Κατασκευη Ακουστικων Πανελ

Reaction score
0
Σε μικρο δωματιο τα diffusors δεν δουλευουν. Διαβασε τα papers του ιδιοκτητη της RPG, εξηγει γιατι.
Δημητρη μιλας για τα συγκεκριμενα diffusors?(οτι δεν μπορουν να κανουν σωστη διαχυση του ηχου?) Γιατι τα skyline τα εχω δει σε αρκετα μικρους χωρους.

Reaction score
383
Εχω skyline ο ιδιος.
Τα diffusors πρεπει να τοποθετηθουν σε συγκεκριμενη αποσταση απο τον ακροατη, ωστε να κανουν τη δουλεια τους.
Βαζοντας τα 1μ πισω απο το κεφαλι σου, η αφηνοντας τον τοιχο αδειο, δεν θα ακουσεις καμια διαφορα. Δοκιμασε να δεις.
Δεν εχω κανει και διατριβη με τα diffusors, απλα εχω παρει καποιες συμβουλες. Σε ενα χωρο, θα ειχες καποια ορισμενα σημεια που θα βελτιωναν τον ηχο κατα πολυ. Δοκιμασε στο πρωτο mirror point ,δεξια και αριστερα απο το ηχειο. Φαρδαινει την εικονα κατα πολυ. Εαν ομως το ηχειο σου εχει χαλια off-axis response (το οποιο πρεπει και να μετρησεις, τοτε θα συνιστουσα πανελ).

Ο καλυτερος δασκαλος ειναι η δοκιμη. Φτιαξε 10 πανελακια, παρε μερικα diffusors, και αρχισε να τα μετακινεις. Το μονο κακο ειναι το πως θα φαινεται το δωματιο, οταν τελειωσεις.......
Γι'αυτο και ο μονος αποδεκτος τροπος ειναι να κρυβεις το ολο χαλι πισω απο υφασματινους τοιχους....

Reaction score
0
Γι'αυτο και ο μονος αποδεκτος τροπος ειναι να κρυβεις το ολο χαλι πισω απο υφασματινους τοιχους....
Εχεις απολυτο δικιο.Αν δεν τα κρυψεις γινοναι ολα μπαχαλο στο σπιτι και ειδικα αν ειναι σε σαλονι.Σε dedicated room εισαι ποιο ανετος να "παιξεις με διαφορα πραγματα.:happy_6:

Reaction score
50
Παιδιά sorry αλλά μερικές χαζές ερωτήσεις: τα panels πού και πώς χρησιμοποιούνται ακριβώς σ' ένα HC room; Αν καταλαβαίνω καλά τοποθετούνται στους τοίχους (ή κάπου αλλού)... για ηχοαπορροφητικότητα ή για κάποιο άλλο λόγο; Επίσης πόση επιφάνεια panel χρειάζεται για συγκεκριμένα τετραγωνικά;

Όσο για τα diffusors να υποθέσω ότι κάνουν αυτό που λέει η λέξη, δηλ. διαχέουν τον ήχο; Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα panels ή ανεξάρτητα;

Όχι τίποτε άλλο, είναι ενδιαφέρον το thread αλλά έχω μερικά... βασικά κενά :)

Reaction score
0
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν από τους προλαλήσαντες θα κάνω κάποιεσ παρατηρήσεις επί των ζητημάτων που θίχτηκαν.

Η απορόφηση που απαιτείται σε ένα δωμάτιο αλλάζει ανάλογα με το μέγεθός του, την χρήση του (στερεοφωνικός ήχος, πεντακάναλος ήχος...) και το είδος της μουσικής που θα ακούσουμε. Τονίζω και επιμένω ότι δεν πρέπει να κόψουμε την αντίχηση τελείως σε ένα χώρο γιατι θα χάσουμε ένταση... οπότε λοιπόν το πειραματείσου και δές μαλλον είναι άτοπο γιατί κάθε χώρος είναι ξεχωριστός και χρήσει ιδιαίτερης μεταχείρησης. Καλό είναι για όσους ψάχνονται παραπάνω να τσεκάρουν τον Sabine και τι είπε και να αρχίζουν να μετράν επιφάνειες.

Όσο για τα diffusers ανάλογα με το πάχος των αυλακιών κανονίζουμε και σε ποιές συχνότητεσ θα είναι λειτουργικά...

θα χαρώ να επιλύσω απορείες επί των ζητημάτων

Reaction score
383
Το thread ειναι περι κατασκευης πανελ, και οχι πως χρησιμοποιουνται.
Πιστευω πως αρκετα απο τα μελη θα κανανε μερικα πειραματακια, και θα βγαζανε και καποια συμπερασματα. Αυτο εννοω με τον πειραματισμο.
Δεν σημαινει φυσικα πως οι ολες ακουστικες επεμβασεις γινονται στην τυχη, μαλλον με παρεξηγησες.

Οποιος θελει να ξεκινησει κανενα τεχνικο θεμα περι πανελ-diffusors, please be my guest!! :)

Reaction score
383
Παιδιά sorry αλλά μερικές χαζές ερωτήσεις: τα panels πού και πώς χρησιμοποιούνται ακριβώς σ' ένα HC room; Αν καταλαβαίνω καλά τοποθετούνται στους τοίχους (ή κάπου αλλού)... για ηχοαπορροφητικότητα ή για κάποιο άλλο λόγο; Επίσης πόση επιφάνεια panel χρειάζεται για συγκεκριμένα τετραγωνικά;

Όσο για τα diffusors να υποθέσω ότι κάνουν αυτό που λέει η λέξη, δηλ. διαχέουν τον ήχο; Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα panels ή ανεξάρτητα;

Όχι τίποτε άλλο, είναι ενδιαφέρον το thread αλλά έχω μερικά... βασικά κενά :)
Mανο,

δυσκολο να παρεις απαντηση σε μια παραγραφο.
Τα πανελ χρησιμοποιουνται σε συνδυασμο με τα diffusor.
Κυριως στους τοιχους, αλλα θα δεις και στο ταβανι.
Σε HC, θελεις διαφορετικα χαρακτηριστικα απο ενα δωματιο για δικαναλη ακροαση. Η ποσοτητα ειναι αναλογη των τετραγωνικων.
Μηπως να ξεκινησουμε ενα thread αναλογο?

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188