Κασετόφωνο (Deck) - Παρουσίαση, δοκιμή, καθαρισμός/αλλαγή ιμάντων

Reaction score
21
Πρόκειται για το κασετόφωνο για το οποίο ρωτούσα πως θα καθαρίσω εδώ.
Τελικά το παρέλαβα σήμερα από συγγενή που το είχε αγοράσει πριν τουλάχιστον 45-50 χρόνια και το είχε χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές. Το Deck είναι το AMSEN C-5000. Είναι σετ με έναν ενισχυτή. Έχει ειδική επιλογή για εγγραφή κασέτας χρωμίου (cR02) αλλά και για κασέτα C/P (οποίος ξέρει τι είναι να μου πει). Επίσης έχει θύρες μικροφώνου. Θύρα ακουστικών υπάρχει στον ενισχυτή. Επίσης από ότι βλέπω δυστυχώς δεν έχει Dolby B ή C. Έχει αρκετή σκόνη εσωτερικά και εξωτερικά, μιας και έχει χρόνια αχρησίας, αλλά με ένα καλό καθάρισμα μέσα με ισοπροπυλική αλκοόλη στις κεφαλές, το Capstan και τα Pinch Rollers και εξωτερικά με κάποιο άλλο ειδικό καθαριστικό και πανί. Επίσης θα πρέπει να βρω ειδικό καλώδιο (αντάπτορα) για να το συνδέω
στο Laptop για εγγραφές (αν και κυρίως θα το χρησιμοποιώ για αντιγραφές κασετών). Θα το καθαρίσω και θα τσεκάρω τους ιμάντες το Σ/Κ. Προσωρινά θα ρισκάρω να το αφήσω με τους παλιούς. Ίσως να χρειαστώ λίγη βοήθεια με τη ρύθμιση του ενισχυτή μιας και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει.
Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω την απόδοση του πριν να το καθαρίσω (REW, FF, Play/Record κ.α.)
Φωτογραφία του Deck:
Υ.Γ. Τι εννοεί με το "Output Level";

Attachments

ika

News
Reaction score
14.809
....
Υ.Γ. Τι εννοεί με το "Output Level";
[/QUOTE]

Πρακτικά πόσο δυνατά θ' ακούγεται.
Ρύθμιση στάθμης εξόδου RCA για το σήμα που πάει στον ενισχυτή

Reaction score
1.239
ΔΕΝ αξίζει να ασχοληθείς δεν αξίζει να δώσεις 1 € για αυτό. Με 50 € αγοράζεις κασετόφωνο Hi-fi. Αυτό δεν πρέπει να ειναι hi-fi

Reaction score
21
Άστο να πεθάνει με ησυχία και πήγαινε πάρε ένα άλλο κασετόφωνο τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερο.
@Petros_Dalipis αυτό θα κάνω. Εξάλλου επειδή έχω ένα Boombox Sony (από τα καινούρια), αυτό θα το χρησιμοποιώ πολύ πιο σπάνια κυρίως για αντίγραφα κάποιων πολύ παλιών κασετών που έχω. Τώρα για να το αναπληρώσω, όταν χαλάσει, σκεφτόμουν να πάρω αυτό.

Reaction score
21
ΔΕΝ αξίζει να ασχοληθείς δεν αξίζει να δώσεις 1 € για αυτό. Με 50 € αγοράζεις κασετόφωνο Hi-fi. Αυτό δεν πρέπει να ειναι hi-fi
Ναι @Dimpas, μάλλον δεν είναι Hi-fi, δεν έχει καν Dolby. Θα το χρησιμοποιώ μια στο τόσο και όσο αντέξει.

Reaction score
1.239
Δεν έχει αξία να αγοράσεις καινούργιο κασετόφωνο.
Αυτό το Teac που έβαλες δεν είναι της προκοπής, τα specs του ειναι πολύ χαμηλά.
Υπάρχουν με ταβάνι 100 Euro κασετόφωνα άριστα !
Θα σου προτείνω ότι Yamaha KX- βρεις. 3 Yamaha έχω και τα 3 είναι άριστα !

Reaction score
21
Τελικά θα το αφήσω στην άκρη προσωρινά, θα το καθαρίσω κάποια στιγμή και ίσως το χρησιμοποιήσω 1-2 φορές το πολύ για καμιά αντιγραφή. Επίσης λόγω παλαιότητας υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει κάποια διαρροή ρεύματος. Μια χαρά δουλειά κάνει και το Boombox που έχω, είναι και πιο βολικό επειδή έχει CD/Ράδιο ενσωματωμένα και γράφω απευθείας.

Reaction score
11.108
σκεφτόμουν να πάρω αυτό.
Frequency Response: 30Hz to 15kHz (CrO2 tape)
Signal to Noise Ratio: 59dB (dolby B)
Wow and Flutter: 0.25%

Απαράδεκτα νούμερα.
Όταν ένα τυχαίο YAMAHA που είδα έχει:

Yamaha K-720

Frequency Response: 30Hz to 20kHz (Metal tape)
Signal to Noise Ratio: 90dB (DBX)
Wow and Flutter: 0.08%

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.476
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134