Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Reaction score
208
Ενδιαφέρομαι να ταιριάξω έναν λαμπάτο Yarland single ended EL34 2χ15 W που έχω στην κατοχή μου με ένα ζεύγος ηχείων βάσης τιμής γύρω στα 500Ε. Έρχονται κάποια ηχεία στο μυαλό μου όπως Quad 11L2, Roister 4.2 etc, τα οποία δεν έχω ακούσει, αλλά θα ήθελα και γνώμες από κατοχους - δοκιμασμένα στην πράξη ηχεία. Ο χωρος ειναι γυρω στα 25 m^2.

Reaction score
208
Μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα κατεληξα στα εξεις με σειρα προτεραιότητας

1. AS Eros
2. Leema Acoustics Xero
3. Spendor S3/5R
4. Xavian Mia
5. Harberth P3 esr (εκτος budget προς το παρον)

εχει κανεις αποψη για αυτα? αλλες προτασεις?

Ενδιαφέρομαι να ταιριάξω έναν λαμπάτο Yarland single ended EL34 2χ15 W που έχω στην κατοχή μου με ένα ζεύγος ηχείων βάσης τιμής γύρω στα 500Ε. Έρχονται κάποια ηχεία στο μυαλό μου όπως Quad 11L2, Roister 4.2 etc, τα οποία δεν έχω ακούσει, αλλά θα ήθελα και γνώμες από κατοχους - δοκιμασμένα στην πράξη ηχεία. Ο χωρος ειναι γυρω στα 25 m^2.

D

deleted user 10898

Guest
drivers full range ειναι.
παρε 2, βαλτους σε ανοιχτη μπαφλα και αρχισε να παιζεις.
μετα παρε ενα ενεργο κρος, και βαλε ενα 12αρι μεγαφωνο απο κατω οδηγουμενο απο οτι φτηνο ψηφιακο βρεις. μετα πετα το πρωτο συστημα σου (πλακα κανω, το ειδα σε αλλο νημα και ειναι και πολυ ωραιο...)

Reaction score
208
Η αλήθεια είναι ότι το ενεργό crossover έφερε την μεγαλύτερη βελτίωση στο σύστημα μου (ίσης η και μεγαλύτερης σπουδαιότητας από την παράκαμψη του Kmixer μεσώ του ASIO). Από εκεί και πέρα όσο καλύτερης ποιότητας ενισχυτές και μεγάφωνα έβαζα τόσο καλλίτερο το αποτέλεσμα; Από ότι καταλαβαίνω προτείνεις απο 3 δρόμων που είναι τώρα να το κάνω 2 δρόμων (2 full range drivers lowther + 2 drivers for LF - crossed from Behringer around 300Hz I suppose). Έχεις μήπως υπόψη κάποια συγκεκριμένα drivers της Lowther δεδομένου ότι ο χώρος εδώ είναι σχετικά μικρός (20-25 μ^2) και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα 2 woofer του 685 (6.5 inches) για LF.

drivers full range ειναι.
παρε 2, βαλτους σε ανοιχτη μπαφλα και αρχισε να παιζεις.
μετα παρε ενα ενεργο κρος, και βαλε ενα 12αρι μεγαφωνο απο κατω οδηγουμενο απο οτι φτηνο ψηφιακο βρεις. μετα πετα το πρωτο συστημα σου (πλακα κανω, το ειδα σε αλλο νημα και ειναι και πολυ ωραιο...)

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Στο μόνο που θα μπορούσα να σε βοηθήσω είναι ότι τα Spendor και Xavian χρειάζονται περισσότερη ισχύ για ικανοποιητική απόδοση.

D

deleted user 10898

Guest
Η αλήθεια είναι ότι το ενεργό crossover έφερε την μεγαλύτερη βελτίωση στο σύστημα μου (ίσης η και μεγαλύτερης σπουδαιότητας από την παράκαμψη του Kmixer μεσώ του ASIO). Από εκεί και πέρα όσο καλύτερης ποιότητας ενισχυτές και μεγάφωνα έβαζα τόσο καλλίτερο το αποτέλεσμα; Από ότι καταλαβαίνω προτείνεις απο 3 δρόμων που είναι τώρα να το κάνω 2 δρόμων (2 full range drivers lowther + 2 drivers for LF - crossed from Behringer around 300Hz I suppose). Έχεις μήπως υπόψη κάποια συγκεκριμένα drivers της Lowther δεδομένου ότι ο χώρος εδώ είναι σχετικά μικρός (20-25 μ^2) και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα 2 woofer του 685 (6.5 inches) για LF.
εχω αλλα σε λιγο μεγαλυτερη κατηγορια τιμης(pm6a). ψαξε στο δικτυο υπαρχει απειρο υλικο αλλα ρωτα και εδω στην diy.
επειδη σε βλεπω το κατεχεις, τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ καλυτερα για τα χρηματα που θα χαλασεις και το παιχνιδι και οι γνωσεις αξιζει εαν εχεις χρονο...
τωρα... η ανοιχτη μπαφλα θελει χωρο.... με ενα lowther σε κλειστη καμπινα καθαρισες, αλλα το αποτελεσμα δεν θα ειναι ιδιο...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Στο μόνο που θα μπορούσα να σε βοηθήσω είναι ότι τα Spendor και Xavian χρειάζονται περισσότερη ισχύ για ικανοποιητική απόδοση.
σωστα, ουσιαστικα και τα 5 της λιστας θελουν το κατι τι τους...
τωρα που ειδα και τον τιτλο, εαν θες μονιτορ πας σε αλλες λυσεις...

Reaction score
208
Ευχαριστω για την προταση!, η αληθεια ειναι οτι θελει χρονο αλλα εαν παρεις την κατηφορα δεν υπαρχει γυρισμος! Η ενισχηση χωρις παθητικο crossover ηταν μια αποκαλυψη. Οποτε νομιζω οτι αξιζει να πειραματισθω με την ανοιχτη μπαφλα. Καποια sites με σχετικες πληροφοριες θα βοηθουσε. Νεωτερα συντομα!

εχω αλλα σε λιγο μεγαλυτερη κατηγορια τιμης(pm6a). ψαξε στο δικτυο υπαρχει απειρο υλικο αλλα ρωτα και εδω στην diy.
επειδη σε βλεπω το κατεχεις, τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ καλυτερα για τα χρηματα που θα χαλασεις και το παιχνιδι και οι γνωσεις αξιζει εαν εχεις χρονο...
τωρα... η ανοιχτη μπαφλα θελει χωρο.... με ενα lowther σε κλειστη καμπινα καθαρισες, αλλα το αποτελεσμα δεν θα ειναι ιδιο...[/QUOTE]

D

deleted user 10898

Guest

Nelson Pass is up to good again. Following the wonderful sound of Ella and Billy I heard in the corridor, I discovered Nelson's prototype open-baffle speaker system. It sports both a Lowther PM6A full-range driver and a pair of SEAS W26 10" woofers. The 40"-high open baffle, which at this stage of the game is not intended to be a final design statement, has no side panels, only a central brace in the rear. The system was bi-amped, with the Lowther driver fed using a 60Hz, 6dB/octave high-pass filter feeding a First Watt F3 7Wpc JFET amplifier. The woofers were driven by a Pass Labs XA30.5 fed by a 12dB/octave active crossover. No equalization was employed. That the sound was so good was especially amazing, considering that the digital front end was pieced together at the last minute after the originally intended computer drive arrived minus its charger chord. I look forward to hearing the finished product

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα κατεληξα στα εξεις με σειρα προτεραιότητας

1. AS Eros
2. Leema Acoustics Xero
3. Spendor S3/5R
4. Xavian Mia
5. Harberth P3 esr (εκτος budget προς το παρον)

εχει κανεις αποψη για αυτα? αλλες προτασεις?

Φίλε Theos, τα ηχεία που αναφέρεις είναι όλα τους πολύ καλά μικρά ηχεία (είχα τα 3 από αυτά).

Κανένα όμως δεν πρόκειται να συνεργαστεί εύκολα με τον ενισχυτή που έχεις λόγω χαμηλής ευαισθησίας.

Πρέπει να προσανατολίζεσαι σε κάτι πάνω από 92-93db ευαισθησία εκτός και αν ο χώρος σου είναι πολύ μικρός και ακούς σε χαμηλές εντάσεις.
Μη παιδεύεσαι τσάμπα.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Φίλε Theos, τα ηχεία που αναφέρεις είναι όλα τους πολύ καλά μικρά ηχεία (είχα τα 3 από αυτά).

Κανένα όμως δεν πρόκειται να συνεργαστεί εύκολα με τον ενισχυτή που έχεις λόγω χαμηλής ευαισθησίας.

Πρέπει να προσανατολίζεσαι σε κάτι πάνω από 92-93db ευαισθησία εκτός και αν ο χώρος σου είναι πολύ μικρός και ακούς σε χαμηλές εντάσεις.
Μη παιδεύεσαι τσάμπα.
+1
κανα klipsh κανα tannoy

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Τα κιτ της MTZ audio ιδιαιτερα το BasicBass II το εχει φτιαξει καποιος ? εντυπωσεις ?, φερουν μοναδες της SEAS.

http://www.diyaudio.gr/home_gr.htm
Γιατί δεν επικοινωνείς με την MTZ απ' ευθείας??
Πιστεύω ότι θα ενημερωθείς πολύ αξιόπιστα από τον Μανώλη για το αν ταιριάζουν με τον ενισχυτή σου.

Reaction score
208
Re: Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Όντως αυτό είναι αλήθεια, προσανατολίζομαι προς ενεργή (δι) ενισχυση (Behringer DCX 2496 που εχω ηδη) με καποιο κιτ monitor με δυο καλες μοναδες (Woofer 6 -7 '' and Tweeter 1'' or so). Ο Yarland θα οδηγοί τα Η και ένας vintage 2x60 W που έχω τα L. Μου φαίνεται πιο safe bet από το full range στον χώρο μου (25 μ^2). Εδω βέβαια υπεισέρχεται το risk - return tradeoff και η άγνοια μου!

Γιατί δεν επικοινωνείς με την MTZ απ' ευθείας??
Πιστεύω ότι θα ενημερωθείς πολύ αξιόπιστα από τον Μανώλη για το αν ταιριάζουν με τον ενισχυτή σου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef