Με τι ενισχυτή να συνδυάσω τα Dali Opticon 8

Reaction score
666
Με τους ολοκληρωμένους που σκέφτεσαι δεν θα παίξουν ΠΟΤΕ τα ηχεία σου ΣΩΣΤΑ σ' αυτόν το χώρο.
Κοίταξε και σε nad ολοκληρωμένους. Φοβάμαι ότι τα 90 - 100 βατ είναι λίγα για αυτά τα ηχεία και γι' αυτόν το χώρο.

Ακριβώς αυτό. Τα ηχεία αυτά δε θα παίξουν ποτέ σωστά στο συγκεκριμένο χώρο. Ο συνφορουμίτης που μίλησε για 2x 300 W στα 4 ohms με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ισως o Vincent να κάνει αλλα με συμβιβασμούς.

Αν είναι ακριβοί οι προ-τελικοί ψάξε για μεταχειρισμένους.

Παραθέτω μόνο τους τελικούς: 1) Plinius P10, 2) Bryston 4bsst2, 3) Parasound A21 halo. Αυτοί μου 'ρχονται στον νου. Σύγουρα υπάρχουν κι άλλοι.

Reaction score
38
Με τους ολοκληρωμένους που σκέφτεσαι δεν θα παίξουν ΠΟΤΕ τα ηχεία σου ΣΩΣΤΑ σ' αυτόν το χώρο.

Ακριβώς αυτό. Τα ηχεία αυτά δε θα παίξουν ποτέ σωστά στο συγκεκριμένο χώρο. Ο συνφορουμίτης που μίλησε για 2x 300 W στα 4 ohms με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ισως o Vincent να κάνει αλλα με συμβιβασμούς.

Παραθέτω μόνο τους τελικούς: 1) Plinius P10, 2) Bryston 4bsst2, 3) Parasound A21 halo. Αυτοί μου 'ρχονται στον νου. Σύγουρα υπάρχουν κι άλλοι.
Xρειάζομαι και προενίσχυση η μόνο τελικό?

Reaction score
38

Αυτοί οι τελικοί δεν αγοράζονται θέλουν φίλε ένα τσουβάλι λεφτά.
Εγώ λέω με 3.500 euro το πολύ 4.000 euro.Παίρνω αυτά τα ηχεία και ένα ενισχυτάκο αξιοπρεπή

Reaction score
38
Αυτοί οι τελικοί δεν αγοράζονται θέλουν φίλε ένα τσουβάλι λεφτά.
Εγώ λέω με 3.500 euro το πολύ 4.000 euro.Παίρνω αυτά τα ηχεία και ένα ενισχυτάκο αξιοπρεπή
Την προηγούμενη φορά είχα κολλήσει σε ηχεία κινέζικα Cav MD-V στα 2000 euro.
Πάντα ήθελα μεγάλα ηχεία αλλά μάλλον είμαι αδιάβαστος δεν περίμενα ότι θέλουν τόσα πολλά watt για να
δουλέψουν σωστά δηλαδή τον ενισχυτάκο που έχω 2χ65 watt τι θα ακουγα? με τα Dali ψίθυρους μόνο?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.726
Ενας καλός κανόνας ειναι να κοιτάς ενισχυτές με ισχύ κοντά στο μέγιστο που προτείνει ο κατασκευαστής των ηχείων, αλλά και παραπανω.

Reaction score
666
Την προηγούμενη φορά είχα κολλήσει σε ηχεία κινέζικα Cav MD-V στα 2000 euro.
Πάντα ήθελα μεγάλα ηχεία αλλά μάλλον είμαι αδιάβαστος δεν περίμενα ότι θέλουν τόσα πολλά watt για να
δουλέψουν σωστά δηλαδή τον ενισχυτάκο που έχω 2χ65 watt τι θα ακουγα? με τα Dali ψίθυρους μόνο?

Δε θα δούλευαν σωστά. Θα ανέβαζες την ένταση για να καλύψεις ηχητικά το χώρο, θα παραμόρφωνε τρομερά ο ενισχυτής και θα έκαιγες τα ηχεία.

