Κατασκευη 2δρομων Ηχειων DIY Scan-Speak Discovery 81











jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.104
Reaction score
1.567
Συμβουλή: ΜΗΝ τα ακούσεις αμέσως, είσαι αγχωμένος και συναισθηματικά φορτισμένος! Να ηρεμήσεις πρώτα, να έχεις γενικά ησυχία τριγύρω και να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα μηχανήματα. ΜΗΝ απογοητευτείς αν δεν εντυπωσιαστείς με την πρώτη. Το πιθανότερο είναι να τα αξιολογήσεις-αγαπήσεις στην πορεία του χρόνου, μόνος σου, (οι συγκάτοικοι του σπιτιού προσθέτουν άγχος) με διάφορα είδη μουσικής και συνθήκες ακρόασης (σου μιλάω εκ πείρας, είχα γράψει παλιότερα για το αίσθημα της "καταστροφής" σε παρόμοιες περιστάσεις, ιδιαίτερα μετά από επισκέψεις σε εκθέσεις, όταν αυτές ήταν ουσιαστικές και χρήσιμες...)
 
Last edited:


Μηνύματα
52
Reaction score
77
Ποτε ξεκιναει η ωρα κοινης ησυχίας;;; :dance2::dance2:
Θα γνωρίζεις φαντάζομαι πως οι αναρτήσεις θέλουν λίγο λίγο την φορά γκαζι…..και άσε τα μεγάφωνα στην ησυχία τους εν αρχή.
 

TGD

Μηνύματα
8.120
Reaction score
8.090
Εγώ βάζω το πρώτο λεπτό του DSOTM για να στρώνουν τα γουφερ. Ένα ολόκληρο βράδυ, εκτός φάσης, πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν ακούγεται τίποτα, αλλά δουλεύουν μια χαρά οι αναρτήσεις.
 

Μηνύματα
410
Reaction score
1.224
Κανένα πρόγραμμα υπολογισμού δεν είναι ικανό να προσεγγίζει την πραγματικότητα.
Η απόκριση των χαμηλών υπολογίζεται από μαθηματικούς τύπους (Ηoge, Margolis, Thiel, Keele, Small, κλπ) ήδη από τη δεκαετία του '80 και σήμερα από προγράμματα που "τρέχουν" τους ίδιους τύπους, ενώ παλιότερα "πηγαίναμε" εμπειρικά και ψάχνοντας.
Κανένα πρόγραμμα υπολογισμού δεν είναι ικανό να προσεγγίζει την πραγματικότητα.
Πρώτων γιατί ακόμα και οι θέσεις των μονάδων χαμηλών και του σωλήνα συντονισμού διαφοροποιούν το αποτέλεσμα, και δεύτερον γιατί τα πραγματικά χαρακτηριστικά των μονάδων χαμηλών έχουν μικρές αποκλίσεις, από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής.
Μόνο μια μέτρηση μπορεί να δείξει το πραγματικό αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και το σωστό <<πάντρεμα>> της απόκρισης μονάδας και σωλήνα.
Σωστό, αλλά στα όρια του 20% από τους υπολογισμούς που ανέφερα παραπάνω.
τα πραγματικά χαρακτηριστικά των μονάδων χαμηλών έχουν μικρές αποκλίσεις, από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής.
Σωστό και γι αυτό μετράμε τα χαρακτηριστικά, αφού "στρώσουμε" τα μεγάφωνα στη γεννήτρια.
 

Μηνύματα
410
Reaction score
1.224
Μόνο μια μέτρηση μπορεί να δείξει το πραγματικό αποτέλεσμα.
Ανηχοϊκά ή ημιανηχοϊκά παρέχονται οι μετρήσεις απόκρισης από τους κατασκευαστές ηχείων. Ιδιωτικά μπορεί να γίνει η ίδια μέτρηση, αλλά στο χώρο ακρόασης, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε σχέση με τα προηγούμενα. Σε κάθε περίπτωση οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές, αλλά όχι και καθοριστικές για την "ακουστική ποιότητα" των ηχείων. Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ηχείων που "μετρούν καλά", αλλά ακούγονται τουλάχιστον "αδιάφορα", καθώς και δεκάδες άλλων περιπτώσεων που ισχύει το αντίστροφο.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.588
Μηνύματα
2.910.138
Members
38.068
Νεότερο μέλος
PanMall
Top