Κατασκευή ηχείων στα όρια του Hi End ....

Μηνύματα
562
Reaction score
444
O επαγγελματικός ήχος είναι αυτό ακριβώς που λέει, ήχος για τα πανηγύρια σε reference στάθμες.
Πλην πολύ μικρών εξαιρέσεων, αλλά και πάλι, δεν …
Τι όχι ;
Θα διαφωνίσω.

Υπάρχουν λύσεις για τα πανηγύρια (βλέπε Electrovoice/Dynacord, QSC, FBT κλπ σε ηχεία, χωρίς να λαμβάνω υπόψιν υποδεέστερες πατσαβούρες τύπου Koda, Audiphony, και γενικότερα Χλαπουτσόνικ), αλλά υπάρχουν και λύσεις πολύ ανώτερες σε επαγγελματικό ήχο.

Το ότι δε πληρώνει σχεδόν κανείς για τις δεύτερες λύσεις, δε καθιστά ανυπαρξία αυτών.
 

Μηνύματα
27.779
Reaction score
26.121
Έχω περάσει πολλές δεκαετίες μέσα στον ευρύτερο χώρο του hi-end, κι έχω δώσει μπόλικα τσουβαλια λεφτά στο βωμό των ακριβών αυτών προϊόντων (των καλωδίων συμπεριλαμβανομένων), και εκ (μεγάλης) προσωπικής εμπειρίας, συμφωνώ με τον ανωτέρω και επαυξάνω.

Επίσης έχω περάσει από το στάδιο της ιδιοκατασκευής, κι έχω φτιάξει ένα καράβι ηχεία και ενισχυτικά, από λαμπάτα μέχρι τρανζίστορ, μοσφετ και τέλος διακοπτικα.
Εννοείται πως έχω εξαντλήσει το θέμα της βελτίωσης υλικών σε "ακριβό hi-end" εξοπλισμό, είτε σε ηχεία, είτε σε Ντακ, σε τρανσπορτ, σε προενισχυτές και τελικούς, σε μοσφετ και σε λυχνίες, όλα τα έσφαξα όλα τα βελτίωσα, το έχω δει όλο το ποίημα απ'άκρη σ'άκρη.
Το έχω κάνει πράξη απ'ολες τις πλευρές το DIY.

Προσωπικά, μετά από ένα πολύ μεγάλο "κύκλο" μέσα στους χώρους των γαλαζοαίματων χαλιεντάδων, και μετά από μπόλικο διάβασμα, κατέληξα σε επαγγελματικά μηχανήματα υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής και κορυφαίων μετρήσεων (προοριζόμενα κυρίως για στουντιακή χρήση) και βρήκα την υγειά μου, πακέτο με πολύ καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Για μένα δεν υπάρχει επιστροφή στα καλογυαλισμένα ντουλάπια του hi-end, διότι πραγματικά με ενδιαφέρει το "πως ακούγεται", αλλά ταυτόχρονα εκτιμώ πως όλα αυτά είναι άνευ ουσίας, και όποιος θέλει ένα καλογυαλισμένο ντουλάπι στο σαλόνι του, καλά θα κάνει να το πάρει και να είναι ευτυχής με την επιλογή του. Το πώς θα παίζει, είναι πρακτικά αδιάφορο. Με λίγο καλό ουίσκι και καλή παρέα, όλα παίζουν τέλεια. 😎
Πάντως το κροςς του πρώτου utopia ήταν για σεμινάριο, την εποχή εκείνη βέβαια κάπου στο 90 κάτι.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.110
Μηνύματα
2.888.991
Members
37.989
Νεότερο μέλος
vproadie
Top