Καπως ετσι απλα αρχισαν ολα.....

Reaction score
5
... αλλα αν ξεκινησω δε σταματαω....

Η αρχικη ιδεα με λιγες ωρες δουλεια ηταν να βαλω 1-2 καναλακια για να μην ειναι τα καλωδια των ηχειων στο πατωμα και μαζευεται σκονη και οι υπολοιπες γνωστες βρωμιες....

Τελικα κατεληξα -μεσα στη ζεστη- να περναω καναλια σε ολο το σαλονι (σα να εχει πεσει βομβα το εχω κανει) και για ολα τα καλωδια A/V και ρευματος... Ε, μην κανουμε και μισες δουλειες.....
Εκτος απο αυτο αποφασισα να περασω και καλωδιο κεραιας (μιας και απεκτησα ενα DVDr -το SONY HX910. Ναι, εγω που ελεγα τι το θελουμε αφου εχουμε υπολογιστη. Ξεχασα να σας το πω, ε? ). Ε, μετα ειπα, ας περασω και ενα απλο Video καλωδιο, αντε και ενα s-Video...μεχρι τον προβολεα....
Και οχι μονο αυτο, αλλα αποφασισα να περασω σε καποιο σημειο τα καλωδια των ηχειων κατω απο το πατωμα (ευτυχως που λειπει η μανα μου, γιατι μαλλον δε θα εβρισκε ενδιαφερουσα ουτε την εικονα μου να ανοιγω τρυπες στο πατωμα και να του κανω τομες σαν αλλος sambalis ουτε θα επιανε το "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα" ή "κατσε να δεις το αποτελεσμα")... δε μου εφταναν τα καναλια...
Ας παρω και καινουρια RCA καλυτερης ποιοτητας (5€ το ενα - HiEndιστικα μαλλον ειναι- βιδωνεται το καλωδιο....) για τα καινουρια καλωδια... Και να φανταστειτε οτι δεν κανω και παρεα με τους χαι-τελους.... Ουτε για καφε δεν πηγα σημερα....

Οι φωτο θα ακολουθησουν....συντομα...ελπιζω, γιατι εδω και λιγες μερες που με επιασε προκοπη -μετα τη δουλεια μεχρι αργα- εχω χυσει πολυ ιδρωτα.... Επισης η προκοπη με ακολουθησε και στο εξοχικο, που αντι να παω να ξεκουραστω μαστορευα και εκει (και εχω ακομα....)

V

VIDEOMIX

Guest
Ωχχχχ, νέος υποψήφιος κουρτινάκιας, σκουποξυλάκιας γεννιέται. :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Γιωργο γιατι βαζεις ολα τα καλωδια να πανε στον προβολεα; Ο ενισχυτης σου δεν εχει HDMI για να τα συνδεσεις ολα επανω του και απο εκει μονο με το hdmi να πανε στον προβολεα; Ετσι τουλαχιστον εκανα εγω Λες να κανω κατι λαθος;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
VDMX "πτωση" ή ΠΤΩΣΗ ποιοτητας; Δηλ. ειναι καλιτερα να μην οδηγειται μεσω HDMI ο προβολεας για ολα τα σηματα αλλα καθε συνδεση να παει αυτονομα σε αυτον; Και πως θα γινει αυτο αφου δεν επαρκουν οι εισοδοι του;Κατι μπερδεμενο υπαρχει εδω μου φαινεται

Reaction score
5
Το θεμα ειναι οτι δεν εχει HDMI ο ενισχυτης, ουτε κανει convertion στα διαφορετικα σηματα εικονας, οποτε αν και χρησιμοποιω component περασα και ενα s-video που ειχα ετσι κι αλλιως. Αλλωστε το HDMI το εχω συνδεμενο με τον υπολογιστη. Τωρα μονο λογω προσθηκης και ενος DVDrecorder το σημα εικονας απο το rec και το player θα πανε στον ενισχητη και απο εκει στον προβολεα.

Η εγκατασταση εχει τελειωσει μετα απο καμια 30αρια ωρες δουλειας (οι μεσες μονο το Σαββατο), μετακομισης σαλονιου, ξηλωματος καλοριφερ, μαραγκοδουλειας στο πατωμα. Μενει μονο να φτιαξω κατι καινουρια interconnect καλωδια, να περασω καινουριες και καλυτερες (μεχρι να βρω καλυτερες) μπανανες για τα ηχεια (αν και θα τα προτιμουσα να ειναι βιδωτα, αλλα δεν ειναι τοσο ευκολη η αποσυνδεση τους ετσι...). Επισης μενει να επαναντεσιμπελομετρησω το χωρο, γιατι αλλαξα και τα πισω περιφεριακα (ξεχασα να το πω πριν, ε; ) με μεγαλυτερα και βαρυτερα (οποτε δε θα τα κρεμασω λογω βαρους και χωρου....).
Δεν αλλαξε κατι σημαντικο στο χωρο εκτος απο τα καλωδια που δε φαινονται και δεν παταει κανενα στο πατωμα και απο τα πισω ηχεια που αλλαχτηκαν.

Το σαλονι ειναι ακομα πεδιο μαχης με τα περισσοτερα πτωματα μαζεμενα, αλλα δεν ειναι να μπει ανθρωπος ακομα μεσα...

Τελικα εβγαλα λιγες φωτο για το πριν μιας και επηξα στη δουλεια, αλλα θα βαλω περισσοτερες για το μετα (μιας και το χρωσταω στην αντιστοιχη κατηγορια....)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
O δικος μου ενισχυτης (Pioneer) εχει 2 hdmi εισοδους και μια (φυσικα) εξοδο οποτε εχω καλιτερη αποδοση;
Οσο για την εμπολεμη κατασταση στο σπιτι Γιωργο αστα να πανε. Εμεις ξυλωσαμε, το βαψαμε κιολας, περασα τα καλωδια σε καναλια κι ακομη βασανιζομαστε!

V

VIDEOMIX

Guest
Σε μια σύσκεψη στο πανεπιστήμιο "ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ" ο καθηγητής Μουτζούρης έλεγε στον καθηγητή θείο σΚαφάτο, ενώπιον 2 ακόμη καθηγητάδων που δεν θυμάμαι τα nick τους, οτι οι ενισχυτές δεν διαθέτουν την δυνατότητα για upscalling (έτσι το λέγαν νομίζω) διοτι ενα τετοιο μηχάνημα που κάνει αυτή την δουλειά, κοστίζει περισσότερο απ'ότι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής av. Οπότε, λόγο κόστους δεν γίνεται. Συμπέρασμα. Μην εμπιστεύεσαι αυτή την δουλειά στον ενισχυτή σου. Στείλε στην hdmi είσοδο το dvd σου και τα υπόλοιπα όπου αλλού βρείς. 8)

Reaction score
50
Σωστός ο Σάκης. Από την άλλη απ' ό,τι κατάλαβα ο Λάκης ίσως να μην αναφέρεται σε upscaling, απλά χρησιμοποιεί τις εισόδους του ενισχυτή γιατί δεν έχει αρκετές εισόδους ο προβολέας! Το καλύτερο φυσικά είναι και πάλι απ' ευθείας σύνδεση με τον προβολέα, αλλά αφού δε βλέπεις κάποιο πρόβλημα βρε Λάκη γιατί σκας; Το άλλο που μπορείς να κάνεις αν πχ. θες να συνδέσεις δυο HDMI συσκευές στον προβολέα με ένα καλώδιο είναι να... αλλάζεις το καλώδιο από συσκευή σε συσκευή. Αλλά κοίτα να συγκρίνεις την ποιότητα απ' ευθείας στον προβολέα σε σχέση με την παρέμβαση του AV. Καλά, για upscaling σχεδόν σίγουρα θα έχει διαφορά, αν όμως το χρησιμοποιείς μόνο ως switcher μπορεί και να μη σε χαλάει ιδιαίτερα.

Και για να μην ξεφεύγουμε απ' το θέμα: Γιώργο περιμένουμε φωτογραφίες!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
H συνδεση με ενα hdmi απο av σε pj και θεαση ολων ετσι, ειναι θεμα ευκολιας γιατι μπαινει σε τραπεζακι και μεταφερεται. Οταν (θα) μπει μετα τις διακοπες σε βαση τοτε θα καλωδιωθουν ολες οι εισοδοι του ΟΡΤΟΜΑ, θα μπουν σε καναλι, οποτε οτι ειναι δυνατον θα παιζει απ΄ευθειας σε αυτον κι οχι μεσω av

Reaction score
5

Η... πισω πορτα.... με καποια καλωδια που δεν τα εχω βγαλει ακομα απο τη θεση τους και κρεμονται....

και τα HiEndιστικα RCA

Ψαχνω καλυτερες μπανανες για τα ηχεια, αλλα κατα τα αλλα, ειναι σχεδον ετοιμο....

Reaction score
34
Στο σημειο της μπαλκονόπορτας ειχα το ιδιο προβλημα και βρηκα μια καλή λυση. Αντι για χαρτοταινία θα σου προτεινα ενα κανάλι πλαστικο το οποιο κολλαει στο πατωμα με αυτοκόλητη ταινια και απο πάνω εχει καμπύλη και πολυ χαμηλό υψος. Εχει εξαιρετική αντοχή σε πατημα ανθρώπου - ιπποποταμου καθ΄οτι σε παρτυ πατησε πανω ανθρωπος 125 κιλών και το καναλάκι δεν την ακουσε καθόλου παραμένοντας εκει και κάνοντας την δουλειά του.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members
38.187