Reaction score
725
Θα προτεινα και μεταχειρισμενο πχ advance acoustic maa 406 που ειναι 220watt στα 4 ohm αλλα δεν ξερω αν αρκει.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
δυστηχώς αν πάρεις αυτά τα ηχεία θέλεις και ένα ενισχυτή με ποοοολλλά βατ! από 2χ200wrms/8ohm και πάνω, επειδή τα 4ohm ηχεία, και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, ¨στεγνώνουν¨τον ενισχυτή..
Οτιδήποτε μικρότερο δε θα μπορεί να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς. Δε θα έχει δυναμικά, τα μπάσα θα είναι πλαδαρά, και στο τέλος, ή θα κάψεις τον ενισχυτή ή τα ηχεία γιατί θα ψαλιδίζει η τροφοδοσία του. επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις μέσα στο κόστος και την αγορά ενός καλού πολύμπριζου και τουλάχιστον 2 καλών καλωδίων ρεύματος(1 για το πολύμπριζο και 1 για τον ενισχυτή).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.726
Ψυχραιμία.

Αφού δεν τα εχεις αγοράσει ακόμα, μηπως να το δούμε το θέμα απο την αρχή...μπορει να υπάρχουν και πιο καλές επιλογές, σε αλλη κατεύθυνση.

Για ξεκίνημα, πες ποια πηγή εχεις, συνολικό μπατζετ, και βαλε και ενα σχεδιάγραμμα του χωρου.

Reaction score
38
Ε, μα!

Εσύ γιατι δε μιλάς δλδ;

:D
Bρε παιδιά για εγώ θέλω να ακούω μουσική σε 110τμ.όλο το διαμέρισμα 1ος όροφος 60τμ. ο χώρος ακρόασης και
προσέξτε χωρίς να ξεσηκώνω τη γειτονιά χαμηλά το volume και να ακούω Αλεχίου η Κανά αλλά και λίγο μπάσο.
Κόλλησα σε μεγάλα ηχεία μεγάλος άνθρωπος είμαι δεν θα το κάνω και Discotek θέλω να γεμίζει ο χώρος χωρίς να ενοχλώ τους δίπλα.

Reaction score
666
Bρε παιδιά για εγώ θέλω να ακούω μουσική σε 110τμ.όλο το διαμέρισμα 1ος όροφος 60τμ. ο χώρος ακρόασης και
προσέξτε χωρίς να ξεσηκώνω τη γειτονιά χαμηλά το volume και να ακούω Αλεχίου η Κανά αλλά και λίγο μπάσο.
Κόλλησα σε μεγάλα ηχεία μεγάλος άνθρωπος είμαι δεν θα το κάνω και Discotek θέλω να γεμίζει ο χώρος χωρίς να ενοχλώ τους δίπλα.

Δε γίνεται αυτό που λες.
Πάρε δυο ηχεία near field βάλτα στο γραφείο σου και άκου μουσική. Ή επιπλέον ένα ζεύγος ακουστικά.
Μην ξοδευτείς άδικα.

Reaction score
725
Αν θες για χαμηλες εντασεις και Αλεξιου δε χρειαζεσαι τοσο μεγαλα ηχεια...νομιζω πεταμενα λεφτα..παρε κανενα ηχειο στα 150 watt...το πολυ 200 watt και εισαι οκ..ετσι παιρνεις και ενα πιο οικονομικο 150 με 200 watt ενισχυτη και εισαι jet.

Reaction score
296
Για αυτο ακριβως το λογο παιρνεις μεγαλα ηχεια. Θα βγαζουν ισορροπια στο φασμα απο χαμηλα, προσεξε μονο να ειναι ευαισθητα. με τα μικρα ηχειακια ειναι που για να ακουσεις γεμισμα χωρου και μπασο τσιτωνεις το volume.

Reaction score
38
Για αυτο ακριβως το λογο παιρνεις μεγαλα ηχεια. Θα βγαζουν ισορροπια στο φασμα απο χαμηλα, προσεξε μονο να ειναι ευαισθητα. με τα μικρα ηχειακια ειναι που για να ακουσεις γεμισμα χωρου και μπασο τσιτωνεις το volume.
Τώρα θα με γελάτε αλλά δεν μπορώ να φανταστώ αυτά τα μηχανήματα την ισχύ τους,Εγώ έχω μείνει στα παλιά Hi-fi
και δεν έχω πάει να τσεκάρω κιόλας σε κάποιο μαγαζί να μου κάνουν επίδειξη ακρόαση είμαι επαρχία.

Reaction score
38
Τώρα θα με γελάτε αλλά δεν μπορώ να φανταστώ αυτά τα μηχανήματα την ισχύ τους,Εγώ έχω μείνει στα παλιά Hi-fi
και δεν έχω πάει να τσεκάρω κιόλας σε κάποιο μαγαζί να μου κάνουν επίδειξη ακρόαση είμαι επαρχία.
Αυτός ο Ενισχυτής τι ρεύμα μπορεί να καταναλώνει?
Vincent SV-234

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik