Κινεζικος Λαμπατος!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Κινεζικος Λαμπατος!

Ο Dared MP-5 στα 300+ ευρω που εχω ακουσει με ηχεια Dali Ikon 2, Klipsch RB-51 και Μοnitor Audio BR2, σε κανει να χαμογελας με το φωτεινο χαμογελο της λαμπας:128:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Φυσικά για να εισαχθεί ένα προϊον εντος Ε.Ε πρέπει να φέρει και πιστοποίηση CE

Reaction score
1

το CE δεν το εχουν αυτοι? η αληθεια ειναι οτι δεν αναφερεται πουθενα.

περα απο αυτο λετε να μην αξιζει τον κοπο?

η τιμη ειναι πολυ δελεαστικη σε σημειο που σοκαρει...θα ακουγεται ομως και καλα η το class T μου θα του βαζει τα γυαλια?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Διαφορετικά απο το class T σίγουρα.Καλύτερα δεν ξέρω.
'Οσον αφορά την τιμή,είναι τελική με τελωνεία,φπαδες κτλ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Κάποιοι Κινέζικοι λαμπάτοι δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από αντίστοιχους, άλλων χωρών, με πολλαπλάσια τιμή.

Μερικοί βέβαια έχουν θεματάκια αξιοπιστίας.
Ο συγκεκριμένος δεν <<φαίνεται>> άσχημος.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Κινεζικος Λαμπατος!

Φυσικά για να εισαχθεί ένα προϊον εντος Ε.Ε πρέπει να φέρει και πιστοποίηση CE
Αν εισαι ιδιωτης και δεν κανεις εισαγωγη με σκοπο την μεταπωληση , φυσικα και δεν χρειαζεται πιστοποιηση ή τουλαχιστον κανεις δεν στην ζηταει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ξερουμε τεχνικα χαρ/κα γιαυτο το σκατουλακι? Παντως η τιμη ειναι τετοια που δοκιμαζεις και βλεπεις.

Reaction score
19

Γιατί δεν πας σε κάτι τέτοιο, που είναι και δοκιμασμένο?
όχι από εμένα... αλλά όταν το έψαχνα σε αυτόν είχα καταλήξει.

Reaction score
8
Επειδή έχω τον αντίστοιχο ολόιδιο αλλά με EL84 (6BQ5), να πω ότι υπάρχει σε κάποιους από αυτούς ένα θεματάκι με τη γείωση (προσοχή), ενώ ο δικός μου συγκεκριμένα είχε ψιλοοξειδωμένα RCA και μύριζε το χρώμα του (ασημί χριστουγεννιάτικο) πολύ άσχημα τις πρώτες δέκα μέρες λειτουργίας. Επιπλέον, οι λάμπες που ήρθαν μαζί, κινεζικής προέλευσης, ήταν όλες... διαφορετικές μεταξύ τους! Οπότε το CE το ξεχνάμε, αφού δεν είναι και το πιο καθωσπρέπει και ακίνδυνο-αξιόπιστο μηχανάκι.

Μέχρι σήμερα έχουν περάσει από πάνω του οι καλύτερες NOS EL84 και 5670, με απόλυτα σαφείς διαφορές. Κλασική, top σε όλα και φθηνή λύση είναι οι σοβιετικές 6p14p-ER και οι αντίστοιχες προενισχύτριες 6n3p-EV ή -DR (οι παλιές, που γράφουν ΡΑΔΙΟΛΑΜΠΑ στο κουτί).

Επίσης, λόγω τοπολογίας αλλά κυρίως εξαιτίας των μετασχηματιστών εξόδου του, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ο ήχος του είναι λίγο muffled με κάπως μειωμένη λεπτομέρεια. Α, και από οδήγηση δεν... σκίζει ακριβώς. Αυτά μόνο τα αρνητικά, χωρίς παρεξήγηση και δεν θέλω να ξενερώσω κανέναν.

Ίσα ίσα, κατά τα άλλα είμαι κατενθουσιασμένος από αυτό το μηχάνημα σε τέτοια εξωφρενική τιμή. Έχει την πλάκα του, ειδικά αν του βάλεις και λίγο χεράκι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Αν εισαι ιδιωτης και δεν κανεις εισαγωγη με σκοπο την μεταπωληση , φυσικα και δεν χρειαζεται πιστοποιηση ή τουλαχιστον κανεις δεν στην ζηταει.
Κώστα είναι σίγουρο αυτό;Γιατί μιλάμε για προδιαγραφή ασφαλείας σε ηλεκτρονικό προϊόν.

Reaction score
1

απο διαφορα φορουμ του εξωτερικου που διαβαζα αυτες τις ημερες γενικα θεωρουνται πολυ μετρια, καποιος μαλιστα εντοπισε διαφορα κατασκευστικα λαθη, αλλαξε και λυχνιες και ακομη το ψαχνει.

επειδη εγω δεν κατεχω απο τετοια λεω να μη μπλεχτω πολυ

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Κινεζικος Λαμπατος!

Κώστα είναι σίγουρο αυτό;Γιατί μιλάμε για προδιαγραφή ασφαλείας σε ηλεκτρονικό προϊόν.
Ειναι σιγουρο. Το χειροτερο που μπορουν να σου πουν στο τελωνειο ειναι να υπογραψεις ενα χαρτι οτι ειναι για οικιακη χρηση και οτι εσυ εισαι ο υπευθυνος για το οτιδηποτε.
Αλλα και αυτο σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Η προδιαγραφή CE, η οποία θα πρέπει να αναγράφεται και στα επιμέρους εξαρτήματα μιας συσκευής, είναι και λίγο <<βρώμα>> η δουλειά.
Είναι και ένα τέχνασμα των μεγάλων εταιριών για να σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και να μειωθεί έτσι ο ανταγωνισμός.:126:

Reaction score
36
Πες τα Χρυσόστομε!

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι χειρότερα. Η "απονομή" του CE γίνεται από κάποιους γραφειοκράτες που ελέγχουν χαρτιά. Εργαστηριακοί έλεγχοι για το CE δε γίνονται από καμιά Ευρωπαϊκή ή εθνική υπηρεσία. Αν γίνονται, γίνονται από κάποιους που έχουν πιστοποιηθεί ως ελεγκτές. Ποιοι και με ποια κριτήρια, θα σας γελάσω.

Δε θέλω να πω ότι κάθε Κινεζιά είναι ασφαλής, αλλά το αντίθετο. Μπορεί να έχει δέκα CE και να είναι δυνητικά επικίνδυνη, κατά τρόπο που κανένας γραφειοκράτης δεν έχει σκεφτεί. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές υπεράνω πάσης υποψίας. Φίλος π.χ. αγόρασε Ιταλικό πλυντήριο που έχει CE, αλλά δεν έχει αισθητήρα στάθμης. Απλώς ανοίγει την ηλεκτροβάνα, περιμένει 2 λεπτά να γεμίσει νερό και μετά ανάβει τη θερμαντική αντίσταση! Αν υπάρχει διακοπή νερού στην περιοχή σας, μπορεί και να πάρει φωτιά.

Μόνη εγγύηση ασφαλούς λειτουργίας μιας συσκευής είναι η γνώση και η ευσυνειδησία εκείνου που τη σχεδίασε. Αυτό ίσχυε πάντα και ισχύει 100 φορές σήμερα, που όλοι συνεργάζονται με subcontractors από όλο τον κόσμο και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Για όσους δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και μέσα, γνώση και ευσυνειδησία τεκμαίρονται από το καλό όνομα του κατασκευαστή. Για το κατά πόσο μπορεί και προλαβαίνει να ελέγξει τους υπεργολάβους του, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.155
Members
38.416
Νεότερο μέλος
Soula Koukatsikas