Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

Reaction score
8.905
Γενική παρατήρηση,
όταν μας προτείνουν κεφαλές - βελόνες - φόνο - κλπ. και συντροφεύονται μαζί ηχητικές αναλύσεις / περιγραφές το πως παίζει, δηλαδή του τύπου έλλειψη δυναμικών, άμπαση, φουσκωτή, τσιριχτή, στενή εικόνα κλπ.... (σίγουρα υπάρχει καλή διάθεση) καλό είναι όμως να φιλτράρουμε τις όποιες κριτικές / προτάσεις, (εκτός εάν γνωρίζεις αυτόν που στην προτείνει) γιατί ειδικά στο πικάπ παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες ρόλο, πχ. πλατό - βραχίονας - φόνο - ρύθμιση - σύστημα & παρελκόμενα - χώρος - μέχρι και τι ματ χρησιμοποιούν και εάν....δηλαδή εάν κάποιοι "κρίκοι δεν δουλεύουν σωστά" (στον αγοραστή η σε αυτόν που σου την προτείνει) θα καταλήξεις σε λάθος επιλογή, κοινός είναι ολίγον ρουλέτα να πας για αγορά βάσει των ηχητικών προτιμήσεων και μόνο που εκφέρει ο καθένας μας... ;)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.650
- αναγκαστικά χρησιμοποιούμε τέτοιους όρους για να συνεννοούμαστε , σαφώς και διάφοροι παράγοντες αλλάζουν το ηχητικό αποτέλεσμα , αλλά θεωρώ πως εννοείται πως οι απαραίτητες ρυθμίσεις έχουν γίνει και είμαστε μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών

- σε μία μπασαριστή κεφαλή , εάν πχ της δώσεις πολύ θετικό vta , ενδεχομένως ισορροπήσει ηχητικά , όμως εννοείται πως όταν μιλάμε γιά τον χαρακτήρα της εν λόγω κεφαλής , την έχουμε ακούσει σε μηδέν vta . . . σε σωστά σεταρισμένο ουδέτερο σύστημα , φροντισμένο χώρο κλπ

Reaction score
1.542
Δουλεύοντας το 834p signature (mm/mc + pot) με διάφορες denon κεφαλες, δεν μπορώ να πω πως εχω ενθουσιαστεί με καμία απο αυτές - ειδικά με την 103r η οποία ακούγεται εντελώς αψυχη στο mc (βεβαια επαιζε κ ο βραχιονας ρολο που την δοκιμασα). O GAS THAEDRA μου μέχρι στιγμής του βάζει τα γυαλιά σε λεπτομέρεια, στερεο ιματζ, μπαλανς κλπ. Βεβαια γουστα ειναι αυτά.
[DOUBLEPOST=1505306567][/DOUBLEPOST]
Δουλεύοντας το 834p signature (mm/mc + pot) με διάφορες denon κεφαλες, δεν μπορώ να πω πως εχω ενθουσιαστεί με καμία απο αυτές - ειδικά με την 103r η οποία ακούγεται εντελώς αψυχη στο mc (βεβαια επαιζε κ ο βραχιονας ρολο που την δοκιμασα). O GAS THAEDRA μου μέχρι στιγμής του βάζει τα γυαλιά σε λεπτομέρεια, στερεο ιματζ, μπαλανς κλπ. Βεβαια γουστα ειναι αυτά.

Ps: Δεν εχω ενθουσιαστει με το 834, οχι με τις denon.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
το μικρόβιο της αναβάμισης ξαναχτύπησε!.
Αλλαγή της audio technika at 33ev με μια dynavector dv20x2l.
Από τη πρώτη στιγμή η διαφορά εντυπωσιακή, περισσότερες λεπτομέρειες σε όλο το ακουστικό φάσμα και το χαμόγελο μου ως τ'αυτιά!. ήδη έχει γράψει 10 ώρες από τη παρασκευή το βράδυ που τοποθετήθηκε και ο ήχος ¨γέμισε" , η ατάκα είναι φοβερή και είναι ακόμα άστρωτη! ήχος πολύ πιο πάνω από τη τιμή της! Θα επανέλθω όταν θα έχει γράψει 80 ώρες για περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις.

