Καμένα ηχεία; ή ενισχυτής;

Reaction score
0
Καλημέρα,

έχω έναν παλιό ενισχυτή KENWOOD ΚΑ-3300 που έχει έξοδο 4-16Ω, 240W. Είχε καιρό τώρα πάνω κάποια ηχεία DITTON 8Ω, 10-60W.

Ξαφνικά άρχισε να ακούγεται ένα τσικ τσικ και απο τα δυο ηχεία. Μετά απο κάποιες μέρες σταμάτησαν να λειτουργούν. Είναι δυνατόν να κάηκαν και τα δυο ηχεία μαζί; Περίεργο δεν ειναι;

Έχω ένα μικρό στερεοφωνικό ακόμα, με 2 μικρά ηχεία (δε θυμάμαι Ω ή W). Τα συνέδεσα επάνω και παίζει κανονικά. Συνέδεσα τα DITTON ηχεία στο άλλο στερεοφωνικό και ακούγονταν πολύ χαμηλά σαν να ήταν καμένα.

Καταρχήν αν έχετε κάποια ιδέα τι άλλο να δοκιμασω...είναι ευπρόσδεκτη :)

Έπειτα έχω δυο ερωτήσεις.
1) Μπορ'ω να τα π'αω κάπου για επισκευή ή έλεγχο; Τα ηχεία τα είχε πάρει ο πατέρας μου πριν 15+ χρόνια και ήταν ψιλο-ακριβά τότε.

2) Σε τι μαγαζιά να ψάξω, είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα. Τι πρέπει να προσέξω; Και τι μάρκες έχετε να προτείνετε;

Υπολογίζω να δώσω κάτι παραπάνω απο 100ευρώ. Ξέρετε κάποιο μαγαζί Θεσ/νικη;

Ευχαριστώ

Reaction score
0
σε τι ενταση επεζες τα ηχεια ? απο οτι περιγραφεις τα ηχεια ειναι καμενα

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Καμένα ηχεία; ή ενισχυτής;

και αν ειναι και τα Celestion Ditton, κριμαα

Reaction score
0

Δεν τα έπαιζα πολύ δυνατά. σπανίως πάνω απο το μισό της έντασης.

Τέσπα. Ότι έγινε έγινε. Τι μάρκες έχετε να προτείνετε;

Βρήκα κάτι ηχεία στα 110 εύρώ με woofer 7 ιντσών. Δε μπορώ να θυμηθώ μάρκα όμως!

Reaction score
2

To μισό της έντασης των ηχείων ή του ενισχυτή?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου σε αυτα τα χρηματα οι καλυτερες λυσεις ειναι Roth Oli 2, Heco Victa 200, Roister Emphasis 5. Σε αυτο το μεγεθος ηχειων και αυτη την κατηγορια τιμης τα γουφερ συνηθως ειναι 5.25 ιντσων.

Reaction score
0

έχεις να προτείνεις ηλεκτρονικά μαγαζιά (ή κανονικά στη Θεσσαλονίκη) για να ψάξω;

Γιατί λες για γουφερ 5.25 ιντσών; Τα μεγαλύτερα σε αυτα τα χρήματα δε θα είναι καλά; Δε θα έχει καλύτερο όγκο η μουσική;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

συνηθως οτι εχει μεγαλα μεγαφωνα σε πολυ χαμηλη τιμη, δεν ειναι προσανατολισμενο σε ποιοτητα αλλα στο να παιζει επιθετικα, δυνατα. Μπορει να εχεις περισσοτερο μπασσο αλλα θα υστερεις σε αναλυση, ταχυτητα μπασσου, συνολικη ποιοτητα. Η ποιοτητα των ηχειων που σου προτεινα και ειδικα των Roth, Roister ειναι εξαιρετικη σε αυτα τα χρηματα. Αν θες να πας σε 6.αρι μεγαφωνο , το φθηνοτερο ειναι το Heco Victa 300 στα 170 ευρω.

Απο Θεσσ/κη δεν ξερω να σου πω μαγαζια, απλα τα MediaMarkt εχουν Roister και νομιζω οτι εχετε MediaMarkt στην συμπρωτευουσα. Τσεκαρε τα μοντελα στο skroutz.gr να δεις τα μαγαζια που μπορεις να τα βρεις καθως και ποιοι μπορουν να σου τα στειλουν.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το συγκεκριμμενο ηχειο ειναι καταπληκτικο για τα λεφτα του και ειναι τιμη για ζευγαρι. Στην ιδια τιμη ειναι ολα οσα σου εγραψα παραπανω

Reaction score
0

σορρυ για το πρήξιμο!

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=6961 νομίζω αυτά μ' αρέσουν περισσότερο απο τα http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7430

Βλέπω έχουν και μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων σε σχέση με τα Roth Oli.

τι λέτε να τα προτιμήσω; Η αντίσταση 4-8Ω που παίζει ρόλο; Τα Roth Oli έχουν 8Ω (όχι 4-8Ω).

ευχαριστώ

Reaction score
656

Αν θέλεις πες μας τι μουσική ακούς και τι
εντάσεις προτομές.

Είχα και τα Roth OLi 2 και τα Victa 300,
ενώ έχω ακούσει τα Roister.

Το ιδανικό να τα ακουγες όλα
με τον ενισχυτη σου και δικά σου cd/mp3.

Reaction score
0

τι μουσική ακούω :133:
Διάφορα, rock, pshycedelic rock, trip hop, κλασσική ενίοτε.
Και βλέπω και ταινίες φυσικά.

Reaction score
656

αρα το θελεις το μπασακι...

Απο heco αν μπορεις τα 300 ακου ειδικα για σωμα μπασο.

Αλλά μια και ειπες κλασικη και τα roister αν μπορεσεις.
και τα roth βεβαια ειναι μουσικά.

Τώρα μπερδεύτηκες;;;...

Reaction score
0

Στη θεσσαλονίκη δε βρήκα μαγαζί που να τα πουλάει. Αλλά βρήκα σε ένα καλό στην πιάτσα μαγαζί (απ' οτι μου ειπαν) τα παρακάτω:
http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=150_320&products_id=8652

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=150_320&products_id=9604

ειδικά τα τελευταία που είναι Yamaha. Είναι καλύτερα απο το Heco?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το πρωτο ειναι πολυ καλο ηχειο αλλα για μικρο χωρο, δεν θα ακουσεις μπασσο, το αλλο δεν το ξερω. Heco και Roister 5 στα Mediamarkt

Reaction score
0

Heco και Roister 5 στα Mediamarkt
Πήγα απο εκεί. Όντως έχει τη σειρά 200 και 500, όχι την 300 που έλεγα.

Είδα όμως τα Heco Victa 500 και έπαθα πλάκα. Ακούγονται ωραία (στο χαμό και τη βαβούρα του Mediamarkt) αν και λίγο μεγάλα.

Υποθέτω αξίζουν τα λεφτά τους ε; Αλλά ενώ εκεί κάνουν 239€, όπου αλλού και να έψαξα έχει 330 και πάνω. Παίζει κάτι περίεργο; 100€ κάτω το Mediamarkt;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Πήγα απο εκεί. Όντως έχει τη σειρά 200 και 500, όχι την 300 που έλεγα.

Είδα όμως τα Heco Victa 500 και έπαθα πλάκα. Ακούγονται ωραία (στο χαμό και τη βαβούρα του Mediamarkt) αν και λίγο μεγάλα.

Υποθέτω αξίζουν τα λεφτά τους ε; Αλλά ενώ εκεί κάνουν 239€, όπου αλλού και να έψαξα έχει 330 και πάνω. Παίζει κάτι περίεργο; 100€ κάτω το Mediamarkt;
ναι αξιζουν τα λεφτα τους. Μηπως σε αυτα τα λεφτα δινουν τα demo κομματια? Επρεπε να ρωτησεις..

Reaction score
0

Μηπως σε αυτα τα λεφτα δινουν τα demo κομματια? Επρεπε να ρωτησεις..
Πήρα τηλ. Έχουν όντως μόνο τα demo. Μπορώ να παραγγείλω είπαν δίνοντας προκαταβολή. Θα περάσω το απόγευμα. Μου είπαν 239€.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss