δεν θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν οδηγούσαν σε απτές αλλαγές στην απόδοση του συστήματος, αλλαγές οι οποίες, κατά την άποψή μου, βελτιώνουν με ακουστό τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το πώς αυτά περνούν στον χώρο ακρόασης. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μια τεράστια επιτυχία, καθώς φαίνεται να αναδεικνύει περιοχές του audio με τις οποίες δεν έχουμε ακόμη ασχοληθεί σοβαρά και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί στον Ted Denney

Στιγμιότυπο οθόνης (92).png

Reaction score
1.556
ερωτηση 1

αν ο καθε σταματακος δηλαδη το βγαζει σουπερ ουαου
θα το αγοραζες ?
ερωτηση δευτερη (υποθετικη)
Αν το δανειζοσουν και δεν ακουγες διαφορες στο συστημα σου θα εισαι
α κουφος ?
β ο σταματακος κατι δεν λεει καλα ?
γ θα το αγοραζες μονο και μονο επειδη το μετρησε ο καθε σταματακος ?

ερωτηση 2

διαβασε τι λεει ο σταματακος

και περιμενω εμπρακτα να απαντησεις
Αν θα ψωνισεις ? μετα απο αυτα που θα διαβασες πιο πανω (λινκ)
Αν θα δανειστεις για να δεις αν εισαι κουφος ή δεν λεει κατι καλα ο καθε σταματακος.
Ουσιαστικά οι 2 ερωτήσεις αλληλοκαλύπτονται αλλά θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο άμεσος μπορώ.

Απάντηση στο Ερώτημα 1
Α. Όχι απαραίτητα το τι αγοράζω εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες που θέλω να καλύψω και όχι από κάποιο reviewer ευτυχώς fashion victim δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου. Παρόλο αυτά θα παραδεχόμουν ανοιχτά αν θες:
1. Την ανωτερότητα του Χ δημιουργήματος ή
2. Ναι κάνει αυτό που λέει αλλά για ΧΧΧΧ€ ευχαριστώ δε θα πάρω ειδικά όταν οι μετρήσεις του είναι αρκετά κοντά με πολύ-πολύ φθηνότερα αντίστοιχα προϊόντα ή άλλες λύσεις (αν ενδιαφερόμουν για κάτι τέτοιο)
3. Ναι κάνει αυτό που λέει αλλά ΧΧΧΧ€ δεν δικαιολογούν κανένα κόστος κατασκευής - διάθεσης - πώλησης πουθενά στον κόσμο.
4. Ναι κάνει αυτό που λέει αλλά ΧΧΧΧ€ δεν τα εκταμιεύω για το ΧΧ με τίποτα καλύτερα να τα φάω σε.....
Όπως κατάλαβες μπορούν να προσθεθούν Χ παράμετροι για το αν θα το αγόραζα ή όχι.

Η πιο βασική για μένα είναι ότι δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα για κάτι τέτοιο στο σύστημα μου.

Απάντηση στο Ερώτημα 2
Α. Είτε το δανειζόμουν είτε όχι είτε άκουγα διαφορές είτε όχι - άραγε ως προς τί; - δεν θα ήταν αυτά γνώμονας για την ακουστική μου λειτουργία. Γνωρίζω αν είμαι κουφός ή όχι καθώς για άλλους λόγους περνάω ΩΡΛ, και Nευροχειρούργο μετά πλήρη ακουομετρικού test και MRI λιθοειδών και εγκεφάλου σε ετήσια βάση. Αυτό αφορά το παθολογικό. Πρόσθεσε σ' αυτό ότι μετα από 12 χρόνια μουσικών σπουδών και ΧΧ χρόνια μπες βγές σε studio και άλλους χώρους παραγωγής έχω καλώς ή κακώς αποκρυσταλώσει την όποια ακουστική αντίληψη διαθέτω και το εννοώ με την Γκεσταλντικη έννοια. Άρα το καλώδιο δε δίνεται να υποδηλώσει καμία περίπτωση κώφωσης είτε αναφερόμαστε σε παθολογικά αίτια είτε για επιπτώσεις που προκύπτουν από ενασχολήσεις του γραφόντος.

Β. Αυτό θα είναι σύντομο ο Σταματάκος ξέρει πολύ καλά τι γράφει και θέλει λίγο προσοχή να διαβάσει κάποιος το πως αναφέρεται καθώς και τα απορριπτικά μέρη των γραφομένων του τα δίνει με εξαιρετική ευγένεια και ευστοχία κάτι που τον τιμά ως συντάκτη και δοκιμαστή ποικίλων τεχνολογικών εξαρτημάτων και δημιουργιών που αφορούν τον ήχο.

Γ. Ναι έχω αγοράσει και δεν το έχω μετανιώσει και pro και monitors όταν έψαχνα την αγορά αυτών μόνο και μόνο επειδή ήταν μετρημένα απο επαγγελματία που επιστεύομαι τα γραφόμενα του.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.013
Ειναι απολυτως σαφες απο τις μετρησεις αλλα και τα σχολια αυτης της δοκιμης, οτι η επιδραση ενος σετ καλωδιου ρευματος/πολυμπριζου αξιας 20.000€, σε σχεση με το στοκ καλωδιο του ενισχυτη, ειναι οριακα ακουστη σε συνηθεις συνθηκες ακροασης, δηλαδη (και σε σχεση με την αστρονομικη τιμη τους) αναξια λογου.

Reaction score
2.826
Στα πάντα πληρώνεις την τεχνολογία την έρευνα και την πατέντα έτσι είναι σε όλο το φάσμα. Αυτός που έχει ξοδέψει πχ 300.000€ Ίσως και παραπάνω για το σύστημα του θα τον πειράξει να δώσει 30.000€ για καλώδια
όλα ,είναι θέμα μεγέθους
Ειναι απολυτως σαφες απο τις μετρησεις αλλα και τα σχολια αυτης της δοκιμης, οτι η επιδραση ενος σετ καλωδιου ρευματος/πολυμπριζου αξιας 20.000€, σε σχεση με το στοκ καλωδιο του ενισχυτη, ειναι οριακα ακουστη σε συνηθεις συνθηκες ακροασης, δηλαδη (και σε σχεση με την αστρονομικη τιμη τους) αναξια λογου.
Σε όλα ισχύει αυτό πχ ένα cd των 6.000€ δεν ακούγεται δυο φορές καλύτερα από ένα των 3.000€

Reaction score
11.212
Αλλλιώς μπορούν απροβλημάτιστα να εξακολουθούν να ακούν με τα σκ@τένια μαυράκια που ακούν και τώρα!!
Σκατένια είναι τα δικά σου, που θα μου προσβάλλεις τα καλώδια!!
:):tongue:
Χαχαχα με αστεϊσμό το λέω, όχι θυμωμένα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.079
Από το ανωτέρω ριβιου του εξαιρετικού Σταματάκου, φαίνεται στα σχεδιαγραμματα μετρήσεων μια μόλις ορατή διαφορά στα επίπεδα θορύβων, ίσως της τάξεως των καναδυό ντεσιμπέλ, και όπως χαρακτηριστικά γράφει ο ίδιος:

<<Η βελτίωση στις μετρήσεις είναι οριακή τόσο σε ότι αφορά τις αρμονικές και τον γενικό θόρυβο όσο και στα προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει παρατηρήσιμη αλλαγή (ενώ ο ενισχυτής είναι ήδη γειωμένος μέσω των δύο ρευματοληπτών του) είναι ενδιαφέρον και άξιο αναφοράς και συζήτησης.>>

Το ερώτημα που θέτω, χάριν της συζήτησης που λέει κι ο Σταματάκος, είναι αν ο κατασκευαστής του ενισχυτή που χρησιμοποίησε ο Σταματάκος είχε δώσε περισσότερα λεφτά και προσοχή στις προδιαγραφές θορύβου του ενισχυτή, δε θα είχε καλύτερα μετρήσιμα χαρακτηριστικά ο ενισχυτής αυτός εξ'αρχής;
Ή μήπως αν ο κατασκευαστής του ενισχυτή προτιμούσε άλλη τοπολογία, με τραγικά καλύτερα μετρήσιμα τέτοια χαρακτηριστικά, δε θα είχε τελικά πολύ καλύτερες μετρήσεις χωρίς να χρειάζεται να εκταμιευσει τέτοια ποσά για φίλτρα;

Σημειωτέον ότι οι τιμές του συνολικού πακέτου που μέτρησε ο Σταματάκος είναι αυτές:

Screenshot_20200430_132337_com.android.chrome.jpg

Μιλάμε για κόστος πάνω από 20.000€!

