Καλώδια και Hi-Fi

Reaction score
2.248
Απάντηση: Καλώδια και Hi-Fi

Και μετά από όλα αυτά μέσα στον ενισχυτή, μπαίνουν ολόχρυσες μπόρνες 24Κ με ασημένια καλώδια 0,999999999999
Υπερβολή?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.011
Απάντηση: Re: Καλώδια και Hi-Fi

Χωρίς καλώδια δεν πας πουθενά. Και το καλύτερο σύστημα μπορείς εύκολα να το χαντακώσεις με ένα μέτριο καλώδιο. Το φθηνότερο κορυφαίο καλώδιο που ξέρω κοστίζει περί τα 600Ε.
Interconnect, ηχείων και ψηφιακά.

Reaction score
10
Θα συμφωνήσω πως και τα καλώδια έχουν την σημασία τους αλλά το θέμα είναι άλλο.
Οι εταιρίες που κατασκευάζουν μηχανήματα δεν το γνωρίζουν?
Λες να προσπαθούν να τα θάψουν βάζοντας φτηνιάρικα πράγματα?
Δεν σε πιάνω! Sorry έχω τζατζέψει από το πρωί. Είδες ποτέ ενισχυτή να σου έχει μέσα τα καλώδια διασύνδεσης?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Δεν σε πιάνω! Sorry έχω τζατζέψει από το πρωί. Είδες ποτέ ενισχυτή να σου έχει μέσα τα καλώδια διασύνδεσης?
Αναφέρομαι στις καλωδιώσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των συσκευών.
Και ρεύματος και χαμηλού σήματος αλλά και εξόδου.

Κάποιες από αυτές έχουν μήκος μεγαλύτερο από ένα εξωτερικό interconnect.

Reaction score
2.248

Peter αν κατάλαβα θες να πεις ότι οι κατασκευαστές (έστω και hi-end) δεν δίνουν σημασία στα καλώδια όσο δίνουν οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές καλωδίων και όσο δίνουν οι χομπίστες που στηρίζονται στις γνώμες αυτών των ανεξάρτητων κατασκευαστών.

Αυτό κατάλαβα

Reaction score
10
Αναφέρομαι στις καλωδιώσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των συσκευών.
Και ρεύματος και χαμηλού σήματος αλλά και εξόδου.

Κάποιες από αυτές έχουν μήκος μεγαλύτερο από ένα εξωτερικό interconnect.
Τι να σου πω, εγώ γνωρίζω πολλούς λαμπάτους με ασημενιες καλωδιώσεις όπως επίσης και πολλά τρανζίστορ χωρίς καθόλου καλωδίωση μέσα ή τέλος πάντων ελάχιστη. Άρα και οι κατασκευαστές τελικά τη προσέχουν πολύ. ;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Re: Απάντηση: Καλώδια και Hi-Fi

Peter αν κατάλαβα θες να πεις ότι οι κατασκευαστές (έστω και hi-end) δεν δίνουν σημασία στα καλώδια όσο δίνουν οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές καλωδίων και όσο δίνουν οι χομπίστες που στηρίζονται στις γνώμες αυτών των ανεξάρτητων κατασκευαστών.

Αυτό κατάλαβα
Μια χαρά σε βρίσκω...:126::126::126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Τι να σου πω, εγώ γνωρίζω πολλούς λαμπάτους με ασημενιες καλωδιώσεις όπως επίσης και πολλά τρανζίστορ χωρίς καθόλου καλωδίωση μέσα ή τέλος πάντων ελάχιστη. Άρα και οι κατασκευαστές τελικά τα προσέχουν πολύ. ;)
Το ότι αυτά που ανεβάζω είναι φωτογραφίες από το εσωτερικό συσκευών το πρόσεξες?
Καλή η θεωρεία δεν λέω αλλά το άνοιξα αυτό το θέμα για να δούμε την πράξη.

Reaction score
10
Το ότι αυτά που ανεβάζω είναι φωτογραφίες από το εσωτερικό συσκευών το πρόσεξες?
Καλή η θεωρεία δεν λέω αλλά το άνοιξα αυτό το θέμα για να δούμε την πράξη.
Όχι δυστυχώς είμαι στη δουλειά και τις κόβει ο server τις φωτογραφίες. Αλλά σου ανέφερα παραδείγματα με προσεγμλενη καλωδίωση. Και συνήθως αυτά τα μηχανήματα παίζουν και καλύτερα.

Τώρα αν θες να περάσεις ένα Point Και στο χάλασα, αποσύρομαι και επανέρχομαι σε λίγο. :116:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Όχι δυστυχώς είμαι στη δουλειά και τις κόβει ο server τις φωτογραφίες. Αλλά σου ανέφερα παραδείγματα με προσεγμλενη καλωδίωση. Και συνήθως αυτά τα μηχανήματα παίζουν και καλύτερα.

Τώρα αν θες να περάσεις ένα Point Και στο χάλασα, αποσύρομαι και επανέρχομαι σε λίγο. :116:
Λάθος κατάλαβες.
Τίποτε δεν θέλω να περάσω.
Αυτό που κάνω είναι απλά να δείξω την άποψη των κατασκευαστών.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

boyz η κλιπς καλωδιωνεται με monster, δεν λεει και πολλα αυτο , αλλα και αλλη γνωστη ελβετικη εταιρια ντυνεται με synergistic....ka

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293

Εσωτερικό από λαμπάτο τμήμα CD player κατηγορίας τιμής 1300 ευρώ.
Να σημειώσω πως η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ επάνω από την τιμή του.
Τα καφέ και μπλε καλώδια είναι τροφοδοσίας και έρχονται από το μετασχηματιστή.
Τα πορτοκαλί στα δεξιά είναι σήματος (L & R) και έρχoνται από τη τμήμα I/V.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476

Χωρίς καλώδια δεν πας πουθενά. Και το καλύτερο σύστημα μπορείς εύκολα να το χαντακώσεις με ένα μέτριο καλώδιο. Το φθηνότερο κορυφαίο καλώδιο που ξέρω κοστίζει περί τα 600Ε.

Καλά σας κάνουν! Έτσι! Αλύπητα! Κανένα έλεος για τους χαϊεντάδες!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476

Ναι, έναν ολοκληρωμένο εκείνου του ανεκδιήγητου του DarTzeel von Postonlen, που τον χρεώνει λιανική 15 χιλιάρικα, και έχει μέσα του μισό μέτρο interconnect για κάθε κανάλι.

Reaction score
777
Πάντως νομίζω οτι οι φωτογραφίες του petermeni άνετα συναντώνται σε έναν κορυφαίο ενισχυτή.
Τα καλώδια ηχείων έχουν σημασία διότι αντιθέτως με τα καλώδια που δείχνετε στην φωτογραφία έχουν μεγάλο μήκος που τα καθιστά αρκετά ευάλωτα σε RF και σε απώλειες.

Βέβαια οι υπερβολές πάντα...καταδικάζονται.

Reaction score
10
Συγγνώμη αλλά νομίζω είναι λάθος να κρίνουμε ένα καλώδιο μόνο από το πάχος του. Δηλαδή εσύ που ξέρεις τι έίδους καλώδια έχει η παραπάνω συσκευή?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293

Εσωτερική καλωδίωση και λεπτομέρεια από τη στήριξη του καλωδίου επάνω στο μεγάφωνο.
Το ηχείο ανήκει σε γνωστή εταιρία, είναι δεκαετίας και σήμερα θα κόστιζε περί τα 300 ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda