Featured Κριτική συστήματος με ακουστικές εντυπώσεις

Reaction score
2.452
Σίγουρα παίζει ρόλο το στήσιμο και ο χώρος.

Αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς.

Έχω καταλήξει ότι την ωραιότερη εμπειρία στο σύστημα μου την «εισπράττω» όταν έχω αρκετό καιρό να το ακούσω. Μου φαίνεται μαγεία και απολαμβάνω τα πάντα.

Το καθημερινό ψείρισμα της λεπτομέρειες με φθείρει και αφαιρεί και την απόλαυση. Να μην μιλήσω για «συγκριτικές ακροάσεις» (συσκευών - κλπ) που μου φαίνεται ψυχασθένεια.

Reaction score
469
Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια, μόνο ηχεία υπάρχουν για όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.

Ως παράδειγμα , 16 χιλιάρικα κοστίζουν τα ενεργά ηχεια ATC SCM50ASL, αγορά από Ελλάδα.
Εnd game καθώς και οι παρόμοιες λύσεις με ενεργά ηχεία, με ή χωρίς subwoofers.
Ούτε καλώδια, ούτε περιττά έξοδα για συνοδά ενισχυτικά.
Όχι βέβαια ό,τι καλύτερο για τα καταστήματα που περιμένουν να πουλήσουν αναλώσιμα & συνοδά με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Ο έξυπνος καταναλωτής μουσικόφιλος δεν θα αγοράσει Mini Cooper σε τιμή Enzo, εάν απευθυνθεί στον κατάλληλο dealer/ σύμβουλο.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλώς τη γνώμη μου καταθέτω . Ελεύθερος είναι ο κόσμος να κάνει ότι γουστάρει.
Τα ATC ειναι οπως λες ενεργα αραδεν εχουν 16000 τα ηχεια αλλα τα ηχεια και οι ενισχυτες σου ,ετσι μπορεις να τα συγκρινεις και μονο. Τωρα αν ο καθενας θελει να δωσει τοσα λεφτα και να ειναι δεμενος στο πακετο ηχειο ενισχυτης δικο του θεμα. Απο καλωδια δεν γλυτωνεις τιποτα. Εχεις 2 καλωδια ρευματος και 2 τεραστια interconnect . 0 εις το πηλικον που ελεγαν και οι παλαιοτεροι. Γουστα ειναι ολα και ο καθενας εχει τα δικα του , το σωστο και λαθος σηκωνει πολυ κουβεντα και γουισκια. ;)

Reaction score
3.615
Ελάχιστα χρήματα θα χρειαστείς για καλωδια, αν αναβαθμιστείς σε ενεργά ηχεία ATC.
Πετάς λεφτα σε καλωδια και αυτό δεν σε οδηγεί πουθενά . Πάρε καλύτερα τα 50άρια ATC με δόσεις, κι όχι τα 40άρια.
Για καλώδια, όχι πάνω από 200 ευρώ
Και για τα 40 θα βάλω δόσεις.Οσο για τα καλώδια,το μίνιμουμ θα είναι συν ένα μηδενικό.Μεθοδευση.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.841
Αν ανοίξω κατάστημα θα σε πάρω για πωλητή.
Κανόνισε να μου πουλάς ηχειάρες των 50 και 100 χιλ. και όχι ηχειάκια όπως λες :D
εγώ θα πάρω λατομείο....θα τους κουβαλάω χαλίκια και πέτρες και θα τα πουλάνε σετ με πολύπριζα χαιενδ

daharis666

Moderator
Reaction score
81.841
Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια
όρισε μου τι θα πει ηχειάρα...

ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει?

Reaction score
3.018
εγώ θα πάρω λατομείο....θα τους κουβαλάω χαλίκια και πέτρες και θα τα πουλάνε σετ με πολύπριζα χαιενδ
πάρε λατομείο στην Ουκρανία με σπάνιες γαίες , τα χαλικια δεν παίζουν καλά

Reaction score
6.885

Τι εννοείς να σου ορίσει. Μιλάμε για ηχεία που κοστίζουν σαν υλικά 500 ευρώ. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανένας ορισμός.

Εν τω μεταξύ γίνεται σφαγή με το audio και στο άλλο άκρο. Πρόσφατα ανακαλύψαμε ψάχνοντας στο ιντερνετ ηχείο με τιμή λιανικής ηλεκτρικού explorer και φοράει τουίτερ των 65 ευρώ :dance2:

Reaction score
3.018

Εγώ ήδη πρότεινα ένα ηχείο που πληροί τις βασικές πρoϋποθεσεις να χαρακτηριστεί ως ένα πολυ καλο ηχείο. Αναζήτησε τα specs και τις μετρήσεις του.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.841
Αναζήτησε τα specs και τις μετρήσεις του.
τα οποία είναι ποια?
αυτό ρωτάω
τι ορίζουν ένα ηχείο καλό για εσένα? ποια είναι τα σπεκς και οι μετρήσεις και στανταρτς που πρέπει να ανταποκρίνονται ?

daharis666

Moderator
Reaction score
81.841
Τι εννοείς να σου ορίσει. Μιλάμε για ηχεία που κοστίζουν σαν υλικά 500 ευρώ. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανένας ορισμός.

Εν τω μεταξύ γίνεται σφαγή με το audio και στο άλλο άκρο. Πρόσφατα ανακαλύψαμε ψάχνοντας στο ιντερνετ ηχείο με τιμή λιανικής ηλεκτρικού explorer και φοράει τουίτερ των 65 ευρώ :dance2:
αφου βρίσκουν μλκες και τα αγοράζετε...καλά σας κάνουν.... :biggrin:

Reaction score
3.018
Πάρε εσύ τα υλικα με 500 ευρω και φτιάξε μοναχός σου τα καλά ηχεία.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.029
Ανήκω στη πρώτη ... Ακούω όσο μπορώ πιο συχνά φυσικά όργανα και εάν γίνεται μη ενισχυμένα , και όσο μου επιτρέπει η ακουστική μου μνήμη συγκρίνω με τό σύστημα μου ( δικαναλο ) , εάν μου θυμίζει κάτι από τό ζωντανό , είμαι ευχαριστημένος ...

... Πχ στην ζωντανή μουσική ακούω ουσιαστικά μια πολύ μεγάλη μεσαία με τά μπασα και τά πρίμα απλά νά την συμπληρώνουν ... Σπανίως στα live ακούω βαθύ χαμηλό ή πολύ υψηλές συχνότητες , οπότε δεν μου λείπουν από τό hifi μου

Εννοείται πως φτιάχνω τόν χώρο μου για rt60
και οτι ειχα κατι δισκακια να ακουσω μετα αλκοολ (αναλογκ σινιαλ προσεσιγκ) και ελεγα σε ποιον θα τα ακουσω... :boast:
(σσ. δεν πινω αλκοολ μονο μου σπιτι)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.671
Ηχειάρες με 3-6 χιλιάρικα δεν υπάρχουν καινούργια, μόνο ηχεία υπάρχουν για όσους δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.

Ως παράδειγμα , 16 χιλιάρικα κοστίζουν τα ενεργά ηχεια ATC SCM50ASL, αγορά από Ελλάδα.
Εnd game καθώς και οι παρόμοιες λύσεις με ενεργά ηχεία, με ή χωρίς subwoofers.
Ούτε καλώδια, ούτε περιττά έξοδα για συνοδά ενισχυτικά.
Όχι βέβαια ό,τι καλύτερο για τα καταστήματα που περιμένουν να πουλήσουν αναλώσιμα & συνοδά με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Ο έξυπνος καταναλωτής μουσικόφιλος δεν θα αγοράσει Mini Cooper σε τιμή Enzo, εάν απευθυνθεί στον κατάλληλο dealer/ σύμβουλο.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, απλώς τη γνώμη μου καταθέτω . Ελεύθερος είναι ο κόσμος να κάνει ότι γουστάρει.
Kef R11 Meta.
Kef R7 Meta.
Kef R3 Meta.
Wharfedale Super Linton.
Revel PerformaBe F228Be
Revel PerformaBe F226Be
Revel Performa3 F208
Revel Performa3 F206
Revel PerformaBe F126Be
Revel Performa3 M126
Neumann KH-420
Neumann KH-120 MkII
Genelec 8361A
Genelec 8351B
Focal Kanta No2
Morel Avyra 633
Dutch & Dutch 8c

Όχι λέμε, κανένα από αυτά δεν είναι ηχειάρα :D

daharis666

Moderator
Reaction score
81.841
Kef R11 Meta.
Kef R7 Meta.
Kef R3 Meta.
Wharfedale Super Linton.
Revel PerformaBe F228Be
Revel PerformaBe F226Be
Revel Performa3 F208
Revel Performa3 F206
Revel PerformaBe F126Be
Revel Performa3 M126
Neumann KH-420
Neumann KH-120 MkII
Genelec 8361A
Genelec 8351B
Focal Kanta No2
Morel Avyra 633
Dutch & Dutch 8c

ta ls60 ξέχασες 🥰

Reaction score
3.018
Kef R11 Meta.
Kef R7 Meta.
Kef R3 Meta.
Wharfedale Super Linton.
Revel PerformaBe F228Be
Revel PerformaBe F226Be
Revel Performa3 F208
Revel Performa3 F206
Revel PerformaBe F126Be
Revel Performa3 M126
Neumann KH-420
Neumann KH-120 MkII
Genelec 8361A
Genelec 8351B
Focal Kanta No2
Morel Avyra 633
Dutch & Dutch 8c

Αυτή είναι μια δική σας 'playlist' ηχείων .

Λείπουν τα ηχεία της Perlisten σειρά Tower και της Dynaudio σειρά Confidence, για να αναφέρω τα πρώτα που σκέφτηκα.

καθώς και πολλά ακόμα κορυφαία ηχεια, όπως τα μεγάλα της ATC , Tidal, PBN , κ.λ.π

Ωστόσο , ο νηματοθέτης ρώτησε άλλα πράγματα και λίγοι απάντησαν επί του κυρίου θέματος

Last edited:

Reaction score
650
Πολύ εύκολα κουράζεται ο κόσμος ρε παιδάκι μου. :D :D Μαθαίνω ότι δεν διαβάζει και σεντόνια κιόλας εκτός απο τρείς προτάσεις και κάτω. Είναι κουραστικό. Φαντάσου δηλαδή να σοβάτιζαν ή να κάνανε κομπρεσέρ. :D
Κουράζεται ο κόσμος αλλά δε βοηθάς κι εσύ βρε thva.
300 λέξεις η πρόταση; Μας γονατίζεις κάθε φορά.
Σπάστα και κάντα λίγο λιανά μπας και βγάλουμε καμιά άκρη
:)

Reaction score
20.846
Κουράζεται ο κόσμος αλλά δε βοηθάς κι εσύ βρε thva.
300 λέξεις η πρόταση; Μας γονατίζεις κάθε φορά.
Σπάστα και κάντα λίγο λιανά μπας και βγάλουμε καμιά άκρη
Μα αυτά ... τσ σπασμένα είναι.

Άσπσστα θα ήταν τριάντα σελίδες το καθένα.

:D

Ας πούμε θα σου παραθέσω μια μικρή περίληψη που αφορά το audio και την έκανα για κάποιο άλλοο λόγο κάπου αλλού αλλά έχει άμεση σχέση και με το audio και την βίωση του ηχητικού αποτελέσματος καθώς αφορά την συνείδηση.

Πες μου εάν καταλαβαίνεις την σχέση. :D

+++ Πρέπει όμως κάποια στιγμή να μιλήσουμε και λίγο και να προσπαθήσω να σας πείσω και για το κβαντικά πεδία που αποτελεί την συνείδηση και αυτη καθορίζει την πραγματικότητα και όχι η υλη. Tα qbits είναι ολιστικά στην φύση τους και εκτός (έξω απο) του χωροχρόνου υλοποιούν την πραγματικότητα και για αυτό εξάλλου λειτουργούν οι κβαντικοι υπολογιστές χωρίς να ξέρουμε που "κανουν¨ οι ίδιοι τα μαθηματικά τους καθως τα δικά μας βγαίνουν λάθος. Επίσης δεν υπάρχει και αλγόριθμος που να μπορεί να το κάνει copy και παραγωγή το φαινόμενο που παράγεται. Δεν υπάρχει ακριβώς γιατί δεν γίνεται η διαδικασία των υπολογισμών σε αυτή την πραγματικότητα. Αλλιώς θα υπήρχε συμφωνα με Ντιράκ και Σρεντινγκερ που δεν δουλεύουν στο Hilbert space. Αυτά πρέπει να συζητάμε. +++

Last edited:

Reaction score
650
Μα αυτά ... τσ σπασμένα είναι.

Άσπσστα θα ήταν τριάντα σελίδες το καθένα.

:D

Ας πούμε θα σου παραθέσω μια μικρή περίληψη που αφορά το audio και την έκανα για κάποιο άλλοο λόγο κάπου αλλού αλλά έχει άμεση σχέση και με το audio και την βίωση του ηχητικού αποτελέσματος καθώς αφορά την συνείδηση.

Πες μου εάν καταλαβαίνεις την σχέση. :D

+++ Πρέπει όμως κάποια στιγμή να μιλήσουμε και λίγο και να προσπαθήσω να σας πείσω και για το κβαντικά πεδία που αποτελεί την συνείδηση και αυτη καθορίζει την πραγματικότητα και όχι η υλη. Tα qbits είναι ολιστικά στην φύση τους και εκτός (έξω απο) του χωροχρόνου υλοποιούν την πραγματικότητα και για αυτό εξάλλου λειτουργούν οι κβαντικοι υπολογιστές χωρίς να ξέρουμε που "κανουν¨ οι ίδιοι τα μαθηματικά τους καθως τα δικά μας βγαίνουν λάθος. Επίσης δεν υπάρχει και αλγόριθμος που να μπορεί να το κάνει copy και παραγωγή το φαινόμενο που παράγεται. Δεν υπάρχει ακριβώς γιατί δεν γίνεται η διαδικασία των υπολογισμών σε αυτή την πραγματικότητα. Αλλιώς θα υπήρχε συμφωνα με Ντιράκ και Σρεντινγκερ που δεν δουλεύουν στο Hilbert space. Αυτά πρέπει να συζητάμε. +++
Μήπως είσαι κρυφο-bot;

Reaction score
20.846
Μήπως είσαι κρυφο-bot;
Όχι βρε, προσπαθώ να σου εξηγήσω με ευγενικά λόγια και κεκαλυμμένο τρόπο ότι εσείς οι audio people είστε με τις προτεραότητες των κριτηρίων που βάζετε και δεν το ξέρετε. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.723
Members
38.361
Νεότερο μέλος
gerana