Επί της ευκαιρίας, όπως φαίνεται από τα διαγράμματα μέτρησης θορύβου του εν λόγω ενισχυτή του Σταματάκου, ο ενισχυτής προδιαγράφεται στα -80 ντεσιμπέλ, επίδοση τυπική και μάλλον τίποτα το ιδιαίτερο.

Στις μετρήσεις του Αμίρ, μπορείτε να δείτε σωρεία τέτοιων ενισχυτών περί τα 80 ντεσιμπελ, ενώ κάποιοι άλλοι ξεπερνούν τα 120 ντεσιμπέλ σε αυτά τα θέματα, δηλαδή μιλάμε για 40 ντεσιμπέλ καλύτερους ενισχυτές, όχι 1-2, και μάλιστα για κάτι φτηνούς κλας ντε...

Επίσης, λόγια του Σταματάκου στο ίδιο ριβιου:

<<Οι διαφορές, σημειωτέον, βρίσκονται στην κλίμακα της προσωπικής προτίμησης, περισσότερο, και δεν κινούνται στον χώρο των μεγεθών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την άποψη κάποιου περί της ουδετερότητας του συστήματος. Με απλά λόγια, η εισαγωγή των Synergistic στο σύστημα δεν μετέβαλε την απόκριση χαμηλά (αυτό θα ήταν ανησυχητικό) αλλά άλλαξε με τρόπο ιδιαίτερα ήπιο την παράθεση των λεπτομερειών. Είναι αυτό σημαντικό; Ασφαλώς είναι, αλλά έχω την άποψη ότι δεν θα πρέπει να προσπαθήσει κανείς να διορθώσει σοβαρά προβλήματα, απλώς αλλάζοντας τα καλώδια τροφοδοσίας ή προσθέτοντας ένα PowerCell. Το σύστημα θα πρέπει να βρίσκεται ήδη σε κάποιο επίπεδο.>>

Το επίπεδο αυτό λέμε. Φτιάξε πρώτα τη βάση. Σε ενισχυτές με 70 και 80 ντεσιμπέλ τι ψάχνεις ακριβώς; Ποια βάση; Όταν ένας ενκορ ξεπερνάει τα 120 στο θόρυβο και άρα έχει τέτοιο δυναμικό εύρος και τόσο τρομερές δυνατότητες κατάπνιξης θορύβων τροφοδοσίας και τόσο υψηλό rejection ratio;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
ρε σεις..
δε πιάνεστε πουθενά!!
λέτε για μετρήσεις..σας δίνουν μετρήσεις!
λέτε για ριβιού..σας δίνουν ριβιού!
...
Γράφει λοιπόν ο Σταματάκος:

" Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς ακούγοντας το σύστημα, όταν αυτό τροφοδοτείται μέσα από τα Synergistic, είναι ότι πραγματικά έχουν επέλθει κάποιες ουσιώδεις και όχι δύσκολα παρατηρήσιμες αλλαγές. Η εικόνα γίνεται πιο σαφής και συγκεκριμένη, οι μεμονωμένες ηχητικές πηγές κερδίζουν σε παρουσία με πολύ καλύτερες περιγραφές των ορίων και της θέσης τους και ο ήχος φαίνεται να σφίγγει και να γίνεται περισσότερο αυστηρός και πειθαρχημένος. Ταυτόχρονα η τονική ισορροπία και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συσκευών δεν φαίνεται να επηρεάζονται και ο ακροατής εισπράττει την ηχητική ταυτότητα την οποία έχει συνηθίσει, είτε αυτή βασίζεται στην διαφάνεια και την ακρίβεια (όπως στον προκείμενη περίπτωση) είτε σε κάποιες ιδιοσυγκρασίες τις οποίες έχει επιλέξει συνειδητά κατά την σύνθεση του συστήματός του. Υπάρχει η αίσθηση ότι το υπόβαθρο είναι πιο σκοτεινό, και οι δυνατότητες για απόδοση της δυναμικής αντίθεσης αυξημένες, στοιχεία που βελτιώνουν και την αίσθηση της φυσικότητας που εισπράττει κανείς. "

Το ερώτημα που θέτω, είναι αν ο κατασκευαστής του ενισχυτή που χρησιμοποίησε ο Σταματάκος είχε δώσε περισσότερα λεφτά και προσοχή στις προδιαγραφές θορύβου του ενισχυτή, δε θα είχε καλύτερα μετρήσιμα χαρακτηριστικά ο ενισχυτής αυτός εξ'αρχής;
Τώρα λοιπόν ότι ακούγονται τα καλώδια ρεύματος...μάθαμε σήμερα..ότι φταίει ο ενισχυτής αναφοράς του κυρίου Σταματάκου!!!!:headbang:
Δηλαδή αν είχε άλλο ενισχυτή δεν!!
τι να λέμε τώρα!:laugh::laugh::laugh:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.079
Το πακέτο της συνερτζεστικ αυτό, δέχομαι ότι κάνει μια βελτίωση 2 ντεσιμπέλ πληρώνοντας 20.000€.

Και φυσικά δέχομαι ότι αυτή η βελτίωση είναι ακουστή.

Δεχτείτε όμως, πως υπάρχουν άλλοι τρόποι πολύ μεγαλύτερης βελτίωσης από 2 ντεσιμπέλ, με πολύ λιγότερα χρήματα, επιλέγοντας συσκευές με καλύτερες μετρήσιμες επιδόσεις. ;)

Επίσης δεχτείτε πως σε σύστημα που δεν έχει τονική ισορροπία, που δεν πληρεί τα βασικά, όλα αυτά είναι τρίχες κατσαρες.

Και η τονική ισορροπία, είναι κάτι εντελώς μετρήσιμο, ρωτήστε τον Σταματάκο, δείτε τα γραπτά του, έχει γράψει σεντόνια επ'αυτου. ;)

Θεωρείτε μοναδικά τα αυτιά σας που αντιλαμβάνονται διαφορές της τάξης των 2 ντεσιμπέλ, όταν εμείς μιλάμε για διόρθωση και σιδέρωμα στο μισό ντεσιμπέλ, κι όταν σας λέμε πως κάποια μοναδικά ηχεία όπως το Νιούμαν το 80-αρι, εγγυώνται διαφορές μεταξύ ηχείων της τάξεως μόνο 1,5 ντεσιμπέλ, ενώ όλα τα υπόλοιπα τυπικά ηχεία είναι καταδικασμένα εκ κατασκευής να έχουν μεταξύ τους διαφορές μεγαλύτερες των 3 ντεσιμπέλ, και στα μπάσα αναλόγως χώρου μεγαλύτερες των 20 ντεσιμπέλ...

Σφυριζετε αδιάφορα στις διαφορές των 20 ντεσιμπέλ, και θεοποιείτε τις τιποτένιες των 2!

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Ουσιαστικά οι 2 ερωτήσεις αλληλοκαλύπτονται αλλά θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο άμεσος μπορώ.

Απάντηση στο Ερώτημα 1
Α. Όχι απαραίτητα το τι αγοράζω εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες που θέλω να καλύψω και όχι από κάποιο reviewer ευτυχώς fashion victim δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου. Παρόλο αυτά θα παραδεχόμουν ανοιχτά αν θες:
1. Την ανωτερότητα του Χ δημιουργήματος ή
2. Ναι κάνει αυτό που λέει αλλά για ΧΧΧΧ€ ευχαριστώ δε θα πάρω ειδικά όταν οι μετρήσεις του είναι αρκετά κοντά με πολύ-πολύ φθηνότερα αντίστοιχα προϊόντα ή άλλες λύσεις (αν ενδιαφερόμουν για κάτι τέτοιο)
3. Ναι κάνει αυτό που λέει αλλά ΧΧΧΧ€ δεν δικαιολογούν κανένα κόστος κατασκευής - διάθεσης - πώλησης πουθενά στον κόσμο.
4. Ναι κάνει αυτό που λέει αλλά ΧΧΧΧ€ δεν τα εκταμιεύω για το ΧΧ με τίποτα καλύτερα να τα φάω σε.....
Όπως κατάλαβες μπορούν να προσθεθούν Χ παράμετροι για το αν θα το αγόραζα ή όχι.

Η πιο βασική για μένα είναι ότι δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα για κάτι τέτοιο στο σύστημα μου.

Απάντηση στο Ερώτημα 2
Α. Είτε το δανειζόμουν είτε όχι είτε άκουγα διαφορές είτε όχι - άραγε ως προς τί; - δεν θα ήταν αυτά γνώμονας για την ακουστική μου λειτουργία. Γνωρίζω αν είμαι κουφός ή όχι καθώς για άλλους λόγους περνάω ΩΡΛ, και Nευροχειρούργο μετά πλήρη ακουομετρικού test και MRI λιθοειδών και εγκεφάλου σε ετήσια βάση. Αυτό αφορά το παθολογικό. Πρόσθεσε σ' αυτό ότι μετα από 12 χρόνια μουσικών σπουδών και ΧΧ χρόνια μπες βγές σε studio και άλλους χώρους παραγωγής έχω καλώς ή κακώς αποκρυσταλώσει την όποια ακουστική αντίληψη διαθέτω και το εννοώ με την Γκεσταλντικη έννοια. Άρα το καλώδιο δε δίνεται να υποδηλώσει καμία περίπτωση κώφωσης είτε αναφερόμαστε σε παθολογικά αίτια είτε για επιπτώσεις που προκύπτουν από ενασχολήσεις του γραφόντος.

Β. Αυτό θα είναι σύντομο ο Σταματάκος ξέρει πολύ καλά τι γράφει και θέλει λίγο προσοχή να διαβάσει κάποιος το πως αναφέρεται καθώς και τα απορριπτικά μέρη των γραφομένων του τα δίνει με εξαιρετική ευγένεια και ευστοχία κάτι που τον τιμά ως συντάκτη και δοκιμαστή ποικίλων τεχνολογικών εξαρτημάτων και δημιουργιών που αφορούν τον ήχο.

Γ. Ναι έχω αγοράσει και δεν το έχω μετανιώσει και pro και monitors όταν έψαχνα την αγορά αυτών μόνο και μόνο επειδή ήταν μετρημένα απο επαγγελματία που επιστεύομαι τα γραφόμενα του.

αν εισαι μουσικος (χαιρομαι για αυτο)
θα ξερεις (οπως ελεγε ο βλαχος απο την παλια μου δουλεια)
: Aν παρεις 2 πιατια , μια κιθαρα ακουστικη , και μια γκραν κασα μπαντας
Και ρειξεις μια πενια με ολα αυτα μαζι
Ποσα λεφτα πρεπει να χαλασεις για να το πλησιασεις σε σταθμες και ποιοητα ?
Μαλλον παρα πολλα ε ? και δεν μιλαω για καλωδια,,,,,ολη την αλισιδουλα.
Ο ορος hi end αγγιζει το οριο του εξωφρενικου σε τιμη , ειτε αυτο ειναι καλωδιο, ειτε παγκανι ζοντα,
Οποτε δεν τιθεται θεμα να αγορασεις (εσυ) ενα πανακριβο καλωδιο , αλλα αν πραγματικα εχει διαφορα
(και εννοηται οτι ουτε το καλωδιο αξιζει τοσο , ουτε ο καθε ενισχυτακος)
Και για να σου δωσω τι μου ετυχε πριν 10 χρονια
Ο προ γνωστης αμερικανικης κομπανιας , ειχε 5,5 χαρτια ,κασερι
Οταν καταργηθηκε (στερνο τεμαχιο στην ευρωπη) τον αγορασα 1100
Και προφανως ο αντιπροσωπος εβγαλε και αυτος.
Αυτο για να καταλαβεις λιγο απο τιμες (μην σου πω οτι αγοραζα με 60% εκπτωση απο τις τιμες καταλογου) καλωδια
Μην σου πω οτι το 09 αγορασα το bd91 της παιονιρ, με 1800 ευρω απο βουλγαρια οταν εδω ειχε 1000 πανω.
Το πακέτο της συνερτζεστικ αυτό, δέχομαι ότι κάνει μια βελτίωση 2 ντεσιμπέλ πληρώνοντας 20.000€.

