Κασετόφωνο (Deck) - Παρουσίαση, δοκιμή, καθαρισμός/αλλαγή ιμάντων

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.671
Το ίδιο είναι...Επειδή λογίζεται σαν επαγγελματικό, ίσως έχει βαρύτερο σασί.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.723
Ιδιοι μηχανισμοί είναι παιδιά, ίδια μηχανήματα .
Η διαφορά βάρους δεν λέει κάτι .

Reaction score
72
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω κάποιο από τα 2 μέσα στο έτος, όταν το budget το επιτρέψει. Εδώ και αρκετό καιρό έχω παρακολουθήσει κάποιες δοκιμές και των 2 στο YouTube και ο ήχος είναι πολύ καλός για σύγχρονο κασετόφωνο, μπορώ να πω αντάξιος των παλιών deck. Δεν με πειράζει που τα Specs είναι χαμηλά, καθώς μιλάμε για κασέτες, οι οποίες φυσικά υστερούν σε ποιότητα ήχου σε σχέση πάντα με πιο σύγχρονα μέσα όσο καλά κι αν είναι γραμμένες. Τα μεταχειρισμένα πολλές φορές κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Βλέπεις για παράδειγμα ένα που μπορεί να ήταν από τα καλύτερα στην εποχή του να πωλείται μεταχειρισμένο 40-50€ αλλά πολλές φορές έχει ένα σωρό βλάβες, εξού και η τιμή. Τουλάχιστον από αυτά που είδα εγώ αυτό συμπέρανα. Οπότε συν τα Service , συντηρήσεις η τα ανταλλακτικά (αν κάποιος το επισκευάσει μόνος του) ερχόμαστε σχεδόν στο κόστος του καινούριου Teac.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.671
Δεν ακούς τι σου λένε όλοι οι παραπάνω!!! Έχεις άδικο!!! Εκτός και αν μέχρι τώρα έχεις πληρώσει για επισκευές ποσά μεγαλύτερα από την αξία των μηχανημάτων, τέλος πάντων.
...δίνουν εκατοντάδες Ευρώ για μηχανήματα μόνο και μόνο γιατί είναι καινούργια, ίσως και κινεζιές ή είναι απλώς επώνυμα, και βγάζουν κυριολεκτικά το λάδι του πωλητή για να πάρουν ένα πολύ καλό μεταχειρισμένο! Λέω τον πόνο μου τώρα...
Πρόσφατα επιχείρησα να φτιάξω ένα πικάπ Project και σιχάθηκα ότι είχα στα χέρια μου!. Ένα κόμματι MDF για πλίνθο, με ένα μοτέρ 220 VAC και πλατό επίσης από MDF!!! Και για αυτό πλήρωσαν 290 Ευρώ! Και τελικά ήταν για πέταμα...

Last edited:

Reaction score
1.376
Φιλε, με τα μισα λεφτα που θα δωσεις για το teac/tascam, παιρνεις αξιοπρεπεστατο μεταχειρισμενο τρικεφαλο κασετοφωνο της εποχης που η τεχνολογια τους ηταν στο υψηλοτερο επιπεδο (δεκαετια ΄90).

Reaction score
72
Μπαίνω σήμερα στο φόρουμ για να αναφέρω αυτό.
Ασχολήθηκα και το καθάρισα το προηγούμενο Σ/Κ, το συνέδεσα με RCA στον ενισχυτή και παίζει ά-ρ-ι-σ-τ-α, ο ήχος του δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα ''επώνυμα'', ακριβά και ''καλά'' της ίδιας εποχής που οπωσδήποτε επειδή είναι η τάδε καλή μάρκα είναι αυτομάτως και ''καλύτερα'' από τα πιο απλά και πιο προσιτά σαν αυτό που έχω. Έτσι και βάλεις τέρμα το output level σε αυτό θα σειστούν τα θεμέλια του κτηρίου. Εδώ στο 3 το είχα και με ξεκούφανε. Και με ηχεία της πλάκας αυτό... Φανταστείτε με πιο καλά ηχεία τι θα γινόταν... Δεν έχει ούτε Dolby ούτε τίποτα αλλά ο ήχος του είναι ισάξιος (μη πω και καλύτερος) από αυτά τα ''καλά'' deck που επειδή είναι από την τάδε μάρκα πρέπει να είναι οπωσδήποτε και καλύτερα... το ότι ένα ''καλό'' κασετόφωνο της ίδιας εποχής με αυτό που έχω μπορεί να είναι μάρκας π.χ. ''Technics'' και η ποιότητα του να είναι κινέζικη, μούφα και χάλια δεν λαμβάνεται καθόλου στα υπόψιν και από κανέναν? Επειδή γράφει πάνω μια καλή μάρκα σημαίνει ότι αυτόματα γίνεται ''καλύτερο'' και ανώτερο από όλα τα άλλα? Και σε αυτό που έχω π.χ επειδή ''δεν είναι καλή'' και γνωστή η μάρκα αυτόματα γίνεται άχρηστο, για πέταμα, ανίκανο και μη ποιοτικό?
Γενικό συμπέρασμα: Μια χαρά κασετόφωνο, Amsen ξε-Amsen κοντράρεται στα ίσα με Teac π.χ της ίδιας εποχής θα έλεγα. Ποιότητα ήχου άριστη και χωρίς Dolby.

Όσο για τα μεταχειρισμένα ''καλά'' deck σε φθηνές τιμές-ευκαιρίες που σου λένε: Ει, πάρε το τάδε deck που στην εποχή του ήταν από τα καλύτερα, παρ' το σε τιμή-ευκαιρία 40 ευρώ αλλά δεν παίζει καλά, θέλει ιμάντες, θέλει pinch rollers, θέλει αυτό, θέλει εκείνο, θέλει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δηλαδή, σε τέτοιες εποχές που ζούμε όλοι πρέπει να έχουμε λεφτά (για πέταμα) για να αγοράσουμε τη σαβούρα του καθενός με ένα σωρό χαλασμένα μέρη, υγρασία και ποιος ξέρει τι άλλο που βρήκε στο υπόγειο του 40 χρόνια μετά και αποφάσισε να την πουλήσει ξαφνικά, για να χαλάσουμε τόσα και άλλα τόσα λεφτά για να το ανακατασκευάσουμε σχεδόν από την αρχή? Δεν νομίζω ότι έχει και πολύ νόημα αυτό. Η παίρνεις ένα καινούριο του οποίου τα χαρακτηριστικά να σε ικανοποιούν για μια κανονική, απλή και ερασιτεχνική εγγραφή, η βολεύεσαι με κάτι πιο απλό που μπορεί ήδη να έχεις, ή απλά δεν παίρνεις τίποτα.

Last edited:

Reaction score
1.256
Όπως έγραψε και ο wnet :

Άμα εσένα σ' ευχαριστεί, η γνώμη μας δεν έχει και τόσο σημασία!
Καλές ακροάσεις!

Αν είσαι Βόρεια προάστια και έχεις χρόνο έλα να σου γράψω μια κασέτα σε ένα ταπεινότατο Yamaha των 100 € μέ η χωρίς Dolby για να έχεις και ένα μέτρο σύγκρισης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.673
Members
38.358
Νεότερο μέλος
Γιαννα