Attachments

Reaction score
587
Μια και μιλάμε για μικρόβια, θα ήθελα να πω και γω ότι το μυαλό μου έχει πέσει στη αναζήτηση της denon bls 1

Αλλα δεν την βρίσκω πουθενά.......

post-104726-0-64445500-1413690922.jpg

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αγαπητέ 'π, είσαι σκέτο εγκυκλοπαιδεια :)

Και από τελωνείο τι κάνουμε?
Δεν ξερω πως λειτουργει το τελωνειο εκει.Στην Κυπρο θα πληρωναμε γυρω στο 24%

Reaction score
91
τωρα από πικαπ δεν θα σχολιασω ..εχω πει την γνωμη μου .ένα πικαπ μαζι με έναν προενισχυτη μεταχειρισμενα στο 500 ευρω ,δυσκολα θα βρει αντιπαλους ακομα και πολαπλασιας τιμης!και να μην ξεχναμε την πηγη δηλαδή τον δισκο ποσο καλως είναι και φυσικα τον χωρο.Αλλιως ραντεβού στην εκθεση να τα ακούσουμε και από κοντα!και εγω μαζι σας!

Reaction score
1.391
τωρα από πικαπ δεν θα σχολιασω ..εχω πει την γνωμη μου .ένα πικαπ μαζι με έναν προενισχυτη μεταχειρισμενα στο 500 ευρω ,δυσκολα θα βρει αντιπαλους ακομα και πολαπλασιας τιμης!και να μην ξεχναμε την πηγη δηλαδή τον δισκο ποσο καλως είναι και φυσικα τον χωρο.Αλλιως ραντεβού στην εκθεση να τα ακούσουμε και από κοντα!και εγω μαζι σας!
Αντιπάλους ?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
τωρα από πικαπ δεν θα σχολιασω ..εχω πει την γνωμη μου .ένα πικαπ μαζι με έναν προενισχυτη μεταχειρισμενα στο 500 ευρω ,δυσκολα θα βρει αντιπαλους ακομα και πολαπλασιας τιμης!
Ενα παραδειγμα ?
[DOUBLEPOST=1509045708][/DOUBLEPOST]
Αντιπάλους ?
Χρονια πολλα :smile:

Reaction score
91

Reaction score
91
Χρόνια πολλά πολύχρονος!
[DOUBLEPOST=1509048363][/DOUBLEPOST]

Παράδειγματα μόνο live από θεωρεία χορτάσαμε.
Επίσης αυτός που λέει ότι είναι πιο μπασατη η πιο Στακατη η πιο τρανή!καλό είναι να έχει κάνει ένα τεστ ακοής για να είναι πιο αληθοφανή τα στοιχεία απλά και χωρίς παρεξηγήσεις.Το χόμπι μας κάνουμε αλλά όταν δίνουμε συμβουλές να είμαστε απόλυτα σίγουροι!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επίσης αυτός που λέει ότι είναι πιο μπασατη η πιο Στακατη η πιο τρανή!καλό είναι να έχει κάνει ένα τεστ ακοής για να είναι πιο αληθοφανή τα στοιχεία απλά και χωρίς παρεξηγήσεις.Το χόμπι μας κάνουμε αλλά όταν δίνουμε συμβουλές να είμαστε απόλυτα σίγουροι!
Οι "συμβουλες" που δινονται οταν βασιζονται στα επιβεβλημενα και τα αποδεδειγμενα του πικαπ δεν ειναι θεμα αληθοφανειας ειναι πραγματικοτητα.Οσον αφορα το αν μια κεφαλη ειναι πιο μπασατη απο μια αλλη και οι δυο στημενες σωστα και δεν το ακους,τι να σου κανει ενα τεστ ακοης?

Reaction score
91
Οι "συμβουλες" που δινονται οταν βασιζονται στα επιβεβλημενα και τα αποδεδειγμενα του πικαπ δεν ειναι θεμα αληθοφανειας ειναι πραγματικοτητα.Οσον αφορα το αν μια κεφαλη ειναι πιο μπασατη απο μια αλλη και οι δυο στημενες σωστα και δεν το ακους,τι να σου κανει ενα τεστ ακοης?

Reaction score
30.455

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris