Μέθοδοι στρωσίματος που χρησιμοποιειτε

Reaction score
0
Πως λεμε στα Ελληνικα "Breaking in" τα ηχεια? "Στρωσιμο"; Εκανα χρονια στο ε3ωτερικο και δε γνωριζω την εδω ετοιμολογια. Ποση ωρα δηλαδη χρειαζεται για να αποδςσουν τα ηχεια καλα.

Μεχρι στιγμης τα εχω αφησει να παιζουν για κανενα 24ωρο με κατω απο τη μεση την ενταση.

Για να δουμε ποτε θα ανοιξουν...

Στο μεταξυ ξερω πως στα επαγγελματικα ηχεια συνηθως πριν απο συναυλιες οταν ειναι καινουργια χρησιμοποιοθν "pink noise". To εχει δοκιμασει κανεις σας? Ανοιγουν πιο γρηγορα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δε χρειάζεται καμία υπερβολή στο θέμα του στρωσίματος. Θα ακούς κανονικά τη μουσική σου και αυτό θα έρθει μόνο του.
Γενικά πάντως 20 - 30 ώρες αρκούν. Στη αρχή κράτα χαμηλά την ένταση και αύξανε τη σταδιακά για 5-6 ώρες.
Μετά τις πρώτες 5 ώρες δύσκολο να καταλάβεις διαφορά στη απόδοση.

Reaction score
6
Εγώ, τα βάζω να "φιλιθούνε" με ανάποδη φάση το ένα και mono πρόγραμμα.
Και γλυτώνεις και τη φασαρία όση ένταση και να βάλεις.

Reaction score
13
Εγώ, τα βάζω να "φιλιθούνε" με ανάποδη φάση το ένα και mono πρόγραμμα.
Και γλυτώνεις και τη φασαρία όση ένταση και να βάλεις.
Η οριτζιναλ συνταγη δεν περιλαμβανει φιλιά.
Τωρα εαν τα θελεις για να σου βγαζουν στο μελλον μπολικο συναισθημα εχει καλως.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εγω παλι τρωω κατι και πινω καμμια αναψυκτηκουρα

Reaction score
0
Απάντηση: Μέθοδοι στρωσίματος που χρησιμοποιειτε

να σου πω την καλυτερη δουλεια κανεις!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ τα παραγγέλνω στρωμένα. Παρόλα αυτά αν μου παραδοθούν άστρωτα, τα μιλάω άσχημα, τα ρίχνω ένα μπινελίκι και στρώνουν.

...

Reaction score
6
Το ένα απέναντι στο άλλο εννοώ. Έτσι ακυρώνεται η ένταση.

Τώρα μετά τα "φιλιά", αν πω ότι αυτό συμβαίνει γιατί το ένα γούφερ μπαίνει την ώρα που το άλλο βγαίνει, θα με κράξετε!:120::142::142:

Αυτό που δεν έχω βρει ακόμα είναι ένας παρόμοιος τρόπος για η/στατικά ηχεία.

Γιατί στα η/δυναμικά, αν δοκιμάσεις το παραπάνω σε 2 μέρες το αργότερο έχεις άλλο ηχείο μπροστά σου.

Βέβαια, όλα τα ηχεία στρώνουν και χωρίς κόλπα, αρκεί να έχουν γράψει ώρες.

Reaction score
0
Τί ακριβώς κάνει το στρώσιμο??Οι 20-30 ώρες αρκούν?Σε τι ένταση?Το στρώσιμο είναι απαραίτητο για όλα τα ηχεία?Οι διαφορές είναι τόσο εμφανείς που έχεις άλλο ηχείο μπροστά σου?

πολλές ερωτήσεις ε???:116::116:

Reaction score
6
Τί ακριβώς κάνει το στρώσιμο??Οι 20-30 ώρες αρκούν?Σε τι ένταση?Το στρώσιμο είναι απαραίτητο για όλα τα ηχεία?Οι διαφορές είναι τόσο εμφανείς που έχεις άλλο ηχείο μπροστά σου?

πολλές ερωτήσεις ε???:116::116:
Γι' αυτό είμαστε εδώ για να τις ακούμε.:116:

Οι διαφορές είναι εμφανείς αλλά όπως προείπα, όλα τα ηχεία στρώνουν sooner or later.

Το στρώσιμο είναι π.χ. για έναν reviewer που δεν έχει τον
απαιτούμενο χρόνο να αφήσει το ηχείο να στρώσει μόνο του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
oδηγε με ανοιγεις απο πισω
να σε παρω κιμα να με κανεις κεφτεδες

Reaction score
13
Το ένα απέναντι στο άλλο εννοώ. Έτσι ακυρώνεται η ένταση.

Τώρα μετά τα "φιλιά", αν πω ότι αυτό συμβαίνει γιατί το ένα γούφερ μπαίνει την ώρα που το άλλο βγαίνει, θα με κράξετε!:120::142::142:

Αυτό που δεν έχω βρει ακόμα είναι ένας παρόμοιος τρόπος για η/στατικά ηχεία.

Γιατί στα η/δυναμικά, αν δοκιμάσεις το παραπάνω σε 2 μέρες το αργότερο έχεις άλλο ηχείο μπροστά σου.

Βέβαια, όλα τα ηχεία στρώνουν και χωρίς κόλπα, αρκεί να έχουν γράψει ώρες.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=647549&postcount=27

Χωρις αντικρυστα μεγαφωνα ομως.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μιχάλη ο τρόπος που αναφέρεις μια χαρά είναι για το τομέα του γούφερ. Αν έχεις τρίδρομο ηχείο, το μεγάφωνο των μεσαίων συχνοτήτων, θα πάρει ελάχιστα ως καθόλου.

Reaction score
13
Μιχάλη ο τρόπος που αναφέρεις μια χαρά είναι για το τομέα του γούφερ. Αν έχεις τρίδρομο ηχείο, το μεγάφωνο των μεσαίων συχνοτήτων, θα πάρει ελάχιστα ως καθόλου.
Ναι ετσι ειναι.
Στο "αλλο" το θεμα ηταν για στρωσιμο FR.
Εδω το βαρος που ηθελα να δωσω ηταν στο ΟΧΙ αντικρυστα / φιλια κλπ. Αντιφασικα μεν, αλλα οχι αντικρυστα. Και οπως σωστα λες χρειαζεται προγραμμα ή ροζ θορυβος, ροζ μπαλλετα κλπ. Προσοχη : Οχι καρσιλαμαδες.

Reaction score
13
Δεύτερη σελίδα κάτω δεξιά. Από εκεί πήρα την ιδέα.
http://www.mordauntshort.com/assets/documents/AP184002MSAvant900iInstallationGuide.pdf

Και βρήκα ότι όσο πιο κοντά τα πλησιάσεις τόσο μειώνεται η ένταση.

Δεν ειναι καλο για τις αναρτησεις το πολυ κοντα.
Αναλογως εντασης μπορει να τερματισουν οι διαδρομες των κωνων, οι οποιοι διαφορετικα θα εκαναν την μιση διαδρομη.
Ακομη καλυτερα να μην κυτταζονται μεταξυ τους.
Δεν θα παψει να υπαρχει σχετικη αναιρεση ακομη και στην κανονικη τους θεση στον χωρο.

sorry νομισα οτι ειχες διαβασει το θεμα στο "αλλο".

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Επαναφέρω το θέμα γιατί βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον λινκ με τη γνώμη των κατασκευαστών μεγαφώνων περί "στρωσίματος":

http://www.matrixhifi.com/contenedor_rodajealtavoces.htm

Πλάκα έχει το σχόλιο της ATC:

“We do not consider 'burn in' an issue. When our loudspeakers leave the factory they are in perfect working order and their performance will not change over time unless they are not cared for or get very old.

I think 'burn in' was probably invented by hi-fi dealers so that when they sell a cable for 500 euros and the customer complains he can't hear any difference the dealer can tell them it needs 'burning in'. After the customer has waited for two weeks for the cable to 'burn in' he has forgotten how his system sounded in the first place and can't be bothered to complain again.”

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.928
Απάντηση: Re: Μέθοδοι στρωσίματος που χρησιμοποιειτε

Εγώ τα παραγγέλνω στρωμένα. Παρόλα αυτά αν μου παραδοθούν άστρωτα, τα μιλάω άσχημα, τα ρίχνω ένα μπινελίκι και στρώνουν.

...

έχει γράψει κάτι ωραίες ατάκες αυτό το παιδί, ε? :143::138::137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.928
Απάντηση: Re: Μέθοδοι στρωσίματος που χρησιμοποιειτε

...Πλάκα έχει το σχόλιο της ATC...
η ATC όλο τέτχιες μ@λ@κίες λέει, κι ο χαϊεντόκοσμος δεν αγοράζει τα ηχεία της....:143::138::137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7