Και φυσικά δέχομαι ότι αυτή η βελτίωση είναι ακουστή.

Δεχτείτε όμως, πως υπάρχουν άλλοι τρόποι πολύ μεγαλύτερης βελτίωσης από 2 ντεσιμπέλ, με πολύ λιγότερα χρήματα, επιλέγοντας συσκευές με καλύτερες μετρήσιμες επιδόσεις. ;)

Επίσης δεχτείτε πως σε σύστημα που δεν έχει τονική ισορροπία, που δεν πληρεί τα βασικά, όλα αυτά είναι τρίχες κατσαρες.
Κωστα εδω δεν τιθεται θεμα αν κανεις δουλεια με λιγοτερα λεφτα σε ενα <ενισχυτη> πιο σωστο.
Εδω υπαρχει η βρωμα οτι τα καλωδια δεν κανουν καμμια διαφορα.
και αυτο εχει καταντησει ρετσινια, που δεν φευγει,
Και αυτα τα καλωδια δεν ειναι για κανα συστηματακι καποιου λεχριτη (οπως αποκαλουσε καποιο εγκριτο μελος)
καμποσους εδω μεσα.
Αλλα για τυπους που δεν καιγονται αν χαλασουν και αλλα 40 χαρτια σε οποιαδηποτε synergistic
Eιναι σαν να εχεις smart και να κοροιδευεις οτι το ζαντονι με το λαστιχιο μιας εγκοιστα κανει σαν το σμαρτακι σου.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.854
Λεανδρε
ο σταματακος δεν ειναι αρκετος ?
με μετρησεις και τα παντα ολα ?

Τι γραφει...

το πακέτο της Synergistic είναι μια πραγματικά high end προσέγγιση στην υπόθεση της τροφοδοσίας των συσκευών ήχου, περιλαμβάνοντας την εφαρμογή μιας σειράς από τολμηρές ιδέες που έχουν μετουσιωθεί σε αντίστοιχες τεχνολογίες και ακραίας ποιότητας κατασκευή. Αυτά από μόνα τους δεν θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν οδηγούσαν σε απτές αλλαγές στην απόδοση του συστήματος, αλλαγές οι οποίες, κατά την άποψή μου, βελτιώνουν με ακουστό τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το πώς αυτά περνούν στον χώρο ακρόασης. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μια τεράστια επιτυχία, καθώς φαίνεται να αναδεικνύει περιοχές του audio με τις οποίες δεν έχουμε ακόμη ασχοληθεί σοβαρά και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί στον Ted Denney

View attachment 164041
Argi αυτά τα 2 db σε τι περιβάλλον ακρόασης πιστεύεις ότι γίνονται ακουστά?
+ με τι μηχανήματα βάσης τιμής?

και επειδή μιλάμε για επίπεδα θορύβου....που όπως πολύ καλά γνωρίζεις έχουν να κάνουν με την θωράκιση του καλωδίου και τους ακροδέκτες

πόσο κέρδος πιστεύεις θα είχαμε αν υπήρχε ένα απλό ,τιμολογιακά, καλώδιο απευθείας από τον ηλεκτρολογικό πίνακα?

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.013
ρε σεις..
δε πιάνεστε πουθενά!!
λέτε για μετρήσεις..σας δίνουν μετρήσεις!
λέτε για ριβιού..σας δίνουν ριβιού!
...

Γράφει λοιπόν ο Σταματάκος:

" Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς ακούγοντας το σύστημα, όταν αυτό τροφοδοτείται μέσα από τα Synergistic, είναι ότι πραγματικά έχουν επέλθει κάποιες ουσιώδεις και όχι δύσκολα παρατηρήσιμες αλλαγές. Η εικόνα γίνεται πιο σαφής και συγκεκριμένη, οι μεμονωμένες ηχητικές πηγές κερδίζουν σε παρουσία με πολύ καλύτερες περιγραφές των ορίων και της θέσης τους και ο ήχος φαίνεται να σφίγγει και να γίνεται περισσότερο αυστηρός και πειθαρχημένος. Ταυτόχρονα η τονική ισορροπία και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συσκευών δεν φαίνεται να επηρεάζονται και ο ακροατής εισπράττει την ηχητική ταυτότητα την οποία έχει συνηθίσει, είτε αυτή βασίζεται στην διαφάνεια και την ακρίβεια (όπως στον προκείμενη περίπτωση) είτε σε κάποιες ιδιοσυγκρασίες τις οποίες έχει επιλέξει συνειδητά κατά την σύνθεση του συστήματός του. Υπάρχει η αίσθηση ότι το υπόβαθρο είναι πιο σκοτεινό, και οι δυνατότητες για απόδοση της δυναμικής αντίθεσης αυξημένες, στοιχεία που βελτιώνουν και την αίσθηση της φυσικότητας που εισπράττει κανείς. "

Τώρα λοιπόν ότι ακούγονται τα καλώδια ρεύματος...μάθαμε σήμερα..ότι φταίει ο ενισχυτής αναφοράς του κυρίου Σταματάκου!!!!:headbang:
Δηλαδή αν είχε άλλο ενισχυτή δεν!!
τι να λέμε τώρα!:laugh::laugh::laugh:
"Με δεδομένη την μετρήσιμη βελτίωση, είναι θέμα συζήτησης το κατά πόσον αυτή είναι πραγματικά ακουστή, καθώς ο ενισχυτής έχει ήδη πολύ χαμηλές τιμές παραμόρφωσης και θορύβου, με τις ανώτερες αρμονικές να βρίσκονται στα -100dBr. "

"Η βελτίωση στις μετρήσεις είναι οριακή τόσο σε ότι αφορά τις αρμονικές και τον γενικό θόρυβο όσο και στα προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης. "

"Εδώ φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή μείωση του θορύβου τόσο στην περιοχή γύρω από τα 30kHz (χονδρικά, περί τα τα 5dBr), όσο και στην περιοχή γύρω από τα 50kHz (κοντά στα 10dBr), ενώ πολύ μεγάλη καταστολή φαίνεται να υπάρχει και στην αιχμή που βρίσκεται λίγο κάτω από τα 90kHz (κατά σχεδόν 20dB). "

(στα 90kHz μαμαει το εργαλειο. Ειναι το γνωστο χιουμορ του Σταματακου)

"Συνοψίζοντας, με βάση τις μετρήσεις είναι εμφανές ότι το πακέτο της Synergistic έχει εμφανή επίδραση σε θέματα θορύβου στο σύστημα όπου τοποθετείται. Το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί, εδώ, πάντως, είναι το κατά πόσον η επίδραση αυτή η οποία συμβαίνει σε πολύ χαμηλές στάθμες έχει ακουστά αποτελέσματα. "

"κατά την άποψή μου, βελτιώνουν με ακουστό τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το πώς αυτά περνούν στον χώρο ακρόασης. "

(δηλαδη, αμα ζοριστεις κατι μπορει να ακουσεις,)

Μιλαμε παντα για ενα καλωδιο ρευματος-πολυμπριζο-φιλτρο των 20.000€ εναντι του απλου μαυρου καλωδιου 0€.

ΥΓ. Ακουστικες εντυπωσεις δε διαβαζω πια, sorry (εκτος αν ειναι να αγορασω κατι, οποτε διαβαζω τα παντα:smile:).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.079
Argi αυτά τα 2 db σε τι περιβάλλον ακρόασης πιστεύεις ότι γίνονται ακουστά?
+ με τι μηχανήματα βάσης τιμής?
Να σου πω εγώ.
Σε οποιαδήποτε περιβάλλον ακρόασης, και με πολύ φτηνά μηχανήματα.
Από εποχής που είχα Ναντ και ηχεία ΝΜ acoustics με πικάπ άκουγα αυτές τις διαφορές, στο σαλόνι των γονιών μου.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan