Μετασχηματιστής 220 σε 120V.

Reaction score
1.696
Βρεθηκε στα χερια μου (για 1η φορα) συσκευη εξ Αμερικης. Πισω γραφει AC 120V, 60 Hz. Αν παρω τον ανταπτορα της φωτογραφιας, θα ειμαι ενταξει? Δεν με αφηνει να βαλω φωτογραφια. Γιατι? Προτεινετε εσεις τι να παρω για να λειτουργησει το μηχανακι. Ειναι ισοσταθμιστης με ενδειξη καταναλωσης 25 W.

ika

News
Reaction score
17.260
Μάλλον δεν ανεβαίνει η φωτογραφία γιατί δεν θα είναι από τα υποστηριζόμενα format η θα είναι πολύ μεγάλη σαν αρχείο

Reaction score
3.659
Βρεθηκε στα χερια μου (για 1η φορα) συσκευη εξ Αμερικης. Πισω γραφει AC 120V, 60 Hz. Αν παρω τον ανταπτορα της φωτογραφιας, θα ειμαι ενταξει? Δεν με αφηνει να βαλω φωτογραφια. Γιατι? Προτεινετε εσεις τι να παρω για να λειτουργησει το μηχανακι. Ειναι ισοσταθμιστης με ενδειξη καταναλωσης 25 W.

Δεν χρειάζεται το μηχάνηα που έχεις κάτι παραπάνω σε ισχύ από 45 VA

Δεν χρειάζεται ξεχωριστή γείωση

Reaction score
1.696
Ναι φιλε μου, αυτο ειχα τσεκαρει κι εγω, αλλα δεν με αφηνε να βαλω τη φωτο. Γιατι αραγε? Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Τα 120V της συσκευης σε σχεση με τα 110V που γραφει ο ανταπτορας, δεν ειναι προβλημα?

Reaction score
3.659
Τα μεγαλύτερα μπορεί να κάνουν θόρυβο και να δημιουργήσουν ισχυρότερο Η/Μ πεδίο.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.922
Δες πρώτα μήπως εσωτερικά το μηχάνημα έχει διπλό πρωτεύον στον μετασχηματιστή και απλώς πρέπει να βιδώσεις τα καλώδια ρεύματος σε άλλη θέση.

Reaction score
3.659
Το ρεύμα σκοτώνει.
Προσοχή να μην ανοίξει το μηχάνημα κάποιος που δεν ξέρει από ηλεκτρονικά

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ελέγξεις αν υπάρχει πρόβλεψη στον μετασχηματιστή για λειτουργία σε τάση 230 volts AC. Αλλάζοντας θέση σε έναν βραχυκυκλωτήρα ξενοιάζεις.
Σε περίπτωση που δεν έχει κάτι τέτοιο, δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην προχωρήσεις σε αντικατάσταση του μετασχηματιστή. Συνήθως έχουν μετασχηματιστή με δευτερεύων 2Χ12 ή 2Χ15 Volts.
Κάτι τέτοιο σε υπερκαλύπτει και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου:
https://www.markidis.gr/en/electric...y-transformers/power-transformer-2x12v-2a-20w
https://www.markidis.gr/en/electric...upply-transformers/power-transformer-2x15v-1a
(Δεν χρειάζεται να πω πως πρέπει να ξέρεις τι κάνεις όταν εμπλέκεται τάση δικτύου)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.364
Members
38.549
Νεότερο μέλος
dimitris.tamp