Κασέτα Καθαρισμού για το Κασετόφωνο

Reaction score
13
Πιστεύετε ότι αξίζει; Σκέφτομαι να αγοράσω μια EMTEC που έχω βρει (ξηρού καθαρισμού) για να καθαρίσω ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Deck 50ετίας που απέκτησα πρόσφατα και έχει να λειτουργήσει αρκετά χρόνια. Οπότε πιστεύω ότι για να λειτουργεί καλύτερα του χρειάζεται ένας καθαρισμός. Ίσως η κασέτα υγρού καθαρισμού να είναι καλύτερη λύση; Είμαι αρχάριος σε αυτά τα θέματα και προς το παρόν δεν έχω βρει πιο αποδοτικούς τρόπους να το καθαρίσω.

Reaction score
1.233
οχι μην αγοράσεις κασέτα τέτοια. Μπατονέτες με καθαρό 99.9% οινόπνευμα πρώτα στο roller μετά στις κεφαλές. Βάλτο να παίζει και να καθαρίζεις Πρόσεξε μην τραβήξει το ρολλερ τημ μπατονέτα.

Reaction score
13
Το πήγες σε τεχνικό για έλεγχο; αυτό προηγείται.
Εφόσον λειτουργεί, δεν το έχω πάει. Απλά θα το καθαρίσω για να μην "θολώνει" ο ήχος από σκόνη που έχουν οι κεφαλές.
οχι μην αγοράσεις κασέτα τέτοια. Μπατονέτες με καθαρό 99.9% οινόπνευμα πρώτα στο roller μετά στις κεφαλές. Βάλτο να παίζει και να καθαρίζεις Πρόσεξε μην τραβήξει το ρολλερ τημ μπατονέτα.
Ευχαριστώ @Dimpas! Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Reaction score
3.182
Εφόσον λειτουργεί, δεν το έχω πάει. Απλά θα το καθαρίσω για να μην "θολώνει" ο ήχος από σκόνη που έχουν οι κεφαλές.
Θα επιμείνω σε αυτό που έγραψα προσθέτοντας ότι μπορεί να στο καθαρίσει αυτός. Θα το κάνει καλύτερα από εσένα.

Reaction score
13
Για ποιο κασετόφωνο μιλάμε ?
Για την ακρίβεια, δεν το έχω παραλάβει ακόμα (θα το έχω σε λίγες μέρες) θα μου το χαρίσει ένας συγγενής και δεν έχω μάθει ακόμα τι μάρκα είναι, αν μάθω θα σας πω αργότερα. Πάντως από ότι μου έχει πει, πρόκειται για διπλό Deck που παίζει και αντιγράφει, τουλάχιστον 45-50 ετών που όμως έχει λειτουργήσει ελάχιστα.

Reaction score
13
Βάλτο να παίζει και να καθαρίζεις
@Dimpas υπάρχει κίνδυνος άμα το έχω στο ρεύμα να παίζει όσο το καθαρίζω η δεν υπάρχει φόβος;

Και αυτό είναι μια καλή λύση.

Επίσης, αφού το καθαρίσω, να υποθέσω το αφήνω να στεγνώσει μόνο του και αν ναι για πόση ώρα περίπου;

Last edited:

ika

News
Reaction score
14.648
Άμα δεν παπαρώσεις την μπατονέτα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Υγρή αλλά να μην στάζει.
Πατάς το PLAY και καθαρίζεις το ROLLER και μετά πατάς το PAUSE και καθαρίζεις τον άξονα που γυρίζει το ROLLER.
Τις κεφαλές τις καθαρίζεις και με κλειστό το ρεύμα.
Και στους δύο μηχανισμούς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.266
Members
38.166
Νεότερο μέλος
orfeas72