Μελλοντικός γαμπρός φοβούμενος γρίνα ζητεί συμβουλές...

Reaction score
0
Χαιρετώ όλους!

Είναι το πρώτο μου ποστ σε αυτό το χρησιμότατο φόρουμ το οποίο ως τώρα συνήθιζα να "κατασκοπεύω" στις αναζητήσεις μου μια και δεν ήμουν μέλος.

Μιας που έκανα πρόσφατα το βήμα να συζήσω με τη μελλουσα γυναίκα μου σε δικό μας σπίτι, ήρθε η ώρα να αρχίσω να στήνω - νοητικά προς το παρόν - ένα συστηματάκι 5.1 που θα τοποθετηθεί σε χώρο διαστάσεων 4,5μ Χ 5,5μ. Τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω είναι γύρω στα 1600 ευρώπουλα το πολύ και προορίζεται και για μουσική (ηλεκτρονική) εκτός απο έργα και PS3... Καλό θα ήταν τα ηχεία να είναι σε slim έκδοση για αποφυγή γρίνας του στυλ "μου γέμησες το σαλόνι ηχεία..."

Έχοντας διαβάσει αρκετά στο internet και όντας άσχετος, έχω ψιλοκατασταλάξει στα ηχεία Crystal Audio SmArt 4 και σε 2 ενισχυτές Onkyo 606 & Ηarman Kardon 255. Στον Ηarman στο μονο feature που κολλάω είναι στα 50W ανα κανάλι. Ξέρω πως δεν πρέπει να συγχέω τα watt με την ένταση των ηχείων γιαυτό και ζητώ τη βοήθεια σας σε αυτό το σημείο. Μου φτάνουν τόσα watt για τον χώρο μου; Δε με ενδιαφέρει να ακουω εκκωφαντικά μουσική. Απο την άλλη ο Onkyo ενώ έχει όλα τα καλά του κόσμου, είναι σα μούρη τρακτέρ και δε θεωρείται τόσο... μουσικός. Καμια άλλη πρόταση για ηχεία; Τα προαναφερθέντα θα με ικανοποιήσουν λέτε;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους...
Στέλιος

Edit: Oυπς σόρρυ, νόμισα πως ποστάρισα το θέμα στο γενικό section για home cinema και όχι στο AVR γιαυτό και ρώτησα εδώ και για ηχεία...

Reaction score
6
Καλώς ήρθες κατ' αρχάς.

AVR 255 χαλαρά γιατί η εταιρία δεν φοβάται να αναφέρει που και πως τα μετράει τα watt.
Μιλάμε σίγουρα για περισσότερη δύναμη από τον Onkyo και μου αρέσει που ενώ είναι οικονομικός, δεν είναι φτηνιάρικος. Go Harman Go!

Από ηχεία έχω να σου προτείνω αυτή τη σειρά που είναι και αληθινά ηχεία (παίζουν και μόνα τους χωρίς sub) και είναι και slim.

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=310

Θα κάνεις ένα γλέντι στο γάμο σου... μούρλια!:116:

Reaction score
5
AVR255

Έχουν υψηλότατο WAF, δοκιμασμένο και στο σπίτι του αδερφού μου :116:

Reaction score
0
Απάντηση: Μελλοντικός γαμπρός φοβούμενος γρίνα ζητεί συμβουλές...

Harman φυσικά.......αλλά και τον Onkyo να θες με τις τιμές της ελληνικής αντιπροσωπίας θ' αλλάξεις γνώμη.....:135:

Reaction score
0
Καλησπερα εχω και εγω τον harman 255 και για τετοιο χωρο που μιλας και στα λεφτα του δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη IMO.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Μελλοντικός γαμπρός φοβούμενος γρίνα ζητεί συμβουλές...

Καλησπερα εχω και εγω τον harman 255 και για τετοιο χωρο που μιλας και στα λεφτα του δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη IMO.
Ευχαριστώ φίλε μου... :) Toν αγόρασα μόλις...

Timaras

Reaction score
2.144
AVR 255 χαλαρά γιατί η εταιρία δεν φοβάται να αναφέρει που και πως τα μετράει τα watt.
Μιλάμε σίγουρα για περισσότερη δύναμη από τον Onkyo και μου αρέσει που ενώ είναι οικονομικός, δεν είναι φτηνιάρικος. Go Harman Go!
Μπορείς σε παρακαλώ φίλε Pleo να μου εξηγήσεις γιατί έχει
περισσότερη δύναμη ο 255 από τον 606?

Παραθέτω και τα manuals των ενισχυτών.Τα τεχνικά
χαρακτηριστικά είναι στις σελίδες 51 για τον 255
και 101 για τον 606

http://manuals.harman.com/HK/Owner's Manual/om_avr_255_avr_355english.pdf

http://www.intl.onkyo.com/downloads/manuals/pdf/tx-sr606_manual_e.pdf

Reaction score
0
Απάντηση: Μελλοντικός γαμπρός φοβούμενος γρίνα ζητεί συμβουλές...

Tιμάρα χωρίς να ξέρω προσωπικα να σου απαντήσω γιατί τώρα άρχισα να ασχολούμαι με αυτά, σου παρα8έτω ερωταπάντηση απο άλλο θέμα:
------------------------------------------------------------------------------------
Αρχικό μήνυμα απο panos-corfu

να κανω μια χαζη ερωτηση? τα 7 x 50W δεν ειναι πολυ λιγα? οταν ο ν663 βγαζει 7χ100???

Η διαφορά είναι στο πώς μετράει η κάθε εταιρία τα Watts... H Harman τα μετράει με χαμηλότερη παραμόρφωση και με ΟΛΑ τα κανάλια οδηγούμενα. Και για του λόγου το αληθές δες και αυτό το Link που έχει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κάθε ενισχυτή (στη φωτογραφία δείχνουν τον RX-V661 που έχει τα ίδια στάδια εξόδου με τον 663). Ο RX-V663 μπορεί να έχει στάδια εξόδου (transistor ισχύος κ.τ.λ.) με προδιαγραφές να φτάσουν τα 100 Watt ανά κανάλι αλλά το τροφοδοτικό του είναι αναιμικό...και αυτό φαίνεται στον πίνακα με τα μετρήσιμα Watt με όλα τα κανάλια οδηγούμενα. Πράγμα που σημαίνει ότι με δύσκολα φορτία (ηχεία με εμπέδηση που κατεβαίνει χαμηλά) θα τα βρεί πιο δύσκολα απ'ότι ο Harman.
-----------------------------------------------------------------------------------

Timaras

Reaction score
2.144
Και πάλι δεν πολυκατάλαβα γιατί και τα τροφοδοτικά είναι
ίδια και οι παραμορφώσεις πολύ κοντινές στο παράδειγμά
μας αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν θα χολοσκάσοω κιόλας.
Καλορίζικος φίλε Stelp77,να τον ευχαριστηθείς με καλές
ακροάσεις

Reaction score
6
Μπορείς σε παρακαλώ φίλε Pleo να μου εξηγήσεις γιατί έχει
περισσότερη δύναμη ο 255 από τον 606?

Παραθέτω και τα manuals των ενισχυτών.Τα τεχνικά
χαρακτηριστικά είναι στις σελίδες 51 για τον 255
και 101 για τον 606

http://manuals.harman.com/HK/Owner's Manual/om_avr_255_avr_355english.pdf

http://www.intl.onkyo.com/downloads/manuals/pdf/tx-sr606_manual_e.pdf
Με πρόλαβε ο stelp77.