Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Reaction score
1.073
Είμαι πολύ ευαίσθητος με τα πρίμα. Θέλω να είναι refined και φυσικά με πραγματικά ούτε ψιγμα σε μοριακό επίπεδο στο αυτί ότι κάτι πάει να ενοχλήσει η να ξενισει . Αν οι λάμπες έχουν ενοχλητική παραμόρφωση όταν ανεβάζεις την ένταση στα ψηλά τότε δεν είναι για μένα

Reaction score
8.736
Άλλοι οπαδοί φροντίζουν για αυτό. Μάλιστα το 99 % της audio κοινότητας των forums κλπ αλλά και των ίδιων των πωλητών (ακόμη και απο τους ελάχιστους που υπάρχουν για να προσφέρουν μια τέτοια επιλογή) είναι εναντίον μιας τέτοιας επιλογής οπότε ο κάθε αγοραστής είναι υπέρ του δέοντος πληροφορημένος για αυτό το ζήτημα. Θα έλεγα μέχρι και τόσο πολύ προκατειλλημένος ενατίον τους που δεν δίνει καν την ευκαιρία στον εαυτό του ούτε για μια ακρόαση. Επίσης έχουν αναφερθεί και εδώ. Οι καλοί λαμπάτοι ενισχυτές έχουν τις "αδυναμίες" τους Πολλά άλλα , μην πω όλα έχουν επίσης τις δικές τους. . Εναπόκειται μετά στον ίδιο εάν η ηχητική ποιότητα αξίζει ή όχι την όποια ταλαιπωρία ή περιορισμούς στο σχεδιασμό και υλοποίηση που έχει σκοπό να ακολουθήσει. Εξάλλου μπορεί κάποιος να το έχει και σαν δεύτερο σύστημα. Και όλα αυτά κιόλας φυσικά σε δικάναλο μόνο σύστημα. Το κυριότερο είναι το βάρος τους, το κόστος και η εύρεση λυχνιών. Εννοείται ότι η επιλογή αυτού του δρόμου είναι για λίγους. Οπότε ας πει και κάποιος ένα καλό λόγο για αυτές ώς ελάχιστη ισορροπία. Και δεν είναι μόνο όλα αυτά αλλά οι οπαδοί θεωρούν και ότι ο ήχος τους αντικειμενικά και υποκειμενικά είναι και χάλια. Αυτά είναι όλα γνωστά. Ενα νήμα σε ένα forum δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχει σκοπό μόνο να ανοίγεται για να μαζεύονται όλοι να λένε μόνο αρνητικά πράγματα για κάτι αλλά και για να συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν λαμπάτους και έχουν κάτι να πουν και αυτοί και να μοιραστούν την όποια εμπειρία τους. Δεν γνωρίζω εάν ένα π.χ. forum έχει σκοπό να "σώσει" τον κόσμο απο μια επιλογή ή να τον καθοδηγεί πρός άλλο δρόμο. Και να έχει και κάποιοι να θεωρούνε ότι είναι κάποιου είδους κοινωνικής ευθύνης τους και έχουν αυτοδιοριστεί σαν θεματοφύλακες και θέλουν να προστατεύσουν ένα μελλοντικό αγοραστή, σίγουρα δεν μπορεί αυτό και μόνο να είναι ο σκοπός και ρόλος του. Προφανώς απο τον τίτλο του φαίνεται καθαρά ότι αυτός είναι ο σκοπός του. Εγώ φαίνεται επειδή είμαι και λίγο χαζούλης και δεν το καταλαβαίνω καλά συμμετέχω ενώ δεν έχω τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν όλοι (που όμως απο ότι βλέπω κιόλας δεν έχουν κάν λαμπάτο αλλά έχουν πολλά να πούνε). Για εμένα ιδανικά ένα νήμα θα έπρεπε να είναι σαν το ραδιόφωνο ή οι κασέτες ή νήματα αφιερωμένα σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής που άνθρωποι που έχουν εμπειρία σε αυτό και την μοιράζονται. Το να πάω εγώ σε ένα τέτοιο νήμα και να αρχίσω να "κατηγορώ' δε νομίζω ότι βοηθάει σε τίποτε. Το αντίθετο. Εδώ προφανώς μιας και δεν κατάλαβα το σκοπό του νήματος δυστυχώς εν αγνοία μου, εμφαίνεται ώς να έχω λάβει αυτό τον ρόλο προσπαθώντας να πω την όποια εμπειρία μου. Εάν τύγχανε να είναι αρνητική σίγουρα θα είχα ένα ρόλο σε αυτό. Αυτό είναι και αυτό ξέρω εγώ ως οπαδιλίκι πάντως. Το οπαδιλίκι είναι είτε αρνητικό είτε θετικό.
Πολύ πιθανόν να φταίνε οι λάμπες που τσιριζουν τα προακ σου. :biggrin:

Reaction score
18.534
Πολύ πιθανόν να φταίνε οι λάμπες που τσιριζουν τα προακ σου. :biggrin:
Ούτε διθέσιο καναπέ δεν γεμίζουμε οι λαμπάτοι. Τι νήμα να κάνουμε ; Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις πιο σημαντικές που πρέπει να λύσουν οι audio people πριν καν να αρχίσουν να μιλάνε για ήχο. Μια είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ένας άνθρωπος με συναισθήματα δεν σημαίνει ότι παίρνει κατ΄ανάγκην συναισθηματικές αποφάσεις. Ότι αυτά τα δύο μπορούν και είναι ξεχωριστά πράγματα. Αλλά και όταν ένα τέτοιο άτομο πεί να πάρει μια συναισθηματική απόφαση αυτή καταλήγει αυτόματα να είναι και λογική. :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.066
Άλλοι οπαδοί φροντίζουν για αυτό. Μάλιστα το 99 % της audio κοινότητας των forums κλπ αλλά και των ίδιων των πωλητών (ακόμη και απο τους ελάχιστους που υπάρχουν για να προσφέρουν μια τέτοια επιλογή) είναι εναντίον μιας τέτοιας επιλογής οπότε ο κάθε αγοραστής είναι υπέρ του δέοντος πληροφορημένος για αυτό το ζήτημα. Θα έλεγα μέχρι και τόσο πολύ προκατειλλημένος ενατίον τους που δεν δίνει καν την ευκαιρία στον εαυτό του ούτε για μια ακρόαση. Επίσης έχουν αναφερθεί και εδώ. Οι καλοί λαμπάτοι ενισχυτές έχουν τις "αδυναμίες" τους Πολλά άλλα , μην πω όλα έχουν επίσης τις δικές τους. . Εναπόκειται μετά στον ίδιο εάν η ηχητική ποιότητα αξίζει ή όχι την όποια ταλαιπωρία ή περιορισμούς στο σχεδιασμό και υλοποίηση που έχει σκοπό να ακολουθήσει. Εξάλλου μπορεί κάποιος να το έχει και σαν δεύτερο σύστημα. Και όλα αυτά κιόλας φυσικά σε δικάναλο μόνο σύστημα. Το κυριότερο είναι το βάρος τους, το κόστος και η εύρεση λυχνιών. Εννοείται ότι η επιλογή αυτού του δρόμου είναι για λίγους. Οπότε ας πει και κάποιος ένα καλό λόγο για αυτές ώς ελάχιστη ισορροπία. Και δεν είναι μόνο όλα αυτά αλλά οι οπαδοί θεωρούν και ότι ο ήχος τους αντικειμενικά και υποκειμενικά είναι και χάλια. Αυτά είναι όλα γνωστά. Ενα νήμα σε ένα forum δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχει σκοπό μόνο να ανοίγεται για να μαζεύονται όλοι να λένε μόνο αρνητικά πράγματα για κάτι αλλά και για να συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν λαμπάτους και έχουν κάτι να πουν και αυτοί και να μοιραστούν την όποια εμπειρία τους. Δεν γνωρίζω εάν ένα π.χ. forum έχει σκοπό να "σώσει" τον κόσμο απο μια επιλογή ή να τον καθοδηγεί πρός άλλο δρόμο. Και να έχει και κάποιοι να θεωρούνε ότι είναι κάποιου είδους κοινωνικής ευθύνης τους και έχουν αυτοδιοριστεί σαν θεματοφύλακες και θέλουν να προστατεύσουν ένα μελλοντικό αγοραστή, σίγουρα δεν μπορεί αυτό και μόνο να είναι ο σκοπός και ρόλος του. Προφανώς απο τον τίτλο του φαίνεται καθαρά ότι αυτός είναι ο σκοπός του. Εγώ φαίνεται επειδή είμαι και λίγο χαζούλης και δεν το καταλαβαίνω καλά συμμετέχω ενώ δεν έχω τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν όλοι (που όμως απο ότι βλέπω κιόλας δεν έχουν κάν λαμπάτο αλλά έχουν πολλά να πούνε). Για εμένα ιδανικά ένα νήμα θα έπρεπε να είναι σαν το ραδιόφωνο ή οι κασέτες ή νήματα αφιερωμένα σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής που άνθρωποι που έχουν εμπειρία σε αυτό και την μοιράζονται. Το να πάω εγώ σε ένα τέτοιο νήμα και να αρχίσω να "κατηγορώ' δε νομίζω ότι βοηθάει σε τίποτε. Το αντίθετο. Εδώ προφανώς μιας και δεν κατάλαβα το σκοπό του νήματος δυστυχώς εν αγνοία μου, εμφαίνεται ώς να έχω λάβει αυτό τον ρόλο προσπαθώντας να πω την όποια εμπειρία μου. Εάν τύγχανε να είναι αρνητική σίγουρα θα είχα ένα ρόλο σε αυτό. Αυτό είναι και αυτό ξέρω εγώ ως οπαδιλίκι πάντως. Το οπαδιλίκι είναι είτε αρνητικό είτε θετικό.
Ο τίτλος του νήματος ήταν στιγμιαία έμπνευση κατά τη ροή όσων είχαν προηγηθεί την ημέρα που άνοιξε αυτό. Αν θα οραματιζόμουν ποτέ να ΄΄έσωζα΄΄ κάποιον από λυχνίες αυτός θα ήταν ο εαυτός μου που ως πρώην εθισμένος στις λυχνίες οφείλει διαρκώς να έχει υπ'όψιν γιατί δεν γίνεται να ξοδευτεί ξανά σε ανάλογες υλοποιήσεις. Τα δικά μου τουλάχιστον επιχειρήματα διατυπώνονται ως νησίδες ευταξίας πάνω σε μια ενασχόληση της οποίας η... ακαταστασία κοστίζει τόσο χρηματικά όσο και διανοητικά.

Reaction score
18.534
Θέλω να είναι refined και φυσικά με πραγματικά ούτε ψιγμα σε μοριακό επίπεδο στο αυτί ότι κάτι πάει να ενοχλήσει η να ξενισει
Και εγώ έτσι είμαι.

Υ.Γ. : Συν ένα άλλο κοινό που έβαλες like κάπου στον Bhutia.
Ο τίτλος του νήματος ήταν στιγμιαία έμπνευση κατά τη ροή όσων είχαν προηγηθεί την ημέρα που άνοιξε αυτό. Αν θα οραματιζόμουν ποτέ να ΄΄έσωζα΄΄ κάποιον από λυχνίες αυτός θα ήταν ο εαυτός μου που ως πρώην εθισμένος στις λυχνίες οφείλει διαρκώς να έχει υπ'όψιν γιατί δεν γίνεται να ξοδευτεί ξανά σε ανάλογες υλοποιήσεις. Τα δικά μου τουλάχιστον επιχειρήματα διατυπώνονται ως νησίδες ευταξίας πάνω σε μια ενασχόληση της οποίας η... ακαταστασία κοστίζει τόσο χρηματικά όσο και διανοητικά.
Αυτά που εσένα σε "σώζουν" και μάλιστα εκφραζόμενα μετά απο μια φερόμενη δήθεν ως ανάλογη όπως ισχυρίζεσαι τολάχιστον εμπειιρία με λαμπάτους ενισχυτές, δεν αποτελούν σε κανέναν βαθμό ούτε θα αποτελέσουν κατ΄ανάγκην εμπειρία κάποιου άλλου. Εξάλλου δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις ή να επηρρεάσεις αυτή την επιλογή για αυτόν. Εσυ μπορεί να είχες μια ατυχή εμπειρία και να έκρινες ότι δεν αξίζει τον κόπο και με το είδος τοπολογίας που είδα ότι είχες και εγώ την ίδια γνώμη θα είχα. :D

Last edited:

Reaction score
18.534
Ούτε να του την στερήσεις ... ενω εσύ την έχεις περάσει και έκρινες οτι έχει κάτι θετικό. ;) :D 😍

Με δεδομένο ότι το "εθιστικός" που λές είναι θετικό. Αλλά δεν είναι. Είναι ;

Reaction score
8.736
Ούτε διθέσιο καναπέ δεν γεμίζουμε οι λαμπάτοι.
Αυτό θα συμβεί και με τους δικάναλους στο μέλλον. :biggrin:

Μια είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ένας άνθρωπος με συναισθήματα δεν σημαίνει ότι παίρνει κατ΄ανάγκην συναισθηματικές αποφάσεις. Ότι αυτά τα δύο μπορούν και είναι ξεχωριστά πράγματα. Αλλά και όταν ένα τέτοιο άτομο πεί να πάρει μια συναισθηματική απόφαση αυτή καταλήγει αυτόματα να είναι και λογική. :D
Σωστά, ξέρω αρκετές κυρίες με λεφτά αισθήματα που παίρνουν πολύ λογικές αποφάσεις. :sneaky:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.066
Και εγώ έτσι είμαι.

Υ.Γ. : Συν ένα άλλο κοινό που έβαλες like κάπου στον Bhutia.

Αυτά που εσένα σε "σώζουν" και μάλιστα εκφραζόμενα μετά απο μια φερόμενη δήθεν ως ανάλογη όπως ισχυρίζεσαι τολάχιστον εμπειιρία με λαμπάτους ενισχυτές, δεν αποτελούν σε κανέναν βαθμό ούτε θα αποτελέσουν κατ΄ανάγκην εμπειρία κάποιου άλλου. Εξάλλου δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις ή να επηρρεάσεις αυτή την επιλογή για αυτόν. Εσυ μπορεί να είχες μια ατυχή εμπειρία και να έκρινες ότι δεν αξίζει τον κόπο και με το είδος τοπολογίας που είδα ότι είχες και εγώ την ίδια γνώμη θα είχα. :D
Δεν είχα την παραμικρή ΄΄ατυχή΄΄ εμπειρία - όπως ενδεχομένως θα την εννοούσες - κατά τη δική μου συμβίωση με λυχνιακές υλοποιήσεις. Δεν εκφράζω κάποιον προσωπικό πόνο ως ΄΄πικραμένος΄΄ υποτίθεται ... Έχει όμως καθένας μας δικαίωμα να εκφράζει αντιρρήσεις - όπως λ.χ. απέναντι στη ΄΄μαγεία της λάμπας ΄΄ που συχνά προπαγανδίζεται - οποτεδήποτε θα το έκρινε χρήσιμο.

Reaction score
18.534
Δεν είχα την παραμικρή ΄΄ατυχή΄΄ εμπειρία - όπως ενδεχομένως θα την εννοούσες - κατά τη δική μου συμβίωση με λυχνιακές υλοποιήσεις. Δεν εκφράζω κάποιον προσωπικό πόνο ως ΄΄πικραμένος΄΄ υποτίθεται ... Έχει όμως καθένας μας δικαίωμα να εκφράζει αντιρρήσεις - όπως λ.χ. απέναντι στη ΄΄μαγεία της λάμπας ΄΄ που συχνά προπαγανδίζεται - οποτεδήποτε θα το έκρινε χρήσιμο.
Δεν υπάρχει κάτι μαγικό στις λάμπες όπως το εννοείς. Απλώς είναι μια λέξη πιθανόν που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφράσουν κάτι και δεν μπορούν αλλιώς (πέρα πιθανώς απο έναν ενθουσιασμό που δεν μπορούν τεχνικά να τον υποστηρίξουν ή δικαιολογήσουν). Εγώ π.χ. δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και είμαι και απο τους πιο ένθερμους , μην πω ο πιο ένθερμος "οπαδός" τους εδώ μέσα. Δεν διαφέρει σε τίποτε απο τις εκφράσεις - αντίθετα είναι και λίγο ποιητική και αισθητικά πιο προσφιλής σαν περιγραφή - που χρησιμοποιούν άλλοι για το μπάσο ή τον ήχο γενικότερα του στύλ "Τα σπάει" , "γ@μάει" και διάφορα τέτοια. Όπως επίσης και να συζητάνε ακόμη σε επίπεδο μόνο εάν έχει και τι είδους χαμηλά, ψηλα. μεσαία. Εάν κάποιος ακόμη είναι σε τέτοια επίπεδα ... σύστημα καλό δεν έχει και έχει κατανοήσει πολυ λίγα για τον ήχο και την μουσική γενικότερα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.509
Πάντως απ' τη στιγμή που έχουν επανειλημμένως εκτεθεί (σωστά) όλα τα τεχνικά ατοπήματα - περιορισμοί αυτών των υλοποιήσεων (και άλλων κατευθύνσεων - νοοτροπιών, π.χ. δικάναλοι, καλωδιολάγνοι, ψιθυροεακουστές.. κλπ :tongue:) ότι διάλογος προκύπτει μετέπειτα έχει συχνά (όχι πάντα) ανταγωνιστικό χαρακτήρα που ξεπερνά τα τεχνικά (ασχέτως αν χρησιμοποιούνται σαν επιχείρημα) και δίνει την αίσθηση γυμνασιόπαιδων που κοκορομαχούν.. (το εθνικό μας σπορ δηλαδή.. :whistling::cry:)

Πιο πολύ αυτό είναι που μας ιντριγκάρει και διαιωνίζει (το εθνικό σπορ 😎) τον όποιο αντίλογο και όχι πλέον το κυνήγι του ορθού..
Έτσι κι αλλιώς μια μερίδα ανθρώπων πάντα θα έχει προτιμήσεις.. διαφορετικές ;)

Να διευκρινήσω πως δεν είμαι είμαι υπέρ των συγκεκριμένων λυχνιακών υλοποιήσεων για διάφορους λόγους πέρα του ήχου..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.369
Ήταν μνιάν αθώα εποχή, που οι λυχνίες έδιναν αρκετά εύκολα τη λύση στο εξής ζητούμενο: να ακούγονται ευχάριστα "αυτές" οι ηχογραφήσεις.

Το "αυτές" ποικίλει από περίπτωση σε περίπτωση, και αξίζει να αναφέρω μια εξ'αυτών, που αφορά παλιό (έως πολύ παλιό) ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο χαρακτηρίζεται από άθλιες ηχογραφήσεις, πολλές μονοφωνικές, με ολίγον τι τσιριχτά και παραμορφωμένα μεσαία, και με σημαντικές ελλείψεις στα άκρα του φάσματος.

Σε οποιοδήποτε "νορμάλ" ηχοσύστημα, αυτές οι ηχογραφήσεις (που θυμίζουν φωνογράφο) ακούγονται απελπιστικά άθλιες, έως ενοχλητικές.

Οπότε, για να ακουστούν με μια α ευχαρίστηση, εν ολίγοις ήταν αναγκαίο να γίνει ένα τρόπον τινά ριμάστερινγκ, να πέσει δηλαδή ανάλογη επεξεργασία ώστε κάπως να βελτιωθεί το άκουσμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, ήταν τότε (προ αμνημονεύτων ετών) σωτήριες κάποιες υλοποιήσεις λυχνίας, οι οποίες πρόσθεταν μπόλικα πράματα στο σήμα, και με κάποιο τρόπο, με κάποιους συνδυασμούς κλπ, έβγαινε ένα αρκετά συμπαθητικό ηχητικό αποτέλεσμα, από δίσκους που οι ηχογραφήσεις δεν ήταν διόλου συμπαθητικές.

Ανάλογα σενάρια, υπάρχουν και για άλλα είδη μουσικής, κυρίως βέβαια για πολύ παλιές ηχογραφήσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.369
Επίσης, υπήρχαν και άλλα σενάρια, που αφορούν το παραγνωρισμένο "μάτσινγκ".

Τυπικόν σενάριο τέτοιας περίπτωσης, αφορούσαν κακοσχεδιασμένα ηχεία, τα οποία πχ θα μπορούσαν να έχουν υπερτονισμένα ανώτερα πρίμα, ξυριστικά έως δγιαβολεμένα ενοχλητικά, και ασθενικά μπάσα.

Πολλά τέτοια ηχεία, μπορούσαν με τον κατάλληλο λαμπατο ενισχυτή, να βγάλουν εξόχως απολαυστικό αποτέλεσμα, για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι λαμπατοι ενισχυτές, με νορμάλ σοβαρά ηχεία, έπαιζαν άθλια.

Ταυτόχρονα (δις), τα κακοσχεδιασμένα ηχεία, με άλλους σοβαρούς ενισχυτές, επίσης έπαιζαν άθλια.

Έτσι λοιπόν, υπήρξαν ένα σωρό κακοσχεδιασμένα ηχεία, τα οποία βεβαίως ήταν ακριβά, και αυτό που κυκλοφορούσε ήταν πως ήταν "πολύ απαιτητικά στην ποιότητα οδήγησης" για να "κελαϊδήσουν".

Ομοίως, οι άθλιοι λαμπατοι, τυπικά πιο ακριβοί από ένα ΙΧ, ήταν πολύ "απαιτητικοί" στο ηχείο.

Ταυτόχρονα (τρις), ένα σωρό άθλιες ηχογραφήσεις, ακούγονταν μάλλον πιο ευχάριστα από τους "απαιτητικούς" εν λόγω λαμπατους ενισχυτές με τα "απαιτητικά" εν λόγω κακοκατασκευασμένα ηχεία, σε σχέση με ένα νορμάλ ενισχυτικό που οδηγούσε ένα νορμάλ σοβαρό ηχείο.

Ήταν η εποχή του Μιχαλάκη. Του ρυθμού, του συγχρονισμού. Του κόκκου. Κλπ.

Απορώ πως δε πνιγήκαμε στο σάλιο μας.
Τόση βλακεία μαζεμένη, θεός και πσυχή μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.462
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134