ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Reaction score
47
Ηχεια pioneer, ενα hypex 250αρι, και ενα μπαφαλο και ασε τους αλλους με τα Μαγκνεπαν τα 20αρια και τους pass labs του ενος κιλοβατ και τους προ με τις σκαλωσιες και πως τα λενε αυτα τα δαυτα να νομιζουν οτι ακουνε μουσικη...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ηχεια pioneer, ενα hypex 250αρι, και ενα μπαφαλο και ασε τους αλλους με τα Μαγκνεπαν τα 20αρια και τους pass labs του ενος κιλοβατ και τους προ με τις σκαλωσιες και πως τα λενε αυτα τα δαυτα να νομιζουν οτι ακουνε μουσικη...
Ή κόψε τα forum κι άστα για τους άλλους που καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.. :142:

Reaction score
47
Ο καλυτερος ειναι ο Dr. Ακουει με μεβρανες και γουσταρει και λεει στον κοσμο παρτε ηλεκτροδυναμικα αρκει να εχουν κοτσαρισμενο ενισχυτη και κανα δυο dsp.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.108
Απάντηση: Re: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Κάτι τέτοια γράφεις ρε μπαγάσα και βγαίνει στην επιφάνεια ο "κακός" μου εαυτός...:126:
εμένα να ξέρεις μου λείπει ο RDoherty. :126:

Μπροστά του, δε μπορείς να είσαι ούτε καν "κακούλης". :143:

Αλλά δυστυχώς είναι τόσο κακός που δε μας κάνει ούτε τη χάρη να τα χώνει εδώ μέσα.... και δυστυχώς, διότι ενώ τα "έχωνε χοντρά", είχε πάντα δίκιο.

Reaction score
47
Να σας διαφωτησω λοιπον. Ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο με 5000 dsp δε μπορει να παιξει σαν ενα μαγνητοστατικο ηχειο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεν έχει σημασία. Το βασικό είναι ότι έτσι κάτι προσφέρεις στη συζήτηση. :126:

Επειδή αναφέρεις τα 20άρια τα Maggie, να σε ρωτήσω το εξής: πέρασες από το αντίστοιχο δωμάτιο στην τελευταία έκθεση;...

Reaction score
47
Δεν ημουν παρων στη τελευταια εκθεση. Ακουσα απο φιλους οτι ηταν ατυχης ο συνδυασμος με τα ενισχυτικα. Κατα την αποψη μου στα δωματια αυτα τα 1,6 ηταν αρκετα, μη πω τα 12.
Στο θεμα μας. Διακρινω απολυτες αποψεις και απο τους τεχνοκρατες και απο τους χαιενταδες. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
Ενισχυτικα: Λογω του οτι ενα μεγαλο ποσοστο ενισχυτων της αγορας ειναι για τα πανηγυρια λογικο ηταν οι διακοπτικοι ενισχυτες λογω της σωστης αποδοσης τους να υπερισχυουν του ποσοστου αυτου.
Σε καμμια περιπτωση ομως, οποιοσδηποτε διακοπτικος ενισχυτης δεν μπορει να παιξει σαν μια αρτια υλοποιηση με Mosfet (πολλαπλασιου ομως κοστους παραγωγης-υλικων).
Με λαμπες δεν εχω ασχοληθει, δε θελω δε μπορω, δε ξερω...
Ηχεια: Σε ενα ηχειο πολλες παραμετροι δεν ειναι μετρησιμες (λεω εγω τωρα π.χ πως μετριεται η ταχυτητα ενος ηχειου 4 μεγαφωνων). Οποτε στο ηχειο το μετραει καλα παιζει καλα, δεν παιζει.

Υ.Γ εχω ακουσει τα pioneer και δε τα συνιστω σε κανενα

D

deleted user 10898

Guest
Σε καμμια περιπτωση ομως, οποιοσδηποτε διακοπτικος ενισχυτης δεν μπορει να παιξει σαν μια αρτια υλοποιηση με Mosfet (πολλαπλασιου ομως κοστους παραγωγης-υλικων).
αμαν, δικος μου...
pass pass pass,
pass pass pass...
πως του παν καλε τα μπλε..
:140::140:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ενισχυτικα: Λογω του οτι ενα μεγαλο ποσοστο ενισχυτων της αγορας ειναι για τα πανηγυρια λογικο ηταν οι διακοπτικοι ενισχυτες λογω της σωστης αποδοσης τους να υπερισχυουν του ποσοστου αυτου.
Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω, αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνούμε.

Για τα ηχεία διαφωνώ, αλλά πρέπει να φύγω.
Διάβασε και λίγο Toole μέχρι να γυρίσω. :138:

αμαν, δικος μου...
pass pass pass,
pass pass pass...
πως του παν καλε τα μπλε..
Όταν θα πάρεις τα μεγάλα τα Reference έλα να μου πεις πόσα θα δώσεις σε Pass (και σε ΔΕΗ στη συνέχεια) για να τα οδηγήσεις σωστά. :136:
Εκτός αν μου έγινες κι εσύ "κυρία" που κάνει ακροάσεις με 90dB κορυφές..

Reaction score
47
Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω, αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνούμε.

Για τα ηχεία διαφωνώ, αλλά πρέπει να φύγω.
Διάβασε και λίγο Toole μέχρι να γυρίσω. :138:
Προτιμησα και ακουσα Tool αν δε σε πειραζει.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Προτιμησα και ακουσα Tool αν δε σε πειραζει.
Είναι προφανές. :116:
Κρίμα που δε βοηθάνε στις θεωρητικές/τεχνικές συζητήσεις!
Δε βαριέσαι.. Δε μπορείς να τα έχεις όλα σ'αυτή τη ζωή..

Reaction score
47
Δε κανω θεωρητικη - τεχνικη συζητηση. Γραφω την εμπειρια μου απο την ενασχοληση μου με το hi fidelity. Και σε αυτο η ακροαση βοηθαει.
Εσυ συνεχισε το διαβασμα, ολα καλοδεχουμενα ειναι.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.157
Απάντηση: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Φίλε Antonisthes όπως κατάλαβες μετά από όλα αυτά που γράφηκαν και παρακολουθείς άφωνος, το να ζητήσεις εδώ συμβουλές, ήταν η σοφότερη ενέργεια που μπορούσες να κάνεις.
Γιατί; Επειδή πήρες μία συμπυκνωμένη γεύση της κούτρας που μεταφέρουν οι ειδικοί συμβουλάτορες.
Τώρα ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις όταν βγεις στην αγορά.

Και επειδή μυαλό φαντάζομαι κουβαλάς στην δική σου την κούτρα, έχεις καταλάβει ίσως και "χωρίς εμπειρίες και γνώσεις" (λέω τώρα, δεν ξέρω) ποιο θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του συστήματος που θα επιλέξεις:
Δεν θα αρέσει στους ειδικούς συμβουλάτορες! Καταστροφή!
Έεεε, χμμ, συγγνώμη για το ολίσθημα, ξέχασε την προηγούμενη φράση μου, εγώ φταίω. Η σωστή διατύπωση είναι
"Δεν θα παίζει σωστά! Καταστροφή!"
Μπορεί δηλαδή "να σου αρέσει αυτό που ακούς, αλλά δεν θα ακούς σωστά. Καταστροφή!"

Θα έχεις καταλάβει λοιπόν μετά την σοφή απόφασή σου (να μας συμβουλευτείς), ότι η βασικότερη παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου, δεν είναι ούτε το είδος των ηχείων, ούτε το ταίριασμα με τα ενισχυτικά, αλλά έχει να κάνει, πάνω απ’ όλα, με την δική σου εσωτερική ενδοσκόπηση.
Το πλέον βασικό λοιπόν ερώτημα-αφετηρία είναι το εξής:

ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ; (τους ειδικούς συμβουλάτορες)

Γιατί έχε υπ' όψιν σου οτι πράγματι είναι πολύ πιθανό να στήσεις ένα σύστημα που θα ξετρελλλαίνεσαι να το ακούς, "αλλά δεν θα ακούς σωστά".

Και τότε… αυτοί οι τύποι θα καταρρεύσουν. Ποτέ δεν θα δεχθούν αυτό το τετελεσμένο, η επαχθής ιδέα των ενισχυτικών και ηχείων που ορθώνονται περήφανα στο σαλόνι σου κάπου στην Ελλάδα - αλλά δεν παίζουν σωστά - θα τους κατατρώει τα σωθικά και το μίσος θα τους κατατρέχει ως τον τάφο, όπου τα κόκκαλά τους θα τρίζουν. Αυτήν την ΑΣΕΒΕΙΑ προς την ύψιστη ιδέα της ύψιστης τεχνολογικής αρτιότητας ποτέ δεν θα την αποδεχθούν.

Σκέψου το λοιπόν καλά: ΘΕΛΕΙΣ να τους συμβεί κάτι τέτοιο; Τους αγαπάς;

Αν όχι, άκουσε και αγόρασε και απόλαυσε τα μηχανήματα που σου αρέσουν.
Αν ναι, αγόρασε τα μηχανήματα που τους αρέσ... έεε, που παίζουν σωστά, χωρίς πολλές-πολλές ερωτήσεις και περιττές ακροάσεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90